Dato

Museer


Viser 184 events mellem 23. okt. og 21. nov. 2019

23 Okt Foredrag

Start af læsegruppe

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Nørre Snede skole, Skolegade 2, Nørre Snede
Uddannet læseguide, ved Læseforeningen, Dina Blomstrand, starter læsegruppe baseret på metoden Guidet Fælleslæsning..

Hvad er Guidet Fælleslæsning:
Metoden Guidet Fælleslæsning er karakteriseret ved, at teksten medbringes i kopi, læses højt og opdeles i småbidder. Der kræves derfor ingen forberedelser før læsningen, og der bliver rig mulighed for undervejs at drøfte, hvad man har læst. Her kan man give udtryk for sine synspunkter, undren, begejstring o. lign. Der findes ingen rigtige svar Alle synspunkter er velkomne. Som deltager kan man også bare lytte uden at bidrage til samtalerne.

P.S. der er altid kaffe og the på kanden. // fri entré

Tid: 10:00 - ca. 11:00
Datoer: Start d. 23/10, 6/11, 20/11, 4/12, 18/12Tid: Pris: 00 Kr
Vis kort
23 Okt Foredrag

Kirkecaféen

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 10-12.
Missonshuset Bethania, Torvet 9, Herning
Kirkecaféen byder hver onsdag på et interessant og indholdsrigt program, gerne med fokus på et bestemt emne, som fx livshistorier, musik og sang, emner indenfor Bibelen og kristendommen, litteratur, besøg af dagens gæst og m.m..
Vis kort
23 Okt Foredrag

Godnat - og sov OK

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 16-18.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sundhedshuset-Herning, Vejlevej 1, Herning
Søvnproblemer. Hjerteforeningen Herning inviterer til gratis foredrag, åben for alle. Kom og lær mere om søvn og søvnbesvær - og få redskaber til at sove bedre..

Peter Askou Jakobsen er psykolog og har specialiseret sig i søvn og behandling af søvnproblemer. Han fortæller om almindelig søvn, og om hvordan søvnproblemer opstår. Han fortæller også om mekanismerne, der kan vedligeholde søvnproblemer, og giver tips og redskaber til at få styr på søvnen igen.

Redskaberne kommer fra den metode, Peter til daglig bruger i sin klinik i Viborg. Metoden hedder Kognitiv Adfærdsterapi for Insomni (CBT-i). Det er en evidensbaseret metode - og det vil sige, at det med forskning er bevist, at metoden virker. Samtidigt har det også vist sig, at metoden er den bedste - når der er tale om vedvarende søvnproblemer, der ikke har en fysisk årsag

Tilmelding til: Herning@hjerteforeningen.dk
Vis kort
23 Okt Foredrag

Sogneaften - Buddha og Grundtvig på besøg

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Struer Kirke, Kirkegade 42, Struer
Buddha og Grundtvig på besøg - En dialogaften imellem Buddhisme, kristendom, dansk kultur og nye strømninger i forståelsen af det at være menneske.Ved fordragsholdere Anders Laugesen og Niels Viggo Hansen..
Vis kort
23 Okt Foredrag

Tyske bunkere i Nordvestjylland

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Se venligst under beskrivelse)
Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Holstebro
Den tyske Værnemagt opførte under besættelsen mere end 8.000 bunkere og anlæg i Danmark som et led i den mægtige Atlantvold. Bunkerne skulle sikre den vestlige front mod et angreb, der for Danmarks vedkommende aldrig kom..

En meget stor del af disse beton-kolosser står stadig som ensomme monumenter langs den nordvestjyske kyst og i baglandet til undren for mange i nutiden. Hvad var de tyske planer med disse forsvarsområder? Atlantvolden blev Danmarks største arbejdsplads med mere end 100.000 ansatte, og regningen for det store byggeprojekt betalte den danske stat selv.

Efterfølgende foregik der en kolossal oprydning langs den jyske vestkyst, hvor der befandt sig over en million miner og hundredvis af kanoner. Hvad skete der med alt dette? Og hvad skulle man gøre med bunkerne? Oprydningen efter befrielsen i 1945 var måske mere lemfældig, end vi den dag i dag regner med. Resterne fra besættelsen ligger der stadig!

Foredrag v/ researcher Michael Christensen, Holstebro Museum

Foredraget arrangeres af Holstebro Museumsforening i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet. Medlemmer af Holstebro Museumsforening har gratis adgang - for ikke medlemmer koster det 50 kr.

Foredraget begynder kl. 19.30 i foredragssalen på Holstebro Museum. I pausen er der mulighed for at drikke kaffe/te og nyde kage. Dette bestilles og betales i caféen før foredraget.

