Dato

Museer


Viser 52 events mellem 25. feb. og 26. mar. 2021

LIVE Forfatter-Talk med Niels Overgaard
25 Feb Foredrag

LIVE Forfatter-Talk med Niels Overgaard

Torsdag den 25. februar 2021, kl. 20.

Huset No7, Nørregade 7a, Herning
Det hele handler ikke om dig - Fra stoisk filosofi til sindsro i det moderne liv..

Desværre kan vi ikke samles om litteraturen på biblioteket som vi plejer i denne tid.
Vi må derfor finde andre måder at inspirere jer til nye litteraturoplevelser.

I stedet for at invitere ind på biblioteket, får I her muligheden for at møde tre dygtige og aktuelle forfattere ONLINE, når vi tre torsdage kl.20.00-20.30 inviterer til spændende LIVE Forfatter-talks på Herning Bibliotekernes Facebook-side.

Herning Bibliotekerne er stolte og glade for at kunne invitere jer med til en hyggelig og uformel bogsnak med journalist og forfatter Niels Overgaard, der med bogen Det hele handler ikke om dig, bragte stoisk filosofi helt frem på scenen for selvudviklingsbøger i 2020.

Kulturformidler Liselotte Dremstrup sidder kl. 20.00 klar til at snakke med Niels Overgaard om hvordan de klassiske dyder som selvbeherskelse, disciplin og visdom kan bruges til at håndtere moderne udfordringer. Sammen støver vi Epiktet, Seneca og Marcus Aurelius af, mens du får gode tips til hvordan du får et (arbejds)liv med sindsro og frihed, uden at det hele skal handle om dig.
Det vil også være muligt for jer, der følger med, at kommentere og stille spørgsmål undervejs i LIVE samtalen.

Dette er det første arrangement ud af tre ONLINE Forfatter-talks på Herning Bibliotekerne i foråret 2021.

Hvordan kan jeg se med?

Det er gratis at deltage og kræver ikke billet.
Gå ind på Herning Bibliotekernes Facebook-side >>
Find begivenheden "LIVE Forfatter-talk med Niels Overgaard".
Markér at du deltager i begivenheden.
Du vil kl.20.00 på dagen få en notifikation om, at Herning Bibliotekerne nu sender LIVE.

Vi glæder os til at se jer - på Facebook!
Har du ikke mulighed for at se med, når vi sender LIVE torsdag aften, kan du gense samtalen på Facebook de efterfølgende 24 timer, dvs. til fredag kl.20.00
Vis kort
Højskoledag v/Jakob Brønnum
27 Feb Foredrag

Højskoledag v/Jakob Brønnum

Lørdag den 27. februar 2021, kl. 10-14.

Kirkehuset i Thyregod, Borgergade 4, Give
Velkommen til højskoledag med foredrag og spisning. Tilmelding senest den 24. februar til Gitte B. Lorentzen på tlf. 5155 4022 eller mail gblo@km.dk. Arrangementet koster 100 kr..
Vis kort
Åben Præstegård, Breum
1 Mar Foredrag

Åben Præstegård, Breum

Mandag den 1. marts 2021, kl. 17-18.

Breum præstegård/Breum konfirmandstue, Klostervej 37, Roslev
JULEN VARER LIGE TIL PÅSKE i Breum Præstegård! Alle mandage kl. 17 - 18 er der læsning fra det ny testamente af tekster, som fortæller om de religiøse billeder, der er udstillet i præstegården..

At kikke på billeder, lytte til læsning ca. ½ time, måske synge, være stille, og samtale om teksten. Alle, også børn og unge, er hjertelig velkommen til en stund uden krav og forventninger og uden sociale medier. Første gang den 14. december og vi slutter efter Maria Bebudelse den 22. marts. Vi ses!
Vis kort
Foredrag med Claus Holm
1 Mar Foredrag

Foredrag med Claus Holm

Mandag den 1. marts 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 159.50 kr Køb/bestil billet

Borbjerg Kultur- og fritidscenter, Bukdalvej 1 b, Borbjerg, Holstebro
I samarbejde med Borbjerg Sparekasse kan vi nu præsentere jer for et foredrag af de helt store, når den elskelige og passionerede TV-kok fra Go'morgen Danmark og Go' Appetit Claus Holm kommer til Borbjerg-Hvam Kultur- og Fritidscenter..

