Viser 63 events i Haderslev Kommune d. 14. okt. 2019

8. Juli

Lørdag den 21. september til søndag den 20. oktober 2019, kl. onsdage 16.19, lørdage og søndage 13-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Kunstforening Det gamle Havnekontor, Jomfrustien 52, Haderslev
Billedkunstneren Anders Moseholm udstiller malerier og grafikse udtryk foranlediget af Damkatastrofen i Haderslev 8. Juli 1959. Anders Moseholm blev født 15. august 1959 og er opvokset i Seest ved Kolding.

Uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 1989 - 96 og School of Visuel Art i New York 1994.

Han fik sit gennembrud i Sverige og har i dag opnået stor international anerkendelse med udstillinger i USA, Tyskland, Kina, Frankrig og på mange kunstmuseer og gallerier i Danmark. Han tager i sine malerier livtag med realismen. Udgangspunktet kan være fotos, som Anders Moseholm gengiver i helt nye perspektiver og nuancerede farver. Han arbejder i sit eget spor og med sit eget kunstneriske udtryk - ofte i meget store formater, hvor motivet er underlagt nuet´s nærvær.

Anders Moseholm udtrykker følgende om den kunstneriske intention for værkerne til ulykken på Haderslev Dam sommerdagen d. 8. juli 59:

»Jeg oplever, det konstruktive ligger i ansvaret og håbet, som disse billeder også minder om. Vi mennesker, der stiller op, når nogen er i nød uanset, hvor uenige vi ellers kan være.

Det ligger i os mennesker, og det er en fantastisk styrke.

Tabet binder os i et fællesskab.

Hvem kan forestille sig et liv uden også at opleve sorg og savn«

Se mere om Anders Moseholm på: www.andersmoseholm.dk

Skateboardskole på StreetDome

Onsdag den 12. juni til søndag den 20. oktober 2019, kl. 13-14.
Pris: (Pris: 150 kr)
StreetDome Christian X's vej 41, Haderslev
Alle kan lære at skate - også uden skrammer - du bliver overrasket over, hvor let det er! I StreetDomes skaterskole lærer du at stå på skateboard og at carve sikkert rundt i skateparken. Så hop op på skateboardet til en sjov oplevelse med et adrenalin kick

Trin for trin gennemgår instruktøren de grundlæggende skateboardteknikker med mange små øvelser, der gør, at du efter 30-45 minutter kan cruise og carve sikkert rundt i skateparken. Instruktøren giver jer udfordringer, tips og tricks undervejs, og du bliver udfordret på balance, logik og mod. Og I lærer de uskrevne skateparkregler, der forhindrer uheld i StreetDome og andre skateparker.

Tag din familie eller venner med og få en underholdende oplevelse sammen som gruppe, hvor I lærer noget, I ikke troede, I kunne.

Skateboardskole består af 45 minutters undervisning og 1 time fri skate.

Du får udleveret skateboard og hjelm, men du er også velkommen til at medbringe dit eget udstyr.

Mød op i gummisko og tøj, du kan bevæge dig i.
Aktiviteten anbefales fra 8 år. Al skatebording foregår under eget ansvar.

Max. 15 deltagere per hold
En familiebillet gælder til 2 voksne og 2 børn

Sejlads med Haderslev Dambåd

Onsdag den 29. maj til søndag den 20. oktober 2019, kl. 11., 13. og 15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Damparken, Haderslev Borgervænget 1, Haderslev
Oplev Sønderjyllands største dam med Haderslev Dambåd. Vi giver dig mulighed for at opleve Sønderjyllands største Dam - du kan sejle inde fra byens centrum og ud i naturen - opleve turen på vandet og det rige fugleliv i og omkring Dammen. Vi gør det i respekt og med fokus på bæredygtighed overfor naturen - bl.a. er båden eldreven - du sejler helt lydløst frem over bølgen blå og du oplever naturen på en helt ny måde, du kan være heldig at se både fiskehejren og ørnene svæve langsomt frem.

Køb dine billetter ved at klikke på "select date" herunder. Når du har valgt dato får du også mulighed for at vælge afgangstidspunkt.
Vi gør opmærksom på at online billetsalg lukker en time før afgang.

OBS: I juni, juli og august er 14 pladser udendørs uden overdækning.

