Dato

Museer


Viser 23 events mellem 20. okt. og 18. nov. 2019

HOT Vinyasa og yin yoga

Torsdag den 8. august til torsdag den 24. oktober 2019, 10 kursusdage kl. 19.
Pris: (Pris: 830 kr) Klik her for at tilmelde dig
Bornholmsvej 10, Bornholmsvej 10, Herning
Underviser: Janna Egholm Hansen. På dette kombinerede Vinyasa og Yin yoga hold, vil vi i første halvdel af timen tage udgangspunkt i Vinyasa yogaen, hvor fokus vil være på at skabe flow og bevægelsei kroppen i takt med åndedrættet..

Hver time vil være bygget op omkring et specifikt tema, f.eks. ryg og lænd, core, hofter, fedtforbrænding, åbenhed og energi m.v. Derefter går vi videre tilYin yoga. Yin yogaer en meditativ form for yoga, hvor der arbejdes på at løsne op i kroppens bindevæv, samt skabe ro og stilhed i krop og sind. Yin yoga foregår siddende og liggende, og hver stilling holdes i 3-5 minutter. Hvorfor dyrke yoga i et opvarmet lokale? Vores lokale er opvarmet ved hjælp af infrarød varme. Denne varme trænger dybt ind i kroppen og varmer os op indefra, hvormed både blodcirkulationen og stofskiftet i kroppens celler øges. Derudover vil den infrarøde varme også forbedre dit immunforsvar, lindre smerter og stivhed i led (ved at udvide blodkarrene og derved øge blodcirkulationen ud til de berørte områder), hjælpe med at afgifte kroppen for affaldsstoffer, mindske stress og træthed, samt øge kalorieforbrændingen under træning. Medbring:yogamåtte, håndklæde, evt. en flaske vand. Hold 319585p
Vis kort

Yoga og sunde salater

Fredag den 1. november 2019, kl. 12.
Pris: (Pris: 240 kr) Klik her for at tilmelde dig
LOF Huset, Lavhedevej 32, Holstebro
Underviser: Pia Lago. Nyd en fredag eftermiddag/aften med 1,5 times restorativ yoga og sunde, mættende salater. Vi starter med yoga, hvor der bydes på rolig og forsigtigt opbyggende yogastillinger, der skaber ro og balance i nervesystemet..

Kroppen er støttet af yogaudstyr som fx pøller, tæpper og klodser, så blodtryk, hjerne og hjerte beroliges. Hver stilling holdes i ca. 5-10 min., så du har dit lune yogatøj på. Vi bruger sandsække til at fordybe virkningen. Efter yogatimen skal der laves sunde, mættende salater. Her skal vi lave lækre salater af alverdens grønt og frugt, i både rå, syltet og bagt version. Vi skal ligeledes bruge ingredienser som quinoa, spelt, kikærter, linser m.m. samt en dejlig masse mandler, nødder, frø og spirer. (Materialeudgifter ca. kr. 100-150, som afregnes til underviser på dagen). Vi skal også lave humus, tapenade og lækre dressinger. Og så skal vi pynte af og anrette vores salater så de ser indbydende ud. Til sidst samler vi alle salater på en buffet, som vi i fællesskab nyder. Medbring gerne en bøtte eller to til de eventuelle rester vi ikke får spist, så har I også lidt til dagen efter. Vel mødt - vi glæder os til at se dig! Hold PA197599
Vis kort

Efterfødselsgymnastik

Torsdag den 7. november 2019, kl. 17-18.
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Hanne Fejerskov. Holdet er åbent for alle og særligt dig som lige har født en ny borger i Skive Kommune. Du er velkommen til at deltage på flere hold..

Vi laver blandt andet øvelser, som styrker musklerne efter en fødsel, udspænder stram muskulatur, træner balancen og får pulsen op inden træningen slutter af med afspænding og drømmerejse.

Underviser Hanne Fejerskov er uddannet fysioterapeut, har en sundhedsfaglig diplomuddannelse, og har mange års erfaring med forskellige former for bevægelse og personlig udvikling m.m.
Hold: 19411
Vis kort

Efterfødselsgymnastik

Torsdag den 14. november 2019, kl. 17-18.
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Hanne Fejerskov. Holdet er åbent for alle og særligt dig som lige har født en ny borger i Skive Kommune. Du er velkommen til at deltage på flere hold..

