Dato

Museer


Viser 187 events mellem 29. feb. og 29. mar. 2020

29 Feb Undervisning

Bliv Bedre Til At Sætte Grænser - Workshop

Lørdag den 29. februar 2020, kl. 10-14.
Pris: (Pris: 185 kr) Klik her for at tilmelde dig
FOF Nordvestjylland, Brogårdsvej 2, Holstebro
V/ Ann-Brit Hylkjær..
Vis kort
29 Feb Undervisning

Gourmet Madlavning

Lørdag den 29. februar 2020, kl. 14-22.
Pris: (Pris: 995 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Kursuscenter, Torvet 12, Herning
V/ Møller & Damgaard..

Gourmet madlavning

I gastronomisk selskab med Møller & Damgaard Gastro

Møller & Damgaard Gastro står bag gourmetrestauranterne Dining in the Dome i Herning og Niels Bugges Kro i Viborg. Virksomheden drives af Jacob Møller og Thomas Damgaard og er i dag en moderne restaurantionsvirksomhed som tilbyder gastronomiske oplevelser på et meget højt niveau.

På disse to kurser stifter I bekendtskab med avancerede teknikker i køkkenet, håndterer de bedste råvarer og bliver indført i de æstetiske overvejelser der ligger bag det gode måltid hos Møller & Damgaard Gastro.

I vil få en introduktion til vinens verden og få lov at smage, og komme til at forstå hvorfor lige præcis disse vine er udvalgt til menuen der laves. Når dagen er omme vil I have stiftet bekendtskab med alle facetter af Møller & Damgaard Gastro og forstå den filosofi og passion der ligger bag.

Jacob og Thomas sørger for faglighed og hygge i køkkenet og en oplevelse I kan tage med hjem I jeres egne køkkener og stuer.

Prisen er inklusiv råvarer og drikkevarer.

Program:

14.00: Velkomst og introduktion til dagens program/ Mise en Place

14.30: Tilberedning af 4 retters middag

* Hummer - Grønkål - Selleri

* Svinebryst - Blomkål - Sesam

* Okse - Broccoli - Brunet Smør

* Chokolade - Chokolade - Chokolade

Der vil være løbende forplejning i køkkenet, herunder vin, hvis man er til det

Kl. 18.00: 4 retters middag med udvalgte vine og fortælling herom
Vis kort
29 Feb Undervisning

Patchwork

Fredag den 28. og lørdag den 29. februar 2020, 2 kursusdage kl. 18.
Pris: (Pris: 695 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: LOF Skive
Breum Skole, Skolevej 11, Breum, Roslev
Underviser: Britta Karna Nielsen. Patchwork og quilt har rødder tilbage i de tidligste kulturer, hvor små stof- og skindstykker blev syet sammen på kunstværdig vis..

På kurset kan syes forskellige ting f.eks puder og servietter eller andre spændende flotte ting kun fantasien sætter grænser. Ring og hør nærmere ved underviser RIGTIG GOD FORNØJELSE. Hold 20142
Vis kort
1 Mar Undervisning

Færdselsrelateret Førstehjælp

Søndag den 1. marts 2020, kl. 09-17.
Pris: (Pris: 495 kr) Køb/bestil billet
Sinus Førstehjælp, Naurvej 35, Holstebro
Når du tager kørekort, er et kursus i førstehjælp en obligatorisk del af forløbet, hvor du lærer om færdselsrelateret førstehjælp. Begrænset antal pladser!.

Når du tager kørekort, er et kursus i førstehjælp en obligatorisk del af forløbet, hvor du lærer om færdselsrelateret førstehjælp
Vis kort
1 Mar Undervisning

Lær At Væve På En Søndag

Søndag den 1. marts 2020, kl. 10-16.05.
Pris: (Pris: 333 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Kursuscenter, Torvet 12, Herning
V/ Vivi Bach Mailund..