Titlen på foredraget er:

Mit livs vigtigste opskrift.

I 2018 var Claus Holm tæt på at miste livet på grund af overvægt og usund livsstil med for meget fart på. Sådan skulle det ikke være. Det blev starten til et vægttab på 25 kilo og en sundere livsstil med mere overskud til ham selv og sine nærmeste. Skubbet til at komme i gang fik han ved at medvirke i TV2-programmet Fem Fede Kokke.

I dette meget personlige foredrag åbner Claus Holm op for en mere sårbar side af sig selv end offentligheden ser. Han sætter ord på tabuer omkring mænd og overvægt, selvværd, sex og samliv i en kombination af ærlighed, sårbarhed og selvfølgelig den humor og ligefremhed, vi kender Claus Holm for.

Glæd jer til at oplev en hudløs ærlig og underholdende Claus Holm, der giver sit livs vigtigste opskrift, nemlig fortællingen om sit liv og som han selv siger: Du skal have hjertet med, ellers hjælper maden ikke
Vis kort
Foredrag: Vandet under vores fødder
2 Mar Foredrag

Foredrag: Vandet under vores fødder

Tirsdag den 2. marts 2021, kl. 19.
Pris: Entré Køb/bestil billet

Hjemmeside: Se hjemmeside
Apollon Struer, Anlægsvej 4, Struer
Forelæser: vicedirektør Esben Auken: https://pure.au.dk/portal/da/esben.auken@geo.au.dk, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS): https://www.geus.dk/, desuden adjungeret professor i geofysik,..

Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Vand er forudsætningen for vores liv på jorden; om vi drikker det, bader i det eller bruger det til at vande afgrøder. Det er en del af en kompliceret cyklus hvor det pga. Solens opvarmning fordamper fra jordens og havenes overflader, bliver til skyernes vanddråber for til sidst at falde som regn. Regnvandet løber direkte til vandløb eller siver ned i jorden og bliver til grundvand. Uanset hvilken vej regnen tager, bliver det dog igen til havvand på et eller andet tidspunkt og ringen er sluttet.

Jord er perfekt til at filtrere og opbevare vand: når vand befinder sig i jordlagene er dets fordampning lav, det holdes ved en konstant lav temperatur og det bliver stort set renset for næringsstoffer og levende organismer på vejen ned i gennem jordlagene. Det betyder at når vi skal bruge vandet, skal vi "bare" kunne lokalisere hvor i undergrunden det er og pumpe det op. Ofte behøves ingen eller meget simpel rensning.

Mange steder på Jorden betyder klimaforandringerne at vand er en mangelvare. Både for meget eller for lidt vand giver store samfundsudfordringer, og bæredygtig håndtering af vand er afgørende for alle menneskers liv.

I dette foredrag vil vi fokusere på grundlaget for det hele, nemlig at kunne skanne jorden for vandførende jordlag med en teknologi udviklet på Aarhus Universitet af én af verdens førende forskningsgrupper inden for feltet. Forskningseventyret spænder bredt fra konstruktion af elektroniske kredsløb, bygning af komplicerede instrumenter, udvikling af avancerede computeralgoritmer til praktiske skanninger af jorden i projekter over hele verden.

Hør i foredraget om hvordan en sådan forskning skrider frem, hvor mange vågne nætter det indebærer når noget ikke vil virke og man må tænke om, og hvor stor sejren er når man ser de første data trille ind fra en mudret mark i Østjylland.

Hør også om nogle af projekterne verden rundt: om at sejle på Mississippifloden, om at køre i flygtningelejre i Afrika og om udvaskning af kvælstof fra marker i Danmark. I disse eksempler spiller skanningerne af jorden under vores fødder en afgørende rolle for hvordan vi bæredygtigt bruger vandet i jorden bedst muligt.

