Viser 48 events i Haderslev Kommune d. 26. sep. 2017

Fredagshøjskolen

Fre. d. 22. september til fre. d. 8. december 2017, kl. 13-15.
Pris: (Pris: 725 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Haderslev Hiort Lorenzensvej 65, Haderslev
175801 Fredagshøjskolen 175802 Fredagshøjskolen FOF fortsætter den succesfulde fredagshøjskole med flere spændende foredrag. Fredagshøjskolen i Haderslev er en samlet pakke indeholdende 6 foredrag og en bustur til Tirpitzmuseetog Dansk flygtningemuseum Fredagshøjskolen arrangeres si samarbejde med folkeuniversitetet. v/ Mødested: Bispen , Haderslev. 175801 - 175802 Fredagshøjskolen

FOF fortsætter den succesfulde fredagshøjskole med foredrag om den russiske revolution, om klimaforandringer og om udviklingen i Europa.. Med i pakken er en heldagstur til Tirpitz-stllingen og Dansk flygtningemuseum.

Turen forberedes i samarbejde med museumsinspektør John Jensen, Varde museum.

Fredagshøjskolen arrangeres i samarbejde med folkeuniversitetet.

Månen, fredage 10.00 - 1200 (175801) eller 13.00-15.00 (175802), 6 foredrag og en bustur, 725 kr.

22.9. 2019:

Erik Kulavig: Den russiske revolution

Ruslands og Sovjetunionens historie må i udstrakt grad karakteriseres som grum. Zarens hemmelige politi med sin umenneskelige behandling af den civile russer blev efterfulgt af revolutionen og et ganske andet regeringssystem, som var tænkt til forbedring af de fattiges kår, men som ikke var meget bedre. ... Erik Kulavig, lektor i historie ved Syddansk Universitet, har i flere bøger fortalt historien om bolsjevikkernes handlinger i revolutionens første år fra 1917 til 1922 og vil her fortælle om revolutionens historie.

6.10.2017

Museumsinspektør John Jensen; Tirpitzstillingen og Danmarks flygtningemuseum.

Tirpitzmuseet

Skjult under de karakteristiske vestjyske sandbanker ligger det splinternye museum, TIRPITZ.

Det nye museum er udtænkt, bygget og udført som en portal til den jyske vestkysts skatkiste af skjulte historier. Der er skabt en attraktion i verdensklasse midt i det fantastiske vestjyske kystlandskab, karakteriseret ved de hvide sandbanker med marehalm og klitheder dækket af lyng. Den oprindelige kanonfæstning "Tirpitz" blev påbegyndt i 1944 og nåede ikke at blive færdigbygget før den tyske kapitulation i maj 1945. Fæstningen blev bygget som en del af Hitlers Atlantvold og skulle beskytte vestkysten og i særdeleshed Esbjerg Havn. To pansrede kanontårne skulle efter planen have været monteret på fæstningen. Hver kanon vejede 111 ton og kunne affyre granater på 800 kilo stykket. Den originale TIRPITZ fæstning er en del af det nye museumskompleks og fortæller historien om en imponerende krigsmaskine. Besøgende kan selv gå på opdagelse og finde ud af, hvordan fæstningen ville have fungeret.

Danmarks Flygtningemuseum

Danmarks Flygtninge Museum er på vej i Oksbøl. I udkanten af Aal plantage, tæt på den tyske flygtningekirkegård, ligger en tom bygning i røde mursten. Skodderne er efterhånden flettet ind i de sidste par års spindelvæv og ruderne er næsten uigennemsigtige af områdets sand og salt. Nogle kender bygningen som det gamle vandrerhjem i Oksbøl, andre kender det som en tidligere del af den danske militærlejr, Oksbøllejren. For Vardemuseerne er bygningen noget helt tredje, nemlig det gamle sygehus i den enorme flygtningelejr, der engang fyldte plantagen.

Flygtningelejren eksisterede fra 1945 til 1949. I lejren boede mange tusinde tyske flygtninge, der var kommet til Danmark efter en voldsom flugt fra den røde hær. Med hele 36.000 flygtninge i 1945 var lejren den største af sin slags i Danmark. Sygehuset er et af de sidste fysiske spor fra den store flygtningelejr - og det er her, det kommende Danmarks Flygtninge Museum skal etableres.

