Viser 34 events i Haderslev Kommune d. 20. apr. 2019

Påske Suiten

Tor. d. 18. til man. d. 22. april 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 30)
Gram Slot Slotsvej 54, Gram
Påskesuitens billeder i mixed media,musik komponeret specielt til billederne og filmen, hvor Johannes Møllehave med sin sædvanlige indlevelse fortæller om påskens dramatiske historie er med til at skabe en fuldendt kunstoplevelse.

Lergraven vågner

Man. d. 15. til man. d. 22. april 2019, kl. 13-16.
Pris: (Entré: 50 kr. pr. gæst)
Gram Lergrav Lergravvej 2, Gram
Den 10 mio. år gamle havbund står klar til at tage imod store og små fossiljægere, og på museet får du introduktion i, hvordan fossilerne bedst findes. Alder: 5-14 år.

Højtryk og andre udtryk

Lør. d. 30. marts til man. d. 22. april 2019, lørdage og søndage kl. 13-16 samt helligdagene i påsken.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Det Gamle Havnekontor Jomfrustien 52, Haderslev
Tine Hind - grafiker og billedkunstner udstiller.

På jagt i fortiden

Lør. d. 13. til søn. d. 28. april 2019, kl. 13-16.
Pris: (Fri entré)
Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev Dalgade 7, Haderslev
Vi åbner op for firlandsafdelingen. Her kan du teste din viden eller afprøve det arkæologiske kontor. Når du har løst opgaverne, venter der et påskeæg i receptionen. Alder: 4-9 år.

Yoga

Ons. d. 16. januar til ons. d. 1. maj 2019, kl. 18.30-20.20.
Pris: (Pris: 1150 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Voxeværket Kløvervej 75, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
V/ Îngrid Ridderberg. Yoga

Iyengar ® Yoga er for alle uanset alder og køn.

Iyengar ® Yoga er en aktiv og dynamisk yoga form, hvor der trænes smidighed, styrke, balance, koncentration og nærvær. Vi arbejder med detaljer, præcision og symmetri i kroppen og med

vægt på klarhed og enkelhed. Ved at bruge enkle hjælpemidler i undervisningen sikres, at øvelserne tilpasses den enkelte, så alle kan være med - uanset om man er begynder eller trænet. Når yoga dyrkes regelmæssigt, hjælper det med at forebygge stress, spændinger og smerte. Det skaber et stabilt fundament og øget velvære.

Ingrid Ridderberg er uddannet fysioterapeut og certificeret Iyengar ® yogalærer

Yoga

Ons. d. 9. januar til ons. d. 1. maj 2019, kl. 16.30-18.20.
Pris: (Pris: 1200 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Voxeværket Kløvervej 75, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
V/ Îngrid Ridderberg. Yoga

Iyengar ® Yoga er for alle uanset alder og køn.

Iyengar ® Yoga er en aktiv og dynamisk yoga form, hvor der trænes smidighed, styrke, balance, koncentration og nærvær. Vi arbejder med detaljer, præcision og symmetri i kroppen og med

vægt på klarhed og enkelhed. Ved at bruge enkle hjælpemidler i undervisningen sikres, at øvelserne tilpasses den enkelte, så alle kan være med - uanset om man er begynder eller trænet. Når yoga dyrkes regelmæssigt, hjælper det med at forebygge stress, spændinger og smerte. Det skaber et stabilt fundament og øget velvære.

Ingrid Ridderberg er uddannet fysioterapeut og certificeret Iyengar ® yogalærer

Fredagshøjskolen

Fre. d. 18. januar til fre. d. 3. maj 2019, kl. 10-12.
Pris: (Entré: 725 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bispens Café Bispebroen 3, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
191801 -802 Fredagshøjskolen FOF fortsætter den succesfulde fredagshøjskole med 6 foredrag fra Verdenshistorien og nutidens spørgsmål til kendte lokale personer og steder. Med i pakken er en heldagstur til Als. Dato: 3.5.2019 Fredagshøjskolen arrangeres i samarbejde med folkeuniversitetet. v/. 18.1.2019

Tidl. Seminarielektor Jørn Buch: Versaillesfreden - Drøm og diktat.

