Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 467 events

i Herlev Kommune fra/efter 18. aug. 2019

25 OKT
Diverse | Ekskursion

Frimurerlogen og Brodermåltid

AOF Herlev, kl. 09.55-13.15.

Fredag den 25. oktober 2019, kl. 09.55-13.15.
Pris: (Pris: 435 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Pia Mengel. Frimurerordenen går flere hundrede år tilbage i historien og har haft adskillige kongelige medlemmer. På Blegdamsvej i København ligger ordenens monumentale bygning med to enorme søjler på 16 meter. Denne bygning, der stammer fra 1927, er hovedsæde for de danske frimurere. Grundstenen blev lagt af selveste kong Christian X i 1924. Huset indeholder 6 etager med ca. 335 rum, og går fra 20 meter over jorden til 7 meter under jorden. Vi tager på en spændende rundvisning i bygningen, hvor vi skal se mange smukke lokaler inkl. ordenens eget museum. Vi bliver også orienteret om ordenens virke og nogle af dens ritualer. Efter rundvisning bydes der på et "brodermåltid" i Stamhusets restaurant.

Mødested: Hovedindgang

Hold: 291593
25 OKT
Diverse | Ekskursion

Besøg Københavns Lufthavn

AOF Herlev, kl. 12.30-15.

Fredag den 25. oktober 2019, kl. 12.30-15.
Pris: (Pris: 205 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Intern Guide. Tag med på en lufthavnstur specielt tilrettelagt for AOF Amager. Efter en introduktion går vi gennem lufthavnsbygningen ud i en CPH bus og kommer via sikkerhedskontrollen ind på lufthavnens afspærrede område. Under busturen, som varer 1½ time, kører vi langs det 29 km lange hegn, og hører bl.a. lufthavnens historie og om planerne for den store udbygning. Vi stopper 2-3 gange og ser snerydningskøretøjerne og den ene af lufthavnens brandstationer. Turen foregår primært i bus. Rygning er ikke tilladt på turen, heller ikke udendørs.
Alle deltagere over 15 år skal medbringe gyldigt pas eller kørekort til sikkerhedscheckin. Børn under 15 år kun ifølge med voksne
Lufthavnens sikkerhedsregler er gældende for denne tur. Alle deltagere skal ved tilmeldingen oplyse navn og cpr.nr. Turen er ikke egnet til kørestolsbrugere
Mødested: Københavns Lufthavn, Terminal 2 i den vestlige ende

Mødested: Københavns Lufthavn, Terminal 2 i den vestlige ende
Hold: 291002
26 OKT
Udstilling | Kunsthåndværk

SAXBO 90 | Værkstedsbesøg | Gammelgaard

Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter, kl. 13-16.30.

Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 13-16.30.
Pris: (Entré: 125 kr)
I anledning af efterårets store Saxbo udstilling på Gammelgaard kan du komme helt tæt på Saxbo, når Lillian Binderup Jensen, der er den sidste praktiserende Saxbo-keramiker, helt eksklusivt åbner sit værksted for os. Vi kører samlet i bus fra Gammelgaard.
28 OKT
Diverse | Ekskursion

KB Hallen

AOF Herlev, kl. 16-17.20.

Mandag den 28. oktober 2019, kl. 16-17.20.
Pris: (Pris: 375 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Pia Mengel. Da KB Hallen i 1938 slog dørene op, var det Europas største private sportsanlæg. På denne rundvisning får vi en spændende indførelse i stedets historie og den unikke bygning. Gennem tiderne var hallen ramme for sportsbegivenheder og koncerter. Fra 1980'erne og til branden i 2011 kunne man bl.a. opleve store musiknavne som Green Day og lady Gaga. Fire måneder før hallen gik op i røg, blev den blevet fredet. Desværre dækkede forsikringssummen kun opførelsen af en idrætshal og ikke en kopi af det oprindelige bygningsværk. Heldigvis trådte store velpolstrede fonde til med midler, således at en kopi af den første KB Hal blev mulig at bygge

Mødested: Ved indgangen

Hold: 291653
28 OKT
Diverse | Undervisning

Obu Dansk Med It

3F Ballerup, 12 kursusdage kl. 15.30-18.15.

