Viser 1 event i Haderslev Kommune mellem 17. aug. og 15. sep. 2019

Cykeltur ad Hærvejen til Kalvø

Onsdag den 21. august 2019, kl. 09.
Pris: (Pris: 95 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skovby Forsamlingshus Skovby Bygade 12, Skovby, Vojens
Turen går sydpå ad Hærvejen ned over Imervad Bro og forbi Herulfstenen (En runesten fra Vikingetiden) til Rødekro hvor vi kommer forbi et stort område med grusgravning. Turen går sydpå ad Hærvejen ned over Imervad Bro og forbi Herulfstenen (En runesten fra Vikingetiden) til Rødekro hvor vi kommer forbi et stort område med grusgravning.

Derefter cykler vi nordpå mod Lerskov Plantage. Her gør vi et kort ophold ved Sikringsstilling Nord, et forsvarsanlæg fra 1. verdenskrig.

Herefter går turen mod Genner med en afstikker til Knivsbjerg. Knivsbjerg er Sønderjyllands højeste punkt med en flot udsigt. Her afholder det tyske mindretal deres årsmøder.

Den medbragte madpakke nydes på Kalvø. Kalvø er en lille ø på 17 ha der er forbundet til fastlandet med en dæmning. På øen findes der et lille museum, der fortæller historien om dengang der var et skibsbyggeri på stedet.

Herfra cykler vi mod Hoptrup hvor der bliver serveret kaffe. På det sidste stykke ind mod Hoptrup kører vi langs Slivsø.

Alle kan være med på denne tur. Vi kører i et moderat tempo. Cykelturens længde er på ca. 45 km. Turen kan gennemføres på alm. cykel, MTB eller el-cykel. Ikke velegnet for racercykler.

På DGI's cykelture er cykelhjelm påbudt.

Turleder Christian Hansen m. 53347507 og Børge Lund m. 61772755

Medbring vand, madpakke til frokost, kaffe/the Tilmelding på www.dgi.dk/201910502010

Vælg periode

Vælg genre