1.Verdenskrig kom til at danne skel mellem de såkaldte "gode gamle dage" og den forvirrede og komplekse Mellemkrigstid med mange nye stater, som fik store økonomiske og sociale problemer. Versailles-freden pålagde bl.a. Tyskland enorme krigsskadeserstatninger, men var også med til at sikre mere retfærdige grænser i det nye Europa, da mange af de nye grænser blev trukket ud fra det nye princip om nationernes selvbestemmelsesret. Men det blev ikke alle grænser, som var så moderne, hvad der skulle give store problemer. Danmark havde været neutral under 1.Verdenskrig, men med Versailles-freden gik drømmen om en Genforening med dele af Sønderjylland i opfyldelse med folkeafstemningen i 1920.

Foredraget vil gøre rede for baggrunden for Versailles-freden og dens indhold, ligesom der vil blive diskuteret dens konsekvenser for udviklingen i Mellemkrigstiden og dermed for udbruddet af 2.Verdenskrig kun 20 år efter Versailles-fredens ikrafttræden.

25.1.2019 Tidl. højskoleforstamder, medlem af etisk råd m.m.m. Annemarie Morris: Det sårbare menneske

Foredraget handler om de urgamle grundvilkår for menneskelig eksistens, som i det offentlige rum i det moderne samfund ofte overses eller direkte fortrænges. Hvilke konsekvenser har det, når vi har vores fokus på succes og individ i højere grad end på sårbarhed og fællesskab? Hvordan forholder vi os som mennesker til andres og egen lidelse samtidig med at vi bevarer glæden over livets gave og mangfoldighed?

Aflyst på grund af sygdom. Afholdes i stedet den 22. marts

8.2.2019:

Allan Spangsberg Nielsem: Trumpismen -

Den nye verdensorden under Trump?

Hvordan kunne en så åbenlyst ukorrekt, åbenlyst ukvalificeret og ny "amatør"politiker overhovedet vinde valget i Verdens stærkeste land og eneste supermagt?

Svaret på det spørgsmål er stadigvæk ikke helt besvaret, men det er interessant at gå i dybden med bde det amerikanske samfund og det politiske system, som synes at være mere polariseret end nogensinde! Udefra ser det ud til, at USA - både ved at vælge at holde sig udenfor internationale aftaler som inden for miljø og handel, men også ved, at andre lande vokser betydeligt i økonomisk betydning - er på vej til at miste sin supermagtstatus. Men hvad betyder det for Danmark og resten af Verden? Skal vi til at kigge mod Kina eller Rusland, og er Tyskland og EU så vores redning - eller hvad med Storbritannien, der er på vej til at forlade sammenholdet i Europa?

22.2.2019 - for deltagere fra efteråret 2018: Aflyst p.g.a. sygdom. Ny dato endnu ikke aftalt.

Steen Hannestad: Stephen Hawkings forunderlige liv og arbejde.

Stephen Hawking er født i Oxford i England i 1942. Han blev kort tid efter sin 21 års fødselsdag diagnosticeret med en uspecificeret uhelbredelig sygdom, som senere blev identificeret som den nervesvækkende sygdom Amyotrofisk lateral sklerose, ALS.

Sygdommen gjorde ham ude af stand til at bruge kroppen, så han måtte sidde i kørestol. Læger skønnede dengang, at han ikke havde mere end få år igen, men Stephen Hawking trodsede lægevidenskaben og levede yderligere 55 år.

Stephen Hawking er især kendt for sin forskning i sorte huller - fascinerende og ekstremt kompakte objekter, der er blevet presset så meget sammen af tyngdekraften, at de ingenting fylder. Tæt på et sort hul er tyngdekraften så stærk, at selv lyset ikke kan slippe væk. Hawking har imidlertid været med til at vise, at 'noget' godt kan slippe væk fra sorte hullers voldsomme tyngdekraft - dette 'noget' bærer i dag hans navn og er kendt som Hawkingstråling.

Stephen Hawking døde i sit hjem i Cambridge, England, i de tidligste timer af den 14. marts 2018.

Medier verden over bragte deres hyldest til stjernen i teoretisk fysik og kosmologi, som på trods af sin invaliderende sygdom har formået at efterlade sig et væsentligt aftryk - både forskningsmæssigt og populærvidenskabeligt.

Steen Hannestad er ansat som professor i teoretisk astrofysik ved Aarhus Universitet. Han er blandt de mest citerede forskere inden for partikelfysik og kosmologi i Norden og har vundet adskillige priser for sin forskning. Han er en meget aktiv formidler af forskning i kosmologi, astronomi og partikelfysik - på en letforståelig og spændende måde.

