Dato

Museer


Viser 35 events fra/efter 17. jan. 2018

24 Jan Foredrag

Litteraturen i sangteksten - PJ Harveys tekstunivers

Ons. d. 24. januar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50,-)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
»These are the words that maketh murder« Mads Hendrich i samtale med Anna Ullman om PJ Harveys tekstunivers..

Engelske Polly Jean Harvey er en af de seneste 25 års mest originale og dragende auteurs på rockscenen. Hun er en søgende kunstner i konstant udvikling. Gennem årene har Harvey bevæget sig fra den privat-personlige intimsfære på karrierens første par udspil, over det teatralske rollespil på værkerne »To Bring You My Love« og »Is This Desire?«, til at springe ud som moderne storbypoet omkring årtusindeskiftet, for blot at bevæge sig videre til skæbnefortællerske af gotisk snit og krønikør af Englands blodige krigshistorie. Senest har hun indtaget rollen som subjektiv dokumentarist fra en række af verdens brændpunkter på albummet »The Hope Six Demolition Project«. Hvad går hun hen næste gang?

Denne aften mødes Anna Ullman (musik- og kulturjournalist på Weekendavisen) og Mads Hendrich (musik- og kulturjournalist på Berlingske) til en uformel samtale om PJ Harveys mangefacetterede univers med udgangspunkt i hendes sangtekster
Vis kort
25 Jan Foredrag

Litterær salon

Tor. d. 25. januar 2018, kl. 17.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
I forbindelse med særudstillingen "Alle vores ting" arrangerer vi et litteraturarrangement, hvor Christian Yde Frostholm, Toni Larsen og Amalie Smith vil læse op af deres værker..
Vis kort
28 Jan Omvisning

Åben omvisning

Søn. d. 28. januar 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort

Vært for en aften: Peter Højrup og Peter H. Olesen

Ons. d. 31. januar 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 40 kr)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Denne aften under lysekronen i Møstings Hus mødes forfatterne Peter Højrup og Peter H. Olesen til en snak med udgangspunkt i Peter Højrups nyeste, anmelderroste roman Til Stranden..

Denne aften under lysekronen i Møstings Hus mødes forfatterne Peter Højrup og Peter H. Olesen til en snak med udgangspunkt i Peter Højrups nyeste, anmelderroste roman Til Stranden, der udkom tidligere i år. I Informations anmeldelse af bogen lød det: "Det kan med sindsro slås fast, at 'Til stranden' forandrer verdensbilledet", og i Politiken: "Peter Højrups rytmiske sprog stråler i hans skildring af en gruppe på ferie ved de tyrkiske strande.".

Vært for en aften - forfattersamtaler i Møstings Hus
En forfatter har inviteret en anden forfatter til en samtale om litteratur, det at skrive og alt det mellem bøgerne og livet. Måske kender de to forfattere hinanden, måske har de aldrig mødt hinanden før. Du er inviteret med indenfor i forfatternes verden.
Forfattersamtalerne arrangeres af Litteraturforum, et samarbejde mellem Biblioteket Frederiksberg og Møstings Hus, og støttes af Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

Gratis billetter kan købes fra den 17. januar kl. 10 på Hovedbiblioteket eller her på siden.

Bemærk: Arrangementet foregår i Møstings Hus
Vis kort
31 Jan Arkitektur

Fuldmånemørke i Cisternerne

Ons. d. 31. januar 2018, kl. 21-22.30.
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Den 31. januar er månen atter fuld - for anden gang i januar måned. I den anledning inviterer vi dig ned under jorden til en aften i fuldmånens tegn..

Oplæg, sakesmagning, lanterner og sejlads vil skabe den helt rigtige stemning i det dybe mørke i Hiroshi Sambuichis sanselige installation "the Water".

Mellem Cisternernes rungende søjlegang har den japanske arkitekt opført et underjordisk tempel. Gangbroer af japansk cedertræ fører den besøgende over vandet og gennem mørket på en natlig vandring
Vis kort

Sambuichi x Cisternerne - The Water

Tir. d. 21. marts 2017 til fre. d. 2. februar 2018, Tir-søn.
Pris: (Entré: 60 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Tag med ned under Søndermarken på et underjordisk vandring i et hav af lys og mørke. Når den japanske stjernearkitekt Hiroshi Sambuichi omdanner Cisternernes monumentale rum, vil naturen vil igen fylde vand i det gamle vandreservoir..

Dagslyset vil trænge ind, og planter vil gro i det særlige, CO2-mættede klima.

Det er karakteristisk for Sambuichi, som lader jordens detaljer og naturvidenskabelige fænomener indgå som byggesten i sine arkitektoniske værker. I stedet for at skabe en fysisk afgrænsning mellem natur og arkitektur skaber han en symbiose.

Udnytter potentialet i et helt særligt rum

Således forelskede Sambuichi i sig i de gamle vandreservoirs arkitektur under sig første besøg på Frederiksberg. Alle de særtræk ved Cisternerne, som mange vil opfatte som komplikationer vandets konstante indtrængen, den ekstremt høje luftfugtighed, de 17 sekunders efterklang, ingen dagslys var for Sambuichi det bedst tænkelige afsæt for projektet, som altså er blevet til The Water.

Åbningstider der varer i takt med solen

Udstillingens åbningstider vil variere i takt med dagens længde, da dagslyset vil være udstillingens primære lyskilde. I vintermånederne vil udstillingen lukke med den begyndende solnedgang kl. 14.00, hvorimod der i sommerens lyseste måneder vil være åbent helt frem til kl. 20.00. Hold øje med hjemmesiden for de enkelte måneders lukketider.

Udstillingen er en del af den samlede kulturelle indsats i forbindelse med den officielle fejring i 2017 af 150-året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Dansk Arkitektur Center viser fra 28. april 25. juni 2017 udstillingen Hiroshi Sambuichi Moving Materials, der giver et dybdegående indblik i Sambuichis arkitektur og tænkning. Entrébilletten til Cisternernes udstilling giver 20% rabat på entrébilletten til Dansk Arkitektur Center
Vis kort
8 Feb Dokumentar

Film om Inger Christenens liv og værk skabt af Jytte Rex

Tor. d. 8. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
I forbindelse med "alle vores ting. En udstilling om litteratur som genstand for andre handlinger" vises filmen "Inger Christensen - Cikaderne findes" fra 1998 i Bakkehuset. Filmen er skab af Jytte Rex,..
Vis kort
8 Feb Dokumentar

Inger Christensen - Cikaderne Findes

Tor. d. 8. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Portrætfilm om digteren Inger Christensen instrueret af Jytte Rex..
Vis kort
10 Feb Revy/kabaret

Solisterier arrangeret af Dansk Solistforbund

Lør. d. 10. februar 2018, kl. 15.
Pris: (Entré: alm. museumsentré, kr 50 / kr. 40 senior og studerende. gratis under 18 og for medlemmer af danske revyvenner)
Revymuseet, Allégade 5, Frederiksberg
Formanden for solistforbundet Chresten Speggers præsenterer dagens solister: Pernille Schrøder, Karsten Jansfort og Morten Wedendahl..

Gennem mere end 20 år har Dansk Solistforbund arrangeret små intime kocerter med et udpluk af deres mange skønne kunstnere på Revymuseets lille scene
Vis kort
11 Feb Omvisning

Åben omvisning

Søn. d. 11. februar 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr)
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Kom til åben omvisning i Bakkehuset og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen..
Vis kort