Vi laver blandt andet øvelser, som styrker musklerne efter en fødsel, udspænder stram muskulatur, træner balancen og får pulsen op inden træningen slutter af med afspænding og drømmerejse.

Underviser Hanne Fejerskov er uddannet fysioterapeut, har en sundhedsfaglig diplomuddannelse, og har mange års erfaring med forskellige former for bevægelse og personlig udvikling m.m.
Hold: 19412
Vis kort

Yoga og sundt julesødt

Fredag den 15. november 2019, kl. 12.
Pris: (Pris: 240 kr) Klik her for at tilmelde dig
LOF Huset, Lavhedevej 32, Holstebro
Underviser: Pia Lago. Nyd en fredag eftermiddag/aften med 1,5 times restorativ yoga og sundt julesødt. Vi starter med yoga, hvor der bydes på rolig og forsigtigt opbyggende yogastillinger, der skaber ro og balance i nervesystemet..

Kroppen er støttet af yogaudstyr som fx pøller, tæpper og klodser, så blodtryk, hjerne og hjerte beroliges. Hver stilling holdes i ca. 5-10 min., så du har dit lune yogatøj på. Vi bruger sandsække til at fordybe virkningen. Efter yogatimen skal der laves sundt julesødt. Her skal vi med ingredienser som frisk, tørret og frosset frugt, alverdens lækre nødder, kakao, mørke chokolader, bær, bønner og fede kokosolier fremstille skønne konfektkugler, julede energibarer, figenstænger, muffins, små hurtige hapsere og andetgodt til "jule-hygge" bordet. Til sidst samler vi alle vores lækkerier på en stor buffet, som vi i fællesskab nyder, sammen med en skøn kop chai-latte, som vi også selv fremstiller fra bunden. Husk en bøtte eller to til de eventuelle rester der må blive fra buffeten - så har du også lidt sødt til dagen efter. Materialeudgifter (ca. kr. 100-150), til fremstilling af det julesøde, afregnes på dagenmed underviser. Vel mødt - vi glæder os til at se dig! Hold PA197598
Vis kort

Blid frokost Yoga

Mandag den 28. oktober til mandag den 18. november 2019, 8 kursusdage kl. 12.
Pris: (Pris: 320 kr) Klik her for at tilmelde dig
LOF Huset, Lavhedevej 32, Holstebro
Underviser: Marianne Søgaard. Blid frokost Yoga Til dig, der lige har brug for at koble helt fra..

Få forbindelsen til dig selv igen -et pusterum for krop og sjæl Blide stræk, kombineret med blidt flow, afsluttende med endejlig afspænding til gongens skønne vibrationer, som afspænder hele din krop. Hold M197599
Vis kort

Vandgymnastik for seniorer

Mandag den 9. september til mandag den 18. november 2019, 10 kursusdage kl. 12.
Pris: (Pris: 640 kr) Klik her for at tilmelde dig
DGI-huset, Kousgaards Plads 3, Herning
Underviser: Pernille Kjellstrøm. Vi træner vores sanser, motorik og balance i vandet. Du udfordres med 3-dimensionelle øvelser, som gør brug afden modstand vandet automatisk giver. Du vil opleve, at din krop bliver stærkere og konditionen bedre..

Vær med og nyd en vægtløs stund, som vil gøre dig godt. Har du skader eller andre skavanker, kan du med fordel drage nytte af træning i vand. Holdstørrelsen er begrænset til max. 7 deltagere, så vi er sikre på, at der er tid til at give hver enkelt deltager individuel vejledning og respons. Af hensyn til korrekt beregning af offentligt tilskud til undervisningen vil du ved kursusstart blive bedt om at underskrive en tro- og loveerklæring på, at du har særlige vanskeligheder i forhold til det stof, der undervises i. Hold 319280bf
Vis kort

Lun Senior Yoga

Torsdag den 5. september til torsdag den 21. november 2019, 10 kursusdage kl. 11.
Pris: (Pris: 665 kr) Klik her for at tilmelde dig
Bornholmsvej 10, Bornholmsvej 10, Herning
Underviser: Janna Egholm Hansen. Dette hold tager udgangspunkt i hatha og yin yogaen, og henvender sig især til personer med nedsat bevægelighed..

