Dato

Museer


Viser 15 events fra/efter 24. nov. 2020

Stjernerne over Alhambra: Liva Weel
25 Nov Foredrag

Stjernerne over Alhambra: Liva Weel

Onsdag den 25. november 2020, kl. 10-11.
Pris: Entré: 75 kr inkl. kaffe med sødt. Billet købes på Billetto.dk eller i døren

Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Liva Weel er stemmen bag nogle af den danske sangskats mest elskede viser. Hun gav sig fuldt og helt i sin kunst. Ligesom hun gjorde det i privatlivet. Men det har en pris at være så generøs. Få historien om den evigt brændende stjerne..

Betjentdatteren Olivia Olsen fra Istedgade blev til stjernen Liva Weel. Lidt ved et tilfælde og faderens mellemkomst. Men snart ved sit eget talent, sin udstråling og unikke evne til at fastholde og omfavne publikum.

Hendes samarbejde med Poul Henningsen skrev revy- og næsten også Danmarkshistorie. Hun gav sig fuldt og helt, når hun stod på scenen - men også privat. Det har en pris at være så generøs. En høj pris, som Liva Weel også kom til at betale. Museumsinspektør Rikke Rottensten fortæller historien om skuespilleren.

Billetter kan købes på Billetto eller i døren på dagen, hvis der er ledige pladser: https://billetto.dk/e/stjernerne-over-alhambra-liva-weel-billetter-475771

Vi tager alle de nødvendige forholdsregler i forbindelse med COVID-19, når vi afholder arrangementet. Derfor kan der være færre pladser end normalt. Vi anbefaler derfor, at I køber billetten på forhånd
Vis kort
AFLYST - Bakkehuset før og nu
25 Nov Foredrag

AFLYST - Bakkehuset før og nu

Onsdag den 25. november 2020, kl. 20.
Pris: Entré: 75 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
AFLYST - Foredrag ved museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen om restaureringen af det historiske hus - Frederiksbergs ældste bygning, samt præsentation af Bakkehusets nye profil..

Undervejs fortælles der bl.a. om det nyindrettede familieunivers "Eventyrakademiet", som er inspireret af H.C. Andersens kendte og elskede eventyr, og om nyindretningen af 1. salen.

Dørene åbnes kl. 19:30 med mulighed for at se museet forud for foredraget.

Foredraget finder sted på 1. sal, og der er kun adgang via trappe.

Medlemmer af Historisk-Topografisk Selskab for Frederiksberg har fri entré, men bedes reservere plads ved at bestille en fribillet. Ved ankomst afstemmes der med medlemslisten. Billetter købes eller reserveres igennem Billetto
Vis kort
Tomás Saraceno: Event Horizon
29 Nov Installation

Tomás Saraceno: Event Horizon

Søndag den 29. november 2020, kl. 11.
Pris: Entré: 125 kr

Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
I 2020 slår Cisternerne dørene op til en udstilling med den argentinskfødte kunstner Tomás Saraceno. Udstillingen opleves fra både. Entré skal bookes på forhånd via Cisternernes hjemmeside..

Med udgangspunkt i Cisternernes unikke miljø, har Saraceno skabt et storstilet projekt, der er væsensforskelligt fra alt, hvad han tidligere har lavet. Vandet, der vedvarende siver gennem Cisternernes betonkonstruktion, danner et underjordisk, blikstille hav og udstillingen skal således opleves fra både. Den besøgende inviteres på en sælsom rejse ind i Cisternerne. Her åbenbarer forskellige kunstværker sig efterhånden som man stævner ud og bevæger sig ind i det ukendte mørke.

Åbningstider
Tir.-Ons.: 11 - 18
Tors.: 11 - 20
Fre.-Søn.: 11 - 18
(mandag lukket)
Vis kort
Debataften: Satire i hagekorsets skygge

Debataften: Satire i hagekorsets skygge

Tirsdag den 1. december 2020, kl. 19-21.
Pris: Entré: 125 kr via billetto.dk

Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Samtale mellem Per Stig Møller, aktuel med bogen Sommeren 1945, og Hannibal Munk, ph.d. i dansk satiretegning. Samtalen tager udgangspunkt i museets udstilling Latterfronten om tidens politik og satirens rolle og vilkår..
Vis kort
Satirequiz: TV-julekalendre for voksne
3 Dec Andet

Satirequiz: TV-julekalendre for voksne

Torsdag den 3. december 2020, kl. 19-21.
Pris: Entré: 65 kr inkl. 1 øl/vand. Billet købes i døren eller på Billetto.dk

Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Denne aften fejrer vi 20 års jubilæet for den særlige satiriske genre: Voksenjulekalenderen på tv. For den første officielle blev sendt i 1990. og den hed? Måske er det et af spørgsmålene i aftenens quiz - måske ikke. Der bliver fart på julehyggen!.