En mere indsigtsfuld foredragsholder om Stephen Hawking og hans arbejde er svær at få øje på

1.3.2019 Johnny Harboe og Jacob Høvsgaard: Dannebrog

I år fejrer Dannebrog 800 års fødselsdag. Dette fejrer fortællerduoen Høvsgaard og Harboe med at invitere til fortælleaften.

Gennem otte spændende fortællinger belyses Dannebrogs betydning for den danske folkesjæl igennem de 800 år, der er gået, siden flaget ifølge myten faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse i år 1219.

Fortællingerne vil bringe publikum vidt omkring. I krig, til jul, på ferie, på havet og til landskamp; Dannebrog har været allestedsnærværende i al den tid danskerne har kaldt sig for danske. Af samme grund klinger spørgsmålet om, hvad det vil sige at være dansk, med i alle fortællingerne.

Fortællingerne er fiktive, men vil være baseret på virkelige begivenheder.

15.3.2019

Siegfried Matlok: Dansk-tysk fortid-nutid-fremtid

Det dansk-tyske forhold har i de sidste 150 år aldrig været bedre end i dag - og det gælder ikke mindst i det tidligere omkæmpede grænseland..

Mange siger allerede i dag: "Peace in our time."

Men netop de dramatiske begivenheder i 2015 med Grækenland og med flygtninge-krisen viser at Tysklands rolle har forandret sig afgørende i de 25 år siden genforeningen. Hvad kan vi forvente af vores store nabo, kan Berlin klare de enorme udfordringer - udadtil; men sandelig også indadtil?

Under overskriften "Dansk-tysk: fortid, nutid og fremtid" analyserer fhv. chefredaktør Siegfried Matlok de dansk-tyske-europæiske spørgsmål og aktuelle udfordringer som Putin / Erdogan / Trump og Brexit/Europa.

Matlok har en særlig baggrund som tidligere chefredaktør for dagbladet Der Nordschleswiger i Aabenraa og som tidligere leder af Det tyske Sekretariat ved Regering og Folketing i København. Nu arbejder han som politisk kommentar og har på DK4 sin egen tv-serie med titlen "Dansk-tysk med Matlok".

For sin dansk-tyske indsats/indsigt er han blevet hædret fra begge lande, og i november 2015 fik han af Dronningen på Christiansborg overrakt Ebbe Muncks Hæderspris.

En højst usædvanlig hædring fra en tidligere dansk modstandskæmpers fond til en tysker i Danmark!

22.3.2019 ( i stedet for 25.1.) Tidl. højskoleforstamder, medlem af etisk råd m.m.m. Annemarie Morris: Det sårbare menneske

Foredraget handler om de urgamle grundvilkår for menneskelig eksistens, som i det offentlige rum i det moderne samfund ofte overses eller direkte fortrænges. Hvilke konsekvenser har det, når vi har vores fokus på succes og individ i højere grad end på sårbarhed og fællesskab? Hvordan forholder vi os som mennesker til andres og egen lidelse samtidig med at vi bevarer glæden over livets gave og mangfoldighed?

NB sted aftales snarest.

29.3.2019:Jan Petersen, Danfoss:

Danfoss - fra én mands ide til en verdensomspændende virksomhed

Danfoss udvikler fremtidens teknologier og løsninger - i dag. Danfoss spiller en aktiv rolle i forhold til de vigtigste vækstagendaer i en verden i konstant forandring: infrastruktur, fødevarer, energi og klima er fokusområderne for virksomheden.

Det hele begyndte på en gård i den lille landsby - Elsmark. Her blev Mads Clausen født i 1905 som søn af en landmand. I 1933 grundlægger Mads virksomheden "Dansk Køleautomatik og Apparat-Fabrik" i sit drengeværelse på forældrenes gård.

I dag er Danfoss verdensførende med over 27.000 medarbejdere og med kunder i mere end 100 lande.

Historien om Danfoss fortælles af Jan Petersen, som igennem 32 år har oplevet og deltaget i Danfoss' udvikling. Jan har arbejdet med marketing og salg igennem alle årene, har rejst Asien tyndt og boet tre år i USA, hvorigennem han har tilegnet sig en bred forståelse for Danfoss' markeder. I de sidste 7 år har han været ansvarlig for Danfoss' besøgsfunktion, hvor han årligt byder 5.000 gæster velkommen på Danfoss og fortæller om Danfoss i dag og om Danfoss' historie.

5. 4. 2019 tur til Danfoss NB Dato rettet til 3. maj

Universe Science Park

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor børn og voksne leger sig til viden om naturvidenskab og teknologi.

