Dato

Museer


Viser 2 events mellem 24. feb. og 24. mar. 2020

8 Mar Omvisning

Omvisning: Historien bag genstandene - det du ikke kan læse i udstillingsteksterne

Søndag den 8. marts 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: Se venligst under beskrivelse)
Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Holstebro
Denne eftermiddag fortæller Esben Graugaard f.eks. om historierne der gemmer sig bag nogle af genstandene. Nogle af de spændende detaljer, som er med til at forme en udstilling, men historier, som man alligevel ikke kan læse om i udstillingsteksterne..

Der vil blive fortalt om nogle af de genstande udstillingen rummer. Det bliver genstandenes helt egne historier, og fortællinger om hvordan de fandt vej til Holstebro Museum. I omvisningen gives eksempler på, hvorledes vi som museumsfolk har anvendt genstandene til at illustrere den store historie. - det du ikke kan læse i udstillingsteksterne.

Omvisning v/ Esben Graugaard, historiker, dr.phil.

Varighed ca. 1 time.

Det er gratis at deltage i omvisningen, når der er købt billet til museet.

Entré priser:

Voksne: 110 kr.
Børn og unge under 26 år: Gratis
Pensionister: 80 kr
Vis kort
15 Mar Omvisning

Rundvisning i udstillingen Made in Midtjylland

Søndag den 15. marts 2020, kl. 14-15.
Pris: (Gratis når entré til museet er betalt)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, Vestergade 20, Herning
Kom tættere på historien om Midtjylland og tekstilindustrien, når Tekstilmuseets guide viser rundt i udstillingen Made in Midtjylland..

Udstillingen viser hvordan tekstilproduktionen eksploderede i 1950'erne, skabte jobs og vækst og fik det midtjyske til at boome for så at gå world wide. Det er en fascinerende historie om, hvordan tekstilindustrien fik byerne på den gamle hede til at vokse eksplosivt og på kort tid forvandle samfundet på godt og ondt. Historien om det tekstile Midtjylland bliver ført op til nutiden. Vi hører om muligheder og udfordringer for den mode- og tekstilindustri, der stadig er et hjørnesten i det midtjyske.

Det er museets guide, der står for rundvisningen godt hjulpet af en af museets frivillige, der viser maskinerne i aktion.

Det er gratis at deltage i rundvisningen, når entréen er betalt. Der er et maksimum på antal deltagere efter først-til-mølle princippet. Vil du sikre dig en plads, så tilmeld dig på vores hjemmeside.
Vis kort