Dato

Museer


Viser 3 events mellem 18. aug. og 16. sep. 2019

På knæ for livet: foredrag om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel

Mandag den 9. september 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Ikast Bibliotek, Grønnegade 25, Ikast
Hør om et kunstnerægteskab og to forfatterskaber fra en tid, der var præget af krise, Anden Verdenskrig og Efterkrigstiden, af sult, arbejdsløshed og punkterede cykler, af returnerede kronikker, digte og noveller. Susanne V. Knudsen Professor emerita, Dr..

Halfdan Rasmussen og Ester Nagel var store forfattere i deres samtid. De var en del af tidens kulturelle og litterære strømninger; Halfdan med sine fornyende tosserier og originale børnerim, sine kritiske rejsedigte fra diktaturerne i Spanien, Portugal og Grækenland, og rejsedigtene fra Grønland; Ester markerede sig med humor, ironi og bidende satire og udviklede absurde skildringer af social skævhed, kønsskævhed og racisme.

Fortællingen om dem bygger på et nyt og varieret kildemateriale i form af 300 breve mellem Halfdan og Ester og af uudgivne breve fra forfattere, forlag, forældre, venner og kærester. Der indgår upublicerede dagbøger af Halfdan fra hans tidlige rejser, dagbøger til deres børn, kalenderbøger og fotografier, som ikke tidligere har været offentliggjort.

(Begrænset plads / husk billet)
Vis kort

Mød forfatteren: Erling Jepsen

Mandag den 9. september 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter, Remisevej 1, Brande
Oplev hele Danmarks sønderjyske forfatter Erling Jepsen, når han fortæller om det sønderjyske univers i sit forfatterskab med perler som bl.a. Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig. (begrænset plads - husk billet.)..

Denne aften skal vi bl.a. høre om hans seneste roman Erna i krig, som handler om den gæve Erna, der drager med sin søn til fronten under første verdenskrig, da han som sønderjyde bliver indkaldt til tysk krigstjeneste.

Det er ikke uden grund, at en stor del af Erling Jepsens forfatterskab udspiller sig i Sønderjylland. Selv er Erling Jepsen født i Gram og har i flere af sine bøger inddraget sin egen barndom. I 80'erne og 90'erne skrev Erling Jepsen også en lang række skuespil, som alle indeholdt en let absurd tone, og som hele tiden mixer det tragiske med det komiske. Det tragikomiske element gennemtrænger også hans romaner, hvoraf den første 'Ingen grund til overdramatisering', udkom i 1999.

Af bøger og skuespil kan nævnes: "Kiks med kniv og gaffel", "Ingen grund til overdramatisering", "Kunsten at græde i kor", "Frygtelig lykkelig" Disse har igennem tiden indbragt ham en række priser for forfatterskabet. Heraf kan nævnes Danske Dramatikeres Hæderspris og Holberg-Medaljen samt mange flere.

Værkerne og deraf også Erling Jepsen foredrag blander dyb indsigt med et underholdende og et nærmest tragikomisk gribende sprog.

fri entré / men begrænset plads / så husk at hente billet
Vis kort

Mød forfatteren: Thomas Korsgaard

Onsdag den 11. september 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Nørre-Snede Bibliotek, Skovbakken 7, Nørre Snede
Thomas Korsgaard tog læsere og anmeldere med storm med sin debutroman "Hvis der skulle komme et menneske forbi". (begrænset plads / husk billet)..

I dette foredrag tager han udgangspunkt i sin seneste udgivelse "En dag vil vi grine af det", som fortsætter den stærke og sørgmuntre fortælling om Tue, der vokser op i et hjem, hvor børn overlades til sig selv, og hvor voksne ikke rigtig magter at være forældre.
Det er en fortælling om ensomhed og fysisk og psykisk vold som en del af hverdagen. Men det er samtidig en lun og ikke-fordømmende karakteristik af livet i en hårdt prøvet familie, hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne.Thomas Korsgaard vil på aftenen også komme omkring debutromanen og sit forfatterskab.

Begrænset plads / husk at hente billet
Vis kort