Dato

Museer


Viser 71 events mellem 17. nov. og 16. dec. 2018

17 Nov Foredrag

Kirkehøjskole

Lør. d. 17. november 2018, kl. 10-12.
Vinderup Kirke, Søndergade 33, Vinderup
"Skyerne gråne fra Balder til Jesus" ved Peter Hedegaard Lørdag den 17. november kl. 10.00 løber det sidste foredrag i Vinderup Kirkehøjskole af stablen..

Dagens program er som følger: Kl. 09.30 - 10.00 Kaffe og en friskbagt bolle Kl. 10.00 - 12.00 Foredrag med indlagt pause Kl. 1200 En let frokost Arrangør: Vinderup Menighedsråd
Vis kort
17 Nov Foredrag

Workshop: Strik Top Down

Lør. d. 17. november 2018, kl. 13.
Pris: (Entré: standard 75 kr) Køb/bestil billet
Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
Lene Randorff gennemgår teknikken Top Down..

Denne teknik indebærer at der ingen montering er. Dette kursus er både for for let øvede/øvede strikkere.
Husk at medbringe rundpind nr. 4 på 40 cm og 80 cm, 50 g garn med løbelængde ca. 175 m = 50 g og 6 maskemarkører.

Lene Randorff har skrevet en lang række strikkebøger

entré incl.: kaffe/te
Vis kort
17 Nov Foredrag

De farligste dyr - Sebastian Klein

Lør. d. 17. november 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Lemvig Bibliotek, Skolegade 3, Lemvig
Sebastian Klein fortæller om verdens farligste dyr. Hvad de gør, hvad de kan, hvor de bor, og hvad det er, der gør dem så utrolig farlige. Han giver dig både foto, film og fakta, så du kan se og sammenligne alle dyr - og gode råd, hvis du skulle møde dem..
Vis kort
19 Nov Foredrag

Nordisk Samarbejde

Man. d. 19. november 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 60 kr. inkl. kaffe)
Holstebro Aktivitetscenter, Danmarksgade 13 A, Holstebro
Forhenværende minister, Henrik Dam Kristensen fortæller om det nordiske samarbejde, som han brænder for..

Henrik Dam Kristensen, der i snart 10 år har haft sæde i Nordisk Råd, svarer meget gerne på spørgsmål om det nordiske samarejde. Tilmelding nødvendig senest 17.11.2018 til 25333158 eller 87416918. Mulighed for kørelejlighed fra Struer. Kontakt Eskild Højgaard, tlf. 51141692
Vis kort
19 Nov Foredrag

Lind Seniorklub

Man. d. 19. november 2018, kl. 14.30.
Pris: (Fri entré)
Lind Sognehus, Kollundvej 47, Lind, Herning
Gunhild og Frode Agergaard, Hover. På cykeltur ned i Europa-når man cykler oplever man mere end fra en bil..
Vis kort
19 Nov Foredrag

Arbejdsglæde Med Jon Kjær Nielsen

Man. d. 19. november 2018, kl. 18.30-20.30.
Pris: (Entré: 175.00 kr) Køb/bestil billet
Sønder Felding Efterskole, Troldhedevej 5, Sønder Felding
D. 19 November byder JCI Ringkøbing-Skjern og JCI Herning velkommen til Jon Kjær Nielsen, som er en international anerkendt ekspert i arbejdsglæde..

D. 19 November byder JCI Ringkøbing-Skjern og JCI Herning velkommen til Jon Kjær Nielsen, som er en international anerkendt ekspert i arbejdsglæde.

Jon har 15 års solid erfaring indenfor emnet arbejdsglæde, hvorved han er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere indenfor emnet. Arbejde skal være noget vi holder af, ikke bare holder ud - Jon Kjær Nielsen.

Vi bruger cirka 8 timer om dagen på at arbejde. Det er faktisk noget af det vi bruger mest tid på i vores liv. Tænk på den forskel det kan gøre for dig, hvis du fik mere arbejdsglæde. Det ville ikke kun være glæde på arbejdet - men glæde i livet. Vi byder derfor på en unik chance for at høre Jon's foredrag 'Arbejsglæde - helt enkelt!' . Her får du både inspiration, samt praktiske redskaber til at få mere arbejdsglæde
Vis kort
19 Nov Foredrag

Mænd udsat for partnervold

Man. d. 19. november 2018, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter)
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Psykisk og fysisk vold mod mænd i parforhold er et større problem, end mange tror..