Om forelæseren:
Esben Aukens forskning spænder vidt, men har i de senere år været fokuseret omkring udvikling af elektronik og instrumenter til skanning af undergrunden og hvordan disse skanningsdata kan anvendes i utroligt mange aspekter af samfundets infrastruktur - såsom bæredygtig vandindvinding fra undergrunden, fastlæggelse af hvordan de geologiske jordlag kontroller udbredelsen af forureningsfaner og kortlægning af råstoffer til byggeindustrien.
Esben har inviteret en særlig gæst med til foredraget, Denys Grombacher, som er forsker på Aarhus Universitet og arbejder med projekterne i Afrika i tæt samarbejde med Poul Due Jensen Fonden.
__

Hvis du vil tippes om kommende foredrag og modtage bonusmateriale, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Foredraget varer 2 timer inkl. en pause midtvejs på 15 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter
Vis kort
Caféeftermiddag
3 Mar Foredrag

Caféeftermiddag

Onsdag den 3. marts 2021, kl. 14.30.

Hjemmeside: Se hjemmeside
Thyholm Kirkecenter, Nørregade 17, Hvidbjerg, Thyholm
Vis kort
Nils Villemoes
3 Mar Foredrag

Nils Villemoes

Onsdag den 3. marts 2021, kl. 19.

MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning
Onsdag 3. marts kl. 19:00. Foredrag om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger:..

"Ledelse vedrører os alle - ingen slipper fri"

Ledelse handler om at lave en strategi, udvikle en organisation og vigtigst af alt at skabe rammer for samarbejde. Men det er ikke altid så let, som det lyder - tværtimod er det ofte ret bøvlet! Vi har brug for noget at gå op i, noget af stå op til, noget at slås for. Det er bøvl. Uden bøvl bliver livet tomt og indholdsløst. Det er ifølge Nils Villemoes faktisk et af samfundets allerstørste problemer. Der er ikke bøvl nok til alle! :-)

Oplev en tour de force på en stand-up-agtigt aften med en af landets mest ikoniske foredragsholdere om ledelse. Hør bl.a. bud på:

Hvordan SAMFUNDET er skruet sammen?
Hvorfor alting hele tiden skal laves om?
Hvorfor LEDELSE tit går op i en spids?
Hvad der ligger i bunden af lederSKABET?
Hvor UDVIKLINGEN går hen, mens vi sover?

Et enormt inspirerende og humoristisk foredrag - uanset om du selv er leder, bliver ledet eller bare er interesseret i en skæv og underholdende vinkel på ledelse.

Nils Villemoes' foredrag handler også om at se. Hvert eneste menneske lever i sin egen virkelighed, når det kommer til stykket, og det er det, der gør os interessante. Det gælder i høj grad også i forhold til et begreb som ledelse, som kan anskues fra mange forskellige vinkler, også fra en personlig: Livet er faktisk en ledelsesopgave, hvor vi hver især kun har én medarbejder, nemlig os selv.

Om Nils Villemoes
Nils Villemoes er en af landets mest populære foredragsholdere inden for ledelse. Han har mere end 35 års erfaring som lektor ved Institut for Organisation og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus, er uddannet cand. merc. og er autodidakt ekspert i ledelse, udvikling og strategi.

På en aften med Nils vil du dog mest mærke hans fantastiske evne til med masser af humor at spidde samfundsudviklingen, ledelsesteorier- og tendenser samt mange af de klassiske begreber vi i et væk bruger både professionelt og privat. Nils går kritisk til værks i forhold til ledelse, når han belyser, hvad god ledelse er, og hvorfor vi overhovedet har brug for god ledelse i organisationer.

Håber vi ses til et underholdende og alternativt ledelses-foredrag om sammenhængen mellem liv, leg og lyst, løn og ledelse, længsel og lediggang samt løgn og latin!

Foredraget kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 3. marts 2021.

Arrangør: TIKKO

TID
Onsdag 3. marts 2021 kl. 19.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se restauranter og caféer i Herning her. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26
Vis kort
Foredrag Med Nikolaj Wessel Witte
3 Mar Foredrag

Foredrag Med Nikolaj Wessel Witte

Onsdag den 3. marts 2021, kl. 19-21.
Pris: Entré: 150 kr Klik her for at tilmelde dig

Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro
V/..