Se mere på www.haderslevdambaad.dk

Derfra hvor vi stod Sønderjyderne i 60erne og 70erne

Fredag den 12. oktober 2018 til søndag den 20. oktober 2019, Tir-søn kl. 13-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Arkiv- og Museumsforening Dalgade 7, Haderslev
Herfra hvor vi står. Kan vi se os omkring til alle sider. Det bevæger sig når vi går. Det forandrer sig i alle tider. Skousen & Ingemann, 1971. Med en titel inspireret af det klassiske rocknummer fra hippietiden giver Museum Sønderjylland med udstillingen Derfra hvor vi stod sønderjyderne i 1960erne og 1970erne et kærligt og kritisk blik på en tid, der både er mytologisk og karikeret i nutiden, men som helt tydeligt stadig har en stærk fascinationskraft. Derfra hvor vi stod sønderjyderne i 1960erne og 1970erne er et af de første bud på en levende og underholdende udstilling, der vender og drejer den nære fortid og giver museets gæster lejlighed til at se deres egen historie i perspektiv.

Udstillingen vises på samme tid på tre lokaliteter under Museum Sønderjylland, i henholdsvis Haderslev, Aabenraa og Tønder og udgør dermed reelt tre fysiske udstillinger. Emnet er overordnet det samme, men der sættes fokus på forskellige sider af sønderjydernes liv i 1960erne og 1970erne på de forskellige lokaliteter. I Haderslev er temaet: HVERDAG, I Tønder: BOLIG og i Aabenraa: MUSIK.

Grundidéen bag udstillingen er at vise et indblik af en tid, der prægede hele Danmark og hele den vestlige verden. At vise hvordan den tid udspillede sig for sønderjyderne. Udstillingen er således tilrettelagt sammen med sønderjyder, der har oplevet tiden selv og lånt museet genstande, der både har været en del af sønderjydernes almindelige hverdagsliv og af deres drømme

Udstillingerne kan opleves enkeltvis, selvom de er tilrettelagt samlet.
Kulturhistorie Aabenraa (Musik)
H.P. HANSSENS GADE 33
6200 AABENRAA
Tlf. 65 370 805
Arkæologi Haderslev (Hverdag)
DALGADE 7
6100 HADERSLEV
Tlf.: 65 370 801
Museerne i Tønder (Bolig)
WEGNERS PLADS 1
6270 TØNDER
Tlf. 65 370 808

Udstilling med spændende kunstner

Mandag den 23. september til søndag den 27. oktober 2019, kl. 13-17 weekend.
Pris: (Fri entré)
Den gamle skole vadebrovej 4 maugstrup, Vojens
Oplev en meget smuk og inspirerende udstilling med 8 forskellige kunstner. Minetti Galleri er beliggende i Maugstrup på den Gamle skole.

Vi skruer op for stemningen og optimerer den gode energi når vi løbende afholder kreative kurser.

Kurserne er til dig som har lyst til at åbne op for en verden af kreativitet, og mærke hvad det kan gøre for din indre udvikling.

Du vil få viden om hvordan farver indretning kan påvirke din energi/velbefindende, og give dig nye impulser til tankerne.

Du vil blive undervist i en række malerteknikker med dygtige underviser i fællesskab med andre.

Følg vores hjemmeside Minetti galleri.dk hvor du løbende opdaters på vores kurser.

Lige nu kan du hverdag indtil den 27 okt se en helt unik udstilling.

Kan kontaktes på 52990158 for mere info.

Pileflet

Tirsdag den 17. september til tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 18-21.40.
Pris: (Pris: 1100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Favrdalsskolen Christen Koldsvej 4, Haderslev
Arrangør: FOF Haderslev
V/ Jane Enemark. Kan du lide at arbejde med hænderne? Er du vild med naturmaterialer?

Vil du gerne udfordres? Så er et kursus i pileflet lige noget for dig. Vi skal lave kurve, fuglefoderhuse, bakker, hjerter, stjerner, kranse, plantestativer og mange andre ting. Du vil komme til at lære flere forskellige teknikker og prøve forskellige modeller af. Er du nybegynder, starter vi med noget, der er overkommeligt. Har du flettet før, har læreren nogle lidt større udfordringer med. Du vil komme hjem med flere forskellige ting i pil, som du vil glædes over mange år frem. Medbring en beskærersaks.

Materialepris ca. 80 kr. pr. gang

Babytummel Mini - 2-5 mdr

Onsdag den 25. september til onsdag den 6. november 2019, 6 kursusdage kl. 09.30-10.30.
Pris: (Pris: 450 kr) Klik her for at tilmelde dig
Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole Ungdomsskolevej 8, Vojens
Arrangør: AOF Aabenraa
Underviser: Line Løftgaard Knudsen. Babytummel er en fantastisk måde at være sammen med sin baby på. Baby elsker at bruge og mærke kroppen og gennem leg, tummel og sanseaktiviteter, styrker vi barnets sanser, balance, motorik og den kontakt I forældre og barn har sammen.
I løbet af undervisningen, vil I som forældre få inspiration til lege og aktiviteter, så I har mulighed for at fortsætte babylegen hjemme.

