Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo

Voresegedal

Vælg periode
    Vælg genre

Viser 314 events i Frederikssund Kommune fra/efter 17. nov. 2018

image-event
Lør. d. 17. november 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 150 kr.)
Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, Frederikssund
Kjell er en ægte troubadour, der med sin smukke basstemme og med sin store indlevelse og energi deler ud af sin glæde for visen. Kjell skriver ikke selv, men plukker gerne af den fantastiske viseskat, som findes i Norden. På trods af, at Kjell i alle årene kun har haft visen som sin fritidsinteresse, har han formået at turnere i ikke mindre end 9 forskellige lande - det er således en erfaren visesanger, vi har inviteret til Frederikssund.

Kjell besøgte Viseklubben i januar 2016, og der blev en rigtig dejlig viseaften, hvor der var rig mulighed for at synge med!
Vis kort
image-event
Søn. d. 18. november 2018, kl. 10-14.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden, Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Kom og vær med til en inspirerende og anderledes julestue med tekstilformidler Vivi Dam. Inspirationen er naturens skatkammer, tekstilernes teksturer, garnets farver og papirets mange muligheder. Vi klipper, fletter, hygger os, og du får helt sikkert noget nyt pynt med hjem til julekassen. Vi serverer gløgg og økologisk krydderkage. Det er primært et voksenarrangement, men teenagere er også meget velkomne. Medbring en madpakke.

Billetter koster 50 kr. (inkl. gløgg og kage) og kan kun købes i forsalg.

Arrangementet er blevet til i samarbejde mellem Frederikssund Bibliotekerne, Kulturhuset Elværket og kulturhuset Rejsestalden
Vis kort
image-event
Søn. d. 18. november 2018, kl. 12-13.
Jørlunde Sognehus, Bygaden 28 C, Jørlunde, Slangerup
For børn i 1 -4 klasse. Til januar starter kirkesanger Marika et musikhold op i sognehuset. Kom og vær med denne dag til en smagsprøve på hvad undervisningen vil indeholde.
Vis kort
image-event
Søn. d. 18. november 2018, kl. 13.30-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skibby Ældre- og aktivitetscenter, Nyvej 7b, Skibby
Ældresagen Skibby afholder bankospil med mange fine præmier.
Vis kort
image-event
Søn. d. 18. november 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 100 kr.)
Brugerrådet, aktivitetscenter Tolleruphøj, Roskildevej 160 A, Frederikssund
Keld Heick og The Donkeys slog igennem i 1966 og siden 1976 har Keld og Hilda taget sig af ganske mange sange på Dansktoppen. Det får vi nogle historier om ledsaget af nogle af deres mange hits. Billetter kan købes i Tolleruphøjs reception fredag den 9. november og fredag den 16. november kl. 10-12. De kan også købes og betales med MobilePay til 2217 1945 eller via billetto.dk
Vis kort
image-event
Søn. d. 18. november 2018, kl. 14-17.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, Frederikssund
Lions Frederikssund holder banko på Elværket. Dørene åbnes kl. 12, og der spilles fra Kl. 14 til 17 med en kort pause. Der er fine gevinster ved både spil og forskellige lotterier.
Vis kort
image-event
Søn. d. 18. november 2018, kl. 15-16.
Ferslev Kirke, Kirkegade 24B, Ferslev, Skibby
Koncert: Nissen and friends i Ferslev kirke d. 18. november kl. 15.00: Orkestret blev dannet i 2009 af Jens Jacob Wive Nissen, som var inspireret af den side af country-musikken der har en kristen indfaldsvinkel. Den findes f.eks hos Johnny Cash, Elvis Presley, Dolly Parton og Kris Kristofferson, som alle har lavet plader i country-gospel-genren. Repertoiret omfatter også spirituals og egne sange. Der bliver også mulighed for at synge med. Der vil blive serveret snacks, sodavand og vin. Det er naturligvis gratis at deltage
Vis kort
image-event
Fre. d. 16. til søn. d. 18. november 2018, 3 kursusdage kl. 18.
Pris: (Pris: 780 kr) Klik her for at tilmelde dig
Syhjørnet, Askelundsvej 2 G, Frederikssund
Underviser: Karna Jørgensen. Fredag, lørdag og søndag i alt 20 lektioner. LOF SYSKOLEN råder over symaskiner og overlockere. Men du skal selv medbringe dit eget sygrej. Du er også velkommen til at tage din egen symaskine med, det er dog en forudsætning, at din maskine er i orden (vi reparerer ikke). Syning for både begyndere og øvede. Undervisningen foregår ved individuel vejledning, hvilket giver dig mulighed for at lave præcis det, du ønsker. Ingen idéer er hverken for store eller små. Du vil få inspiration i forhold til de nye trends som rører sig, smarte snit og nye detaljer. Du vil lære teknikker, der giver tøjet den rigtige finish og sidst, men ikke mindst hyggeligt samvær med andre, der er lige så vilde med at sy som dig. Butikken bugner altid af de nyeste stoffer og spændende sytilbehør, mønstre og meget andet, som kan købes på kurserne. Meld dig til nogle hyggelige og produktive timer i syskolen! Vær opmærksom påat undervisningen starter på det angivne tidspunkt, og at lokalet ikke kan benyttes før. Ligeledes skal lokalet tømmes og afleveres i ryddet stand ved undervisningens ophør. Hold 182485
Vis kort
image-event
Lør. d. 3. til søn. d. 18. november 2018, Fernisering lør 3.11. kl. 13-16, åbent lør-søn 13-16, man-fred 13-17.
Pris: (Fri entré)
Langes Magasin, Østergade 3 C, Frederikssund
Malerier/grafik/skulpturer af Mia-Nelle Drøschler, Merete Hansen, Jens-Peter Kellermann, Claus Handgaard, Lars Heiberg. Inspireret af drømme, fantasier, mytestof, dagligdag, bibelstof, livets drama, kommenteret med humor, vid, ironi, finurlighed -i farver. Frederikssund Kunstforening præsenterer "Et hjørne af Corner" med følgende kunstnere:

