Dato

Museer


Viser 7 events mellem 23. okt. og 21. nov. 2019

26 Okt Workshop

Lørdagsværksted

Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 11-14.
Pris: (Entré: 100 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Herning Billedskole, Nørregade 7, Herning
Tryk og tricks - 3 timers workshop med tryk på Billedskolen..

3 timers workshop med eksperimenter i tryk. Du behøver ikke at kunne en hel masse i forvejen. Du skal bare være begyndt at gå i skole. Billedskolens undervisere igangsætter, hjælper og vejleder alle aldersgrupper. Vi står klar med inspiration og materialer i vores dejlige og lyse lokaler i Nørregade 7. Vi arbejder fra 11-14 med en lille middagspause med tid til at spise en madpakke. Kom endelig i noget tøj, der kan tåle en malerklat.

Hvem kan deltage: alle børn, der er begyndt at gå i skole

Sted: Herning Billedskole, Nørregade 7, 3. sal, Herning

Pris: kr. 100

Tilmelding: på mail til tilmelding@herningbilledskole.dk
Vis kort
27 Okt Workshop

Børneteaterlaboratoriet: Teaterworkshop for teenagere - 2

Søndag den 27. oktober 2019, kl. 10-14.
Pris: (Fri entré)
Odin Teatret - Nordisk Teaterlaboratorium, Særkærparken 144, Holstebro
3 intensive teaterworkshops for teenagere på 13 - 17 år..

Har du en skuespiller i maven - så skal den da trænes af to dygtige skuespillere! I tre workshops på søndage ml. kl. 10.00 - 14.00 udforsker vi tre fundamentale skuespilværktøjer: krop, stemme og fantasi gennem kreative teaterøvelser.

De italienske skuespillere Valerio Peroni og Alice Occhiali har stor erfaring med at arbejde intensivt med teater for og med børn teenagere. De har været tilknyttet Nordisk Teaterlaboratorium i flere år og har med stor succes afholdt flere workshops for børn på teatrets Børneteaterlaboratorie.

I tre sammenhængende workshops udforsker de tre fundamentale skuespilværktøjer: krop, stemme og fantasi gennem kreative teaterøvelser. Hver workshop varer fire timer, så der er god tid til fordybelse og til at man kan udforske sig selv og de andre omkring os vores indre verden og verden omkring os sammen. Hver workshop har et tema og det anbefales at man deltager i samtlige workshops, men kan du kun kommer til en eller to, er du velkommen.

Søndag d. 29. september 10.00 - 14.00: Workshop 1: Skuespilleren og kroppen

Hvordan bruger en skuespiller sin krop på scenen? Vi arbejder med at lave scenisk materiale gennem fysisk tilgang og arbejder med at opbygge en karakter gennem fysiske stillinger og bevægelser.

Søndag d. 27. oktober 10.00 - 14.00: Workshop 2: Skuespilleren og stemmen

Hvordan bruger skuespilleren sin stemme på scenen? Vi arbejder stemmens tilgang til at skabe scenisk materiale og arbejder med at udvikle en karakter gennem tekst og stemme.

Søndag d. 24. november 10.00 - 14.00 : Workshop 3: Skuespilleren og objektet

Hvordan bruger skuespilleren et objekt på scenen? Vi arbejder med at opbygge en karakter med hjælp af et objekt.

Hvad skal vi lave?

Når vi arbejder med teater, går vi på opdagelse sammen: vi smider de der "sociale masker", som vi bevidst - eller ubevist bruger i hverdagen. Teaterøvelserne udvikler dine evner som skuespiller og hjælper dig også til at skabe nye relationer og nye måder at være til stede på - på scenen og i hverdagen. I alle workshops er hver deltager bliver både udfordret og hjulpet til at lære at udtrykke sig selv gennem en variation af typiske teaterteknikker, der har fysisk udgangspunkt. Sammen skaber vi et rum, hvor vi er sammen på forskellige måder: gennem krops- og ansigtsudtryk, gennem andre former for teaterkommunikation. Som deltager kommer du både til at lære noget om kontakten mellem dig og de øvrige skuespillere i rummet, men du kommer også til at gå dybt i din egen personlighed og oplevelser.

Hvem kan være med? Alle i alderen 13 - 17 (7. - 10. klasse)-, der har lyst til at arbejde med teater! Det foregår på engelsk, men det skal du ikke være bange for ;o)

Pris: workshopsne udbydes i samarbejde med Holstebro Ungdomsskole og er derfor gratis.