Babytummel Mini er tilpasset helt små babyer (2-5 mdr.). For de lidt større tilbydes Babytummel Medi (5-10 mdr.)

Det praktiske:
Ja - en baby betyder masser af planlægning og pakning af pusletasker :)
Men bare rolig - babytummel er tilrettelagt efter, at der er plads til både amning, bleskift og mulighed for at give en flaske, hvis behovet melder sig
Det er at anbefale, at der er én forælder pr. baby.
Påklædning: Bodystocking og bare tæer er der bedste, når man er baby.
Barnevogn: Det er muligt at parkere barnevognen eller sætte autostolen ude foran træningsrummet
Det praktiske: Ja - en baby betyder masser af planlægning og pakning af pusletasker :) Men bare rolig - babytummel er tilrettelagt efter, at der er plads til både amning, bleskift og mulighed for at give en flaske, hvis behovet melder sig. Det er at anbefale, at der er én forælder pr. baby. Påklædning: Bodystocking og bare tæer er der bedste, når man er baby. Barnevogn: Det er muligt at parkere barnevognen eller sætte autostolen ude foran træningsrummet. Gå ind ved hal-indgangen, så finder du lokale M.
Hold: 92-205

Babytummel Medi - 5-10 mdr

Onsdag den 25. september til onsdag den 6. november 2019, 6 kursusdage kl. 10.30-11.30.
Pris: (Pris: 450 kr) Klik her for at tilmelde dig
Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole Ungdomsskolevej 8, Vojens
Arrangør: AOF Aabenraa
Underviser: Line Løftgaard Knudsen. Babytummel er en fantastisk måde at være sammen med sin baby på. Baby elsker at bruge og mærke kroppen og gennem leg, tummel og sanseaktiviteter, styrker vi barnets sanser, balance, motorik og den kontakt I forældre og barn har sammen.
I løbet af undervisningen, vil I som forældre få inspiration til lege og aktiviteter, så I har mulighed for at fortsætte babylegen hjemme.

Babytummel Medi er tilpasset lidt større babyer (5-10 mdr.)
For de helt små tilbydes Babytummel Mini (2-5 mdr.)

Det praktiske:
Ja - en baby betyder masser af planlægning og pakning af pusletasker :)
Men bare rolig - babytummel er tilrettelagt efter, at der er plads til både amning, bleskift og mulighed for at give en flaske, hvis behovet melder sig
Det er at anbefale, at der er én forælder pr. baby.
Påklædning: Bodystocking og bare tæer er der bedste, når man er baby.
Barnevogn: Det er muligt at parkere barnevognen eller sætte autostolen ude foran træningsrummet
Gå ind ved hal-indgangen, så finder du lokale M
Hold: 92-208

Italiensk for begyndere

Onsdag den 4. september til onsdag den 13. november 2019, 10 kursusdage kl. 16-17.40.
Pris: (Pris: 1165 kr) Klik her for at tilmelde dig
Fællesskolen Hammelev, Sct.Severin afd. Moltrupvej 3, Haderslev
Arrangør: AOF Aabenraa
Underviser: Britt Heier. Har du lyst til at lære italiensk?. Vi vil fra starten lave praktiske samtaleøvelser, som vil træne dig i at klare dig på italiensk. Vi tager udgangspunkt i, hvordan italienerne lever i deres dagligdag. Vi taler om hverdagsliv, arbejde, fritid, ferie osv.
Den sidste undervisningsgang, vil vi have en italiensk aften.
Vi vediamo.

Udgift til den bog der bruges i undervisningen, er indregnet i prisen
Vi bruger bogren Passaparola 1.
Hold: 92-101

Korsang for begyndere og lettere øvede sangere

Torsdag den 5. september til torsdag den 14. november 2019, 10 kursusdage kl. 19-21.
Pris: (Pris: 825 kr) Klik her for at tilmelde dig
Fællesskolen Hammelev, Sct.Severin afd. Moltrupvej 3, Haderslev
Arrangør: AOF Aabenraa
Underviser: Elsebeth Klara-Sofie Birkblad. Kan du lide at synge, og vil du gerne synge sammen med andre - og lære at synge i kor?. Så er dette måske noget for dig! Du behøves ikke kunne læse noder for at være med, og der er ingen optagelseprøve til koret
Vi starter hver sangtime med lidt opvarmning, stemmetræning og sangteknik. Vi synger sange fra et bredt, folkeligt repertoire - fra Arbejdersangbogen, Folkehøjskolesangbogen, rytmiske sange, viser osv. Medbring kaffe - for vi holder også en kaffepause undervejs, så man også kan få rørt stemmebåndene med en god snak

Hold: 92-904

Vælg periode

Vælg genre