Boost julestemningen med aftenens quiz tema om voksenjulekalendrene!

Var det en blikkenslager eller elektriker, Putte var så forelsket i? Var det øl eller rosé Stewart Stardust bællede så ivrigt på Vesterbro? Og var der ikke en med nogle nisser, der talte danglish?

I aften fejrer vi 20 års jubilæet for den særlige satiriske genre: Voksenjulekalenderen. Der er jul på museet og præmier på højkant, når årets sidste Satirequiz finder sted.

Billetter kan købes på Billetto eller i døren på dagen, hvis der er ledige pladser: https://billetto.dk/e/satirequiz-tv-julekalendre-for-voksne-billetter-475773

Grundet restriktionerne i forbindelse med Covid-19 skal I komme med et på forhånd sammensat hold på 2-4 personer. Det vil desværre ikke være muligt at lave hold med andre denne aften
Vis kort
Omvisning i Bakkehuset - julespecial
13 Dec Omvisning

Omvisning i Bakkehuset - julespecial

Søndag den 13. december 2020, kl. 14.
Pris: Entré: 60 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Vi byder inden for til julestemning i Bakkehuset, når vi holder omvisning i Bakkehuset - julespecial..

Mange af de kendte og elskede julesange blev skrevet i guldalderen af forfattere som N.F.S. Grundtvig og B.S. Ingemann, der kom på Bakkehuset i Kamma og Knud Lyne Rahbeks private hjem. Mange år senere flyttede Grundtvig selv ind i Bakkehuset, hvor han bl.a. digtede en salme.

I guldalderen opstår mange af de juletraditioner, vi stadig dyrker i dag, og på denne særlige omvisning fortælles der om 1800-tallets jul.

På grund af Covid-19 er der kun et begrænset antal pladser på omvisningen og billetter sælges via Billetto: https://billetto.dk/e/omvisning-i-bakkehuset-julespecial-billetter-489361
Vis kort
Jóhan Martin Christiansen og Hansina Iversen: Speaking in Tounges
24 Nov Billedkunst

Jóhan Martin Christiansen og Hansina Iversen: Speaking in Tounges

Lørdag den 14. november til søndag den 20. december 2020, kl. 11.16.
Pris: Fri entré

Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Med udgangspunkt i hvert sit kunstneriske udtryk og materiale, hhv. maleri og skulptur, vil billedkunstnerne Jóhan Martin Christiansen og Hansina Iversen udfordre hver deres respektive praksis i en fælles værkskabelse til udstillingen i Møstings Hus..

Således er mødet, og den dialog dette forudsætter udstillingens omdrejningspunkt og rejser ganske følsomme, men også kritiske spørgsmål til, hvordan vi håndterer mødet og samtalen i mere kropslig, kulturel og samfundsmæssig forstand. Selve værkskabelsen tager derfor form af en undersøgelse af muligheder og begrænsninger i et konkret samarbejde, samt en udforskning af skæringspunktet mellem maleri og skulptur, fladen og det rumlige. Flere af værkerne produceres inden udstillingsperioden, men vil først tage endeligt form i de intime udstillingsrum , hvor den fælles værksskabelse ender som én samlet totalinstallation
Vis kort
Himmelhuse
24 Nov Billedkunst

Himmelhuse

Lørdag den 24. oktober 2020 til fredag den 15. januar 2021, kl. 11-16.
Pris: Entré: Børn er gratis, voksne 60 kr

Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Hvordan ser der ud i det evige liv? Hvis oldemor selv kunne vælge, hvad hun fik serveret til aftensmad deroppe i himmelen, hvad ville hun så spise? Og hvad hænger der mon på væggene i hendes himmelhus?.

På udstillingen Himmelhuse kan man kigge ind i det enkelte barns himmelhus og læse historierne om, hvorfor husene ser ud, som de gør, og hvem de er bygget til.

Om huset så eksisterer i døden eller ej, giver det børn og voksne mulighed for at tale om, hvem oldemor var, da hun levede. Hvad hun holdt af at tygge på og kigge på? Det kan ofte være en lettelse for voksne at lukke børn ind i samtalen om sorg og død og få lov at tage del i barnets fantasi og frie forestillinger for en stund.

