Dato

Museer


Viser 48 events fra/efter 20. feb. 2018

22 Feb Foredrag

Litterær salon

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 17.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kunstnerne Ursula Andkjær Olsen og Stense Andrea Lind-Valdan performer og forfatteren Tomas Lagermand Lundme læser efterfølgende op af egne værker. Salonen finder sted i forbindelse med Bakkehusets særudstilling "Alle vores ting"..
Vis kort

Ta' og kys det hele fra mig!

Lør. d. 24. februar 2018, kl. 15-16.
Pris: (Entré: Kr. 125.)
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Visesanger Dorte Birch og pianist Helle Juul ønsker med ovenstående kendte PH-verselinje at udtrykke åbenhed og positiv nysgerrighed overfor nyt og gammelt, der sker i den danske viseverden..

H v a d e r e n v i s e ?

Et af mange kendetegn for en vise er, at den skaber indre billeder for os!

Der har været sunget viser til alle tider - som et meddelelsesmiddel mellem mennesker om glæde og sorg, om tilværelsens mangfoldighed. En visetekst kan ofte udtrykke en situation skarpere og mere præcist end alverdens nyhedsmedier!

Dorte og Helle synger og spiller selv - har begge gjort det i mange år - men de vil også invitere gæster, der er aktive indenfor visesang, tekstskrivning, komposition eller andet.

Hvem er mon dagens gæst den 24. februar 2018?

Hvad fik gæsten i gang, hvor kommer entusiasmen fra - i det hele taget skal der bores i viseverdenen og de væsener, der befolker den!

Kom og lyt, grin og græd - og syng måske lidt med!
Vis kort
25 Feb Omvisning

Åben omvisning

Søn. d. 25. februar 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
28 Feb Foredrag

Platon - aften

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr., gratis for medlemmer)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Den klassiske filolog og kyndige filhellener Ivar Gjørup, kendt under tegneserienavnet Olfax, er forfatter til den berømte tegneserie "Egoland", der fra 1986 til 2009 udkom i dagbladene Politiken og Information..

Sidste år modtog Gjørup både Holbergprisen og Brandesprisen for sit velskrevne og gnistrende værk Platons gåde om alle filosoffers filosof. I dette værk bliver den gamle græker støvet grundigt af og på jysk højskolemaner gjort lebendig med egne levende ord. Gjørup gør simpelthen Platon til vores samtidige.
Foredraget er arrangeret af Dansk Litteraturforening.
Entré: gratis for litteraturforeningens medlemmer, 50 kr. for gæster
Vis kort
8 Mar Omvisning

Åben Temaomvisning: Zirkus Nemo

Tor. d. 8. marts 2018, kl. 16-17.
Pris: (Entré: almindelig museumsentré: kr. 50 / 40 senior og studerende. gratis for unge under 18 og medlemmer af danske revyvenner.)
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Bager Jørgens dans med wienerbrød kører publikum rundt i Zirkus Nemos manege hver sommer. I temaomvisningen gennemlever vi Zirkus Nemos snart 20 år lange udvikling og undersøger, hvordan Zirkus Nemos humor samt..

måde at lave cirkus på appellerer til publikum - lorteho'erne som Smadremanden kalder dem
Vis kort
10 Mar Revy/kabaret

Solisterier arrangeret af Dansk Solistforbund

Lør. d. 10. marts 2018, kl. 15.
Pris: (Entré: alm. museumsentré, kr 50 / kr. 40 senior og studerende. gratis under 18 og for medlemmer af danske revyvenner)
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Formanden for solistforbundet Chresten Speggers præsenterer dagens solister: Tonny Landy og Irene Hassager med pluk fra forestillingen ".fra blokvogn til Det kgl. Teater - og hvad siden fulgte."..

TONNY LANDY fortæller om sin barndom som "nøglebarn" under og efter 2. verdenskrig. Om sin debut som drengesanger - om at være landskendt for sin medvirken som en af dansk musiklivs mest benyttede sangere, foredragsholdere og undervisere, samt ansat ved Det kgl. Teater i ca. 30 år.

