Ansvarlig for siden:

Kultur og Oplevelser
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, ,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Viser 1101 events i Gentofte Kommune fra/efter 20. okt. 2020

Babygospel
20 OKT
Børn | Andet

Babygospel

Messiaskirken, kl. 10.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 10.
Messiaskirken åbner hold med babygospel. Sara Broberg Jönsson leder gospelsang for dig og din baby. For babyer 0-12 mdr og deres forældre (bedsteforældre er også velkomne) - Tirsdage kl 10.00 - 10.40 i Messiaskirken. Bagefter en kop kaffe i kirkens hyggelige lokaler. - Tilmeld dig via: først til mølle tilmelding - bookes fra uge til uge, link kommer til at være her på siden en uge før. - Adresse Messiaskirken, Hartmannsvej 46, Charlottenlund Find også Baby Gospel på Instagram og Facebook
Alfons Åberg Film (4-8 år)
20 OKT
Børn | Workshop

Alfons Åberg Film (4-8 år)

Jægersborg Bibliotek, kl. 10.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 10.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Kom og oplev Alfons Åbergs univers som film. Jægersborg Børnebibliotek viser i efteråret de originale animationsfilm fra 1979 med Thomas Windings ikoniske speak.

Tilmelding

Gratis. book billet til børnene ved at trykke på billetknappen på denne side
Eftermiddagsmøde, I Jesu fodspor, En rejse til Israel
20 OKT
Diverse | Foredrag

Eftermiddagsmøde, I Jesu fodspor, En rejse til Israel

Helleruplund Kirke, kl. 14.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 14.
Pastor Marianne Bønløkke fortæller og viser billeder fra sin pilgrimsrejse til Israel. Rejsen i Jesu fodspor begynder i Nazareth, stedet for Maria bebudelse og undfangelsen. Derfra går turen videre til fødestedet Betlehem, Jordanfloden, hvor Jesus døbes og Kapernaum ved Genezaret sø, hvor han boede som voksen. Pilgrimsrejsen slutter i Jerusalem, hvor vi følger i Jesu fodspor i ugen op til hans død og opstandelse
Konfirmander
20 OKT
Diverse | Andet

Konfirmander

Vangede Kirke, kl. 14.30-16.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 14.30-16.
Advokatvagten
20 OKT
Diverse | Workshop

Advokatvagten

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 16.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 16.
Advokatvagten er en slags juridisk skadestue, hvor der ydes gratis juridisk førstehjælp. Konumre 1-10 kan trakkes på 1. sal tirsdage fra kl. 15.30. Det er kun de første ti, der kan komme til
Italiensk Café/Il Salotto Italiano
20 OKT
Diverse | Workshop

Italiensk Café/Il Salotto Italiano

Gentoftegade Bibliotek, kl. 16.30.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 16.30.
Benvenuti, qui si parla solo italiano. Her er muligheden for at konversere på italiensk om italienske film, bøger, opera, byfester, traditioner, byer og landskaber, turiststeder og turistfælder, historiske begivenheder, berømte kvinder og mænd, talemåder og ordsprog, madvaner, gastronomiske produkter og madopskrifter. Der vil også være mulighed for at få lektiehjalp i et rimeligt omfang. Pinuccia Panzeri, der står bag caféen, er uddannet cand. mag. i italiensk. I samarbejde med Foreningen Dante Alighieri
Ekstra-arrangement: Byvandring i Jægersborg
20 OKT
Diverse | Workshop

Ekstra-arrangement: Byvandring i Jægersborg

Jægersborg Bibliotek, kl. 16.30.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 16.30.
Kom med på en spændende tur i Jægersborg nabolag og hør om Arne Jacobsens mange byggerier i området. OBS! Duplet af arrangementet på Arkitekturens Dag den 5. oktober 2020. Vi mødes ved bogbørsen på Ibstrup Torv og tager sammen på en byvandring til ejendommene Ibstrupparken I og II/III, Smakkegårdsbo, Alléhusene m.fl. Undervejs fortæller formand for Lokalhistorisk Forening i Gentofte, Flemming Noes-Rasmussen, om udviklingen i Arne Jacobsens arkitektur i området og påpeger boligblokkenes forskellige udtryk. Vi gør stop og taler med beboere om livet i bebyggelsen, fællesskabet og de forskellige visioner for Ibstrup Torv. Vi slutter af med en forfriskning på Jægersborg Bibliotek, hvor der også vil være en lille bogudstilling.

