Dato

Museer


Viser 5 events fra/efter 1. mar. 2021

Himmelhuse
1 Mar Billedkunst

Himmelhuse

Lørdag den 24. oktober 2020 til søndag den 7. marts 2021, kl. 11-16.
Pris: Entré: Børn er gratis, voksne 60 kr

Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Hvordan ser der ud i det evige liv? Hvis oldemor selv kunne vælge, hvad hun fik serveret til aftensmad deroppe i himmelen, hvad ville hun så spise? Og hvad hænger der mon på væggene i hendes himmelhus?.

På udstillingen Himmelhuse kan man kigge ind i det enkelte barns himmelhus og læse historierne om, hvorfor husene ser ud, som de gør, og hvem de er bygget til.

Om huset så eksisterer i døden eller ej, giver det børn og voksne mulighed for at tale om, hvem oldemor var, da hun levede. Hvad hun holdt af at tygge på og kigge på? Det kan ofte være en lettelse for voksne at lukke børn ind i samtalen om sorg og død og få lov at tage del i barnets fantasi og frie forestillinger for en stund.

Der er ingen af os, der ved, hvad der sker med os, når vi dør, men vi kan tro, og vi kan håbe - og så kan vi håbe på, at det vi tror, er det rigtige.

Det er svært at tale om døden, både ens egen og andres. Tit er det også svært at tale om dem, der er døde, fordi det slipper sorgen løs, som kan være svær at få tøjlet igen.

Med udstillingsprojektet "Himmelhuse" betragter vi livet efter døden gennem børnenes fantasi og forestillinger. Det er børn i alderen 7-11 år, som forud for udstillingen har indrettet huse, sådan som de forestiller sig, ønsker sig, håber og tror, at man skal bo i, når man flytter til det evige liv. Og måske kan børnenes konkrete og fantasifulde forestillinger hjælpe deres voksne med at sætte ord og billeder på det der med døden.

I efteråret 2020 fremstiller 25 børn i alderen 7-11 år hver sit Himmelhus, som vises på udstillingen. Husene laves på en workshop i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg forud for udstillingen i samarbejde med sognepræst Signe Danielsen og scenograf Dorte Holbek.

Udstillingen er en del af projektet OmSorg: https://www.riddersalen.dk/omsorg/

Udstillingsperiode: 24. oktober 2020 - 15. januar 2021 OBS! forlænget til 7. marts 2021
Vis kort
Søren Jensen: Folkets Bibliotek
1 Mar Billedkunst

Søren Jensen: Folkets Bibliotek

Lørdag den 27. februar til søndag den 11. april 2021, kl. 11.
Pris: Fri entré

Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Med udgangspunkt i sit eget hjemmebibliotek undersøger Søren Jensen de dialoger og relationer, der opstår i mødet mellem kunstneriske praksisser og folkelig kultur..

Udstillingen tager form af en læsesal, hvor beskueren kan fordybe sig i kulturelle bøger, samt en kurateret del, hvor værker af udvalgte kunstnere, med relationer til læsesalens emner, vil præge udstillingsvæggene.
Med udstillingen udfolder Søren Jensen sin interesse i, hvordan der kan skabes performative relationer mellem værk og beskuer, når den kunstneriske praksis bevæger sig ind over grænsen til virkeligheden
Vis kort
Litterær langbordsmiddag - Gilgamesh
4 Maj Foredrag

Litterær langbordsmiddag - Gilgamesh

Tirsdag den 4. maj 2021, kl. 17.30 til 21.
Pris: Entré: 225 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
UDSKUDT - Den 4 maj 2021 stiller vi sammen med Sophus Helle skarpt på "Gilgamesh" - et epos fra oldtidens Babylon, der handler om kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab..

For 200 år siden summede dagligstuen af liv og samtale på Bakkehuset hos Kamma og Knud Lyne Rahbek. Her blev digterne og forfatterne budt indenfor af det berømte ægtepar, og her blev man trakteret med et godt måltid mad og løftede litterære diskussioner. I ånden fra Kamma og Knud Lyne Rahbek byder vi i dette efterår inden for til 4 litterære langbordsmiddage på Bakkehusets nyindrettede 1. sal. Der er dækket op til fællesspisning og hyggeligt samvær, og efter maden præsenteres du for en af verdenslitteraturens udødelige klassikere.