At begive sig ud i vævning kan virke uoverskueligt og kompliceret,

men vævning på væveramme kræver hverken en stor investering eller plads. Kurset er egnet for nybegyndere og let øvede.

På denne workshop er udgangspunktet opsætning af vævning 15 x 20 cm og præsentation af nogle få væveteknikker. Herefter opfordres du til at eksperimentere med garnernes tykkelser, kvaliteter og farver. Alt efter behov vil du løbende blive præsenteret for nye teknikker. Kun din fantasi sætter grænsen og efter endt kursus vil du have kreeret dit eget personlige væveværk.

Væverammer, redskaber og garner står til rådighed under hele kurset, men du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe dit eget garn m.m.

Materialeudgifter er på ca. 50,- kr. pr. deltager og dækker udgifterne til garn. Beløbet betales direkte til underviseren
Vis kort
29 Feb Undervisning

Min kjole i strækstof

Lørdag den 29. februar og søndag den 1. marts 2020, 2 kursusdage kl. 10-16.30.
Pris: (Pris: 695 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Herning, Gl. Landevej 3, Herning
Underviser: Doris Vestergaard. Mig og min kjole i strækstof - weekendkursus. Jerseykjoler er populære som aldrig før! Kjolerne er syet i stræk- og jerseystoffer og pyntet efter smag og behag..

På dette kursus vil du lære at sy i strækstof og designe dine helt egne modeller. Du får lært en hel stribe teknikker, tips og tricks til at sy i netop strækstof, så dit endelige resultat bliver perfekt. Du lærer også at tilrette dine modeller, så de passer til netop din figur. Alle kan være med, da undervisningen henvender sig til både nybegyndere såvel som øvede.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte underviseren på mobil 4060 0782.

https://silkeborg.aof.dk/nyheder/forsaarskatalog.html

Du har mulighed for at blive på AOF fra lørdag til søndag - medbring blot sovepose, underlag og egen forplejning.

Huskeliste =
Kære kursist

Jeg vil gerne med denne mail, sige tak fordi du har valgt at deltage i kurset "Mig og min kjole i strækstof".

For at du får mest muligt ud af weekenden og er forberedt, får du lige en liste over ting og sager du skal medbringe og overveje.

" Symaskine og evt. overlocker
" Papirsaks og stofsaks
" Linealer og skriveredskaber, limstift samt tape
" Målebånd og syredskaber, nåle, tråd osv.
" Det stof og tilbehør du skal bruge til dine færdige kjole
" Mønsterpapir ( kan også købes af mig til 25 kr pr. rulle)
" Vlies ( kan også købes af mig)

Jeg har grundforme med, så du får et mønster med hjem som er tilpasset din figur og som du kan bruge til at designe flere kjoler efter. Du vil lære at rette en grundform til efter egne mål så dine kjoler kommer til at sidde helt perfekte. Hvis du selv har et mønster med på en helt bestemt kjole som du gerne vil sy, er det også en mulighed. Dette mønster vil så blive rettet til så det sidder perfekt. Ellers kan du designe din helt egen model og sy den op.

Det ville være en god ide at du har overvejet hvilken kjole du gerne vil gå hjem i. Søg på nettet, find din gamle yndlingskjole frem eller tegn dine egne modeller. På den måde er du forberedt og kan begynde at lave mønster med det samme

Vi starter med rundstykker og kaffe, som jeg giver men resten af dagen weekenden skal du selv sørge for mad og drikke. Kaffe vil være for min regning begge dage.

Jeg glæder mig til at se dig :
Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at ringe til mig på 40600782.

Mvh. Doris Vestergaard.

Hold: 20007
Vis kort
29 Feb Undervisning

KoloritHøjskolen

Mandag den 30. september 2019 til mandag den 2. marts 2020, 10 kursusdage kl. 13.30.
Koloritten, Nørregade 7, Herning
Velkommen til sæsonens nye foredragsrække mandage kl. 13.30 - 15.30 i månederne oktober, november, december,januar, februar og marts på Markedspladsen 2 i Herning. Prisen for foredraget inkl. kaffe med kage: Pensionister 65 kr. Andre75 kr. ALLE ER..