Vedhjælp af enkle og blide yogaøvelser vil vi arbejde hen imod at bevare og øge bevægeligheden, smidigheden og forbedre åndedrættet, til gavn for hele kroppen. Alle kan deltage på timen, uanset tidligere erfaringer med yoga og/eller grad af bevægelighed. Timen foregår i et opvarmet lokale, hvor temperaturen ligger på omkring 28 grader. Lokalet er varmet opved hjælp af infrarød varme, som trænger dybt ind i kroppen, varmer kroppen op indefra og giver en følelse af ekstra dyb muskelafspænding og afslapning. Den infrarøde varme er særlig gavnlig ved led- og muskelsmerter. Hvorfor dyrke yoga i et ekstra opvarmet lokale? Vores lokale er opvarmet ved hjælp af infrarød varme til 35C. Denne varme trænger dybt ind i kroppen og varmer os op indefra, hvormed både blodcirkulationen og stofskiftet i kroppens celler øges. Derudover vil den infrarøde varme også forbedre dit immunforsvar, lindre smerter og stivhed i led (ved at udvide blodkarrene og derved øge blodcirkulationen ud til de berørte områder), hjælpe med at afgifte kroppen for affaldsstoffer, mindske stress og træthed, samt øge kalorieforbrændingen under træning. Medbring:yogamåtte, håndklæde, evt. en flaske vand. Hold 319585n
Vis kort

HOT Hatha og yin yoga

Torsdag den 5. september til torsdag den 21. november 2019, 10 kursusdage kl. 9.30.
Pris: (Pris: 830 kr) Klik her for at tilmelde dig
Bornholmsvej 10, Bornholmsvej 10, Herning
Underviser: Janna Egholm Hansen..

På dette kombinerede Hatha og Yin yoga hold, vil vi i første halvdel af timen tage udgangspunkt i Hatha yoga, hvor vi med udgangspunkt i en række klassiske yogastillinger vil strække og styrke kroppen, samtidig med at vi skaber ro, balance og energi i krop og sind. Alle stillinger bygges op fra bunden, hvor der hele tiden vil være fokus på at observere egen krop og finde ens egen "kant". Derefter går vi videre til Yin yoga. Yin yogaer en meditativ form for yoga, hvor der arbejdes på at løsne op i kroppens bindevæv, samt skabe ro og stilhed i krop og sind. Yin yoga foregår siddende og liggende, og hver stilling holdes i 3-5 minutter. Hvorfor dyrke yoga i et ekstra opvarmet lokale? Vores lokale er opvarmet ved hjælp af infrarød varme til 35C. Denne varme trænger dybt ind i kroppen og varmer os op indefra, hvormed både blodcirkulationen og stofskiftet i kroppens celler øges. Derudover vil den infrarøde varme også forbedre dit immunforsvar, lindre smerter og stivhed i led (ved at udvide blodkarrene og derved øge blodcirkulationen ud til de berørte områder), hjælpe med at afgifte kroppen for affaldsstoffer, mindske stress og træthed, samt øge kalorieforbrændingen under træning. Medbring:yogamåtte, håndklæde, evt. en flaske vand. Hold 319585m
Vis kort

Ryghold

Tirsdag den 8. oktober til tirsdag den 26. november 2019, 8 kursusdage kl. 16.30.
VIA University College, Holstebro, Gl. Struervej 1, Holstebro
Underviser: Anja Christensen. Rygholdet er for dig, som ønsker at trænesom en del af et hold..

Hver session varer 1,5 time og vil bestå af grundig opvarmning, styrketræning og stabilitetstræning. Mange af øvelserne vil være dem, du kender fra evt. tidligere træning. Underviserentager hensyn til dit træningsniveau og eventuelle begrænsninger, så du får mest muligt ud af træningen. Formålet med holdet er at vedligeholde sunde træningsvaner for din ryg og holde motivationen oppe i et socialt miljø. Hold 751980c
Vis kort