Mødested: Ibstrup Torv. Der er et begrænset antal pladser, så tilmelding gælder efter først til mølle-princippet.

Tilmelding

Gratis. Tilmelding på mail til Arkitekt Anne Sofie Faarkrog på mail: annf@gentofte.dk
Iben Mondrup: Tabita
20 OKT
Diverse | Lyrik/oplæsning

Iben Mondrup: Tabita

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 17.
Pris: Entré: Billet 95 kr Køb/bestil billet
Iben Mondrup fortæller om sin seneste roman Tabita. I romanen møder vi Eva og Berthel, der kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60'erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene.

Hjemme i Grønland bor børnenes mor, Abelone. Hun var hushjælp hos Eva og Berthel, og omstændighederne tvang hende til at sende sine to mindste børn med deres nye familie til Danmark. Romanen skildrer klart og klogt livet i en familie, hvor børnene må kæmpe for sig selv og hinanden.

Tilmelding

Entré: 95 kr. Du køber billet i menuen på denne side.

Om Iben Mondrup

Mondrup er født i 1969 i København, men flyttede som treårig med sin familie til Grønland, hvor hun boede, til hun som attenårig rejste til Danmark for at gå på Kunstakademiet. Hun debuterede som forfatter i 2009 og har siden udgivet fem anmelderroste romaner, hvoraf Godhavn fra 2014 blev nomineret til Læsernes Bogpris, Weekendavisens Litteraturpris og DR Romanprisen, som den vandt.

Lavet i samarbejde med Soroptimisterne

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Soroptimisterne i Gentofte. Soroptimisterne er et netværk af kvinder, der arbejder for at fremme kvinders vilkår i hele verden. Iben Mondrup har sammen med foreningen valgt at donere entréindtægterne ubeskåret til Unicefs Nakuusa-projekt i Grønland
English Café
20 OKT
Diverse | Workshop

English Café

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 18.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 18.
En gang om ugen har du mulighed for at forbedre dit engelske på biblioteket sammen med andre. Der er altid engelsktalende sprogambassadører til stede, og du kan stille dem spørgsmål om sproget eller bare have en hyggelig samtale med dem. Vi sigter efter en afslappet stemning og serverer te og kaffe.

Læs mere på genbib.dk/engelsk
Bogcafé på Dyssegård Bibliotek
20 OKT
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé på Dyssegård Bibliotek

Dyssegård Bibliotek, kl. 18.30.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 18.30.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Få inspiration til efterårets læsning, når Gentofte Bibliotekerne holder bogcaféer. Med en personlig indfaldsvinkel præsenterer bibliotekernes læseglade personale et bredt udvalg af deres største læseoplevelser i år. Bogcaféer afholdes på alle fem bydelsbiblioteker i Gentofte, og da det er med skiftende hold kan du med fordel deltage flere steder. Vi byder på en lille forfriskning og du får udleveret den samlede litteraturliste til inspiration.

Andre bogcaféer
  • Torsdag den 22. oktober 18.30-20.00 Ordrup Bibliotek
  • Torsdag den 29. oktober 18.30-20.00 Jægersborg Bibliotek
  • Onsdag den 4. november 18.30-20.00 Vangede Bibliotek
  • Onsdag den 25. november 16.50-18.30 Gentoftegade Bibliotek


Tilmelding

Gratis. Du booker billet i menuen på denne side
Præsidenter, medier og populærkultur
20 OKT
Diverse | Foredrag

Præsidenter, medier og populærkultur

Ordrup Bibliotek, kl. 19.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 19.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Som optakt til det amerikanske præsidentvalg i november, har vi inviteret to kompetente og livlige foredragsholdere til at tale om amerikanske præsidenter. Hvordan præsenteres disse i og af medierne? Får man i virkeligheden, i diverse film om præsidenterne, mere end et glimt af de ægte personer bag? Og kan medierne påvirke, hvem der skal være USA's næste præsident? Den ene af aftenens foredragsholdere, Anders Agner Pedersen, har skrevet flere bøger om amerikanske præsidenter og er til daglig chefredaktør på netmediet Kongressen.com. Vores anden gæst, Casper Christensen, er chefredaktør på podcasten Filmnørdens Hjørne. En podcast, der med stor kærlighed for filmmediet, beskæftiger sig med dettes påvirkning af kulturelle og samfundsmæssige forhold. Casper og Anders har tidligere samarbejdet om Anders' bog om JFK.

