Dato

Museer


Viser 3 events mellem 2. apr. og 1. maj 2020

2 Apr Ekskursion

Nordisk Granit - rundvisning

Torsdag den 2. april 2020, kl. 10-12.
Pris: (Pris: 70 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Palle Jepsen. Kom og få en rundvisning og se et topmoderne værksted , og få et lille indblik i en stenhuggers arbejde. Palle Jepsen vi fortælle og vise rundt, han har sikkert et par gode historier i ærmet..

Nordisk Granit har siden 1994 forarbejdet og solgt alle typer natursten til stort set alle formål f.eks. borde og bænke, gravstene, vindueskarme, håndvaske, belysning, krukker, små og store figurer og skulpturer m.m.

Hør om de forskellige materialer der arbejdes med, materialer som er blevet til små og store kunstværker rundt omkring - du kan se Nordisk Granits arbejde i og omkring Skive i form af belægninger og skulpturer.

Før og efter rundvisningen er du velkommen til at går rundt på egen hånd både denfor og i butikken

Nordisk granit lover kaffe på kanden

Adresse: Flyvej 18 C, 7800 Skive
Hold: 20530 Mødested: 1 - AOF Skive, Skive
Vis kort
4 Apr Ekskursion

Skovvandring (Aflyst)

Lørdag den 4. april 2020, kl. 11-14.
Pris: (Gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vester Palsgaard Skovmuseum, Museum Midtjylland, Palsgårdvej 9, Hampen
Kom med ud på tur i den dejlige danske natur, når vi inviterer på skovvandring i området omkring Vester Palsgaard Skovmuseum..

Turen er på ca. 5 km og undervejs gøres stop ved spændende kulturhistoriske steder, hvor museumsinspektør Brit Vestergaard vil fortælle nærmere om personer, begivenheder og de genstande, der er blevet brugt i arbejdet i skoven.

Der fortælles blandt andet om plantagens begyndelse med udgangspunkt i en historisk genstand, Drewsens priklebræt. Vi følger også den røde rute i skoven og runder laden i skoven beklædt med dansk og svensk gran. Vi konstaterer ved selvsyn, hvilke nationaliteter af gran, som holder sig bedst.

Undervejs spiser vi vores medbragte madpakker. Slutteligt hører vi om Hærvejens betydning for egnen. Efter endt vandretur, vil det være muligt at kigge rundt på museet.

Det er gratis at deltage men husk tilmelding via vores hjemmeside.

Medbring madpakker og tøj efter vejret
Vis kort
22 Apr Ekskursion

Tusmørketur til de særeste sten i skoven (AFLYST)

Onsdag den 22. april 2020, kl. 18-19.30.
Pris: (Gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland, Kragelundvej 6 A, Engesvang
Kom med på en guidet vandretur med sælsomme stenfortællinger..

Hvad er sandt, og hvad er sært? Kom med på en tusmørketur med sagn og skrøner om sære sten i skovene ved Klosterlund. Din guide er John Juul Eriksen, der i mange år har samlet på gode historier om egnens sagnomspundne sten.

Der er noget ved store sten i landskabet, som altid har fascineret og affødt sagn og fortællinger. Nogle sten er sat med et helt specifikt formål om at markere noget - eller nogen - og bærer indgraveringer, som er lette at forstå. Andre kræver lidt mere baggrundsfortælling. Andre igen er helt igennem naturlige, men kan alligevel blive til fortællinger gennem fantasiens briller.

John Juul Eriksen er pensioneret skolelærer og passioneret fortæller. Gennem årene, har han indviet mange skolebørn i sine gode historier om stenene i skovene ved Klosterlund Museum. Nu er tiden inde til også at dele anekdoterne med andre nysgerrige sjæle. Store som små.

Tør du tage med på en tur ud i naturen og ind i fantasien? Vi skal møde en trold, og vi skal høre fortællingen om, hvordan Klosterlund Museum blev skabt. Måske er noget af det fortalte endda sandt!

Turen afvikles i samarbejde med Klosterlund Museum.

Tilmelding nødvendig og kan ske via vores hjemmeside.

Startsted: P-pladsen foran Klosterlund Museum, Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang.

NB: Det er nødvendigt med godt fodtøj og påklædning efter vejrforholdene
Vis kort