Dato

Museer


Viser 42 events fra/efter 19. apr. 2019

19 Apr Billedkunst

Langt, langt borte i skoven - Louis Moes liv og værk

Lør. d. 6. oktober 2018 til søn. d. 21. april 2019, tirsdag-søn 10-16.
Pris: (Entré: Voksen 50 kr., Senior/stud. 40 kr., Børn og medlemmer gratis)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Storm P. Museet har fået en enestående mulighed for at skabe en udstilling dedikeret til den norsk-danske kunstner Louis Moe (1857-1945)..

Med udstillingen "Langt, langt borte i skoven, Louis Moes liv og værk" sætter museet fokus på en kunstner som ikke har fået meget plads i kunsthistorien, trods en bred folkelig popularitet som illustrator af talrige eventyr og ikke mindst som grafisk virtous udi forførende bizarre, mystiske, morbide og erotiske drømmesyn på papir. Det er en stor glæde for museet at kunne præsentere det danske publikum for Moes eventyrlige univers.
Louis Moe er i Danmark mest kendt for sin ekstraordinære evne som billedfortæller og illustrator af børnebøger og eventyr. Han var imidlertid en meget sammensat kunstner. Kun de færreste kender til hans mere dystre symbolistiske værker, som ikke desto mindre udgør en stor del af hans samlede produktion.
Udstillingen opbygges med udgangspunkt i hovedtemaer i Moes kunstneriske univers og viser en bred vifte af Moes værker, fra eventyrillustrationer og børnebøger til symbolistiske raderinger og litografier. En verden af overnaturlige væsner fra mytologien og folketroen befolker museet, når den mytiske og eventyrlige side af Moes værk udfoldes i udstillingens fire rum
Vis kort
24 Apr Foredrag

Maren Louise Käehne: Fra Borgen og Bodil til Dronningen

Ons. d. 24. april 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Maren Louise Käehne indledte sin spillefilmskarriere som manuskriptforfatter med i 2016 at vinde en Bodil for årets bedste manuskript sammen med May el-Toukhy for deres debutfilmLang historie kort..

Maren Louise Käehne indledte sin spillefilmskarriere som manuskriptforfatter med i 2016 at vinde en Bodil for årets bedste manuskript sammen med May el-Toukhy for deres debutfilmLang historie kort.
Nu er Käehne igen aktuel med dramaet Dronningen med Trine Dyrholm i hovedrollen som en succesfuld advokat, der pludselig risikerer at sætte sit liv over styr. Denne aften i Bakkehuset fortæller Käehne om manuskriptarbejdet med Dronningen og om processen med at etablere sig som manuskriptforfatter og finde sin egen stemme efter færdiggørelsen af Filmskolens manuskriptuddannelse i 2009 og de første skriveopgaver som episodeforfatter på tv-serierne Borgen og Broen.

Samtalen er støttet af Statens Kunstfond.

Billetter sælges via Billetto
Vis kort
25 Apr Ekskursion

Teatervandring: Liva Weels Frederiksberg

Tor. d. 25. april 2019, kl. 16.
Pris: (Pris: 50 kr. Reserver plads på 3810 2045.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Hun optrådte her, hun boede her, hun blev gift her. Følg sammen med museumsinspektør Rikke Rottensten i sporene af Liva Weel gennem mellemkrigs- og efterkrigstidens Frederiksberg på dagens teatertur..

Mødested: Museet Alhambra, Allégade 5. Pris: 50,- Reserver plads på 3810 2045
Vis kort
25 Apr Foredrag

Romantikkens forfatterinder

Tor. d. 25. april 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
I forbindelse med Bakkehusets sommerudstilling holder litteraturforsker, dr.phil. Lise Busk Jensen foredrag om forfatterne Jane Austen og Thomasine Gyllembourg og receptionen af dem i eftertiden..

Thomasine Gyllembourg skrev sine værker under pseudonym, men selvom ingen kendte hendes navn i begyndelsen, blev hendes romaner med det samme populære blandt borgerskabets læsende publikum. Jane Austen udgav også sine første romaner under pseudonym, men der gik mange år, før hun blev så læst og berømt, som hun er i dag.

Lise Busk Jensen har beskæftiget sig videnskabeligt med 1800-tallets kvindelige forfattere i mange år og har udgivet mange tekster om emnet. I 2009 udkom hendes store disputats "Romantikkens forfatterinder".

