Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 234 events

i Herlev Kommune fra/efter 19. mar. 2019

31 MAR
Diverse | Marked/byfest

Kræmmermarked

Herlev Bymidte, kl. 10-14.

Søn. d. 31. marts 2019, kl. 10-14.
Pris: (Fri entré)
Over 100 stadepladser med tusindvis af effekter. Kom og gør et godt køb i Parkeringskælderen under Herlev Bymidte Butkkscenter: Se mere på: www.lionsherlev.dk.
31 MAR
Udstilling | Billedkunst

Imellem tusinde tider - Kunstnergruppen DeV+ | Gammelgaard

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, ti-on kl. 10-17, to kl. 10-21, fr kl. 10-14, lø-sø kl. 13-17.

Lør. d. 9. til søn. d. 31. marts 2019, ti-on kl. 10-17, to kl. 10-21, fr kl. 10-14, lø-sø kl. 13-17.
Pris: (Fri entré)
Forårets første udstilling på Gammelgaard byder på en dobbeltudstilling fra lørdag 9. marts, der begge har et fælles fokus på tid som begreb, hvor Heine Kjærgaard Klausen udstiller i Hovedhuset og Kunstnergruppen DeV+ i Ny og Gl Lade. Udstillingen i Ny og Gl Lade vil ligesom udstillingen i Hovedhuset også handle om tid. De seks kunstnere Kirsten Schauser, Kristina Kvalvik, Kristine Djurhuus, Michala Norup, Sofie Hertz og Susanne Schmidt-Nielsen har imidlertid valgt at sætte et andet aspekt af tid under lup.

I denne udstilling vil det handle om det moderne menneskes ageren, og ikke mindst forsøg på at bemestre, de mange og ofte forskellige former for tid, som danner rammen om vores liv og vores prioriteringer.

Vi lever i brydningen mellem før, nu og fremtid i én stor masse, hvorfra vi henter vores viden, erfaringer, håb og drømme. Omkring vores tilstedeværelse findes uendelige mængder af tider; din og min tid, en fælles tid, samtidens, historiernes og materialernes tid. De forskellige tider bevæger sig i indbyrdes temporale skift, hvilket giver anledning til kropslige fornemmelser, som fx ikke at kunne få sit hjerte eller sin sjæl med i forhold til de skiftende tidslige nødvendigheder.

Vi leder efter pausen og mellemsteder i tidsklumpen imellem de mange tider. Måske finder vi ind til en tysthed eller et sted, hvor hastigheden sænkes og tidsopfattelser og begreber udstrækkes.

De kunstneriske udtryk på udstillingen bevæger sig mellem subtilt, voldsomt, abstrakt og realistisk. Kunstnerne arbejder bredt med tegning, maleri, fotografi, skulptur, installation og video. Og på trods af deres store forskelligheder har de en stor kerne til fælles, som danner den røde tråd i udstillingen: Sanseligheden, fortællingen, de fine nuancer og en afdæmpet tone. Det er i denne tidslomme, imellem værkerne, man kan få øje på sin egen tid.

Udstillingen på Gammelgaard er en del af et flerårigt udstillingsprojekt om tid, og næste stop for gruppen vil være Silkeborg Bad senere i 2019.

Søndag 24. marts kl 14 | Kunstsalon

Mød kunstnerne og deltag i debatten om begrebet tid, og hvad det gør for vores liv. Der vil være en performance ved Heine Kjærgaard Klausen og Nicolai Risbjerg, snak mellem publikum og kunstnerne og omvisning ved Kunstnergruppen DeV+.

Udstillingen med Kirsten Schauser, Kristina Kvalvik, Kristina Djurhuus, Michala Norup, Sofie Hertz og Susanne Schmidt-Nielsen i Ny og Gl Lade er del af en dobbeltudstilling med fokus på begrebet tid, og i samme periode udstiller Heine Kjærgaard Klausen i Hovedhuset
31 MAR
Udstilling | Installation

All we have is now - Heine Kjærgaard Klausen | Gammelgaard

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, ti-on kl. 10-17, to kl. 10-21, fr kl. 10-14, lø-sø kl. 13-17.

Lør. d. 9. til søn. d. 31. marts 2019, ti-on kl. 10-17, to kl. 10-21, fr kl. 10-14, lø-sø kl. 13-17.
Pris: (Fri entré)
Forårets første udstilling på Gammelgaard byder på en dobbeltudstilling fra lørdag 9. marts, der begge har et fælles fokus på tid som begreb, hvor Heine Kjærgaard Klausen udstiller i Hovedhuset og Kunstnergruppen DeV+ i Ny og Gl Lade. Billedhugger og performancekunstner Heine Kjærgaard Klausens udstilling i Hovedhuset vil løbende blive bygget op af de materialer, der anvendes i de tre performances, han inviterer til i udstillingsperioden. De to stuer vil derfor ikke stå tomme undervejs, men forberedte materialer vil ligge klar til de tre events.

