Dato

Museer


Viser 28 events fra/efter 1. apr. 2020

2 Apr Andet

Aflyst: Satire Quiz - om nyhedssatire

Torsdag den 2. april 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 50 kr inkl. en øl. Køb billet på Billetto eller i døren)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Museet Alhambra følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer er derfor lukket foreløbig. Derfor er vi også nødsaget til at aflyse alle arrangementer i perioden..

Gæt med, når vi quizzer om satire! Denne gang bliver i selskab med Kirsten Birgit, Jonathan Spang, Signe Molde, Jon Stewart, Stephen Colbert og alle de andre "alternative" nyhedsværter. Temaet er nemlig nyhedssatire

Der er selvfølgelig præmier på højkant.

2-4 personer på hvert hold.

Entré 50 kr. Billetten inkluderer en øl eller vand. Køb i døren eller på Billetto.

Køb billetter i døren eller på Billetto: https://billetto.dk/e/satire-quiz-billetter-398086
Vis kort
1 Apr Billedkunst

Tinne Zenner og Eva la Cour: Arctic Stations

Lørdag den 29. februar til søndag den 19. april 2020, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
De to billedkunstnere Tinne Zenner og Eva la Cour bruger på deres duo-udstilling billedkunst og film til at undersøge forholdet mellem politik og videnskab i kontekst af det geopolitiske Arktis..

De montager, projektioner og installationer, der vises på udstillingen, er baseret på fælles samtaler, undersøgelser og filmoptagelser i det nordvestlige Grønland. Politik og videnskab er størrelser, der historisk set blevet holdt nøje adskilt, men med anekdotiske, associative og selv-refleksive tilgange søger Arctic Stations nye perspektiver på denne adskillelse
Vis kort
1 Apr Billedkunst

Valhalla - historien bag succesen

Lørdag den 5. oktober 2019 til søndag den 19. april 2020, kl. 11-17.
Pris: (Entré: Voksen: 75 kr Senior/Stud.: 60 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Udstillingen hylder Peter Madsens populære tegneserie Valhalla. Serien er den største album-succes i dansk tegneseries historie, og den fik afgørende indflydelse på de nordiske guders comeback i populærkulturen. Oplev historien bag succesen på museet!.

Det første af i alt 15 Valhalla-album udkom i 1979 for præcis 40 år siden. Og så tog de nordiske guder ellers danskerne med storm - og en del af udlandet lige sådan.

Håndværk der vinder hjerter - på udstillingen kan publikum opleve, hvordan tegneren Peter Madsen og forfatteren Henning Kure har formået at omsætte oldtidens nordiske mytologi til moderne underholdning. Man kan gå ind i tegneseriens univers af guder og jætter og se skitser, originaltegninger og korte interview-film. Udstillingen giver indblik i, hvordan skaberne fik myterne til at tale til nutidige læsere med satire, slapstick-komik, højspændt drama og mytologisk mystik.

Det første album Ulven er løs udkom i 1979 - i tegneseriens guldalder på tærsklen til 1980'erne. Og udgivelserne fortsatte i 30 år. På trods af nedgangen i tegneserie-salget har Danmarks svar på Asterix overlevet som en klassiker, og Madsens version af Thor, Odin, Loke, Freja og er blevet definerende for en hel generations opfattelse af de nordiske guder.

I Skandinavien alene er der solgt 1 million eksemplarer, og serien er oversat til 10 sprog. I dag er de nordiske guder og myter populære som aldrig før. De optræder i serier som Vikings og i fantasy-romaner og børnebøger. Og kort efter udstillingsåbningen kommer Valhalla også som spillefilm instrueret af Fenar Ahmad og med Roland Møller som Thor
Vis kort
7 Maj Andet

Kultur til kaffen: Morgenstemning på Bakkehuset - AFLYST

Torsdag den 7. maj 2020, kl. 08.
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Start dagen med fællessang og fortællinger fra guldalderen, når morgensolen rammer Bakkehuset..

Vi introducerer til livet i Kamma og Knud Lyne Rahbeks Bakkehus, læser digte og sammen synger vi sange fra 1800-tallets sangskat.

Morgenkaffe kan købes i Orangeriet.

Arrangementet er et samarbejde mellem Biblioteket Frederiksberg og Bakkehuset.

