Dato

Museer


Viser 17 events fra/efter 24. jun. 2019

4 Sep Foredrag

Satire mod politisk bullshit

Onsdag den 4. september 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: 50,- reserver billet på tlf. 3810 2045 eller køb i døren)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Politisk satire er et stærkt redskab. Som for eksempel når Jonathan Spang sætte den politiske dagsorden ved at tungekysse med politikeren Pernille Vermund i Tæt på sandheden. Eller når Den korte Radioavis næsten dagligt ryster politikere i Radio24syv..

I USA har de mange late night shows ofte været bedre til at sætte den politiske dagsorden end Washington selv. Politisk satire er og bliver et stærkt redskab - både for komikere og politikere. Hvor stærkt og hvorfor det hænger sådan sammen, fortæller cand.mag. Emma Louise Rubin om i sit foredrag om komikere, politikere, satire og politisk bullshit
Vis kort
7 Sep Andet

Leg og gøgl med Cirkus Panik i museumshaven

Lørdag den 7. september 2019, kl. 13-15.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Lær at gøgle med Cirkus Panik. Slå jer løs med jonglering, ethjulet cykel, linedans, hullahop-ringe eller andre gøglerier på Cirkus Paniks legeplads i Alhambras have. Det er sjovt og alle kan være med - store som små..
Vis kort
7 Sep Revy/kabaret

Solisterier på Alhambra museet for humor og satire

Lørdag den 7. september 2019, kl. 15-16.
Pris: (Entré: alm. museumsentré kr. 50. senior og studerende kr. 40. gratis under 18 og medlemmer af danske revyvenner. reserver gratis plads på 3810 2045)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Solisterier med det musikalske skuespillerinde-ensemble 'De Damer' med bl.a. Ann Hjort, Jette Sievertsen, Linnea Voss, Tine Gotthelf m.fl..

Dansk Solistforbund arrangerer festlige og fornøjelige koncerter og forestillinger på museet. Formanden Chresten Speggers præsenterer dagens gæster
Vis kort
12 Sep Foredrag

Dengang stand-up'en kom til Danmark

Torsdag den 12. september 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: 75,- inkl. 1 øl, vin eller vand. Billetter købes på Billetto (link nedenfor))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Da Casper Christensen i tidernes morgen blev opdaget af Danmarks Radio var det med en mikrofon i hånden på caféen DIN's i Lille Kannikestræde. Her ankom stand up'en nemlig for første gang til Danmark for præcis 30 år siden i 1989..

På Din's fik han, Lars Hjortshøj og andre store navne deres debut. I anledning af jubilæet hører vi kassettebånd med originale optagelser og masser af sjove anekdoter fra komikeren Thomas Wivel. Som for eksempel dengang Lars Hjortshøj vandt DM i stand up under lidt specielle omstændigheder.

Øjenvidnet Thomas Wivel var en del af truppen på DIN's og vil få modspil af Alhambras humor- og satire-ekspert Rikke Rottensten.

Arrangeres i samarbejde med Golden Days.

Billetter købes på Billetto: https://billetto.dk/e/dengang-stand-up-en-kom-til-danmark-billetter-357828
Vis kort
21 Sep Foredrag

Da Olsen banden brød gennem muren i Østtyskland

Lørdag den 21. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Pris: 95,-. Billetten inkluderer én øl eller vand samt filmvisning. Billetter købes på Billetto (link nedenfor))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
I dag har Olsenbanden næsten flere fans syd for Femern end i Danmark. Men hvorfor blev den danske bande så populær i DDR? Og hvordan slap de igennem Stasis strenge censur?.

Kom forbi til en tysk øl og hør forfatter Christian Monggaard og humor- og satire-ekspert Rikke Rottensten introducere en af de mest populære film i DDR: Olsenbanden i Jylland.

Christian Mongaard er filmanmelder og forfatter til en omfattende bog om Olsenbanden, der udkom sidste år. Rikke Rottensten er tidligere teateranmelder på Berlingske og siden 2016 museumsinspektør på Alhambra - Museet for humor & satire.

Arrangeres i samarbejde med Golden Days

Køb billetter på Billetto: https://billetto.dk/e/da-olsen-banden-brod-gennem-muren-i-osttyskland-billetter-357832
Vis kort
26 Sep Foredrag

Stjernerne over Alhambra: Christian Arhoff - nazist og Morten Korch skuespiller

Torsdag den 26. september 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: 75,- inkl. et glas vin. Køb billetter på Billetto eller reserver på tlf. 3810 2045 / info@museetalhambra.dk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Christian Arhoff var den ufarlige, småskøre komiker i et utal af film og revyer. Det gakkede Okkeja okkenej var hans mest kendte replik..

Indtil 1945, hvor man åbnede Bovrup arkivet og i listen over danske medlemmer af nazistpartiet fandt navnet Christian Arhoff. Museumsinspektør Rikke Rottensten fortæller om komikeren og et liv spændt ud mellem crazykomik, Morten Korch film og et betændt medlemskab, der lagde karrieren på is i årevis

Køb billetter via Billetto her: https://billetto.dk/e/stjernerne-over-alhambra-christian-arhoff-nazist-og-morten-korch-skuespiller-billetter-358714
Vis kort
19 Okt Revy/kabaret

Hvordan ligger det med KÆRLIGHED? En Knud Pheiffer Cabaret med Susanne Breuning og Rasmus Krogsgaard

Lørdag den 19. og søndag den 20. oktober 2019, kl. 16 begge dage.
Pris: (Entré: Kr. 150)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
En stresset og selvisk journalist arbejder hektisk på en artikel om kærlighed, som skal afleveres inden deadline. Men han har et svagt hjerte,..

som til sidst bukker under for presset. Og svævende mellem liv og død konfronteres han pludselig med alle de kvinder, der har betydet noget for ham. Mor, farmor, ungdomsflirten, konerne... Og på den måde tvinges han til at forsøge at se kærligheden i øjnene. Men lykkes det inden "deadline"?

Susanne Breuning og Rasmus Krogsgaard fortæller historien gennem 20 af Knud Pheiffers mest kendte og elskede sange, som i moderniseret form afspejler kærligheden i 2019 - tilsat mobiler, computere, stress, karriereræs og store verdensledere
Vis kort