Jens-Peter Kellermann
Man kan altid genkende en Jens-Peter Kellermann-figur: Ædelt bronze blandes med tegl, skifer, granit, marmor og til tider korkpropper i hans på en gang forfinede og rustikke figurer, hvis farvemæssige og stoflige variable sanselighed passer så godt til de fortællinger, de er bærere af.
Hans figurer synes at udgøre en stadig strøm af budbringere fra et univers med alskens kulturelt fællesgods, hvor materialerne og religiøse, mytologiske og burleske beretninger befrugter hinanden.
Der fortælles historier om forfængelighed, indbildskhed og kærlighed, og i figurerne indlejres underfundighed og humor, men aldrig distancerende ironi.
Stenene forarbejdes i København og voksen føjes til i Venedig, i Rom, i Athen og i Prag efter inspirerende spadsereture blandt fortidens minder. Tilbage i Danmark færdiggøres værkerne med støbningen af bronzen og monteringen på basen.

Lars Heiberg
Lars Heiberg skildrer hverdagen og dens genkendelige rum. Motiverne i hans værker er en slags dagligdagens snapshot - motiverne er fra forskellige steder Lars Heiberg har været, en slags hverdagsportræt, med spor tilbage til de klassiske motivvalg som stilleben, portrætter, model, landskaber, interiør og stemningsmotiver fra det offentlige rum.
Med et tvist får vi et kik ind i privatsfærens intime interiør, hverdagens skæve miljøer og dets æstetik. Motivverden kombineres med en abstrakt rumopfattelse for at sammenblande de figurative elementer med geometriske mønstre og farvefelter, for dermed at skabe illusioner af forskellige dybder og dimensioner af rum, som lapper hen over hinanden. Værkerne bliver derved små kaotiske udsagn om steder, miljøer og rum, der er med til at definere, hvem vi er eller gerne vil være. Motiverne bliver en slags hverdagsportræt, med et tvist.

