Viser 238 events i Haderslev Kommune mellem 6. dec. 2019 og 4. jan. 2020

Gløgg og gran

Fredag den 6. december 2019, kl. 14-16.
Halk Kirke Halkvej 52, Halk, Haderslev
Gløgg og Gran Traditionen tro holder vi igen gløgg og gran i Halk. Vi serverer gløgg og æbleskiver i værkstedet (efter, at den kreative grandækning er beset.

Fredagshøjskolen

Fredag den 4. oktober til fredag den 6. december 2019, kl. 10-12 & 13-15.
Pris: (Entré: 725 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bispens Café Bispebroen 3, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
195801 -802 Fredagshøjskolen FOF fortsætter den succesfulde fredagshøjskole med 6 foredrag fra Verdenshistorien og nutidens spørgsmål til kendte lokale personer og steder. Med i pakken er en heldagstur til Keramikmuseet i Middelfart og Humlemagasinet i Harndrup Dato: 22.11.2019 Fredagshøjskolen arrangeres i samarbejde med folkeuniversitetet. v/. Fredagshøjskolen

195801 -802 Fredagshøjskolen

FOF fortsætter den succesfulde fredagshøjskole med 6 foredrag fra Verdenshistorien og nutidens spørgsmål til kendte lokale personer og steder.

Med i pakken er en heldagstur Keramikmuseet i Middelfart og Humlemagasinet i Harndrup.

Fredagshøjskolen arrangeres i samarbejde med folkeuniversitetet.

Haderslev Biblotek, Månen, fredage 10.00 - 1200 (195801) eller 13.00-15.00 (195802), 6 foredrag og en bustur, 725 kr.

4.10.2019

Uwe Lindholdt: Isbjørnen - Ishavets konge

Hvordan er isbjørnen tilpasset det arktiske klima? Der fortælles om bjørnens jagtteknik, fødevalg, formering og de videnskabelige undersøgelser. Hvordan er isbjørnen beslægtet med de andre bjørne? Hvilken rolle spiller isbjørnen for inuitterne, og hvorfor er der jagt på isbjørne i Grønland? Hvor farlige er isbjørne for mennesker? Hvordan påvirker jagt, klimaændringer og forurening isbjørnene? Hvordan ser den nærmeste fremtid ud for isbjørnene, og vil isbjørnen også i fremtiden være ishavets konge?

Biolog Uwe Lindholdt har boet og rejst i Grønland og været guide for turister i Grønland vil komme ind på disse spørgsmål.

25.10.2019

Tidl. Seminarielektor Jørn Buch: Genforeningen - da Sønderjylland blev delt i 1920

Hvorfor blev Sønderjylland delt? Hvorfor kom grænsen til at gå, hvor vi kender den i dag? Kunne grænsen være blevet trukket anderledes? Er den dansk-tyske grænse trukket retfærdigt?

Disse og mange andre spørgsmål vil blive besvaret i foredraget om Genforeningen i 1920.

Da tyskerne i 1914 fejrede 50-året for sejren over Danmark i 1864, var der ikke mange der troede, at Genforeningen var så tæt på. Men krigens udvikling gav de dansksindede sønderjyder en mulighed for at stemme sig hjem til Danmark den 10.februar 1920. Der var to afstemninger, den første i zone I den 10.februar 1920 med et klart dansk flertal, den anden i zone II den 14.marts 1920, hvor der overalt var tysk flertal.

Foredraget vil gøre rede for diskussionen om grænsens forløb, men vil også komme ind på, at grænsen ikke er en historisk grænse, men en demokratisk sindelagsgrænse.

1.11.2019 Klaus Ebbesen: På vikingetogt

Vikingetogterne gjorde os nordboer berømte i hele Europa. De blev muliggjort af de fremragende vikingeskibe, - snekkerne. Men et vikingeskib var enormt kostbart. Kun stormændene havde råd til at bygge vikingeskibe og udruste til vikingetogt. Det var tillige en meget risikabel investering. For mandskabet rent faktisk med livet som indsats. Kun halvdelen af vikingerne nåede hjem. Til gengæld så med enorme rigdomme.

Bag vikingetogterne stod en stærk ledelse, en fast organisation og en klar strategi. Til sidst selve kongemagten. Selve togterne blev gennemført med militærisk disciplin efter en nøje fastlagt angrebsplan og med en overlegen kampteknik.

I foredraget fortæller dr. phil. Klaus Ebbesen om vikingetogterne, hvordan de blev gennemført, og hvad der kom ud af dem. Og vikingerne præsenteres som både fremragende krigere, handelsfolk og helt almindelige mennesker.

15.11.2019

Børge Larsen: Sigfred Pedersen

Børge Larsen fortæller om Sigfred Pedersens liv og virke og lidt om det museum, han har været med til at skabe.