Billetter sælges via Billetto
Vis kort
27 Apr Revy/kabaret

En rejse ind i den Danske revysangs historie med duoen 'Revysangens genklang'

Lør. d. 27. april 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: alm. museumsentré kr. 50. senior og studerende kr. 40. gratis under 18 og medlemmer af danske revyvenner. reserver gratis plads på 3810 2045)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
I mere end 150 år er der blevet lavet revy i Danmark og kisten med danske revysange er proppet med spændende og flotte, sjove og alvorlige viser. Det er denne spændende historie som Duoen 'Revysangens genklang' levendegør på scenen..

En tidsrejse med nedslag i den danske revysangs historie fra forskellige perioder og med nogle af de sange, som har betydet mest for den danske revysangs udvikling. Der bliver sunget viser af bl.a Liva Weel, Dirch Passer, Elga Olga, Preben Uglebjerg, Marguerite Viby, Kirsten Walther og Lisbeth Dahl og små anekdoter om sangene sætter teksterne ind i den rette tidsmæssige kontekst.

Forestillingen er sat sammen som en cabaret hvor sangene og historien er i højsædet. Hvor der bliver lejlighed til for alvor at høre teksterne og sætte dem i perspektiv til den tid de blev lavet i. Man kan derfor forvente at få en helt ny og anderledes oplevelse af sange som man ellers troede man kendte. Og samtidig rig lejlighed til at nynne med på sange der i dag nærmest er folkeeje.

Duoen 'Revysangens genklang' består af Birgitte Antonius på sang og John Skou på klaver og som fortæller
Vis kort
28 Apr Omvisning

Åben omvisning i museet

Søn. d. 28. april 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
5 Maj Foredrag

Rundvisning i Søndermarken

Søn. d. 5. maj 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til rundvisning i Søndermarken og hør om den romantiske haves tilblivelse, og om romantikkens introduktion i Danmark..

På vandringen vil vi kigge nærmere på de mange genopførte bygninger og der vil blive fortalt om digteren Adam Oehlenschlägers særlige forhold til Søndermarken.
Bemærk at mødestedet er: Adam Oehlenschlägers statue ved indgangen ved Frederiksberg Slot. Husk godt fodtøj
Vis kort
5 Maj Klassisk

Koncert med Friedrich Kuhlaus violinsonater

Søn. d. 5. maj 2019, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Den dansk/tyske komponist Friedrich Kuhlau var en vigtig repræsentant for den tidlige romantiske musik i Danmark..

I forbindelse med udgivelsen af de to Kuhlau-album: "Violinsonater, vol. 2" samt "Kuhlau & Malling: Klaverkvartetter" påføres der denne forårseftermiddag violinsonater af violinisten Christina Åstrand og pianist Per Salo. Koncerten introduceres af musikjournalist ved Danmark Radio Jens Cornelius. Koncerten er arrangeret i samarbejde med Dacapo Records
Vis kort
9 Maj Dansegulv

Sommerdans - med Per Rock

Tor. d. 9. maj 2019, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Efter sidste års succes genopliver vi igen den gamle stemning fra det festlige Frederiksberg, når der spilles op til dans i Alhambras have..

Alle kan være med uanset alder, rytmesans og danseben. Mad og drikke kan købes.

Vi skyder sæsonen i gang med Per Rock, hvis ben nærmest er levende dansehistorie. Han introducerer amerikanske dansetrin i anledning af Storm P. Museets udstilling 'Storm P. og Drømmen om Amerika', der er åbnet dagen før den 8. maj.

Saml venner og familie til en festlig, folkelig og fornøjelig aften på Allégade 5
Vis kort
10 Maj Foredrag

Litteratur og mad fra guldalderen

Fre. d. 10. maj 2019, kl. 18-21.
Pris: (Entré: 160 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Bakkehuset inviterer til en aften i guldalderens tegn..

Gæsterne vises om i udstillingen "Skrivende kvinder - Jane Austen og Thomasine Gyllembourg". Herefter serveres en middag bestående af 2 retter. Opskrifterne er hentet fra Bakkehusets historiske kogebog "Guld i mund".

Arrangementet er en del af FRB DAGE.

Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen. Billetter sælges kun via Billetto
Vis kort