Tilmelding foregår gennem Holstebro Ungdomsskole her
Vis kort
10 Nov Workshop

Workshop med papirklip v/Rie Takeuchi Rolighed på Bovbjerg Fyr

Søndag den 10. november 2019, kl. 13.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
H.C. Andersen er ikke kun kendt for sine eventyr og sine rejser. Hans papirklip er også i en klasse for sig. Vi synes det er oplagt at lave en workshop med papirklip - og Rie Takeuchi Rolighed, som er udstillende kunstner i denne periode..

sagde straks ja, da vi spurgte hende om hun ville stå for det arrangement.
Workshoppen bliver for voksne og børn min. 10 år gamle.
Det koster 50 kr. at deltage inkl. kaffe og kage.
Tilmelding kan ske på bovbjergfyr@ferringby.dk eller 27117606
Vis kort
10 Nov Workshop

Mending café

Søndag den 10. november 2019, kl. 14-16.
Pris: (Gratis når entré til museet er betalt (en kop kaffe eller te er inkluderet))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, Vestergade 20, Herning
Gå i klædeskabet og find tøj frem, som har brug for en kærlig hånd. Tekstilmuseet holder søndag d. 10. november mending café..

Vi ser på fortidens stoppeteknikker og lærer sammen med museets syersker at lave småreparationer på tøj.

Hver dag bombarderes vi med nyheder om overforbrug, klimakrise og ressourcemangel. Vi styrter lige lukt i afgrunden, hvis der ikke snart bliver gjort noget ved vores vanvittige forbrug. Du tænker måske, om vi overhovedet selv kan gøre noget. Det kan virke uoverskueligt, men nu melder Tekstilmuseet sig ind i klimakampen. Vi tror på, at vi alle sammen hver især med små skridt kan være med til at vende udviklingen. Det første lille bitte skridt tager vi søndag d. 10. november, hvor vi laver mending café.

Hvis du tænker - hvad er mending café - så er det et andet ord for at mødes og reparere tøj. Småhuller, en tabt knap eller sømme der er gået op, bør ikke være en hindring. Tøjet har måske stadig mange gode år i sig. Sammen med museumsinspektør Kristine Holm-Jensen går vi en tur i gemmerne og ser på hvad midtjyderne gjorde, dengang en vinterfrakke kostede en hel månedsløn og nyt tøj kun var noget man fik til konfirmation og bryllup. Vi kigger på fortidens metoder til at få tøjet til at holde længere og dykker ned i museets stoppede og lappede tøj og tekstil. Bagefter vil museets dygtige syersker demonstrere og dele deres tips og tricks til småreparationer, der gør tøjet næsten så godt som nyt. Tag gerne noget af dit eget eller familiens tøj med og bliv guidet i, hvordan du får det tilbage på sporet i stedet for at sende det i skraldespanden
Vis kort
13 Nov Workshop

Æ Bovbjerg Bindstouw - på Bovbjerg Fyr

Onsdag den 13. november 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Tag dit eget strikketøj med. Og få gode tips og råd af ligesindede. En hyggeaften med de lokale strikkeentusiaster. Prisen er 50 kr. inkl. kaffe og kage..
Vis kort
16 Nov Workshop

H.C. Andersen miniature-julekugle workshop på Bovbjerg Fyr

Lørdag den 16. november 2019, kl. 13.
Pris: (Entré: 75 kr)
Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Miniature-tableauer i julekugler v/kunstner og fyrfrivillig Wolfgang Aichele og Katrine Lück, begge fra Berlin..

Vores tyske frivillige Wolfgangs tableauer er vidt berømte hos fyrets gæster der kan se et par stykker af dem hænge ved indgangen til fyrets café. Wolfgang har øvet sig i dansk og er blevet ret god til det, men han har også en hustru, Katrine, som taler flydende dansk og hun vil hjælpe Wolfgang ifm. dagens workshop.
En workshop, hvor voksne og store børn kan lave deres egen julekugle med figurer fra H.C. Andersens tid.
Der kan være max. 12 pers. på et hold.
Bestilling er derfor nødvendig på bovbjergfyr@ferringby.dk eller 27117606.
Pris inkl. materialer til din helt egen kugle: 75 kr
Vis kort
21 Nov Workshop

Bliv klar til julen

Torsdag den 21. november 2019, kl. 14-17.
Pris: (Entré: 100. kr)
Rosenlund Aktivitetshus, Sydgaden 8, Herning
Kom og få Inspiration til Juledekorationen medbring lys, skåle, fade, saks, kniv, hvad du ellers gemmer af ting, så vil Karen Olesen hjælpe og inspirere dig. Pris 100 kr. inkl. kaffe ,forfriskning og materialer, Tilmelding: senest..

14 November-betaling ved tilmelding
Vis kort