Børge Larsen, der måske er mere kendt som den syngende maler eller den fynske Gustav Winkler, har de seneste næsten 50 år holdt foredrag om digteren Sigfred Pedersen.

Sigfred Pedersen blev født i 1903 i den vestfynske landsby: Harndrup, hvor Børge Larsen også stammer fra. Trods aldersforskellen har Børge kendt visedigteren, litteraturanmelderen, maleren, skuespilleren, restauratøren og journalisten Sigfred Pedersen, der er ophavsmand til kendte viser som "Nu går våren gennem Nyhavn".

Børge Larsen kommer hele vejen rundt - lige fra Sigfreds forældre og brødre, hans skolegang og ungdomsår, tiden i Nyhavn og videre i livet med kone og børn helt frem til hans død i 1967.

Undervejs skal deltagerne synge nogle af de kendte sange, hvor foredragsholderen bliver akkompagneret på harmonika.

22. 11. 2019 tur til Keramikmuseet i Middelfart og Humlemagasinet i Harndrup.

Afgang fra Hertug Hans Plads 09.30, hjemkomst ca. 18.00

I Humlemagasinet i Harndrup på Nordvestfyn har, "Den syngende maler" Børge Larsen, indrettet et museum til ære for bysbarnet, Visedigteren Sigfred Pedersen

Her finder du også en skøn samling af "De Kongelige" i mini format, med sildesalat, kors og bånd og stjerner på.

Selvfølgelig er her også en afdeling om Sigfred Pedersens ynglings drik, her er øl i stride strømme, kun se ikke smage.

29.11.2019:Jens Lundsgaard: Økonomi - og Danmark anno 2050

Økonomisk politik var til at forstå i gamle dage: i 1980'erne handlede det om at få Danmark væk fra afgrundens rand, i 1990'erne om at få bugt med ledigheden, og efter finanskrisen sidst i nullerne handlede det om at gøre den finansielle sektor mere solid og tage de nødvendige tilpasninger, som bragte dansk økonomi stærkt ud af krisen sammenlignet med Sydeuropa. Men nu siger Greta Thunberg at klimaet er det vigtigste, og at vi stjæler de unges fremtid, hvis vi ikke bliver veganere og holder op med af flyve.

Foredraget vil gøre dig klogere på de lange linjer i den økonomiske udvikling og på de valg, vi står med som samfund.

Jens Lundsgaard arbejder til daglig i London som bestyrelsesmedlem i den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD).

Før det var han økonom og senere skattechef i OECD, 2001-11, og derefter direktør i Erhvervsministeriet, 2011-17. Han er grundlægger af Lundsgaard Economics & Strategy og fast økonomisk kommentator i Børsen. Han er i øvrigt gift med sognepræsten i Jegerup og hjemmevant i Haderslev.

6.12.2019

Allan Ørslev og Trine Kragelund: Julens sange og melodier

Organist og pianist Allan Ørslev, som blandt andet har været eller er involveret i arbejdet med Haderslev Sangakademi, Vojens Kultur- og Musikhus og Stafet for livet og er tidligere dirigent for Haderslev Byorkester vil sammen med Trine Kragelund fortælle om julens skikke og melodier og spille nogle af dem, Der vil naturligvis også blive mulighed for at synge med og måske blive lidt i julestemning

Gudstjeneste ved Julie Aulkær Andersen

Søndag den 8. december 2019, kl. 09.
Sommersted Kirke Kirkevej 17, Sommersted
2. s. i advent.

Gudstjeneste ved Annesofie O Aastrup Munch

Søndag den 8. december 2019, kl. 09.
Højrup Kirke Kirkevej 23, Arnum, Gram
2. s. i advent. Gudstjeneste i Højrup Kirke.

Gudstjeneste ved Inge Lindhardt Mikkelsen

Søndag den 8. december 2019, kl. 09.
Åstrup Kirke Aastrup Allé 23, Haderslev
2. s. i advent.

Gudstjeneste ved Judith Legarth

Søndag den 8. december 2019, kl. 09-10.
Øsby Kirke Øsby Kirkevej 7, Haderslev
2. s. i advent.

Gudstjeneste ved Jakob Damm Knudsen

Søndag den 8. december 2019, kl. 09-10.
Moltrup Kirke Møllesvinget 39, Haderslev
2. s. i advent.

Gudstjeneste ved Christian Munch

Søndag den 8. december 2019, kl. 10.
Nustrup Kirke Kirkepladsen 6, Nustrup, Vojens
2. s. i advent.
Haderslev Domkirke (Vor Frue Kirke) Domkirkepladsen 3, Haderslev
2. s. i advent. 2. søndag i advent ved sognepræst Kim Legarth.

Gudstjeneste ved Christa Hansen

Søndag den 8. december 2019, kl. 10.
Hertug Hans Hospitalskirke Sønderbro 3, Haderslev
2. s. i advent. 2. søndag i advent ved sognepræst Christa Hansen.

Vælg periode

Vælg genre