Dato

Museer


Viser 5 events mellem 7. jul. og 5. aug. 2020

Brætspilsaften
9 Jul Ekskursion

Brætspilsaften

Torsdag den 9. juli 2020, kl. 17.30.
Pris: (Pris: 75 kr)

Hjemmeside: Se hjemmeside
NotFarAway, Vestermøllevej 45, Lemvig
Skak, Sequence, Twister, Stratego er i spil denne aften. Du er også velkommen til at medbringe dit yndlingsspil. Undervejs får vi en grillpølse med øl eller vand. Tab og vind med eller uden samme sind. tilmeld 31794648 notfaraway@hotmail.dk..
Vis kort
Det planlagte Herning - Byvandring i Birk
9 Jul Ekskursion

Det planlagte Herning - Byvandring i Birk

Torsdag den 9. juli 2020, kl. 18.30-20.
Pris: (Pris: 70 kr (50 kr for medlemmer af museets støtteforeninger))

Hjemmeside: Se hjemmeside
Den gamle højskole i Herning, Højskolevej 11, Herning
Torsdag den 9. juli afholder Museum Midtjylland temabyvandring om Birks forvandling fra bondeland til et planlagt og moderne industriområde..

I løbet af 1960'erne forvandledes Birk fra landbrugsområde til et industriområde præget af tekstil- og beklædningsindustri. Tilbage i 1800-tallet tjente bønderne penge på både landbrug og på tekstil og beklædning. Og det kom også til at spille en central rolle i det ny anlagte industriområde.

Industriområdet blev planlagt af nogle af landets fremmeste arkitekter og er den dag i dag et sted, som byplanlæggere stadig valfarter til. Beklædningsindustrien er med tiden flyttet ud, og gennem de seneste 30 år har området endnu en gang gennemgået en forvandling.

Birk er i dag blevet en uddannelsesby, som unge mennesker fra hele landet søger til. Uddannelserne udspringer dog stadig af tekstil og beklædning, der løber som en rød tråd på tværs af både landbrug, industri og uddannelse i Birk.

Turen tager sin begyndelse ved den gamle højskole. Herefter bevæger vi os over mod Aage Damgaards runde fabrik, hvor vi skal høre historien om Angli, Carl-Henning Pedersens betagende frise i gården samt Teko (det nuværende VIA). Turen afsluttes med en vandring i de geometriske haver.

Tilmelding er nødvendig og kan ske på vores hjemmeside.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand
Vis kort
Roséløb i Fjaltring - ved havet
10 Jul Ekskursion

Roséløb i Fjaltring - ved havet

Fredag den 10. juli 2020, kl. 15.30.
Pris: (Pris: 175 kr)

Hjemmeside: Se hjemmeside
NotFarAway, Vestermøllevej 45, Lemvig
Deltag i Fjaltrings første roséløb - eller gang. Ruten er ca. 6 km og går langs marker, ved kyst og igennem landsby. Der er 4 drikposter undervejs. Deltag også gerne i Afterparty. Kontakt 31794648 notfaraway@hotmail.dk..
Vis kort
Besøg Gårdbutikken NotFarAway
7 Jul Ekskursion

Besøg Gårdbutikken NotFarAway

Mandag den 6. til søndag den 12. juli 2020, kl. 12-16.
Pris: (Gratis)

NotFarAway, Vestermøllevej 45, Lemvig
Gårdbutikken NotFarAway - Vestermøllevej 45 i Fjaltring holder åbent hele ugen (uge 28 ) fra kl. 12-16. Nyd en kop kaffe/the med sødt. Gaveartikler, gourmet fisk på dåse, vegansk vingummi, mjød, kunsthåndværk og recircle. Kik forbi..
Vis kort
Brunkul og hede
24 Jul Ekskursion

Brunkul og hede

Fredag den 24. juli 2020, kl. 10-13.30.
Pris: (Pris: 260 kr)

Søby Brunkulsmuseum, Brunkulsvej 29, Herning
Søby Brunkulsmuseum arrangerer rundvisning på museet samt bustur gennem brunkulslejerne og Harrild Hede. Guide: Jan Svendsen. Vi begynder med rundstykker og slutter af med frokost på museet. Tilmelding senest dagen før kl. 12 på tlf. 53371459..
Vis kort