Tilmelding

Gratis. Du booker billet i menuen på denne side
Officer og spion
20 OKT
Film | Action/Drama

Officer og spion

Gentofte Kino, kl. 14.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 14.
Fransk film om Dreyfus-affæren, baseret på Robert Harris' bog af samme navn. Hovedrollerne spilles af blandt andre Jean Dujardin og Louis Garrel. Filmen er instrueret af Roman Polanski.
Druk
20 OKT
Film | Action/Drama

Druk

MovieHouse Hellerup, kl. 15.20, 17.45, 18.15, 18.30 & 20.45.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 15.20, 17.45, 18.15, 18.30 & 20.45.
Pris: Entré: 120 kr Køb/bestil billet
Thomas Vinterbergs film tester hypotesen om hvordan det sødes liv leves, da fire mænd undersøger hvorvidt deres livskvalitet kan forøges ved blot at være en lille smule fuld - hele tiden.
Palm Springs
20 OKT
Film | Komedie/Romantik

Palm Springs

MovieHouse Hellerup, kl. 15.30.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 15.30.
Pris: Entré: 120 kr Køb/bestil billet
Ekstreme modsætninger mødes, i denne humørfulde fortælling om et bryllup og de følelser, der ofte bobler frem i den romantiske setting.
Vores mand i Amerika
20 OKT
Film | Action/Drama

Vores mand i Amerika

MovieHouse Hellerup, kl. 15.30 & 20.30.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 15.30 & 20.30.
Pris: Entré: 120 kr Køb/bestil billet
Danmarks mand i USA, under besættelsen i 1940, Henrik Kauffmann kæmpede for at holde den danske fane højt. Han nægtede at følge den samarbejdspolitik, der blev lagt for dagen i København, og plottede i stedet mod Hitler for atter at gøre Danmark frit!
Shorta
20 OKT
Film | Action/Drama

Shorta

MovieHouse Hellerup, kl. 15.45 & 21.10.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 15.45 & 21.10.
Pris: Entré: 120 kr Køb/bestil billet
Denne film skildrer begivenhederne der fandt sted i ghettoen Svalegården, i timerne efter Talib Ben Hassi's uforklarede død i politiets varetægt. Vi følger de to politibetjente Jens og Mike, der møder befolkningens voldsomme reaktion, ansigt til ansigt.
Far til fire og vikingerne
20 OKT
Film | Familiefilm

Far til fire og vikingerne

MovieHouse Hellerup, kl. 16.15.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 16.15.
Pris: Entré: 120 kr Køb/bestil billet
Familien som vi alle kender er på banen igen! Denne gang har onkel Anders tilmeldt familien til familieterapi, så der kan komme styr på tingene. Filmen er instrueret af Martin Miehe-Renard.
Druk
20 OKT
Film | Action/Drama

Druk

Gentofte Kino, kl. 17.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 17.
Thomas Vinterbergs film tester hypotesen om hvordan det sødes liv leves, da fire mænd undersøger hvorvidt deres livskvalitet kan forøges ved blot at være en lille smule fuld - hele tiden.
Madklubben
20 OKT
Film | Komedie/Romantik

Madklubben

MovieHouse Hellerup, kl. 18 & 18.30.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 18 & 18.30.
Pris: Entré: 120 kr Køb/bestil billet
Tre gamle veninder mødes til et kærkomment gensyn. Deres tre meget forskellige liv bliver udgangspunktet for en rejse til Italien, hvor venskabet testes, men også viser sig at være et uundværligt fundament for alle tre.
Herself
20 OKT
Film | Action/Drama

Herself

Gentofte Kino, kl. 20.

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 20.
Da verdens ser mest sort ud, følger vi Anna, den unge mor, der finder umådelig styrke og mod frem, og vrister sig selv og sine børn fri af et voldeligt ægteskab og omklamrende fattigdom.