Mandag den 12. august til mandag den 28. oktober 2019, 12 kursusdage kl. 15.30-18.15.
Underviser: Anne La Cour. Er du én af de mange, der kæmper med bogstaverne og har en mistanke om at det kunne skyldes ordblindhed - så har du nu muligheden for at undersøge det og måske finde et passende undervisningstilbud. I AOF tilbyder vi test og ordblindeundervisning i dansk for voksne. Alle der er fyldt 16 år eller derover har mulighed for at blive testet og deltage i undervisningen

Test og undervisning er gratis.

Undervisningen tilrettelægges individuelt og i et tæt samarbejde med dig - så vi er sikre på at indholdet er relevant for dig i dit arbejdsliv, familieliv eller studieliv. Du vil i undervisningen få mulighed for at arbejde med de forskellige It-værktøjer og undervisningsmaterialer og it-programmer, som er nødvendige for undervisningen, stilles gratis til rådighed for alle deltagere.

Hold: OBU9202
29 OKT
Diverse | Ekskursion

Nimb Luxushotel

AOF Herlev, kl. 14-15.20.

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 14-15.20.
Pris: (Pris: 340 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Pia Mengel. Hotel Nimb er 5-stjernet luksus. Vi skal på en eventyrlig rundvisning på et af Københavns mest eksklusive boutique hoteller, der har Tivoli som nabo. Vi skal høre om stedets historie fra dets start i 1909 frem til ombygningen i 2007, med et gennemrenoveret hotel, og til 2018 med en yderligere udvidelse og konstruktion af swimmingpool på taget. I 2015 blev hotellet kåret til verdens bedste hotel i kategorien Small Luxury Hotels blandt 520 hoteller i 82 lande

Mødested: Ved indgangen

Hold: 291613
29 OKT
Diverse | Andet

Christian Grau om mænd og biler

Biblioteket Kilden, kl. 19.

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 kr, Biblioteksklubmedlemmer 50 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Herlev Bibliotek
Livsstileksperten dykker ned i bilens (motor)rum. Bil- og livsstilseksperten Christian Grau gæster biblioteket til en aften om skønne og uskønne biler.

Hvorfor er biler så vigtige for mænd? Hvad er det for et mellemrum, et helle, bilen tilbyder? Og hvad siger din bil egentlig om dig?

Grau kommer godt rundt om biltyper og bilmærker, psykologi og signaler.

Et underholdende foredrag, hvor du helt sikkert vil genkende pointerne - om dig selv og "idioten i bilen bagved".

Vi serverer øl, vand og snacks.

Om Christian Grau

Uddannet folkeskolelærer, men arbejdede mange år i reklamebranchen, inden han blev livsstilsekspert, tv-vært og foredragsholder.

Kendt fra DR1's "Kender du typen?", hvor han i en årrække afkodede de kendtes værdier og livsstile. Siden skiftede han til TV 2, hvor han først var fast bilanmelder hos GO'Morgen Danmark og i dag er vært på bilprogrammet "Vi elsker biler".

Desuden er han motorredaktør på magasinet Euroman
30 OKT
Børn | Andet

Børnemusik (1-6 år)

Præstebro Kirke, kl. 16.

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 16.
Hver onsdag kl. 16 Vi byder velkommen til vores nye musik pædagog, rytmisk sanger og kirkesanger Nanna Schou Dreier. Hun vil stå for kirkens Børnemusik 1-6 år. Med gamle og nye sange, danse, instrumenter og bevægelser vil hun bevæge jer gennem et legende univers hvor musik, motorik, glæde og kreativitet går hånd i hånd. Nanna er uddannet rytmisk sanger på Syddansk musikkonservatorium og desuden kirkesanger i Præstebro kirke. I undervisningen indgår instrumenter som trommer, rasleæg, sjove rekvisitter mm. og kirken bliver her til et dejligt frirum hvor børn og forældre kan lære nye sange, lege og danse som de kan tage med sig hjem og bruge i hverdagen. Tilmelding på praestebro.sogn@km.dk, det koster 300,- for 8 gange og indbetaling på Mobile Pay: 282200 (oplys barnets navn, fødselsdato, den voksnes navn og mobilnr). For nærmere oplysninger hos Nanna Schou Dreier (sms): 29802667
30 OKT
Diverse | Andet

Mure mellem os

Herlev Bibliotek, kl. 19.

