Dato

Museer


Viser 108 events mellem 18. sep. og 17. okt. 2020

Expat Fair 2020 - Postponed
19 Sep Foredrag

Expat Fair 2020 - Postponed

Lørdag den 19. september 2020, kl. 10.30.

Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Meet new people - Explore new opportunities..

The event has beed postponed due to COVID-19.
A new date will be announced later.


Come and be inspired and get information about activities, associations and things to do in the Herning-area as an international citizen or expat.

Expat Fair Herning also gives you the opportunity to hear talks about Danish culture, living in Denmark as an Expat and much more!
And of course the event is a great chance to network and get to know new people!

Expat Fair Herning is for all international citizens who have come here to study or work, with their family or on their own. The event is open and free of charge, and anyone interested is very welcome!

The event is organised by Herning Municipality and Herning Libraries in collaboration with members from the associations International Society and Herning International Rotary Club
Vis kort
Lørdagsmatiné: Da Herning sprængte sine rammer
19 Sep Foredrag

Lørdagsmatiné: Da Herning sprængte sine rammer

Lørdag den 19. september 2020, kl. 14-15.45.
Pris: (Entré: 70 kr (50 kr for medlemmer af museets støtteforeninger))

Hjemmeside: Se hjemmeside
Herningsholm Museum, Museum Midtjylland, Herregårdsparken 1, Herning
Lørdag den 19. september byder Herningsholm Museum op til efterårets første lørdagsmatiné..

Denne eftermiddag fortæller Doris Frederiksen om de store forandringer af Herning by i 50'erne. Udviklingen belyses med mange fotos og fakta fra det lokalhistoriske arkivs samlinger og Herning Folkeblad.

Doris Frederiksen var i 35 år leder af Lokalhistorisk Arkiv i Herning og sidder i dag i bestyrelsen for Historisk Forening for Herning Kommune.

Entréen er inklusiv kaffe og kage, som serveres af Herningsholmlauget.

Husk tilmelding via vores hjemmeside.
Vis kort
Epidemier igennem historien
20 Sep Foredrag

Epidemier igennem historien

Søndag den 20. september 2020, kl. 14.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet

Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Holstebro
Denne eftermiddag går vi på opdagelse i vores Danmarkshistorie, og ser på hvordan forskellige epidemier har formet vores historie..
Vis kort
Foredrag
22 Sep Foredrag

Foredrag

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 10-11.

Krejbjerg Kulturhus, Ginnerupvej 4, Krejbjerg, Spøttrup
Vis kort
Kirkecenter
22 Sep Foredrag

Kirkecenter

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 10-12.30.

Sognehuset ved Holstebro Kirke, Kirkestræde 9A, Holstebro
Program følger..
Vis kort
Hvad laver du så til dagligt?
22 Sep Foredrag

Hvad laver du så til dagligt?

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 14.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet

Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Holstebro
Vores arbejde er en stor del af vores identitet, og vi bruger mange timer på arbejde i løbet af ugen. Hør med, når vi fortæller om, hvordan en arbejdsuge har udviklet sig gennem historien, og hvor meget dit arbejde betød for din plads i samfundet..
Vis kort
En stjernestund på Bovbjerg Fyr
22 Sep Foredrag

En stjernestund på Bovbjerg Fyr

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 125 kr)

Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Vi varmer op i caféen med et stjerneskud til en aften, der bl.a. kommer til at handle om jævndøgn og stjernebilleder. v/rektor emeritus Lars Ebbensgaard og lærer Bent Tvermose Pris inkl. stjerneskud og kaffe: 125 kr. Bestilling nødvendig på: 2711 7606..
Vis kort
22 Sep Foredrag

"Grønland set fra Danmark". Foredrag ved Marianne Roed Abrahamsen

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 19.

Hjemmeside: Se hjemmeside
Isenvad præstegård, Konfirmandstuen, Bygaden 15, Isenvad, Ikast
Grundet COVID-19 er der tilmelding til foredraget, som sker via mail til: lasse@hellevadkirke.dk - skriv antal deltagere og om I skal sidde med afstand eller kan sidde tæt..

Deltagere som ikke er tilmeldt må vente udenfor, og kan få en plads, hvis der er ledige stol. Kom og hør om grønlandsk kultur og samfund ved et foredrag Marianne Roed Abrahamsen fra Det Grønlandske Hus i Aalborg. Til foredraget vil du få generel viden om grønlandsk kultur og samfund. Foredraget vil desuden forsøge at nuancere billedet og åbne for en dialog om, hvem den grønlandske befolkning er, og hvad der kendetegner grønlandsk kultur og kommunikation. Der er således mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere på det moderne Grønland, samt høre om, hvordan livet ser ud for de grønlændere, der har valgt at bosætte sig i Danmark. Marianne Roed Abrahamsen er kultur- og kommunikationsarbejder i Det Grønlandske Hus i Aalborg. Hun er opvokset i Sydgrønland, og er uddannet journalist og samfundsvidenskabelig kandidat med speciale i Arktis fra Aalborg Universitet. Foredraget finder sted tirsdag den 22. september i Konfirmandstuen, Bredkærsvej 22, Klokkerholm, kl. 19. Der er gratis entré, men der kræves tilmelding
Vis kort
Foredrag: Bibelen 2020 - om at oversætte bibelen poesi
22 Sep Foredrag

Foredrag: Bibelen 2020 - om at oversætte bibelen poesi

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 19.30.

Hjemmeside: Se hjemmeside
Kirkeladen, Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
"Bibelen 2020 - et foredrag om at oversætte Bibelens poesi" v. Else Holt I marts måned udkom Bibelen 2020 - en nydansk oversættelse af bibelen..

En af dens oversættere er Else Holt, lektor emeritus og ph.d., der har været med til at oversætte det gamle testamentes poetiske skrifter. "At oversætte poesi er som at gå på line med fødderne bundet." Citatet af en ukendt engelsk oversætter siger meget godt, hvordan det er at oversætte den velkendte gammeltestamentlige tekst til et sprog, der kan læses af mange, også gerne nye læsere. Poesien i Det Gamle Testamente kræver en særlig formidling, der på den ene side har rod i en sprogvidenskabelig og eksegetisk viden og kunnen og på den anden side bunder i en kunstnerisk evne til at udtrykke skønhed og præcision. Poesi - også den gammeltestamentlige - bør oversættes til poesi. Derfor har arbejdet med at oversætte den gammeltestamentlige poesi krævet et samarbejde mellem både kompetente gammeltestamentlige forskere som Else Holt og danske kunstnere som Ida Jessen og Caroline Albertine Minor. I foredraget vil Else Holt fortælle om nogle af de udfordringer, de mødte i arbejdet, og om de overvejelser, der ligger bag oversættelsen, og så vil der selvfølgelig også være eksempler på den poesi, der kom ud af det. Entré 50 kr
Vis kort
Kirkecafé
23 Sep Foredrag

Kirkecafé

Onsdag den 23. september 2020, kl. 10-12.

Missonshuset Bethania, Torvet 9, Herning
Vis kort