Hos Heine Kjærgaard Klausen har værktitlerne generelt stor betydning, fordi de ofte manifesterer sig direkte i hans værker, og som sådan er de en væsentlig kilde til forståelse af hans arbejde. Værktitlerne indeholder som regel elementer eller er brudstykker fra sangtekster eller talemåder fra hverdagen.

Hans performative situationer antager på forskellig vis skulpturel karakter, idet de ofte bliver til rumlige installationer og dermed materialiserer sig som skulpturspor, hvorfor han har døbt sine performances skulptursituationer.

Heine Kjærgaard Klausen har en vidtspændende praksis lige fra tekstil, assemblage og collage til skulptur, video og performance. På trods af mangfoldigheden i medier og materialer fremstår hans værker dog alligevel med en tydelig visuel identitet, hvor eksistentielle spørgsmål afsøges gennem hverdagslivets billeder og banaliteter.

Han skaber værker, som oftest overskrider deres egne rammer ved at snige sig ind i de ovenfor nævnte, hans såkaldte skulptursituationer, eller som dele af en skulpturel form. Og på udstillingen bliver der mulighed for at opleve tre af disse skulptursituationer.

Lørdag 9. marts kl 15 | 1. performance

Only love can make a golden ring

Den første performance er del af selve ferniseringen for udstillingen.

Søndag 17. marts kl 14 | 2. performance

All we have is now

Når man tager sko på, når man skyder et konfettirør af, når man tager en basguitar rundt om halsen, når man klasker med en fluesmækker. Når alt dette sker samtidig, så opstår der musik - en mur af støj.

Søndag 24. marts kl 14 | 3. performance

Gammelgaard

Sammen med kunstner Nicolai Risbjerg tager Heine Kjærgaard Klausen udgangspunkt i, at der under enevælden lå en sædegård, hvor Gammelgaards hovedhus ligger i dag. De udforsker og nyfortolker datidens hierarki og verdenssyn og diskuterer begreber som maskulinitet og mandighed og emner som slægtens videreførelse, spredning af sæd og potentielt liv, både af naturlig, kødelig og åndelig karakter.

Udstillingen med Heine Kjærgaard Klausen i Hovedhuset er del af en dobbeltudstilling med fokus på begrebet tid, og i samme periode udstiller Kunstnergruppen DeV+ med Kirsten Schauser, Kristina Kvalvik, Kristina Djurhuus, Michala Norup, Sofie Hertz og Susanne Schmidt-Nielsen i Ny og Gl Lade
2 APR
Diverse | Undervisning

Pilates Med Styrketræning

Herlev Hallen, kl. 17-18.30.

V/ Lisbet Hansen. Pilates er et træningssystem som forbedrer kropsholdning og bevidsthed.

Pilates skaber ro i kroppen og vil hjælpe dig til at tabe nogle overflødige kilo.

Steptræning kan tilpasses alle målgrupper, og er samtidig en intensiv træningsform, der er udformet på en sådan måde, at selv personer med ryg- og knæproblemer kan deltage.

Der afsluttes med afspænding
2 APR
Diverse | Undervisning

Pilates Med Styrketræning

Herlev Hallen, kl. 18.30-20.

V/ Lisbet Hansen. Pilates er et træningssystem som forbedrer kropsholdning og bevidsthed.

Pilates skaber ro i kroppen og vil hjælpe dig til at tabe nogle overflødige kilo.

Steptræning kan tilpasses alle målgrupper, og er samtidig en intensiv træningsform, der er udformet på en sådan måde, at selv personer med ryg- og knæproblemer kan deltage.

Der afsluttes med afspænding
3 APR
Børn | Andet

Babymusik 3 mdr-1 år

Præstebro Kirke, kl. 15.

Ons. d. 3. april 2019, kl. 15.
3 APR
Børn | Møder

Børnemusik 1-6 år

Præstebro Kirke, kl. 16.

