Dato

Museer


Viser 56 events fra/efter 25. sep. 2017

26 Sep Foredrag

Frederiksbergmuseerne LIVE på Biblioteket

Tir. d. 26. september 2017, kl. 17-18.15.
Pris: (Fri entré)
Frederiksberg Hovedbibliotek, Falkoner Plads 3, Frederiksberg
Frederiksbergmuseerne og Biblioteket Frederiksberg arrangerer i fællesskab en række korte foredrag, hvor du to gange om året kan få et kig bag kulisserne på museernes aktuelle og kommende udstillinger og møde nogle af personerne bag.

Denne gang får du blandt andet indblik i den spektakulære og velbesøgte Sambuichi udstilling i Cisternerne - the Water.

Der er også gæsteoplæg fra fotokunstneren Christina Capiletto, der udstiller i Møstings Hus her i efteråret
Vis kort
1 Okt Omvisning

'Åben omvisning'

Søn. d. 1. oktober 2017, kl. 15.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré: kr. 50 / 40 senior og studerende. gratis for unge under 18 og medlemmer af danske revyvenner.)
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Kom og hør historien om den danske revy, de store tekstforfattere, de folkekære skuespillere og sangere, de spektakulære shows og de små ølkasserevyer.

Om revyen som hyggelig underholdning eller nationalt samlingspunkt, om humoren som forløser og den befriende latter
Vis kort
5 Okt Foredrag

Litteraturen i filmmanuskriptet - Lykke-Per

Tor. d. 5. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50,-)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Hvordan får man samtidsrelevant og spændende drama ud af et litterært mastodont-værk? I samtaler med udvalgte filmfolk sætter Eva Novrup Redvall fokus på filmmanuskriptet som litterært værk.

Hvordan får man samtidsrelevant og spændende drama ud af et litterært mastodont-værk som Lykke-Per? Denne aften fortæller manuskriptforfatter Anders August om at skrive manuskripter baseret på Henrik Pontoppidans klassiker til både en spillefilm og en miniserie. Vi hører mere om manuskriptforfatterens arbejde og om tankerne bag at gøre det, Bille August har kaldt måske en af de smukkeste kærlighedshistorier fra litteraturen, til en visuel rejse for et nutidigt publikum.

Manuskriptforfatter Anders August har bl.a. skrevet spillefilmene Applaus, Dirch, Nøgle hus spejl og Sommeren 92, og han har også skrevet afsnit af tv-serier som Arvingerne og Bedrag. Hans manuskript til Lykke-Per bliver både en spillefilm og en miniserie til TV 2, instrueret af Bille August og med Esben Smed i hovedrollen
Vis kort
5 Okt Arkitektur

Fuldmåneaften i Cisternerne

Tor. d. 5. oktober 2017, kl. 22.
Pris: (Entré: 40)
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Fuldmånen lyser op på himlen udenfor mens Cisternerne inviterer inden for til endnu en aften i månens tegn i samarbejde med REFLEKTOR Light Festival.

Hiroshi Sambuichis udstilling "the Water" er en fortolkning og genskabelse af den japanske shinto-helligdom Itsukushima. Under hele udstillingsperioden markerer Cisternerne årstidens gang og himmelens fænomener, i overensstemmelse med Sambuichis metode og hans særlige følsomhed ift. et steds naturlige karakteristika.

I forbindelse med REFLEKTOR Light Festival, der sammen med fuldmånen, oplyser Søndermarkens efterårsmørke i starten af oktober, byder vi inden for til en fuldmåneaften. På aftenen vil der være introduktion til Sambuichis udstilling i Cisternerne, sejlads i undergrundsmørket og mulighed for at smage et glas japansk sake
Vis kort
7 Okt Omvisning

