Viser 2 events i Haderslev Kommune mellem 16. okt. og 14. nov. 2019

8. Juli

Lørdag den 21. september til søndag den 20. oktober 2019, kl. onsdage 16.19, lørdage og søndage 13-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Kunstforening Det gamle Havnekontor, Jomfrustien 52, Haderslev
Billedkunstneren Anders Moseholm udstiller malerier og grafikse udtryk foranlediget af Damkatastrofen i Haderslev 8. Juli 1959. Anders Moseholm blev født 15. august 1959 og er opvokset i Seest ved Kolding.

Uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 1989 - 96 og School of Visuel Art i New York 1994.

Han fik sit gennembrud i Sverige og har i dag opnået stor international anerkendelse med udstillinger i USA, Tyskland, Kina, Frankrig og på mange kunstmuseer og gallerier i Danmark. Han tager i sine malerier livtag med realismen. Udgangspunktet kan være fotos, som Anders Moseholm gengiver i helt nye perspektiver og nuancerede farver. Han arbejder i sit eget spor og med sit eget kunstneriske udtryk - ofte i meget store formater, hvor motivet er underlagt nuet´s nærvær.

Anders Moseholm udtrykker følgende om den kunstneriske intention for værkerne til ulykken på Haderslev Dam sommerdagen d. 8. juli 59:

»Jeg oplever, det konstruktive ligger i ansvaret og håbet, som disse billeder også minder om. Vi mennesker, der stiller op, når nogen er i nød uanset, hvor uenige vi ellers kan være.

Det ligger i os mennesker, og det er en fantastisk styrke.

Tabet binder os i et fællesskab.

Hvem kan forestille sig et liv uden også at opleve sorg og savn«

Se mere om Anders Moseholm på: www.andersmoseholm.dk

101 DALI'er i Sønderjylland

Lørdag den 26. oktober til søndag den 24. november 2019, kl. Onsdage 13-16, lørdage og søndage 13-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Gamle Havnekontor Jomfrustien 52, Haderslev
Fra Peter Olufsens samling af grafiske værker, keramik, glas og mindre broncearbejder af Salvador Dali(1904- 1989), tegnes et billede af en sammensat, men aldrig kedelig kunstner. Manger af værkerne er ikke tidligere vist i Danmark. Salvador Dali (1904- 1989), spansk kunstner, født i Figueras. Efter studier på Kunstakademiet i Madrid, flyttede han til Pris og tilsluttede sig surrealisterne i 1928, han blev hurtigt en af de centrale personer i den bevægelse. Han foretog studier i dybdepsykologi og drømme symbolik. Han viste malerier med objekter i landskaber som han huskede dem fra sin spanske barndom og udførte dem med akademisk realisme og højt udviklet håndværksteknik.

I 1938 bliver han ekskluderet af surrealistgruppen på grund af sine sympatier for general Franco

I 1940 bosætter han sig i USA og bliver katolik 1950, hvilket for betydning for han symbolsk realistiske religiøse billeder. Udover at han udgiver bøger i surrealismens tankegang, skaber han også surrealistiske film med Louis Buñuel bl.a. Den andalusiske hund (1928) og Den gyldne tid (1930).

Hans evner for selviscenesættelse og excentriske påfund skaffer ham succes som designer, han religiøse billeder bærer præg af interesse for atomfysik, holografi og stereotopiske udformninger. I 1955 vender han tilbage til Catalonien og skriver bla. selvbiografier og udgiver dagbøger såsom "Diary of a Genius" (1965) og opretter i 1973 sit eget museum og sig selv. Det meste har siden holdt myten om den excentriske maler i liv. Trods retssager om forfalskninger ag malerier og særligt grafik, regnes han for en af det 19 årh.s store kunstnere

Vælg periode

Vælg genre