Ons. d. 3. april 2019, kl. 16.
Med gamle og nye sange, danse, instrumenter og bevægelser bevæger vi os gennem et legende univers hvor musik, motorik glæde og kreativitet går hånd i hånd. Miriam er violinist og sanger uddannet på Syddansk musikkonservatoriums folkemusiklinje. I undervisningen indgår instrumenter som trommer, rasleæg, sjove rekvisitter mm. og Præstebro kirke bliver her til et dejligt frirum hvor børn og forældre kan lære nye sange, leje og danse som de kan tage med sig hjem og bruge i hverdagen Hvis du har spørgsmål angående tider, aldersopdeling el. lign. er du velkommen til at kontakte Miriam Ariana på 50 40 75 68 miriamariana.mk@gmail.com Tilmelding til kirkekontoret: praestebro.sogn@km.dk Ved tilmelding: Oplys barnets navn og fødselsdato, den voksnes navn samt mobilnummer. Pris: 300 kr for 8 gange. Indsættes på konto 5472-0904961 eller Mobilepay: 72761
3 APR
Diverse | Undervisning

Ungdomskor

Præstebro Kirke, kl. 16.30.

Ons. d. 3. april 2019, kl. 16.30.
3 APR
Diverse | Ekskursion

Kunst i Folketinget

AOF Herlev, kl. 18.15-20.15.

Ons. d. 3. april 2019, kl. 18.15-20.15.
Pris: (Pris: 245 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Pia Mengel. Folketinget er også et kunstmuseum. Væggene er prydet med malerier udført af landets ypperste kunstnere som P.S. Krøyer og Per Kirkeby og med keramiske kunstværker, vævede vægtapeter og frescoer. Vi besøger, i det omfang det er muligt, bl.a. den gamle Landstingssal, værelset, hvor Udenrigspolitisk Nævn holder møder, Folketingssalen, enkelte partilokaler og Proviantgården. Sidstnævnte er et arkitektonisk mesterværk fra Chr. IV's tid, som i dag fremstår i restaureret stand og bl.a. er udsmykket med Bjørn Nørgaards fantastiske blomst, fremstillet af glas og omgivet af et smukt trægulv i fineste mønster. Under rundvisningen, som foretages af en af Borgens medarbejdere, fortælles om de kunstnere, der har udført værkerne og om brugen af de forskellige lokaler. Besøget indledes i Snapstinget, der består af forskellige rum. Her serveres 1 stk. smørrebrød eksl. drikkevarer.
Folketinget er værter ved selve rundvisningen.

Mødested: Besøgsindgangen til højre for den store trappe i Rigsdagsgården.

Hold: 912623
3 APR
Diverse | Lyrik/oplæsning

Helle Helle og tingene

Herlev Bibliotek, kl. 19.

Ons. d. 3. april 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Blomkålshoved, kinasko, parfumeflakoner og mursten. Helle Helle fortæller om genstandende i sit forfatterskab. "Senere går hun over markerne med et blomkålshoved. Farvel til de kinasko."

Sådan begynder Helle Helles nyeste roman "de", som udkom i 2018.

Helle Helle besøger os for at fortælle om romanen, og hvorfor det lige er et blomkålshoved, der skal bæres over markerne. For hvad får man øje på, hvis man kigger efter tingene i hendes bøger? Hvordan bruger vi ting til at forme os selv, til at organisere vores følelser, til at konkretisere vores frygt og til at skabe vores vildeste drømme?

Litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen guider os rundt i Helle Helles forfatterskab og vil undervejs jonglere med alt fra gammelrosa lysestager til ugeaviser.

Billet 50 kr. - 35 kr. for medlemmer af klubberne
4 APR
Børn | Andet

Barselscafé - sprogstimulering

Biblioteket Kilden, kl. 11.

Tor. d. 4. april 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Herlev Bibliotek
Kom til barselscafé for nybagte forældre og hør hvorfor det er vigtigt, at du taler med din baby. Du får indsigt i en række baby-relevante emner og får mulighed for at møde andre småbørnsforældre.

En tale-hørekonsulent fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Herlev fortæller om barnets sproglige udvikling og om betydningenen af tidlig kommunikation og sproglig stimulering.

Biblioteket finder gode bøger frem og sørger for kaffe, te og frugt.

Varighed: 1½ til 2 timer.

Barselscaféerne foregår på både Herlev Bibliotek og Biblioteket Kilden, så vær opmærksom, når du bestiller billet
4 APR
Diverse | Undervisning

Spirekor

Præstebro Kirke, kl. 14.15.

Tor. d. 4. april 2019, kl. 14.15.
Kom og syng i Præstebros Spire-, Junior- eller Ungdomskor. Vi arbejder bl.a. med kanons og sanglege, høre-, node- og rytmelære samt stemmetræning. Tilgangen til musikken er legende og intuitiv.Alle kan være med uanset hvilket musikalsk grundlag man har. Det vigtigste er sammenholdet, fælleskabet og de hyggelige eftermiddage og koncertoplevelser vi har sammen.Aldersgruppe: 0. 2.klasse i Spirekoret, 3. 6. klasse i Juniorkoret og 7. klasse og op i Ungdomskoret.Pris: 100 kr. for et halvt år.Underviser: Regitze Tetzlaff