Den 19. november stiller vi sammen med Sophus Helle skarpt på "Gilgamesh" - et epos fra oldtidens Babylon, der handler om kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab. I firetusind år har eposset fascineret læsere fra hele verden, og det findes nu på dansk i en ny oversættelse ved assyriologen Sophus Helle og digteren Morten Søndergaard. Sophus Helle fortæller om epossets lange rejse gennem tiden, fra oldtidens Uruk til dagens Danmark, og om de knaster og glæder, han stødte på i sit arbejde med oversættelsen.

Til langbordsmiddagen serverer vi god mad baseret på årstidens råvarer, samt et lækkert glas vin - Alt sammen en del af billetten.

Du er velkommen til arrangementet, lige meget om du har snuset til romanen på forhånd eller ej.

Adgangen til 1. sal foregår via almindelig trappe. Dørenes åbnes kl. 17:30, og vi starter med fællesspisning kl. 18:00. Kl. 19.30 begynder foredraget

Billetter kan kun købes via Billetto.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond
Vis kort
Sophie Hjerl: En Suite
17 Apr Billedkunst

Sophie Hjerl: En Suite

Lørdag den 17. april til søndag den 30. maj 2021, kl. 11.
Pris: Fri entré

Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
På udstillingen En Suite forrykker billedkunstneren Sophie Hjerl den fysiske virkelighed ved hjælp af skulptur og virtual reality..

Gennem de to medier skabes en totalinstallation, der indbefatter de konkrete rum i Møstings Hus og et parallelunivers, der først manifesterer sig, idet man ifører sig virtual reality-brillen.

Sophie Hjerl er med VR-mediet interesseret i dét, hun kalder "kroppen som bevidsthed i rum". Ved at kombinere den besøgendes fysiske tilstedeværelse i selve skulpturen med brugen af virtual reality, bliver man på én gang en del af kunstværkets fysiske virkelighed, samtidig med at man inviteres med på en virtuel rejse, der rækker langt ud over værkets konkrete rumlighed.

I udstillingssalene præsenteres publikum for et kar, der kan minde om et badekar, men også giver associationer til en sarkofag, eller en form for kapsel som kan transportere en til og fra fjerne egne. Det er fra karet, at VR-værket udspiller sig, fysisk som virtuelt. Den besøgende tages herfra med på en virtuel rejse gennem tiden, hvor Møstings Hus' historiske rum spiller en væsentlig rolle, og hvor menneskekroppen undersøges som beholder for erindringer og oplevelser. Gennem rejsen transformeres og manipuleres publikums oplevelse af det omgivende rum. På denne måde udfordrer Sophie Hjerl forholdet mellem sted og rum - mellem ét enkelt geografisk punkt og en uendelig flade
Vis kort
Tomás Saraceno: Event Horizon
1 Mar Installation

Tomás Saraceno: Event Horizon

Tirsdag den 2. juni 2020 til tirsdag den 30. november 2021, kl. 11.
Pris: Entré: 125 kr

Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
I 2020-2021 slår Cisternerne dørene op til en udstilling med den argentinskfødte kunstner Tomás Saraceno. Udstillingen opleves fra både. Entré skal bookes på forhånd via Cisternernes hjemmeside..

Med udgangspunkt i Cisternernes unikke miljø, har Saraceno skabt et storstilet projekt, der er væsensforskelligt fra alt, hvad han tidligere har lavet. Vandet, der vedvarende siver gennem Cisternernes betonkonstruktion, danner et underjordisk, blikstille hav og udstillingen skal således opleves fra både.

Den besøgende inviteres på en sælsom rejse ind i Cisternerne. Her åbenbarer forskellige kunstværker sig efterhånden som man stævner ud og bevæger sig ind i det ukendte mørke.

Åbningstider
Tir.-Ons.: 11 - 18
Tors.: 11 - 20
Fre.-Søn.: 11 - 18
(mandag lukket).

Udstillingen kan opleves til og med: 30.11.2021

(Cisternerne holder vinterlukket fra d. 21.12.2020-01.02.2021, men åbner op igen med samme udstilling)

Husk at booke billetter online

Entré:
Voksne: 125 kr.
Børn: 60 kr
Vis kort