Dato

Museer


Viser 35 events fra/efter 18. jul. 2019

7 Sep Revy/kabaret

Solisterier på Alhambra museet for humor og satire

Lørdag den 7. september 2019, kl. 15-16.
Pris: (Entré: Alm. museumsentré kr 50. senior og studerende 40. kr gratis under 18 og medlemmer af danske revyvenner. reserver gratis plads på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Solisterier med det musikalske skuespillerinde-ensemble 'De Damer' med bl.a. Ann Hjort, Jette Sievertsen, Linnea Voss, Tine Gotthelf m.fl..

Dansk Solistforbund arrangerer festlige og fornøjelige koncerter og forestillinger på museet. Formanden Chresten Speggers præsenterer dagens gæster
Vis kort
10 Sep Foredrag

Søren Pind om Ronald Reagan

Tirsdag den 10. september 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 115 kr)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
I anledning af særudstillingen 'Storm P. og drømmen om Amerika' har Storm P. Museet inviteret tidligere minister Søren Pind til at fortælle om sit store idol Ronald Reagan. Der er mulighed for at se udstillingen efter oplægget..

"Mr. Gorbatjov, tear down this wall!" lød det i 1987 fra den amerikanske præsident og skuespiller Ronald Reagan. Hør om den usædvanlige præsidents rolle under den kolde krig og danskernes delte meninger om hans politik. Arrangementet er blevet til i samarbejde med Golden Days Festivalen. Bestil billetter på Billetto. Begrænsede pladser
Vis kort
12 Sep Foredrag

Dengang stand-up'en kom til Danmark

Torsdag den 12. september 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: 75 inkl. 1 øl, vin eller vand. Billetter købes på Billetto (link nedenfor))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Da Casper Christensen i tidernes morgen blev opdaget af Danmarks Radio var det med en mikrofon i hånden på caféen DIN's i Lille Kannikestræde. Her ankom stand up'en nemlig for første gang til Danmark for præcis 30 år siden i 1989..

På Din's fik han, Lars Hjortshøj og andre store navne deres debut. I anledning af jubilæet hører vi kassettebånd med originale optagelser og masser af sjove anekdoter fra komikeren Thomas Wivel. Som for eksempel dengang Lars Hjortshøj vandt DM i stand up under lidt specielle omstændigheder.

Øjenvidnet Thomas Wivel var en del af truppen på DIN's og vil få modspil af Alhambras humor- og satire-ekspert Rikke Rottensten.

Arrangeres i samarbejde med Golden Days.

Billetter købes på Billetto: https://billetto.dk/e/dengang-stand-up-en-kom-til-danmark-billetter-357828
Vis kort
19 Sep Andet

Årets Storm P. Pris uddeles

Torsdag den 19. september 2019, kl. 17-18.30.
Pris: (Fri entré)
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Storm P. Museets Venner markerer Storm P.s fødselsdag og uddeler traditionen tro Storm P. Prisen. Prisen gives til en person eller en gruppe, der i det offentlige rum har udtrykt en ekstraordinær form for humor - i slægt med Storm P.s budskab..

Programmet omfatter musikalsk underholdning, prisuddeling, fødselsdagstale for Storm P. ved prismodtageren og afslutter med optog til Storm P.s grav, hvor der synges viser og drikkes en dram
Vis kort
21 Sep Foredrag

Da Olsen banden brød gennem muren i Østtyskland

Lørdag den 21. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Pris: 95,-. Billetten inkluderer én øl eller vand samt filmvisning. Billetter købes på Billetto (link nedenfor))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
I dag har Olsenbanden næsten flere fans syd for Femern end i Danmark. Men hvorfor blev den danske bande så populær i DDR? Og hvordan slap de igennem Stasis strenge censur?.

Kom forbi til en tysk øl og hør forfatter Christian Monggaard og humor- og satire-ekspert Rikke Rottensten introducere en af de mest populære film i DDR: Olsenbanden i Jylland.

Christian Mongaard er filmanmelder og forfatter til en omfattende bog om Olsenbanden, der udkom sidste år. Rikke Rottensten er tidligere teateranmelder på Berlingske og siden 2016 museumsinspektør på Alhambra - Museet for humor & satire.

