Dato

Museer


Viser 109 events mellem 20. mar. og 18. apr. 2019

20 Mar Foredrag

Formiddagscafé

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 09.30.
Vildjberg KirkeCenter, Burgårdsvej 6, Vildbjerg
Program:Kl. 09.30 Kaffe & brød (20 kr.) Kl. 10.00 Sang og Poul Hjørnholm fortæller om sit liv og arbejdet med Lokalhistorisk arkiv Kl. 11.30 Formiddagscaféen lukker..
Vis kort
20 Mar Foredrag

Kirkecafé

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 10-12.
Missonshuset Bethania, Torvet 9, Herning
Vis kort
20 Mar Foredrag

Café + 60 i Durup Sognehus - børnkor medvirker

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 14-16.
Sognehuset, Åstedvej 20, Durup, Roslev
Vis kort
20 Mar Foredrag

Foredrag: Glade Børn og Voksne i Skive

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 200-250 kr)
Skive Bibliotek, Østergade 25, Skive
Foredraget, der giver konkrete værktøjer: Sådan sikrer du dig et godt liv og dit barn en god opvækst. Samtidig får du teknikker til at få det overskud og den energi, det kræver..

Sådan sikrer du dig selv et godt liv og dit barn den bedst mulige opvækst

Du får konkrete værktøjer og idéer til, hvad du kan gøre for at styrke dit barn og skabe en god og tryg hverdag og opvækst. Alle børn har fortjent en god barndom. Samtidig får du meget konkrete teknikker til selv at få det overskud og den energi, som er en forudsætning for at give dit barn en barndom fyldt med glæde.
Hvad du ønsker, skal du få.
Hvad ville du ønske for dit barn og dig selv? Mere glæde, mere selvværd, mere selvtillid, mere ro, mere trivsel, mere..? Du får idéer og metoder til det hele.

Den perfekte forælder?
Som forældre gør vi altid det bedste, vi kan for vores børn. Men det er bare ikke hver eneste dag året rundt, vi har lige meget overskud og energi til vores børn. Derfor er det nogle gange nemmere end andre. Nogle gange lader vi os styre af omstændighederne, andre gange er det os, der styrer verden.
Skilsmisse, arbejde, arbejdsløshed, vrede, irritation, ulykker - ja listen over alt det, der påvirker os i negativ retning, er lang - og så er overskuddet til den "perfekte" børneopdragelse måske ikke så stort, som vi ville ønske. Oveni er der alle de påvirkninger, dit barn bliver udsat for fra andre børn og voksne.
Lykke, trivsel, glæde, kærlighed, - heldigvis er der også rigtig meget godt. Lær på dette foredrag at styrke det gode og tackle det mindre gode.

Hvad handler foredraget om?
Først og fremmest handler det om alle de helt almindelige udfordringer, som forældre og børn oplever, men derudover berøres emner som f.eks. mobning, stressede morgener, hyperaktivitet, manglende koncentration, selvværd, selvtillid, trivsel generelt, sensitivitet, skoleproblemer, de stille piger og drenge, selvopfyldende profetier, betingede reflekser, teenageproblemer, sengetidsproblemer og forældrerollen.

Hvem henvender foredraget sig til?
Foredraget er designet til at styrke dig og din familie, uanset om du er i kernefamilie eller er eneforsørger eller weekend forælder. Foredraget er først og fremmest for forældre, men alle andre er også velkomne.
OBS! Foredraget er kun for voksne og ikke for børn.

Hvem er jeg
Som en af Danmarks mest brugte foredragsholdere har jeg i over 25 år undervist i dansk erhvervsliv for mere end 250.000 danskere. De sidste 7 år har jeg indgående beskæftiget mig med børns selvværd, selvtillid og trivsel. Mine Cd'er for børn er indtil videre oversat til 9 sprog og bruges først og fremmest af helt almindelige forældre, men også med stor succes af børnepsykiatere, børnepsykologer, lærere, pædagoger, sundhedsplejersker, læger og andre fagpersoner i hele verden. Jeg er oprindeligt uddannet sygeplejerske med en videregående uddannelse fra Århus Universitet i pædagogik. Jeg er far til 3 børn, en teenager og to voksne. Jeg har de sidste 3 år boet i Californien, men er for nyligt for en periode flyttet tilbage til Danmark. Du har derfor nu mulighed for at høre om mine erfaringer og viden om at skabe optimale vilkår for dig selv og for dit barns opvækst. Foredraget har tidligere været holdt kun med fokus på børnene, men er nu udvidet med ½ time til at omfatte både børn og voksne
Vis kort
20 Mar Foredrag

I lydens verden

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, Holstebro
Med udgangspunkt i Ursula Nistrups udstilling 'From the Pink Sand' på Holstebro Kunstmuseum, fortæller Peter Ole Petersen om lyd og billedkunst..
Vis kort
20 Mar Foredrag

Mødeaften

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hammerum Missionshus, Hammerum Hovedgade 41, Herning
Jens Medom Madsen, generalsekretær i Indre Mission, kommer og taler over emnet: Thomas - tvivleren. Der er 10over7 bøn..
Vis kort
20 Mar Foredrag

Sogneaften "Ruth i Krig" ved Ruth Birk Christensen

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 19.30.
Struer Kirke, Kirkegade 42, Struer
Den tidligere Årets Helt har været soldaterhjemsleder for KFUMs Soldaterhjem i Irak (2006-07) og Afghanistan, hvor hun bl.a. startede et helt nyt soldaterhjem i et telt (2010)..