VELKOMNE. Britta Dyhre Sørensen 2023 4696 Inga Jespersen 2940 3790 Regina Wedman 4076 9890 Jette Pagh 2334 3412 Ingrid Mikkelsen 2547 7908 Mandag den 30.september 2019 "Kim Larsen - sanger, digter og spillemand" v/Flemming Både, Aarhus Folkekær og folkelig som få og med en enorm produktion på mere end 500 indspillede sange. Da han døde i 2018 gik landet nærmest i sorg og beviste hvor folkekær Kim var. Med hans store gab og lineære sprog sang han sig ind i alle danskere - fra statsministre til børnehavebørn. Hans tekster spænder vidt med blik for skæve eksistenser, kvinder og livets mange aspekter. Min fortælling handler også om en meget privat Kim Larsen, en stædig rad og lunefuld samarbejdspartner, men først og fremmest om en flittig spillemand, der elskede sit publikum og at stå på scenen - og han stod der lige til det sidste. Mandag den 14. oktober 2019 "Fra horeunge til hoffets første dame - et portræt af Grevinde Danner" v/Anne Grethe Beck, Aarhus Louise Christine Danner (1815-74) hed oprindelig Louise Rasmussen og var datter af en ugift tjenestepige. Hun var danserinde ved det Kgl. Teater, levede i et trekantsforhold med avismagnaten Carl Berling og kronprinsen, den senere Frederik den 7. I 1850 blev hun viet til kongens venstre hånd, men aldrig accepteret i de toneangivende kredse i og omkring hoffet. Mandag den 28. oktober 2019 "Et lille stykke Danmark" v/Marianne Hesselholt, Randers Syd for Skagen findes et af landets mindste sogne: Skagen Landsogn. I gamle dage bestod det af nogle få familier fordelt på en samling gårde og nogle huse. I flere århundreder var disse familier afskåret fra omverdenen af store sandmiler, for veje var der ingen af, og al samfærdsel måtte foregå langs havet. I foredraget vil jeg tage udgangspunkt i bogen "Hændelser ved Hulsig". Mandag den 11. november 2019 "Med Grækenland i hjertet" v/Niels-Henrik, Kolding Grækenland har en stor plads i mit hjerte, og igen og igen må jeg af sted for at møde grækerne og mærke historiens vingesus; indsnuse duften af timian, smage på ouzoen og nyde synet af det solglitrende hav. I dette foredrag kommer vi rundt i Grækenland bl.a. Athen, halvøen Peloponnes med Grækenlands første hovedstad Nafplion. På øhop til Kos, Lesbos, øgruppen Kykladerne og mange andre steder. Mandag den 25.november 2019 "Det er jul! - Der er noget i luften" v/Helge Teglgård, Odder Vi vil stemme sindet og forberede os på årets mest højtidelige højtid. For julen er hjerternes fest, men også en tid præget af stærke følelser og forventninger. Vi hører teksten af Aakjær, Møllehave og Halfdan Rasmussen, synger de allerbedste adventssange så vi med Grundtvig kan sige "lad julesorgen slukkes" Mandag den 6. januar 2020 "Emma Gad - Takt og Tone i 100 år" v/Torben Brink, Aarhus Emma Gad har i 100 år været svaret på ethvert spørgsmål, der har med korrekt opførsel at gøre. Med bogen "Takt og Tone" (december 1918) beskrev hun måske nok først og fremmest en verden, der allerede dengang var ved at være af i går. Men samtidig udstak hun nogle praktiske retningslinjer, der til dels stadigvæk gør sig gældende. Venligt, og med stor humor. Det vil blive fortalt levende og med stor kærlighed om den gamle dame, som i virkeligheden var admiralinde og Danmarks første kvindelige journalist. Alt dette vil blive krydret med både illustrationer og citater fra hendes kendte og mindre kendte værker. Mandag den 20. januar 2020 "Charmekursus for mænd og kommunikationskursus i mild og blid stemmeføring for kvinder" v/Gunhild Weisbjerg, Aarhus Et festligt foredrag, hvor jeg sætter spotlight på forholdet mellem de to køn. Et lærerigt foredrag, som vækker smil og genkendelse uanset alder og parforholds situation. Hør om mænd og kvinders forskellige tilgang til verden og deres forskellige brug af sproget. Foredraget er unikt, trods den skøre titel. Mandag den 3. februar 2020 "Maleren Emil Nolde og Marsklandet" v/Lene Kirkegaard, Esbjerg. Med udgangspunkt i Emil Noldes malerier og akvareller skildres hans univers. Nolde er født i det sælsomme flade marskland med brusende storme og uhyre himmelhvælv. Noldes kunstneriske udtryk er mange. Kendt for sine blomsterbilleder, men også for sine stærkt religiøse billeder. Emil Nolde er en af de fremmeste ekspessionister. Under naziregimet i Tyskland fik han maleforbud og hans kunst stemples som "Entartete kunst". Mandag den 17. februar 2020 "Anstændig dovenskab" v/Laurids Korsgaard, Knebel Vi lever i en præstationskultur hvor vi bilder os ind, at vi er det vi udretter. Derfor konkurrerer vi på alle mulige måder med hinanden om at blive mere af det hele. Men mange knækker halsen på det og flere ender med at se tilbage på et misbrugt og indholdstomt liv. Vi skal øve os i anstændig dovenskab, d.v.s. lære at sige nej til tomme og meningsløse krav i familie-, arbejds- og fritidsliv. Derved får vi ro og overskud til det, der giver indhold i hverdagen og gør vore fællesskaber rigere. Mandag den 2. marts 2020 "Mus og mændl" v/Karsten Hansen, Støvring John Steinbeck`s perle af en roman om de to løsarbejdere som havner i en umulig situation. Det ender dybt ulykkeligt - eller gør det. Steinbeck skrev en kort roman som måske er det største, han nogensinde skrev. Jeg har fortalt Mus og mænd et utal af gange - og jeg bliver aldrigtræt af at være sammen med Lennie og George. Den historie er hvert sekund værd. Hold 319001c
Vis kort
3 Mar Undervisning

