Dato

Museer


Viser 65 events fra/efter 25. maj 2018

25 Maj Billedkunst

Fernisering af Nanna Riis Andersens udstilling "Fillings" og performance ved IKI

Fre. d. 25. maj 2018, kl. 17-19.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Vær med, når vi åbner til Nanna Riis Andersens soloudstilling "Fillings" med vin og performance af vokalgruppen IKI..

Det er med udgangspunkt i kroppens hulrum, passager og kanaler at kunstneren Nanna Riis Andersen har skabt de tegninger og skulpturer, der i udstillingen "Fillings" udfylder Møstings Hus' lokaler. Kunstneren undersøger de kropslige hulrum som form og funktionel tomhed - som pladsholder og livgivende passager for væske, blod, luft og føde.

Tegningerne såvel som skulpturerne mimer en form for organisk masse, der vækker associationer til muskelfibre, blodårer og organisk væv. De støbte aluminiumsskulpturer har ansigtets hulrum som referenceramme: bihuler, pandehuler, mundhuler - som var alle disse hulrum blevet afmonteret hovedet og anbragt med korrekt anatomisk afstand i forhold til hinanden så de danner en form for indre portræt. Der er en vedvarende spænding og vekselvirkning i Nanna Riis Andersens kunst mellem modsætningsparret tæthed og tomhed.

"Fillings" kan ses til og med den 1. juli 2018.
Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Grosserer L. F. Foghts Fond og Statens Værksteder for Kunst

Vis kort
26 Maj Andet

Bloom Festival

Lør. d. 26. og søn. d. 27. maj 2018, Lør-søn.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Bloom Festival er Københavns første festival for naturvidenskab. Ligesom man ville hylde sportsmanden og popsangeren, er Bloom Festival kommet for at fejre videnskaben og dens idoler..

Danmark har en stolt historie inden for videnskaben, der tæller flere kloge hoveder som Tycho Brahe, Ole Rømer, H. C. Ørsted og Niels Bohr. I bedste stil med disse herrer ønsker Bloom Festival at puste liv i den almene interesse for naturvidenskaben ved at få den ud fra laborationerne, så alle kan være med.

Så hvis du er en af dem, der synes, at naturvidenskab lyder en anelse kedeligt, så skal du måske lige genoverveje. På Bloom Festival bliver natur og videnskab nemlig koblet sammen med filosofi, kunst og kultur i sanselige, sociale og æstetiske formater, som alle kan være en del af.

Forskere og innovative tænkere fra hele verden kommer til at deltage og dele ud af deres tanker og filosofier. Tag del i debatter, foredrag og naturvandringer eller oplev laboratorier, koncerter, kunstinstallationer og mange andre ting på Bloom Festival.

Festivallen finder sted på Søndermarkens grønne plæner på Frederiksberg og er gratis for alle, der vil være med til at udvide horisonter.

Bag festivalen er Golden Days i samarbejde med Carlsbergfonden og med støtte fra Roskilde Festival Fonden. Du kan læse mere om festivalen og de forskellige talere på Bloom Festivals hjemmeside
Vis kort
2 Jun Workshop

Madværksted for børn

Lør. d. 2. juni 2018, kl. 13-15.
Pris: (Fri entré)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Museets spændende sommerudstilling hedder "Til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen" og handler om mad og spisevaner i guldalderen..

I forbindelse med udstillingen holder vi det andet ud af tre arrangementer om mad for børn, hvor man selv kan prøve kræfter med sylteprocesser i madværkstedet og museets 12-årige børneambassadører vil fortælle om historisk mad. De ting, der produceres i madværkstedet, kan tages med hjem. Husk varmt tøj, da madværkstedet foregår udendørs.
Program:
13-13.45: Madværksted med råsyltning af bær
14.00-14.20: Rundvisning med børneambassadører
14.30-15.00: Madværksted fortsat
Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis for børn at deltage.
Aktiviteterne er kun for børn, og der er almindelig entré til museet, hvis forældre vil se det
Vis kort
3 Jun Omvisning

Åben omvisning

Søn. d. 3. juni 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort
3 Jun Foredrag

Rundvisning i Søndermarken

Søn. d. 3. juni 2018, kl. 15.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til rundvisning i Søndermarken og hør om den romantiske haves tilblivelse, og om romantikkens introduktion i Danmark..

På vandringen vil vi kigge nærmere på de mange genopførte bygninger og der vil blive fortalt om digteren Adam Oehlenschlägers særlige forhold til Søndermarken.
Vi mødes foran Adam Oehlenschlägers statue ved indgangen ved Frederiksberg Slot. Husk godt fodtøj
Vis kort
7 Jun Andet/Ukendt

Festlig åbning

Tor. d. 7. juni 2018, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Vi åbner haven i Allégade 5 for en festlig sommer. Nyd et glas af vores nye øl fra Frederiksberg Bryghus, lyt til Ditte Hansen og Copenhagen Phil, der optræder med en håndfuld poæulære revynumre og slip danselysten løs, når DJ Rita Blue spiller op..

Børnene kan blive sminket ved Frederiksberg Teaters bod, de voksne kan få en omvisning på museet og deltagei den særligt sjove museumsquiz. Man kan købe softice, popcorn og pølser. Kl. 19 er der udendørs teater hos naboen, Riddersalen.

Vis kort
8 Jun Historisk

Fri entré til Revymuseet

Fre. d. 8. juni 2018, kl. 17-20.
Pris: (Fri entré)
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Gratis entré efter afsløring af Teaterflisen 2018 på Frederiksberg Allé..
Vis kort
8 Jun Andet/Ukendt

Silent Disco

Fre. d. 8. juni 2018, kl. 19.30-21.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Den mobile Silent Disco cykel, pakket med 100 trådløse høretelefoner, ruller ind i haven foran Revymuseet og spiller op til 2 timers (lydløs) dans i haven. Kom og bevæg dig for livet..
Vis kort
9 Jun Andet/Ukendt

Fællesdans

Lør. d. 9. juni 2018, kl. 17-18.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Vi spiller op til dans i haven foran Revymuseet. Med livemusik i populærgenren, kan alle få sig en svingom under åben himmel..
Vis kort
10 Jun Klassisk

Cph. Phil i Bakkehusets have

Søn. d. 10. juni 2018, kl. 10.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Cph. Phil spiller koncert under åben himmel i Bakkehusets have..
Vis kort