Den Transsibiriske Jernbane

Denne storslåede rejse gennem det prægtige og enorme sibiriske landskab har tiltrukket eventyrere i århundreder.
Først rejste man med heste og vogne ad Den Mægtige Sibiriske Postrute, men siden jernbanen blev påbegyndt, af Zaren, i begyndelsen af det tyvende århundred, blev toget den foretrukne rejseform.

Verdens længste togrejse - fra Århus til Beijing

Først i 1956 stod den sidste del af det jernbanenet, som vi kalder Den Transsibiriske Jernbane, færdigt. Denne sidste strækning kaldes Den Transmongolske Jernbane da den ved Baikal Søen midt i den russiske Taiga drejer mod syd gennem Mongoliet.

Oplevelserne undervejs er eventyret som Nikolaj Witte vil fortælle om: En rejse der startede en tidlig morgen på Århus Hovedbanegård og endte tre uger og 10.000 km. senere i Kinas Hovedstad, Beijing. Han fortæller levende, hjulpet af smukke lysbilleder og lyden af gademusikanter optaget i Moskvas undergrundsbane
Vis kort
SEIER - et roadtrip live
3 Mar Foredrag

SEIER - et roadtrip live

Onsdag den 3. marts 2021, kl. 20.
Pris: Entré Køb/bestil billet

Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturcenter Limfjord, Skyttevej 12, Skive
SEIER - et roadtrip live. I Lars Seier Christensen Hanne Sindbæks biografiske rundrejse "Seier - et roadtrip", genbesøger duoen de steder, der har haft betydning for Seiers liv..

I 2021 tager den succesrige erhvervsmand forfatteren på endnu en rejse sammen, når de inviterer til samtaler med emner som hvor kommer vi fra, hvor skal vi hen - hvad skal vi drikke?

Det er blevet til mere end 100 timers samtaler mellem Hanne Sindbæk Lars Seier i bogen Seier - et roadtrip. Samtaler om Trump, Boris Brexit; om fodbold, fankultur, kunst kryptovaluta; om Liberal Alliances opbygning, storhed fald, om den slags mad, der er kirsebærret på toppen af Maslovs behovspyramide. Om hvor vi kommer fra, hvor vi skal hen, om vi i virkeligheden blot er brikker i en kosmisk computersimulation.

I 2021 tager Hanne Lars et udvalg af disse samtaler med sig rundt om Danmark, når de fortsætter deres roadtrip ind på landets scener besøger Odense, Aalborg, Vejle, Skive, København Aarhus. Publikum kan se frem til en liveoplevelse, hvor de kommer bag om manden fænomenet Lars Seier gennem samtaler om livet, forretningerne, inspirationskilderne, passionerne alt det imellem.

Siden Lars Seier i 2015 forlod sit livsværk, Saxo Bank, har han ledt efter et nyt ståsted i tilværelsen. Han har ikke kunne finde ét, har indtil videre taget til takke med at finde mange. Samtidig har han kastet store penge meget energi ind i et nyt højteknologisk Blockchainprojekt, Concordium, som han håber bliver hans livs bedste forretning.

Hanne Sindbæk er journalist, forfatter foredragsholder med et skarpt blik for dansk erhvervslivs top. Hun har seks portrætbøger bag sig om blandt andre Anders Samuelsen, Herman Salling Fritz Schur, senest har hun fortalt historien om Novo Nordisk i bogen De renfærdige. Hanne Sindbæk har kendt Lars Seier siden 2003, hvor hun skrev det første store magasinportræt af ham

Unummererede siddepladser
Vis kort
Seniorcafé - Grønlandske naturoplevelser i dronningens fodspor
4 Mar Foredrag

Seniorcafé - Grønlandske naturoplevelser i dronningens fodspor

Torsdag den 4. marts 2021, kl. 09.30-11.30.

Nørre Felding Kirke og menighedshus, Sørvadvej 9B, Holstebro
Tidligere kordegn Aase Nygaard kommer og fortæller om Grønlandske byer og den skønne natur deroppe..
Vis kort