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 kr, Biblioteksklubmedlemmer 50 kr) Køb/bestil billet
Berlinmuren faldt, men vi bygger mure som aldrig før. En grænseforsker og en USA-analytiker samtaler om hvorfor. Berlinmuren faldt for 30 år siden. En mur med kolossal politisk betydning. En mur, der splittede familier, venner og håb - og opdelte Europa i dem og os. Meget er skrevet, sagt og ment om muren, og langt det meste har ikke været med glæde.

Alligevel bygger vi mure som aldrig før. Ikke bare i Donald Trumps USA, men også i Europa. Vi opdeler verden, der samtidig beskrives som mere global.

Hvad har vi (ikke) lært af Berlinmuren? Det vil lektor Martin Klatt og USA-analytiker Mads Fuglede gøre os klogere på.

Martin Klatt er lektor og forsker ved Center for Grænseregionsforskning på SDU. I et oplæg opridser han murenes historie i Europa med vægt på Berlinmuren.

Mads Fuglede er cand.mag i historie og filosofi, USA-analytiker kendt fra TV og desuden folketingsmedlem for Venstre. Han fører historien frem til USA i dag og giver os indblik i, hvad der er på spil, når Trumps mur til Mexico lige nu er de mest omtalte stykker beton i verden.

Sammen taler de om, hvorfor vi bygger mure som aldrig før - og hvad det gør ved os mennesker.

Vi serverer øl, vand og snacks
30 OKT
Diverse | Møder

Kulturaften med Professor, arkitekt, forfatter Thomas Bo Jensen om Exnerkirken Præstebro Kirke

Præstebro Kirke, kl. 19.30.

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 19.30.
I anledning af Præstebros 50 års jubilæum holder forfatteren af "Exner" Thomas Bo Jensen foredrag om arkitekterne bag kirken Johs og Inger Exner og om Præstebros tilblivelse.
30 OKT
Teater | Revy/kabaret

"RYG - en sørgmunter cabaret" spillet af Café Liva

Herlev Teaterbio, kl. 20.

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: Løssalg 225 kr, Abonnement 175 kr, Børn og unge under 25 år 75 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Herlev Teater
31 OKT
Diverse | Foredrag

Skammer Du Dig Også?

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 18-20.30.

Torsdag den 31. oktober 2019, kl. 18-20.30.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Skam fylder mere i vores hverdag end nogensinde. Vi føler os forkerte og utilstrækkelige. Vi er gået fra en skyldkultur til en skamkultur. Vi har brug for at blive klogere på følelsen skam, så vi kan genkende den hos os selv og andre. Skam fylder mere i vores hverdag end nogensinde. Vi føler os forkerte og utilstrækkelige. Vi er gået fra en skyldkultur til en skamkultur. Vi har brug for at blive klogere på følelsen skam, så vi kan genkende den hos os selv og andre. Og vi har brug for at bruge nåden aktivt og konkret som modsvar til skamkulturen.

Foredragsholderen Krista Bojesen er psykolog og forfatter til bogen Skam. Krista arbejder med at skabe rum for det svære og usigelige og hjælpe os til at komme tættere på hinanden og få det forkerte frem i det nådige lys. Hun arbejder udfra tesen, at vi som mennesker har brug for at blive elskede -både fordi og på trods. Her bruges nåden som det konkrete ståsted, vi alle har brug for.

Efter foredraget er der fællesspisning og du kan høre mere om vores tilbud om samværs - og selvhjælpsgrupper.
Pris for deltagelse 50kr til dækning af forplejning