Kropssprog

Tirsdag den 3. marts 2020, kl. 19-21.
Pris: (Pris: 110 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Michael Grankvist Sørensen. Alle har glæde af at forstå hvordan vi kommunikerer og omgås hinanden. Vores kropssprog betyder alt for hvordan vi har det med hinanden og ikke mindst, hvordan vi har det med os selv..

Alle bruger kropssproget og påvirkes af det i langt højere grad end vi er bevidste om.
Det er umiddelbart, det er interessant og det er nærværende.
Foredragsholder Michael Grankvist Sørensen giver dig en større indsigt i sammenhængen mellem krop og psyke.
Du får en indsigt i, hvordan vi bruger kropssproget både bevidst og i særdeleshed ubevidst i dagligdagen.

Du får redskaber til at arbejde mere med din krop.
Du får en fornemmelse af, hvad du er god til med kroppen, hvad virker for dig, og hvordan kan du øve dig i at blive bedre.

Michael lover dig et par sjove og lærerige timer.
Hold: 20333
Vis kort
3 Mar Undervisning

Rytmisk Voksenkor

Tirsdag den 3. marts 2020, kl. 19.15-21.
Snejbjerg Kirke, Bjergkvarteret 4, Snejbjerg, Herning
Vis kort
4 Mar Undervisning

Kirkekor

Onsdag den 4. marts 2020, kl. 14.15-15.25.
Bording Skole, Solsortevej 10, Bording
Vis kort