Han fortæller morsomt og levende om mange af de mennesker og kolleger, han traf undervejs - om 50 års partnerskab både professionelt og privat med Tove Hyldgaard - om gæstespil i udlandet - og om livet på og bag scenen. Tonny Landy fortæller også om det utrættelige arbejde med sig selv og med den uhelbredelige Parkinsons sygdom, som han pådrog sig i mild grad for ca. 4-5 år siden, uden at det fik lov til at påvirke hans professionelle hverdag - og om udnævnelsen til Ambassadør for Parkinsonforeningen. Han pointerer vigtigheden af at fastlægge en selvdisciplin ud fra foreningens slogan "Motion er medicin" - at han gennemfører et fast træningsprogram hver eneste dag - og at han føler sig i absolut fysisk topform
Vis kort
11 Mar Omvisning

Åben omvisning

Søn. d. 11. marts 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort

Alle vores ting. En udstilling om litteratur som genstand for andre handlinger

Lør. d. 4. november 2017 til søn. d. 11. marts 2018, kl. 11-16.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Særudstilling om samtidslitteratur og samtidslitteraturens brudflader set i forhold til andre kunstneriske medier..

Der er inden for de seneste år kommet fornyet fokus på arbejdet med tværæstetiske emner i kunstlivet både internationalt og herhjemme. Dialogen mellem kunstarterne skaber spændende hybridformer, som udfordrer det traditionelle værkbegreb. Med udstillingen Alle vores ting inviterer Bakkehuset en række samtidsforfattere, der har arbejdet i feltet mellem litteratur, musik, billedkunst, film, performance og nyere medier inden for, og deres værker skaber tilsammen en mosaik af forskelligartede hybridformer.

På udstillingen vil man kunne opleve iPad-romaner, ordapotek, lyriske videoer, bogskulpturer, dagbogsnotater, m.m. Til udstillingen vil der blive produceret enkelte helt nye værker.

Udstillingens kunstnere er forfattere og lyrikere, der også arbejder professionelt som billedkunstnere: Ursula Andkjær Olsen, Jytte Rex, Toni Larsen, Merete Pryds Helle, Morten Søndergaard, Amalie Smith og Tomas Lagermand Lundme. Derudover vil udstillingen vise klip fra det virtuelle udstillingssted Afsnit P. og en række Artists Books fra Svends Bibliotek. Udstillingens kurateres af forfatter, dramatiker og billedkunstner Tomas Lagermand Lundme i samarbejde med museumsinspektør Gertrud With, Bakkehuset
Vis kort
14 Mar Omvisning

Fyraftensomvisning i Muser og matroner

Ons. d. 14. marts 2018, kl. 17-18.30.
Pris: (Entré: Voksen 50 kr., Senior/Stud. 40 kr., Børn og medlemmer gratis)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Oplev museets aktuelle særudstilling om humor og erotik hos Storm P. i selskab med museumsinspektør Nikolaj Brandt, der viser rundt i udstillingens væld af tegninger og malerier, der tematiserer forholdet mellem kønnene - med både humor og alvor..

Storm P.s kunst og humor udspringer ganske naturligt af et mandligt blik. Samtidigt afspejler bladtegningerne tidens konventioner og kønsrollemønstre. I værkerne findes bl.a. kommentarer til kvinden som erotisk objekt, og ikke mindst det svære - ja, næsten umulige - i at dele tilværelsen med en repræsentant for det modsatte køn.

Udstillingen og omvisningen kommer også ind på det biografiske - om Storm P. og kvinderne i hans liv, ungdomsforelskelserne, kærlighedsaffærerne og ægteskaberne
Vis kort
25 Mar Fernisering

Påske på Bakkehuset

Søn. d. 25. marts 2018, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 50 kr. for voksne, gratis for børn)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Vi fejrer påskens komme, åbningen af en ny særudstilling og genåbningen af vores orangeri med et kæmpe heldagsarrangement..

Der vil være påskeklip ved Inga Madsen i museumsrummene, maling af påskeæg, gækkebrevsværksted og æggejagt. Kl. 12 vil der være trille-æg-konkurrence for børn i gården. Orangeriet er åbent hele dagen, og i anledning af påsken vil der være en unik mulighed for at smage de autentiske og traditionsrige retter syvkålssuppe og "solæg" med snaps. Sommerens nye særudstilling, "Til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen", handler om 1800-tallets mad og spisevaner, og den giver en levende oplevelse af guldaldertidens madkultur. Den officielle åbning af udstillingen finder sted kl. 14.00
Vis kort