Universe blev åbnet i 2005 - på 100 års dagen for Mads Clausens fødsel - af Jørgen Mads Clausen. Parkens vartegn er den blå kube som Jørgen købte på World EXPO udstilling i Hannover i 2000.

Ud over at de besøgende får en oplevelse og indføring i naturvidenskab, er parken også et sandt blomsterparadis skabt af tidligere Dronning Ingrids chefgartner i Gråsten.

Danfoss Museum

Som en del af Universe kan du opleve fortællingen om hvordan en af Danmarks største industrivirksomheder er blevet til. Mads Clausens fødegård - hvor han grundlagde Danfoss i 1933 - er i dag et museum. Danfoss Museum er en del af Universe og kan dermed opleves under besøget i Universe. Museet har været igennem en gennemgribende renovering i 2018 og giver i dag de besøgende en enestående oplevelse og indlevelse af Danfoss - fra én mands ide til en verdensomspændende virksomhed

Yoga for udbrændte, stressramte og nedstemte

Tir. d. 9. april til tir. d. 14. maj 2019, 5 kursusdage kl. 10.15.
Pris: (Pris: 372,50 kr) Klik her for at tilmelde dig
Yinhuset Kløvervænget 15, Haderslev
Arrangør: LOF Syd
Underviser: Mette Lone Albrechtsen. Den genopbyggende og blide side af yogaen er fantastisk, også for mennesker som måske ikke har det så fantastisk lige nu. Du bliver ført gennem forskellige stillinger, du har tid og ro, dybe åndedrag og en vej ind i kroppen og sjælen, som får dig til at finde energi og fortrøstning. Du skal ikke noget, din måtte er din oase, og tiden er din. Er du udbrændt, stressramt eller nedstemt, kan du være ufatteligt udmattet. Det er her, vi begynder. Øvelserne tilrettelæges med udgangspunkt i netop dig. Jeg bruger især elementer fra Yin Yoga, genopbyggende yoga og afspænding. Der er højest seks deltagere på et hold - så tøv ikke med at melde dig til. Hold 191146

Sound Of Joy

Man. d. 7. januar til man. d. 20. maj 2019, kl. 19-20.50.
Pris: (Pris: 0 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Katedralskole, gymnasium og HF-kursus Christiansfeldvej 31, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
Sound of joy er et gospelkor med hjemsted i haderslev- Se mere på korets hjemmeside v/ Mikaela Bang Jakobsen. Har du lyst til at synge gospel og være sammen med en flok glade, energifulde og engagerede kormedlemmer, så er koret "Sound og Joy" garanteret noget for dig. Koret har eksisteret siden 2011 og har mellem 20 - 25 medlemmer og er i 2018 vendt tilbage til FOF. Der øves hver mandag kl. 19.00 - 21.00 i Katedralskolens musiklokale på Christiansfeldvej 31, 6100 Haderslev.
Koret giver forskellige koncerter i løbet af sæsonen, bl.a. en julekoncert og en forårskoncert og deltager i forskellige lokale arrangementer. Koret synger både traditionel og moderne gospel. Vil du vide mere om koret, kan du kontakte Mikaela Bang Jakobsen på tlf: 29261310 eller via mikaelabang@live.dk.
Læs mere om koret på vores hjemmeside www.sound-of-joy.dk eller besøg "Sound of Joy's" facebookside. Der er også mulighed for at komme og overvære et par øveaftener, inden du beslutter dig - både mænd og kvinder er velkomne. Nodekendskab ingen forudsætning men der afholdes en lille stemmeprøve inden start. Korets medlemsbidrag er ca. 200 kr./måned.
Indmeldelse sker via korets mailadresse, soundofjoy6100@gmail.com

eller til FOF

Haderslev Byorkester

Man. d. 14. januar til man. d. 27. maj 2019, kl. 19-20.50.
Pris: (Pris: 0 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Kaserne Louisevej 2 A, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
V/ Louise Svane Beck. Haderslev Byorkester spiller lettere klassisk musik tilpasset orkestrets størrelse og besætning. Kan du læse noder, har lyst til at spille sammen med andre og behersker et symfoniorkesterinstrument på amatørniveau, er der plads til dig i orkestret.

Vi mangler især horn, basun og cello. Der er ikke nogen egentlig optagelsesprøve, men de første 3 gange betragter vi som en gensidig prøveperiode. Vi holder årligt 2-6 koncerter

Vælg periode

Vælg genre