Claus Handgaard
For Claus Handgaard Jørgensen er kunst - på linje med andre visuelle udtryk - først og fremmest et spørgsmål om kommunikation, og dette forhold er et gennemgående undersøgelsesfelt i hans arbejde. I sine primært grafiske og ofte computerbaserede værker søger han derfor ikke at formidle store sandheder om dette og hint, men sætter snarere fokus på, hvordan og hvorfra vi kommunikerer.
Med en form for postmoderne hverdagsrealisme skildrer Claus Handgaard samtidens brogede billedkultur, og som en spejling af denne optræder referencer til bl.a. tegneserier, kunsthistorie, reklameæstetik på lige fod i hans værker.
Motivisk tager han gerne afsæt i fiktive såvel som faktiske byrum, hvor ord og sætninger inkorporeres i form af neonskilte med budskaber, der på humoristisk vis rummer overvejelser om det at skabe eller aflæse et billede som fx Big Expectations - This Picture Has No Hidden Meaning. I andre antager klichéfyldte statements som We All Lie og Ulykkelig og forelsket tragikomiske dimensioner, som de blinker mellem at fyldes og tømmes for betydning. På en gang henvendt til alle og ingen.
Gennem repetition af disse og andre punkterede almindeligheder gør Handgaard opmærksom på, hvordan livet består af trivialiteter, der er så åbenlyse, at vi ikke skænker dem en tanke, men blot gentager dem. Et vilkår, han selv er underlagt, som det antydes i værkernes til tider selvbiografiske fortællespor, der samtidig peger på, at både afsender og modtager af et budskab altid selv er forankret i et subjektivt perspektiv på verden - og at det er her nuancerne vokser frem.

Merete Hansen
Merete Hansen er født i 1940.
Bor og arbejder på Stevns.
Merete Hansen er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi 1958-63.
Debut 1958 på KE. KE 1958-60.
Charlottenborgs Forårsudstilling 1960-71.
Merete Hansen har været gæst på Grønningen.
Hun har udstillet på Ung Dansk Kunst.
Kunstforeningen Gl. Strand.
Charlottenborgs Efterårsudstilling.
Udført mælkegavl i København.
Separatudstilling i Kunsthallen i Købmagergade i 1991 og på Kastrupgård, Skive Kunstmuseum og Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa i 2004-05.
Bogudgivelse med indlæg af kunstkritikeren Bent Irve og digteren Søren Ulrik Thomsen.
Repræsenteret på Skive Kunstmuseum og Kunstmuseet Brundlund Slot.
Merete Hansen har modtaget Georg Jensens Sølvsmedies kunstnerpris, Henry Heerups legat.
Anne Marie Telmanyi, født Carl Nielsens Fond.
Medlem af Kunstnersamfundet, KKS, BKF og kunstersammenslutningen Corner.

Mia-Nelle Drøschler
Mia-Nelle Drøschler er uddannet i Fine Art fra Goldsmiths, University of London (2010).
Drøschler arbejder med maleri, installation, skulptur, performance og tekst, hvor hun stræber efter at skabe en sammenhæng mellem de forskellige kunstarter. Hendes værker laves intuitivt og spontant. Indholdet er hukommelse, under-bevidsthed og køn. I de individuelle malerier, skulpturer, tekster og performancer fanger hun flygtige og dramatiske scener, hvor erindringer og drømme kolliderer med fortid og nutid. Drøschler mener, at maleriet kan appellere til andre sanser end synet, nemlig følelsen af din krop i bevægelse, når du bevæger dig mod værket, stopper op, går tættere på og således bliver en del af den kunstneriske oplevelse.
Drøschler har deltaget i en række gruppe- og soloshows i Danmark, England og Skotland
Vis kort
image-event
Man. d. 19. november 2018, kl. 19.
Pris: (Pris: 50 kr) Klik her for at tilmelde dig
Handelsskolen København Nord, Heimdalsvej 1, Frederikssund
Underviser: Pernille Offersen. Foredrag Du som er i himlen - os der er tilbage - " Den dag verden gik i stå". Livet efter at have mistet med Pernille og Poul Offersen. Far og datter/søsters historie om hvorledes man finder plads og glæde i livet efter at have miset en af sine dyrebareste, her Kennie Offersen 18 år, søn og storebror. Baggrunden findes i 4 unge menneskers alt for tidlige død, en kold vintermorgen den 26. februar 2012, hvor glatføre og et vejtræ stod i vejen for dem. Et forsøg på at udbrede hvad der sker hos os mennesker, der bliver udsat for så voldsom en oplevelse. Dette er historien om hvad der skete og de valg, vi - far og søster -har truffet i livet her efter. Vi vil interagere med de fremmødte, så det er forventeligt, vi kommer helt under huden. Bogen: Du som er i himlen - os der er tilbage, kan købes efter foredraget. Den vil også være tilgængelig i boghandelen. LOF afholder 2 foredrag om dagen på henholdsvis Frederikssund Gymnasium og på Frederikssund Handelsskole for eleverne der. Om aftenenafholdes dette foredrag for andre unge og forældregenerationen. Hold 182007
Vis kort