Storm P. Museet viser Flemming Quist Møller

Lør. d. 7. oktober 2017, kl. 13.45.
Pris: (Entré: Billetpris 50 kr, Medlemmer af Liv i Sundby 30 kr) Køb/bestil billet
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
En rundvisning i den store retrospektive udstilling med den populære multikunstner som museet har lavet for at fejre halvtredsåret for udgivelsen af hans debutbog "Cykelmyggen Egon".
Vis kort
7 Okt Omvisning

Omvisning for børn i Bakkehuset

Lør. d. 7. oktober 2017, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Bakkehusets to egne børnegenaralinder - de to børneambassasører, Aiya og Linea (5. klasse), giver omvisning, kun før børn, i Bakkehusets mindestuer og faste udstilling. Omvisningen tager ca. 30-40 min.
Vis kort
7 Okt Revy/kabaret

Solisterier arrangeret af Dansk Solistforbund

Lør. d. 7. oktober 2017, kl. 15-16.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré: kr. 50 / 40 senior og studerende. gratis for unge under 18 og medlemmer af danske revyvenner.)
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Formanden for Solistforbundet Chresten Speggers præsenterer dagens solister: Trine Gadeberg, Mickey Pless og Dario Campeotto.

Gennem mere end tyve år har Dansk Solistforbund arrangeret små intime koncerter med et udpluk af deres mange fabelagtige kunstere på Revymuseets lille scene
Vis kort
5 Okt Arkitektur

Aftenåbent i Cisternerne under REFLEKTOR Light Festival

Tor. d. 5. til lør. d. 7. oktober 2017, kl. 18-23.
Pris: (Entré: 40)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Cisternerne holder ekstraordinært aftenåbent under hele REFLEKTOR Light Festival i Søndermarken.

Cisternernes aktuelle særudstilling med den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi iscenesættes med en myriade af lanterner, når REFLEKTOR Light Festival for anden gang indtager Søndermarken med lyskunst i verdensklasse. Cisternernes indgangspyramider iscenesættes og udstillingsentreen er sat ned i anledning af festivalen
Vis kort

Reflektor Light Festival

Tor. d. 5. til lør. d. 7. oktober 2017, Tor-lør kl. 18.30-23.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Få en ny fornemmelse for lys med REFLEKTOR Light Festival. Når mørket falder på over byen, kommer Søndermarkens træer til live på ny maner under REFLEKTOR Light Festival.

REFLEKTOR fandt sted for første gang i 2016 og er en mulighed for at udforske, hvad man kan med lys, når Søndermarken fungerer som udstillingshal for ti forskellige lysinstallationer. Hvert år bidrager udvalgte designere, ingeniører og andre lysnørder med installationer specialfremstillet til Søndermarkens vildtvoksende natur. Parken lægger de perfekte rammer for nye oplevelser med lys, da den naturligt udgør en kæmpestor, mørk baggrund og samtidig et interessant miljø for kunstnerne at integrere i deres arbejde.

REFLEKTOR 2017

I 2017 fokuserer REFLEKTOR Light Festival på det naturlige forhold mellem lys og mørke. Gennem foredrag, art walks og marker spaces bliver du opfordret til at reflektere over, hvad lys og mørke betyder for os, og hvordan vores moderne dagligdag er flettet sammen med det lys, der omgiver os. I festivalens maker spaces kan du selv få hænderne i arbejde og lege med lyseffekt, mens du bliver hjulpet godt på vej af de rigtige lyseksperter.

Blandt de artister, hvis installationer du kan opleve i år, er Obscure Vertigo, der også stod bag den populære installation The Wave på Ofelia Plads, der kunne opleves til Frost Festival tidligere på året. Et andet highlight er den japanske kunstner Hiroshi Sambuichis gangbroer nede i mørket under Søndermarken, hvor Cisternerne engang fungerede som vandreservoir, men som nu fungerer som udstillingssted.

Det er fuldstændig gratis at deltage i festivalen og dens arrangementer, og du kan finde hele programmet på REFLEKTORs hjemmeside
Vis kort
8 Okt Omvisning

Åben omvisning

Søn. d. 8. oktober 2017, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, haven, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Vis kort