Her forsøgte hun midt i krigens land at skabe dansk hygge med duft af hjemmebag. Var det muligt at kombinere krig og kager? Ruth brugte ikke krudt og kugler men drømmekage og lagkager med flødeskum. Det var bestemt heller ikke uden virkning. Hendes lille oase i ørkensandet var meget populær blandt de udsendte soldater, og det skyldtes ikke kun kagen, kaffen og de hjemmebagte boller. I foredraget fortæller Ruth om sit arbejde med at give soldaterne et hyggeligt fristed, hvor hun med omsorg og hjerterum kunne lytte til dem og præsentere det kristne budskab for dem. Troen er også hendes eget livs grundlag.Hun beretter om sin hverdag sammen med både danske og udenlandske soldater i de store militærlejre. Den 63-årige pædagog og diakon bor i Kølkær ved Herning og har de seneste år holdt foredrag om oplevelserne som soldaterhjemsleder. Ruth holder et inspirerende, medlevende og engageret foredrag om det at være den forstående og lyttende "mor" fordanske soldater i udlandet, der også er beskrevet i den selvbiografiske bog: "Ruth i krig"
Vis kort
21 Mar Foredrag

Jan Mølby

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 274) Køb/bestil billet
MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning
The Great Dane Live Kun de færreste danske fodboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys..

På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-finaler med Liverpool FC, hvilket har givet ham legendestatus i Beatles-byen
Vis kort
21 Mar Foredrag

SIND: Tro, håb og stædighed

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter)
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Om at være barn og ung med psykisk sårbare forældre..

Hvordan er det at vokse op i en familie, hvor den ene eller begge forældre er psykisk syge eller sårbare?
Hvordan er det at vokse op i en familie, hvor man både skal tackle psykisk sygdom og alkoholisme?

Kom til et gribende foredrag med Mette Lauritzen om hvordan det opleves, at være pårørende til en far, der er ramt af skizofreni, når man selv er barn og ung. Hør hvordan Mette i skolen oplevede at blive mobbet, fordi hun var anderledes (særligt sensitiv) og oveni havde vanskeligheder med stavning, hvordan Mette mistede sin far og sidenhen oplevede sin mor blive alkoholiker.

Mette Lauritzen fortæller om, hvordan det var for hende at være pårørende til en alkoholiker - og hvordan hun tacklede en meget svær livssituation, som enebarn, der bare gerne ville have sit eget liv. Mette fortæller også om, hvordan hun mistede sin mor og pludseligt stod alene som 30-årig uden forældre, søskende eller bedsteforældre.

En fortælling om at kæmpe sig frem og til sidst få sig en uddannelse.

Mette Lauritsen er født i 1984 og uddannet social-og sundhedshjælper og ambassadør for landskampagnen En Af Os.

Mette bruger sin kreativitet i sine foredrag, bl.a. med egne malerier og sange, der har haft betydning for hendes liv.

Det er gratis at deltage, og man møder bare op.

Arrangementet er lavet i samarbejde med SIND Herning/Ikast-Brande
Vis kort
21 Mar Foredrag

Foredrag ved Lars Novrup Frederiksen

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Venø Kirke, Klitten 1, Struer
Lars Novrup Frederiksen vil fortælle om sin debut roman Kirstine..

Kirstine er ud af en magtfuld adelig familie, Hvideslægten. Kirstine bliver anbragt på det nærliggende Stubber Kloster ved Vinderup.
Romanen foregår i tidsrummet 1275 til 1287 og sætter med stor kyndighed den dramatiske handling på plads i danmarkshistorien.
Lars Frederiksens debutroman om den unge Kirstine, der snart bliver priorinde på Stubber kloster, fortæller fint om hverdagene i og udenfor klostret og gengiver levende middelaldersamfundet og dets mange spændinger mellem adelen, kirken, storbønderne, kongemagten og klostrene.
Kirstine leder klostret med omtanke og vestjysk handelstalent, og uden at ville det bliver hun og klostret inddraget i den lange kæde af dramatiske hændelser, der leder frem til mordet på kong Erik Klipping .
Lars Novrup Frederiksen, der er bosiddende i Sevel i nærheden af klosterruinen ved Stubber Sø, har beskæftiget sig med lokalhistorie i en årrække
Vis kort