Dato

Museer


Viser 35 events fra/efter 14. okt. 2019

13 Nov Klassisk

Romantisk klarinetsoiré

Onsdag den 13. november 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 150 kr) Køb/bestil billet
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Klarinettisten Jens Vrå og den hollandske koncertpianist Frederic Voorn fremfører en række af smukke værker for klarinet og klaver, bl.a. Brahms' klarinetsonate nr. 1, Schumanns Tre romancer og Chopins Polonaise i es-mol. Varighed: ca. 1½ time..
Vis kort
20 Nov Omvisning

Valhalla fyraftensomvisning

Onsdag den 20. november 2019, kl. 17-18.30.
Pris: (Entré: Voksen: 50 kr Senior/Stud.: 40 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Oplev den nye særudstilling "Valhalla - Historien bag succesen" i selskab med udstillingens kuratorer, Louise Trier og Nikolaj Brandt, der viser rundt i udstillingen, fortæller om Valhallas succes og samarbejdet med tegneren Peter Madsen..
Vis kort
21 Nov Foredrag

Stjernerne over Alhambra - Lulu Ziegler. Krigens største kabaretstjerne

Torsdag den 21. november 2019, kl. 17-18.
Pris: (Entré: 75 kr inkl. Et glas vin. Køb billetter på Billetto eller reserver på tlf. 38102045 / info@museetalhambra.dk)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Der var sus fra Paris og Berlin, når kabaretdivaen Lulu Ziegler (1903-73) stod på scenen. Skarp politisk og forsvarer for en kabarettradition, som altid har stået lidt i skyggen af revyen i Danmark..

Hendes politiske holdninger var skarpe og klare. Hendes optræden var international og mondæn. Skuespillerinden Lulu Ziegler var et af dansk teaters helt store navne i årene omkring 2. verdenskrig. Sammen med sin mand Per Knutzon skabte hun politisk stærkt teater på Riddersalen, under besættelsen var hendes kabaret på Kgs. Nytorv et åndehul for danskerne og konstant i nazisternes søgelys. Efter krigen blev hun en af vores mest markante og begavede visefortolkere.

Denne aften er det Lulu Ziegler, der er den lysende stjerne over Alhambra. Museumsinspektør Rikke Rottensten fortæller om og spiller viser fra den danske kabaretstjernes karriere
Vis kort

Karen-Marie Lillelund: Ålborg møder New York - og sjov musik opstår

Onsdag den 27. november 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 150 kr Køb billetter på Billetto eller reserver på tlf. 3810 2045 - billetter skal hentes senest dagen før. Ledige billetter kan købes i døren)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Mød humorist, foredragsholder og sangerinde Karen-Marie Lillelund, når hun forener den amerikanske tradition for musikalsk entertainment med god, solid, nordjysk humor. Alle sange er på dansk og krydret med gode historier og sjove anekdoter..
Vis kort
14 Okt Billedkunst

SUPERFLEX: It is not the end of the world at Cisternerne

Lørdag den 16. marts til lørdag den 30. november 2019, Tir-søn.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Fra 16. marts inviterer Cisternerne dig på en rejse til en dystopisk fremtid skabt af kunstnerkollektivet SUPERFLEX..

SUPERFLEX har oversvømmet den underjordiske kunsthal Cisternerne og skabt et surrealistisk fremtidsscenarie, hvor klimaforandringer har forandret samfundet drastisk. Menneskeheden er uddøet og kun de oversvømmede ruiner står tilbage.

Udstillingen hedder SUPERFLEX: It is not the end of the world. Titlen bruges til at illustrere at de fremtidige klimaforandringer muligvis bliver enden på menneskeheden, men ikke nødvendigvis verdens ende. Planeten skal nok klare sig uden os.

Der er ikke tale om en traditionel kunstudstilling, men snarere et scenarie du vil kunne opleve med hele din krop. Cisternerne opfordrer dig til at medbringe dine egne gummistøvler, hvis du har mulighed for det, ellers har du mulighed for at låne af kunsthallen.

Udstillingen løber fra 16. marts 30. november 2019
Vis kort
3 Dec Andet/Ukendt

Kom og syng julen ind med Lungekoret Frederiksberg

Tirsdag den 3. december 2019, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Alhambra - museet for humor og satire, Allégade 5, Frederiksberg
Julens sange synges i fællesskab med Lungekoret.Alle er velkomne til 40 min. glæde og sang..
Vis kort
8 Dec Andet

Julestue på museet

Søndag den 8. december 2019, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: Voksen: 50 kr Senior/Stud.: 40 kr Børn og medlemmer gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Kom og hyg med - der er oplæsning/fortællinger, tegneleg, juleklip og juleknas..
Vis kort
9 Nov Installation

Kristoffer Ørum: Putins Nose

Lørdag den 9. november til søndag den 15. december 2019, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
I dag omdannes ansigter til punkter i et koordinatsystem på sociale medier som Facebook, og ud fra disse koordinater klassificeres vi som terrorister, forbrugere af en vis type eller irrelevante..

I Kristoffer Ørums soloudstilling "Putin's Nose" kaster et mønstergenkendelses-program et paranoid-kritisk blik på udstillingens besøgende. Frem for at genkende ansigter, er det trænet til udelukkende at genkende næser eller rødbede-lignende mønstre. Når systemet genkender noget, tager det et billede og deler det i Møstings Hus' digitale kontekst. Putin's Nose er et flerårigt kunstprojekt, der søger at vende overvågningssystemernes forsimplede identitetskategorier og værktøjer mod dem selv, for at genoverveje forholdet mellem national identitet, mad, krop og overvågning
Vis kort
11 Jan Installation

Yvette Brackman, Robert Gassner og Hannah Heilmann: Lystgård

Lørdag den 11. januar til søndag den 23. februar 2020, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
I udstillingen Lystgård vil kunstnerne Yvette Brackman og Hannah Heilmann samt arkitekten Robert Gassner arbejde i forlængelse af Møstings Hus arkitektur og historie for at forfølge ideer om, og længsler efter, fritid og sundhed..

Udstillingen lader forestillingerne om hjemlighed, skønhed og forbrugskultur snuble over hinanden, når 1800-tallets borgerskabs fritid møder 1900-tallets ideer om historisk fredningsværdi som igen møder samtidens virkelighed, arbejde, fremdriftsdesign og assimilering. Foruden individuelle og fælles værker, vil der under udstillingsperiode være performances og diskussioner under udstillingens tematiske ramme
Vis kort
29 Feb Billedkunst

Tinne Zenner og Eva la Cour: Arctic Stations

Lørdag den 29. februar til søndag den 19. april 2020, kl. 11-16.
Pris: (Fri entré)
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
De to billedkunstnere Tinne Zenner og Eva la Cour bruger på deres duo-udstilling billedkunst og film til at undersøge forholdet mellem politik og videnskab i kontekst af det geopolitiske Arktis..

De montager, projektioner og installationer, der vises på udstillingen, er baseret på fælles samtaler, undersøgelser og filmoptagelser i det nordvestlige Grønland. Politik og videnskab er størrelser, der historisk set blevet holdt nøje adskilt, men med anekdotiske, associative og selv-refleksive tilgange søger Arctic Stations nye perspektiver på denne adskillelse
Vis kort