13.10.2017

Heldagstur til Tirpitzmuseet og Danmarks Flygtningemuseum

Afgang som sædvanlig fra Idrætscenteret 09.30 med hjemkomst ca, kl. 18.00

3.11.2017

Uwe Lindholdt: Klimaforandringer

Hvordan og hvorfor har jordens klima ændret sig gennem tiderne?

Hvordan undersøger man det? Hvad er årsagerne til den nuværende globale opvarmning, og hvilke konsekvenser kan den få for vores planet?

Hvordan vil den globale opvarmning påvirke flora og fauna bl.a. i Danmark og i Arktis?

Hvad kan vi som enkeltpersoner og samfund gøre for undgå ubehagelige klimaændringer?

Uwe Lindholdt, som er biolog og kemiker og arbejder i Danmarks Naturfredningsforenings klimanetværk, vil prøve at give svar på disse spørgsmål.

17.11.2017

Karsten Eskildsen: Aksel Schiøtz

Karsten Eskildsen er en fremragende kender af Carl Nielsen, hvis danske sange omkring 2. verdenskrig blev sunget af den danske verdenstenor Aksel Schiøtz, der som ingen anden kunne bjergtage Danmark med disse sange.

Under den tyske besættelse (1940-45) blev Aksel Schiøtz umådeligt populær gennem sine mange koncerter landet over (i musikforeninger og ved orkesterkoncerter i provinsen), ikke mindst gennem sine mange indspilninger af danske sange og romancer fra det 19. og det tidlige 20. århundrede

Man har kaldt Carl Nielsen for Danmarks tone - Aksel Schiøtz for Danmarks stemme.

1.12.2017

Jørn Buch: EU og den europæiske globalisering.

EU er uden tvivl det mest succesrige europæiske samarbejde, som siden den spæde start i 1958 har udviklet sig til en økonomisk og politisk magtfaktor.

Men EU er i de senere år løbet ind i problemer med bureaukrati, med nord/syd-samarbejdet og økonomiske problemer i især Grækenland og med at dæmme op for en massiv flygtningestrøm.

Jørn Buch vil trække linierne op, identificere EU's problemer og give sit bud på, hvordan fremtiden i Europa kan forme sig.

8.12.2017

Allan Ørslev ogTrine Kragelund:

Julens sange og melodier

Organist og pianist Allan Ørslev, som blandt andet har været eller er involveret i arbejdet med Haderslev Sangakademi, Vojens Kultur- og Musikhus og Stafet for livet og er tidligere dirigent for Haderslev Byorkester.vil sammen med Trine Kragelund fortælle om julens skikke og melodier og spille nogle af dem, Der vil naturligvis også blive mulighed for at synge med og måske blive lidt i julestemning..

Sound Of Joy

Man. d. 21. august til man. d. 11. december 2017, kl. 19-20.50.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Katedralskole, gymnasium og HF-kursus Christiansfeldvej 31, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
Sound of joy er et gospelkor med hjemsted i haderslev- Se mere på korets hjemmeside v/ Mikaela Bang Jakobsen Sound of Joy er et gospelkor ledet af Mikaela Bang Jakobsen.

Har du lyst til at synge gospel og være sammen med en flok glade, energifulde og engagerede kormedlemmer, så er koret "Sound og Joy" garanteret noget for dig. Koret har eksisteret siden 2011 og har mellem 20 og 25 medlemmer og vil fra denne sæson igen være tilknyttet FOF. Der øves hver mandag kl.19-21 - fra næste sæson i Katedralskolens musiklokale på Christiansfeldvej 31, 6100 Haderslev.

Koret giver forskellige koncerter i købet af sæsonen, bl.a. en julekoncert og en forårskoncert, og deltager i forskellige lokale arrangementer. Koret synger både traditionel og moderne gospel. Vil du vide mere om koret, kan du kontakte Mikaela Bang Jakobsen på tlf. 29261310 eller via mikaleabang@live.dk.