Det skønnes, at 19.000 mænd årligt er udsat for fysisk partnervold herhjemme. Det er hver tredje af de danskere, der hvert år udsættes for fysisk vold i et parforhold. Undersøgelser viser, at der er cirka lige så mange mænd som kvinder, der er udsat for partnervold, når man ser bort fra den grove fysiske vold.
Psykisk vold er skadelig med en langvarig indvirkning på mandens psykiske sundhed og livskvalitet. I en række tilfælde efterfølges den psykiske vold af fysisk vold, som yderligere medvirker til nedbrydning af mandens selvværd.
Der findes ingen danske undersøgelser, der siger noget om, hvor udbredt psykisk vold mod mænd er. Men i Mandecentrets projekt, "Mænd udsat for vold', oplyser 100 % af mændene, at de har oplevet psykisk vold.
Oplægget varer cirka to timer inkl. pause. Der vil også være tid til at stille spørgsmål. Undervejs får du bl.a. får indblik i, hvordan partnervolden ser ud, når den er rettet mod manden. Du lærer, hvilken vold mænd typisk udsættes for, og hvordan de reagerer på volden, og får en forståelse af, hvordan volden kan spottes.

Oplægsholder: Marie Winther, Mandecentret - projektkoordinator på "Mænd udsat for partnervold".

Program
  • Velkommen.
  • Introduktion til vold i nære relationer, herunder mænds reaktioner på og sprog om volden.
  • En voldsudsat mand fortæller. Brian deler sin historie om at være udsat for psykisk og fysisk vold fra sin kone.
  • Tak for i dag.
Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding
Vis kort
20 Nov Foredrag

Foredrag

Tir. d. 20. november 2018, kl. 10-11.
Krejbjerg Forsamlingshus, Ginnerupvej 4, Krejbjerg, Spøttrup
Vis kort
20 Nov Foredrag

Fortælleeftermiddag

Tir. d. 20. november 2018, kl. 14-16.
Estvad Kirkelade, Flyndersøvej 17A, Skive
Hyggeligt samvær med sang, fortælling og eftermiddagskaffe. Hanne og Ingvar Juhl Pedersen fra Rønbjerg fortæller og viser billeder fra deres kør-selv rundtur på Cuba i 2016..
Vis kort
20 Nov Foredrag

Nordboer, klimaændringer og Grønlands natur

Tir. d. 20. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 kr) Køb/bestil billet
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Uwe Lindholdt fra Aabenraa fortæller om oplevelser og arbejde på og med Grønland..

En stor mundfuld for ét foredrag, men er der nogen dansker, som kan magte opgaven, er det fhv. lektor Uwe Lindholdt fra Aabenraa. Han er uddannet cand. scient. i biologi og kemi og har foruden sit undervisningsvirke i Danmark også været lærer ved Grønlands Seminarium og Midtgrønlands Gymnasium begge beliggende i Nuuk.
I Grønland etablerede han i 1977 den første miljøgruppe med sloganet 'Hold Grønland rent', og i 2006 Grønlands første natur- og miljøforening, Avataq, som i dag aktivt tager del i debatten om Grønlands natur- og miljøproblemer. Han var også med på Galathea 3-ekspeditionen fra Grønland med undersøgelse af pukkelhvaler og har været guide i Grønland og på krydstogtskibe i Nordatlanten.

Uwe Lindholdt vil i ord og billeder fortælle om Grønland, verdens største ø, der har oplevet 3 eskimoiske og en nordisk indvandring. Med den sidste blev Grønland en del af det norske og senere dansk-norske rige. Hvad skete der med de tidligere befolkninger?
Desuden fortæller han om tidligere og nuværende klimaændringer i Grønland og hvordan det har påvirket og i dag påvirker mennesker og dyr og planter. Hvem bliver taber og vinder ved et varmere klima i Grønland?
Vi får også indblik i den grønlandske natur, som er arktisk, altså skovløs og med en temperatur under 10 grader i gennemsnit i juli måned. Grønlandske dyr og planter har tilpasset sig til det barske miljø, men er også sårbare over for menneskelige påvirkninger bl.a. i form af jagt, forurening og klimaændringer. Den korte men intense sommer præges af mange smukke blomster. Isbjørnen, det største rovdyr, er om noget dyr indbegrebet af det vilde dyreliv. Den hvide isbjørn pryder Grønlands rigsvåben som symbolet for et vidtstrakt land, der også rummer andre særprægede dyr som moskusoksen, narhvalen, hvalrossen og spændende fugle.

Billetter á 75 kr.(inkl. kaffe/te) kan købes her eller ved indgangen.

Foredraget arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Norden Herning og HerningBibliotekerne.

foreningen_norden_logo.jpg
Vis kort