Dato

Museer


Viser 2 events mellem 12. dec. 2019 og 10. jan. 2020

12 Dec Historisk

Bersøg Det Gamle Postkontor

Lørdag den 26. januar til lørdag den 14. december 2019, Lør kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det gamle Postkontor, Østergade 37, Holstebro
Besøg Det Gamle Postkontor i Holstebro om lørdagen, når det åbner dørene til en lokal fortælling om posthistorien. Museet ligger i Nyboes Gård og fungerer i dag som museum..

Tag med til en svunden tid og historien om posten i gamle dage og se, hvordan postarbejderne arbejder med at stemple og førstegangsstemple frimærker med postkontorets eget dagsstempel.

På Postkontoret kan du købe danske, grønlandske og færøske frimærker. Og du kan selvfølgelig også få frankeret dine breve.

Tid: Hver lørdag mellem kl. 10.00 - 12.00. Gratis.

Fortællingen er egnet for børn. Kørestolsbrugere bedes kontakte personale for kørerampe.

Find inspiration til flere Lokale Fortællinger her
Vis kort
12 Dec Historisk

Juleudstilling på Give-Egnens Museum

Lørdag den 30. november 2019 til søndag den 5. januar 2020, Tirsdag-fre 13-16 Lørdag, søn og helligdage 14-17 man Lukket Museet er lukket 24/12, 25/12, 31/12 og 1/1.
Pris: (Entré: Børn Gratis Voksne 40 kr Pens./stud. 30 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Give-Egnens Museum, Donneruplundvej 2, Give
Mens alle store som små går og glæder sig til juleaften, spreder julehyggen sig på Give-Egnens Museum. "Julens Herligheder" I årets særudstilling "Julens Herligheder" er det jul og juletraditioner i både fortid og nutid, der er omdrejningspunktet..

Julens traditioner og gøremål gentager sig år efter år. Nogle traditioner forsvinder og nye kommer til, men hvilke gør din jul til noget specielt? Kom og giv dit bud og se museets bud på hvad der gør julen til jul.

Peters Jul, autentisk stemning og traditioner

I særudstillingen vil der være rig lejlighed til at se og gense mange af julens traditioner, når julekort, julepynt, julegaver, julestuen, julemaden, juleskikke og meget mere kalder juleglæden frem.

Peters Jul har i år fået en central plads i udstillingen. Følg oplæsningen af Johan Krohns tekst om julen i byen for ca. 150 år siden illustreret gennem genstande i udstillingen. Se det autentiske stue- og køkkenmiljøet fra omkring 1940 og mærk juletravlheden og hyggen. Her er det fine porcelæn og pynt fremme, og børnene har ladet legetøj fra julegaverne ligge fremme.

Peter Fabers "Højt fra træets grønne top", som han skrev som lejlighedssang til familiens jul i 1848, er der også blevet plads til. Følg den klassiske julesang rundt i udstillingen og se genstande, der kan genkendes fra sangen.

Se landbofamiliens forrådskammer i "Julens Herligheder". Hvad gemmer der sig i de flotte halmløb - er det mon nødder, kartofler eller korn.

Mærk hyggen brede sig i stuerne, hvor juletræet "med sin pynt" har sin plads i flere udgaver, se hedebondens, Peters og måske et, der ligner dit?

Ingen jul uden legetøj og gaver. I særudstillingen kan man se julegaver med hovedvægt på datidens legetøj. Se dukkehuse, biler, bamser og nisser. Tryk på knappen og se Märklin-toget køre.

Nostalgi, hygge og juleglæde er samlet under et i særudstillingen "Julens Herligheder".

Kom i julestemning i årets juleudstilling på Give-Egnens Museum!

Jul på Give-Egnens Museum
Aktiviteter og juleweekender på Give-Egnens Museum

Der er meget mere end juleudstilling på Give-Egnens Museum i december. Besøger man de permanente udstillinger kan man opleve hedebondegården, som er gjort vinterklar og summer af juletravlhed.

De tre første advents-weekender, samt lørdag d.21/12 er der aktiviteter, som du selv kan deltage i, levenedgjorte udstillinger og det store julekagekaffebord. Lørdag d. 21. december kan du høre Kurts kor synge julen.

Følg med her på siden og hold øje med på Facebook - "Give-Egnens Museum" for mere information om julens aktiviteter.

Tag årets julefoto på Give-Egnens Museum

I museets velkomsthal vil der være mulighed for at tage årets hyggeligste og sjoveste julefoto, når vi laver en foto-opstilling anno 1980'erne. Perfekt til julekort og som gave til venner og familie.

Deltag i julekonkurrencen

Hjælp os med at pynte vores permanente udstilling "handel og håndværk" Medbring et stykke julepynt, og få det hængt på vores granguirlande. Der er også mulighed for at klippe et stykke pynt på museet. Vind en dejlig pakke. Kom og vær med!

Hold øje med vores hjemmeside www.gem.dk og følg med på Facebook - Give-Egnens Museum for mere information om julens aktiviteter
Vis kort