Nyhed! Fra oktober til marts er der mulighed for at spise i Museumscaféen inden foredraget begynder. Dagens ret tilbydes for 158 kr. Bordbestilling er nødvendig på telefon 22 398 398 og gerne inden kl. 12.00 på dagen
Vis kort
23 Okt Foredrag

Silomøde "Mod på livet som kristen II" (Bibelkursus)

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hammerum Missionshus, Hammerum Hovedgade 41, Herning
Kursets taler er Leif Andersen. Leif er rejsepræst i Indre Mission..
Vis kort
23 Okt Foredrag

Sogneaften v. Povl Gøtke

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Baunekirken, Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Poul g.jpg..
Vis kort
23 Okt Foredrag

Foredrag med Rune Lykkeberg

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 75 kr) Klik her for at tilmelde dig
Lemvig Gymnasium, Romvej 30, Lemvig
Underviser: Bent Bjerregaard. Foredrag "Vesten mod Vesten" v/chefredaktør ved Information Rune Lykkeberg Arr. i samarbejde med Voksenundervisningens Fællesråd og Lemvig Gymnasium. Hold R762001..
Vis kort
24 Okt Foredrag

Spis med EU - Per Nyholm om EUs fremtid

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 18.
Huset No7, Nørregade 7a, Herning
Fik vi det Europa vi vil have - eller fik ved det Europa, vi fortjener?.

Endnu en hyggelig og informativ om EU, som er blevet ekstra aktuelt i forbindelse med det (måske) forestående Brexit.

Konceptet er, at aftenens ekspert først kommer med et kort oplæg (15-20 min), herefter samtales under maden.
Efter maden kommer oplægsholderen med et lidt længere oplæg (20-30 min), hvorefter der samtales ved bordene under desserten/kaffen.

Madbilletter koster 50 kroner (kan fravælges).
Køb billetter her

Tredive år efter Berlinmurens fald og kommunismens undergang indbyder Herning Bibiliotek til en aften i Huset nr. 7 med Per Nyholm, Jyllands-Postens mangeårige korrespondent i London, Rom og Wien.

Per Nyholm vil tale om det næste Europa. Om det Europa, der var, og det Europa, der venter os i de kommende fem år.

1. november er skiftedag i Bruxelles. En ny kommission træder til, og Storbritannien træder ud (forventeligt). Et nyt EU-parlament sidder allerede i Strasbourg.

Tredive år efter Europas store omvæltning, går det i alt væsentligt kontinentet godt, men Europa har også sine problemer: indre og ydre sikkerhed, en uberegnelig regering i Washington og en alt for beregnelig regering i Moskva. Polen og Ungarn kritiseres for at krænke EUs værdier. Østrig og Italien har nye regeringer efter de tidligere regeringers fald under skandaløse omstændigheder, Spanien går mod nyvalg i utide. Andre valg forestår i Polen og Rumænien

Mellemøsten, Nordafrika, Catalonien og Ukraine giver anledning til bekymring. Et økonomisk tilbageslag hævdes at være på vej. Kan Storbritannien overhovedret hænge sammen? Og hvordan skal det gå briterne udenfor EU. Skotland overvejer endnu engang at opsige statsfællesskabet med England, Irland og Wales. Hvordan vil en skotsk enegang påvirke selvstændighedsbevægelsen i Spanien? Nærmer vi os et nyt Balkan syd for Pyrénæerne?

Per Nyholm, journalist siden 1960, taler 22. oktober om sit Europa og det næste Europa, herunder behovet for at staternes Europa forvandles til folkenes Europa. Per Nyholm var fra 1980 til 2013 Jyllands-Postens korrespondent i London, Rom og Wien. Han dækkede Berlinmurens fald og kommunismens undergang i 1989 og krigene på Balkan. Han har også skrevet fra Mellemøsten, USA og Latinamerika. Han leverer i disse år hver søndag en fast, ofte håndfast klumme til avisens lederside. Per Nyholm var 2013-14 medlem af EU-kommissionens kulturudvalg med den opgave at bidrage til En Ny Europæisk Fortælling. Han forlod opgaven i protest mod, hvad han anså for udvalgets udiscipliner arbejdsgang. Han har skrevet flere bøger, bl.a. "Europæerne. Reportager fra en rejse i Europas erindring" (2008).

BEMÆRK: Arrangementet foregår i Huset No7, Nørregade 7A, 7400 Herning
Vis kort
24 Okt Foredrag

H.C. Andersen fortælling på Bovbjeg Fyr v/Lars Ebbensgaard

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 95 kr)
Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Rektor em. og fyrfrivillig Lars Ebbensgaard fortæller under overskrifterne "De vises sten" og "Poesiens Californien"..

Vi vil mærke H.C. Andersens nære venskab med videnskabsmanden H.C. Ørsted og blive sendt ud på fem forrygende rejser med vore fem sanser fra sandhedens slot for at finde de vises sten og dermed meningen med livet. Og vi finder den! I "Poesiens Californien" begejstres vi af elektromagnetismens store landvindinger, der efter H.C. Andersens forudsigelse bestemt vil lyse frem i fremtidens teater og digtekunst. Vi får et fyrværkeri af Andersens tanker og relaterer dem til i dag.
Vi lægger ud med en H.C. Andersen-inspireret aftensmad. Pris: 95 kr. inkl. mad og kaffe.
Bestilling kan ske på bovbjergfyr@ferringby.dk eller 27117606
Vis kort