Dato

Museer


Viser 42 events fra/efter 17. aug. 2019

Bliv sminket til Copenhagen Pride

Lørdag den 17. august 2019, kl. 11-13.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Regnbue sommerfugl eller rockstjerne? Pride Parade slanger sig gennem Allégade lige foran museets have. Så kom forbi og lad sminkørerne gøre jer klar med glimmer og farvestrålende ansigtsmaling før gaden bliver én stor fest. Det er gratis,..

særligt for børn og først til mølle. Kom i god tid før paraden begynder kl. 13
Vis kort

Forrygende blues med trioen Twang

Søndag den 18. august 2019, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: Voksen: 50 kr Senior/Stud.: 40 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Kan amerikansk folkemusik være autentisk, traditionel og nyskabende samtidig? Kan den emme af melankoli, humor og kærlighed på en gang? Det kan den, når trioen Twang på bas, violin og banjo og med fænomenal trestemmig sang optræder i museets gårdhave..

Sommerkoncerten afholdes i anledning af museets aktuelle særudstilling "Storm P. og drømmen om Amerika". Før og under koncerten sælger frivillige fra Storm P. Museets Venner kaffe og kage.

Twangs musik har rødder i old-time blues og ragtime, genrer som var fremherskende, da Storm P opholdt sig i USA i 1919. Med Twangs fortolkning og nyudvikling af den oprindelige, folkelige amerikanske musik er det temmelig sikkert, at Storm P også havde overgivet sig og var faldet for dens charme og originalitet. Og helt i Storm Ps ånd bindes de enkelte numre sammen af historier, anekdoter og drillerier og bliver til en levende koncertoplevelse.

Twang var i 2018 nomineret til Danish Music Awards og består af Spencer Gross: kontrabas, guitar og sang, Thyge Søndertoft: violin, mandolin og sang samt Peter Banks: banjo, kontrabas og sang

Koncerten er gratis, når der er betalt entré til museet
Vis kort
20 Aug Ekskursion

Teatervandring: Kongeligt og kulørt i det indre København

Tirsdag den 20. august 2019, kl. 16.
Pris: (Pris: 50 Køb billet via Billetto eller reservér på tlf. 3810 2045 (læs mere nedenfor))
Stærekassen, August Bournonvilles Passage 5, København K
Fra Nationalscene til natteliv. Teaterlivet i indre Kbh spænder fra landets fineste scene, Det Kgl. Teater over politiske kabareter til kunstnernes dødsrute efter teatertid..

Få historierne om teatre, kunstnere, værtshuse og hverdagsliv på dagens byvandring fra Kgs. Nytorv til Rådhuspladsen. Guide: museumsinspektør Rikke Rottensten.

OBS: Mødestedet er Stærekassen, August Bournonvilles Passage.

Køb billet via Billetto: https://billetto.dk/e/teatervandring-kongeligt-og-kulort-i-det-indre-kobenhavn-billetter-358735
Eller reservér på tlf. 3810 2045 - OBS: ved reservation betales der med Mobilepay hos guiden eller billetterne kan afhentes og betales på museet, Allégade 5, senest 1 time før vandringen begynder
Vis kort

Alsang i Alhambras have - med Stefan Nielsen og Lukaskoret

Onsdag den 21. august 2019, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Sidste års Alsang-succes er tilbage. Kom og syng med på kendte revyviser, filmmelodier og andre populære sange i haven Allégade 5. I tilfælde af dårligt vejr rykker vi ind i museet..

Årets sidste Alsang bliver med Stefan Nielsen, tidligere medlem af bandet Rollo & King. Vi også fornøjelsen af at høre hans kor fra Sct. Lukas kirken synge for
Vis kort
24 Aug Andet

Leg og gøgl med Cirkus Panik i museumshaven

Lørdag den 24. august 2019, kl. 13-15.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Lær at gøgle med Cirkus Panik. Slå jer løs med jonglering, ethjulet cykel, linedans, hullahop-ringe eller andre gøglerier på Cirkus Paniks legeplads i Alhambras have. Det er sjovt og alle kan være med - store som små..
Vis kort

Oplev den internationale bluesguitarist H.P. Lange

Søndag den 25. august 2019, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: Voksen: 50 kr Senior/Stud.: 40 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Den prisvindende blues- og ragtime-guitarist, H.P. Lange, har med sin indlevelse og fortolkning af den originale, upolerede blues og ragtime formået i den grad at blive anerkendt ikke bare i Danmark, men også dér, hvor bluesmusikkens vugge stod..

I selveste Louisiana og Mississippi har han gravet dybt i bluestraditionen. Under længere ophold i New Orleans har han spillet fast sammen med flere af de store blues-performere, hvad der også kan høres på hans ni cd-udgivelser, hvoraf to blev belønnet med en grammy.

Sommerkoncerten er arrangeret i anledning af museets aktuelle særudstilling "Storm P. og drømmen om Amerika". Og ved koncerten vil det helt sikkert lykkes H.P. Lange at overbevise publikum om, at folkelig amerikansk musik med rødder helt tilbage til Storm P.s besøg 'over there' for 100 år siden kan være medrivende og stadig berøre os dybt.

Koncerten er gratis, når der er betalt entré til museet.

Før og under koncerten sælger frivillige fra Storm P. Museets Venner kaffe og kage
Vis kort

Havefest med Karen-Marie Lillelund

Onsdag den 28. august 2019, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Syng med når humorist og tidligere bakkesangerinde Karen-Marie Lillelund hylder den danske tradition for festsange. Tag din skæggeste festsang med, så vi kan synge den sammen!.

Karen-Marie Lillelund var bakkesangerinde frem til 2013 og er idag en efterspurgt foredragsholder. Hun har desuden skrevet de tre bøger "Humor i ledelse", "Humor på arbejde" og "Håndbog til et lattermildt liv"
Vis kort
30 Aug Dansegulv

Sommerdans Special med Underholdningsorkesteret

Fredag den 30. august 2019, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Kom og dans sommeren på hæld med hele Danmarks Underholdningsorkester i Alhambras have. Alle kan være med uanset rytmesans og danseben. Mad og drikke kan købes..
Vis kort

Børneworkshop med billedkunstner Maria Finn

Søndag den 1. september 2019, kl. 13.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Kom til kreativ workshop i Møstings Hus. Alder: 7-12 år..
Vis kort
1 Sep Foredrag

Rundvisning i Søndermarken

Søndag den 1. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til rundvisning i Søndermarken og hør om den romantiske haves tilblivelse, og om romantikkens introduktion i Danmark..

På vandringen vil vi kigge nærmere på de mange genopførte bygninger og der vil blive fortalt om digteren Adam Oehlenschlägers særlige forhold til Søndermarken.
Vi mødes foran Adam Oehlenschlägers statue ved indgangen ved Frederiksberg Slot. Husk godt fodtøj
Vis kort