Fri entré uden billet

Vis kort
12 Maj Andet

Samtale: Politisk satire og debat i hagekorsets skygge

Tirsdag den 12. maj 2020, kl. 19-20.30.
Pris: (Entré: 75 kr inkl. 1 glas vin, via Billetto.dk)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Bladtegnerne, pressen og politikerne fik deres sag for med at opretholde en åben debat, da truslen fra nazismen dukkede op syd for grænsen i 1930'erne. Medvirkende: Hannibal Munk, ekspert i dansk bladtegning, Nikolaj Brandt, museumsinspektør m.fl..
Vis kort
18 Maj Ekskursion

Teatervandring: Det besatte teater

Mandag den 18. maj 2020, kl. 16-17.30.
Pris: (Pris: 75 Billet købes via Billetto eller på Mobilepay på selve dagen)
Hjemmeside: Se hjemmeside
H.C. Andersen-statuen på Rådhuspladsen, Rådhuspladsen, København V
Nazisternes besættelse af Danmark satte hurtigt sit præg på dansk teater. Med censur, udgangsforbud, modstandsvilje - men også store succeser. Besøg nogle af besættelsens centrale kulturspots som Deutches Eck, Apolloteatret, Saga biografen og Valencia..

Mødested: Rådhuspladsen ved H.C. Andersen statuen

Guide: museumsinspektør Rikke Rottensten

Køb billet på Mobilepay på dagen eller via Billetto: https://billetto.dk/e/teatervandring-det-besatte-teater-billetter-413087/

Begrænset antal deltagere
Vis kort
19 Maj Andet

Debat: Kan censur gavne satiren?

Tirsdag den 19. maj 2020, kl. 19-20.30.
Pris: (Entré: 75 kr inkl. 1 glas vin, via Billetto.dk)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
I manges øjne kan censur være dødsstødet for politisk satire. Men der er også tegn på, at den kan være et kreativt benspænd, der gør satiren mere raffineret. Aftenens panel diskuterer nutidens satire i lyset af besættelsestidens censurerede satire..

Medvirkende: Rokokopostens redaktør Mikkel Andersson, satire-forsker Dennis Meyhoff Brink, museumsinspektør Rikke Rottensten m.fl
Vis kort
24 Maj Omvisning

Åben omvisning i Bakkehuset

Søndag den 24. maj 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: 60 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Oplev stemningen i Kamma og Knud Lyne Rahbeks guldalderhjem og hør om livet i Bakkehuset på vores åbne omvisning i museet..

I de første årtier af 1800-tallet skabte Kamma og Knud Lyne Rahbek et mødested for tidens forfattere, videnskabsfolk og intellektuelle, og her kom H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted, Grundtvig, Ingemann og mange andre. På omvisningen fortælles der også om det historiske hus, som har været både landevejskro og åndssvageanstalt, før det blev museum. Kombiner gerne omvisningen med et besøg i den stemningsfulde have omkring huset og et besøg i Orangeriet. Det er gratis at deltage i den åbne omvisning, når entreen til museet er betalt, og tilmelding er ikke nødvendig
Vis kort

Udsættes - Alsang: Man binder os på mund og hånd

Onsdag den 27. maj 2020, kl. 17-18.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Vi arbejder i øjeblikket på at finde en ny dato..

Vær med til årets første udendørs Alsang i Alhambras have. I anledning af 75 års jubilæet for befrielsen i 1945 synger vi populære viser og sange fra krigsårene. Hvis vejret er dårligt rykker vi ind i museet
Vis kort
31 Maj Workshop

Holde Hus - rabarber

Søndag den 31. maj 2020, kl. 15.
Pris: (Entré: 85 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Vi råsylter, sukkersylter og konserverer rabarber. Vi udnytter de store mængder af friske rabarber, så vi til gengæld har rabarber til resten af året..

Når vi i dag sylter, henkoger, fermenterer eller tørrer råvarer, er det oftest for smagens eller sundhedens skyld, men i 1800-tallets køkkener var det helt essentielt at kunne konservere, så man havde noget at leve af i de lange, mørke vintermåneder, hvor der næsten ikke var friske råvarer at få.

Historisk har sukker været en utrolig vigtig konserveringsmetode. I dette arrangement stiller vi skarpt på sukkerets og rabarberens historie. I Bakkehusets ildstedskøkken introduceres råvarernes historie, og efterfølgende er der workshop udenfor, hvor man selv prøver kræfter med forskellige sylteprocesser. Husk at medbringe 2 rengjorte syltetøjsglas, så du kan få noget af det producerede med hjem.

For 200 år siden ruttede man ikke med råvarerne, men lod alle dele indgå på forskellig måde i husholdningen uden spild. I Bakkehuset sætter vi med arrangementsrækken "Holde Hus" fokus på det at bruge alle dele af råvarerne uden spildprodukter. Dette er det første ud af seks Holde Hus-arrangementer, hvor vi arbejder med kål, sild, snaps, æbler og citrusfrugter.

Billetter sælges via billetto.dk
Vis kort