Læs mere om koret på hjemmesiden www.sound-of-joy.dk eller besøg Sound of Joys facebookside. Der er også mulighed for at komme og overvære et par øveaftener, inden du beslutter dig - både mænd og kvinder er velkomne. Nodekendskab er ingen forudsætning, men der afholdes en lille stemmeprøve inden start

Vojens Brass Band

Man. d. 7. august til man. d. 18. december 2017, kl. 19-21.15.
Pris: (Pris: 0 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Brødrene Gram Arkiv og Museum Danmarksgade 16, Vojens
Arrangør: FOF Haderslev
V/ Erik Kjær For mere information se www.vb.dk eller kontakt FOF

Ghostwalk på Gram Slot

Fre. d. 6. januar til fre. d. 22. december 2017, Fre kl. 20.30-21.30.
Pris: (Entré: 60 kr)
Gram Slotspark Slotsvej 54, Gram
Ghostwalk på Gram Slot. Mørket sænker sig over det gamle slot, fortiden bliver levende, i spøgelsernes verden er alt muligt Fra kælder til kvist, sætter vi levende lys op for at jage skyggerne på flugt, mens vi går rundt og fortæller om de grever og grevinder, der har boet på Gram Slot og spredt skræk og rædsel blandt tjenestefolkene. Vi fortæller også om nogle af de uforklarlige hændelser, der er sket de sidste par år.

Mest egnet for børn over 10 år - og voksne!

Turen tager ca. 1 time.

Pris DK 60,00

OBS! Kontant betaling samt MobilePay

Torvedage i Haderslev og Vojens

Man. d. 2. januar til fre. d. 22. december 2017, Tor kl. 08-12.
Gravene Gravene, Haderslev
Oplev ægte markedsstemning. Hele året rundt er der hver tirsdag og fredag formiddag torvedag på Gravene i Haderslev Her kan der købes frisk frugt og grøntsager, fisk æg, pølsevarer, ost, blomster, husflid, antikviteter m.m. Torvehandlerne er klar fra kl. 8.00 og torvehandlen slutter kl. 13.00.

Hver torsdag er der torvedag i Vojens fra kl.8.00-12.00 i Hans Grams Gade

Torvedage i Haderslev

Søn. d. 1. januar til søn. d. 31. december 2017, Tir+fre kl. 08-14.
Gravene Gravene, Haderslev
Oplev ægte markedsstemning. Hele året rundt er der hver tirsdag og fredag formiddag torvedag på Gravene i Haderslev Her kan der købes frisk frugt og grøntsager, fisk æg, pølsevarer, ost, blomster, husflid, antikviteter m.m. Torvehandlerne er klar fra kl. 8.00 og torvehandlen slutter kl. 14.00

Særudstilling: "TRO - om reformationen i Danmark"

Lør. d. 8. april 2017 til søn. d. 14. januar 2018, kl. 13-16.
Pris: (Entré: Børn (under 18 år): Gratis. Voksne: 60,- kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev Dalgade 7, Haderslev
En udstilling om reformationen med hovedvægten lagt på begivenhederne i Haderslev og Tørning len samt Sønderjylland fra 1525 Fortællingen om begivenhederne er bl.a. baseret på en række centrale og unikke dokumenter og bøger udlånt til udstillingen af Det Kongelige Bibliotek og Rigsarkivet. I to rekonstruerede kirkerum kan man opleve den store forskel, der var på en dansk kirke, da den var katolsk og efter den var blevet evangelisk-luthersk. Desuden vil der være mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de centrale trosspørgsmål, som mennesker måtte tage stilling til - dengang som nu

Spansk - begynder

Tir. d. 19. september 2017 til tir. d. 16. januar 2018, 14 kursusdage kl. 19.
Pris: (Pris: 1120 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sct. Severin Skole Moltrupvej 1 A, Haderslev
Arrangør: LOF Syd
Underviser: Maria de Lourdes Sanchez Gonzales. Dette kursus er for dig, der vil lære det spanske sprog på grundlæggende niveau og i eget tempo Vi vil tage udgangspunkt idagligdagssproget, ogsenerevil vi arbejde mere konkret med udtalen samtlæse og skrive tekster på spansk.Undervisningen vil tage afsæt i de emner, du måtte være interesseret i. Ved kursets afslutning vil dukunne udtrykke enkle sætninger på spansk. Hold 172301

Vælg periode

Vælg genre