Arrangeres i samarbejde med Golden Days

Køb billetter på Billetto: https://billetto.dk/e/da-olsen-banden-brod-gennem-muren-i-osttyskland-billetter-357832
Vis kort

Maria Finn: Careless Nature

Lørdag den 10. august til søndag den 22. september 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Maria Finns soloudstilling Careless Nature viser video, fotografi og tegning, som tager udgangspunkt i to ødegrunde, der er groet til uden indblanding..

Det drejer sig om Beauvais-grunden på Østerbro, København samt Ellstorp-grunden i Malmö. Grundene har udviklet sig uden et egentligt program og levn fra byen er blevet blandet med en varieret vegetation. På den måde udgør de to grunde en form for frirum i byen
Vis kort
18 Jul Billedkunst

Storm P. og drømmen om Amerika

Torsdag den 9. maj til søndag den 22. september 2019, kl. 10-16.
Pris: (Entré: Voksen 50 kr, Senior/Stud. 40 kr/Børn u.18 gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Udstillingen markerer 100-året for Storm P.s rejse til USA i 1919. Et fascinerende eventyr om drengedrømme og professionelle ambitioner, begejstring og fortvivelse og tidens kulturforskelle Europa og USA imellem..
Vis kort
26 Sep Foredrag

Stjernerne over Alhambra: Christian Arhoff - nazist og Morten Korch skuespiller

Torsdag den 26. september 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: 75 inkl. et glas vin. Køb billetter på Billetto eller reserver på tlf. 3810 2045 / info@museetalhambra.dk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Christian Arhoff var den ufarlige, småskøre komiker i et utal af film og revyer. Det gakkede Okkeja okkenej var hans mest kendte replik..

Indtil 1945, hvor man åbnede Bovrup arkivet og i listen over danske medlemmer af nazistpartiet fandt navnet Christian Arhoff. Museumsinspektør Rikke Rottensten fortæller om komikeren og et liv spændt ud mellem crazykomik, Morten Korch film og et betændt medlemskab, der lagde karrieren på is i årevis

Køb billetter via Billetto her: https://billetto.dk/e/stjernerne-over-alhambra-christian-arhoff-nazist-og-morten-korch-skuespiller-billetter-358714
Vis kort
19 Okt Revy/kabaret

Hvordan ligger det med KÆRLIGHED? En Knud Pheiffer Cabaret med Susanne Breuning og Rasmus Krogsgaard

Lørdag den 19. og søndag den 20. oktober 2019, kl. 16 begge dage.
Pris: (Entré: 150 kr)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
En stresset og selvisk journalist arbejder hektisk på en artikel om kærlighed, som skal afleveres inden deadline. Men han har et svagt hjerte,..

som til sidst bukker under for presset. Og svævende mellem liv og død konfronteres han pludselig med alle de kvinder, der har betydet noget for ham. Mor, farmor, ungdomsflirten, konerne... Og på den måde tvinges han til at forsøge at se kærligheden i øjnene. Men lykkes det inden "deadline"?

Susanne Breuning og Rasmus Krogsgaard fortæller historien gennem 20 af Knud Pheiffers mest kendte og elskede sange, som i moderniseret form afspejler kærligheden i 2019 - tilsat mobiler, computere, stress, karriereræs og store verdensledere
Vis kort
28 Sep Installation

Louise Haugaard Jørgensen: Den Demente Konge

Lørdag den 28. september til søndag den 3. november 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Kunstner Louise Haugaard Jørgensen vil skabe et total-installatorisk miljø i Møstings Hus fire udstillingslokaler..

Menneskeheden er årsag til mange fænomener, hvis indre mekanik og efterfølgende konsekvenser vi ikke altid forstår, som f.eks. aktiemarkedet, hvis virkelighed vi alle lever i men ikke evner at forudse. Som demente konger bevæger vi os mod en fremtid hvor vores verden rystes af ny teknologi, kunstig intelligens og konsekvenserne af forrige århundreders imperialisme. På udstillingen i Møstings Hus vil billedkunstneren Louise Haugaard Jørgensen vise en række værker, som fabulerer over denne demens: Aluminiumsskulpturer med underlige gevækster, fotos fra turistparadiset Puerto Rico de Gran Canaria og en installation med mere en 200 kasserede håndklæder.
En central del af udstillingen bliver desuden et todelt performanceværk henholdsvis opført i Møstings Hus og i Christian IV's Børsbygning. Performanceværket har form af en forstyrret performance lecture, der på forskellig vis billedliggør magtens arkitektur
Vis kort