Der er ingen af os, der ved, hvad der sker med os, når vi dør, men vi kan tro, og vi kan håbe - og så kan vi håbe på, at det vi tror, er det rigtige.

Det er svært at tale om døden, både ens egen og andres. Tit er det også svært at tale om dem, der er døde, fordi det slipper sorgen løs, som kan være svær at få tøjlet igen.

Med udstillingsprojektet "Himmelhuse" betragter vi livet efter døden gennem børnenes fantasi og forestillinger. Det er børn i alderen 7-11 år, som forud for udstillingen har indrettet huse, sådan som de forestiller sig, ønsker sig, håber og tror, at man skal bo i, når man flytter til det evige liv. Og måske kan børnenes konkrete og fantasifulde forestillinger hjælpe deres voksne med at sætte ord og billeder på det der med døden.

I efteråret 2020 fremstiller 25 børn i alderen 7-11 år hver sit Himmelhus, som vises på udstillingen. Husene laves på en workshop i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg forud for udstillingen i samarbejde med sognepræst Signe Danielsen og scenograf Dorte Holbek.

Udstillingen er en del af projektet OmSorg: https://www.riddersalen.dk/omsorg/

Udstillingsperiode: 24. oktober 2020 - 15. januar 2021
Vis kort
Frog Chorus
9 Jan Billedkunst

Frog Chorus

Lørdag den 9. januar til søndag den 21. februar 2021, kl. 11.
Pris: Fri entré

Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
En gruppeudstilling af Mo Maja Moesgaard, Mia Isabel Edelgart, Hannah Toticki Anbert, Deirdre J. Humphrys, Calder Harben, Hannah Lutz og Selini Halvadaki. Centralt for udstillingen er den kollektive proces..

Gennem interne seminarer og brevvekslinger har kunstnerne arbejdet sammen og hver for sig, og med Frog Chorus lægger de sig i forlængelse af den kunstneriske tradition af den kollektive gruppeudstilling
Vis kort
Litterær langbordsmiddag - Tusind og én nat
25 Feb Foredrag

Litterær langbordsmiddag - Tusind og én nat

Torsdag den 25. februar 2021, kl. 17.30 til 21.
Pris: Entré: 225 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
UDSKUDT - Den 25. Februar dykker vi sammen med oversætter Ellen Wulff ned i "Tusind og én Nat"..

For 200 år siden summede dagligstuen af liv og samtale på Bakkehuset hos Kamma og Knud Lyne Rahbek. Her blev digterne og forfatterne budt indenfor af det berømte ægtepar, og her blev man trakteret med et godt måltid mad og løftede litterære diskussioner. I ånden fra Kamma og Knud Lyne Rahbek byder vi i dette efterår inden for til 4 litterære langbordsmiddage på Bakkehusets nyindrettede 1. sal. Der er dækket op til fællesspisning og hyggeligt samvær, og efter maden præsenteres du for en af verdenslitteraturens udødelige klassikere.

Den 5. november dykker vi sammen med oversætter Ellen Wulff ned i "Tusind og én Nat" - et hovedværk i den arabiske folkelige fortællekunst, som rummer en samling af eventyr og sagn fra flere kulturer og tidsperioder. Ellen Wulff præsenterer værkets spændende tilblivelseshistorie, form og indhold og dernæst fortæller hun lidt om sin egen tilgang til oversættelsesarbejdet, herunder valg af hvilke arabiske tekster, der er lagt til grund for oversættelsen, og hvordan man formidler de forskellige sproglige niveauer på dansk. Der vil være smagsprøver fra værket i form af kortere oplæsninger.

Ellen Wulff har undervist i fagene hebraisk sprog og arabisk sprog og litteratur, og hun har oversat moderne arabisk litteratur samt hovedværker som "Koranen" (2006) og "Tusind og én Nat" (2013).

Til langbordsmiddagen serverer vi god mad baseret på årstidens råvarer, samt et lækkert glas vin - Alt sammen en del af billetten.

Du er velkommen til arrangementet, lige meget om du har snuset til romanen på forhånd eller ej.

Adgangen til 1. sal foregår via almindelig trappe. Dørenes åbnes kl. 17:30, og vi starter med fællesspisning kl. 18:00. Kl. 19.30 begynder foredraget

Billetter kan kun købes via Billetto.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond
Vis kort