Oplev Herlev

Printervenlig version

Oplev Herlev er din indgang til aktuelle kultur- og idrætstilbud og arrangementer som kan opleves i Herlev Kommune.

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 247 events

i Herlev Kommune fra/efter 12. jul. 2020

8 SEP
Diverse | Møder

Litteraturkredsen læser Lars Mytting: Søsterklokkerne

Præstebro Kirke, kl. 19.

Tirsdag den 8. september 2020, kl. 19.
9 SEP
Diverse | Ekskursion

Nyholm

AOF Herlev, kl. 16-19.

Onsdag den 9. september 2020, kl. 16-19.
Pris: (Pris: 295 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Lars Herman. Det sidste sted på Holmen med Søværnets tilstedeværelse er snart historie. Søværnet og deres institutioner, værksteder, skoler og kontorer bliver spredt for alle vinde - primært til Korsør og Frederikshavn. Nyholm kommer nu i spil. Skal den fredes, eller skal der bygges boliger? Det er statens ejendom, og dermed tilhører den os alle sammen. Der er planlagt borgerhøringer, og der kommer udkast til lokalplaner.
Tag med på udflugt med AOF's lokale guide fra Christianshavn - Lars Hermann - og bliv klogere på et vigtigt stykke Danmarkshistorie, inden det måske er for sent.
Vi slutter af med et godt måltid hverdagsmad på 56 Grader.
Prisen er inkl. mad men ekskl. drikkevarer.

Mødested: Foran Operaen

Hold: 210074
10 SEP
Diverse | Foredrag

Temaaften Om Misbrug Og Pårørende

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 17-20.30.

Torsdag den 10. september 2020, kl. 17-20.30.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Temaaftenen afholdes i samarbejde med Novavi - et liv uden rusmidler. Vi har inviteret Marie Brixtofte til at holde et foredrag om hendes liv som pårørende til en alkoholmisbruger. Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev inviterer sammen med Novavi og Novavi Ung Revers til temaaften. I løbet af aftenen vil vi fortælle og berøre emnerne alkoholmisbrug, behandlingsmuligheder, og om at være barn i et hjem med misbrugsproblener
Vi har inviteret Marie Brixtofte til at holde oplæg. Marie vil i sit oplæg fortælle om hvordan det er at opvokse i en dysfunktionel familie - med en far som drak. Hun vil på hudløs-ærlig -vis fortælle om de strategier hun lærte som barn, for at få mest mulig kærlig og nærvær. Frivlligcenteret afslutter aftenen med at fortælle om deres nye tilbud om pårørende til misbrugsgrupper.

Program

17.00 Velkomst v/ Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev og Novavi
17.05 Oplæg v/ Novavi fortæller om deres behandlingsmuligheder
17.30 Oplæg Ung Revers- Når flasken flytter ind - v/ Birthe Zavilla og Tina Skovsted
Hør Ung Revers fortælle om de konsekvenser som børn og unge oplever, når deres forældre drikker eller tager stoffer og hvordan Ung Revers hjælper børn, unge og deres familier.
18.00 Pause og Sandwich
18.30 Oplæg v/ Marie Brixtofte
Marie vil i dette oplæg fortælle om, hvordan det var at vokse op i en dysfunktionel familie - med en far, der drak. Hun vil på hudløs-ærlig-vis fortælle om alle de strategier hun lærte som barn, for at få mest mulig kærlighed og nærvær - og hvordan de selvsamme strategier som reddede hende som barn har spændt ben for hende gennem voksenlivet
19.40 Pause og kaffe
19.50 Frivilligcenteret fortæller om deres nye tilbud "pårørende til misbrugsgrupper"
20.00 Spørgsmål
20.15 Tak for i dag

Hvem er Novavi?


Novavì varetager blandt andet alkoholbehandling for mange af kommunerne på Sjælland. Behandlingen varetages af læger, sygeplejersker, socialrådgivere, pædagoger og psykologer med uddannelse i særlig kompetence inden for alkoholbehandling. I både den samtalebaserede og medicinske behandling benyttes metoder med veldokumenteret effekt. Samtalerne bygger primært på kognitiv adfærdsterapi. Her er målet, at de bliver i stand til at ændre de tanker- og handlemønstre, der opretholder et problematisk forbrug af alkohol.

Medarbejderne fra Novavì Herlev informerer om Novavì's ambulante behandlingstilbud, herunder hvad gratis alkoholbehandlingen indeholder i et typisk behandlingsforløb f.eks. hvornår vi benytter medicin og læge til de patienter, der starter i behandling, og hvornår begynder samtalerne med behandlerne samt hvor ofte.

Hvem er Marie Brixtofte?
Marie er autoriseret psykolog og lever idag af at holde foredrag, samt arbejde som freelance psykolog for TUBA (Terapi for Unge som er Børn af Alkoholikere). Tidligere har hun haft privat praksis, arbejdet som leder og supervisor for de frivillige terapeuter hos TUBA, og som psykolog i Børn, Unge & Sorg og Det Nationale Sorgcenter.

Inden hun blev psykolog har hun arbejdet i 7 år som investmentbanker hos blandt andet JP Morgan i London. Hun er gift og har tre børn og bor i dag i Danmark.

I januar 2019 udkom Marie Brixtoftes første bog Kun når det regner. D. 18 september i år udkommer Maries anden bog Bolsjefilosfien og andre leveregler, som er en bog om alt det man kan bøvle med når man er vokset op med dysfunktionelle relationer med fokus på ensomhed, angst, lavt selvværd, dårlig samvittighed og sorg.

Hvem er Ung Revers?

Ung Revers er et tilbud til børn og unge, som er vokset op i familier med misbrugsproblemer. Når alkoholen eller stoffer flytter ind i en familie laver den ofte rod, for den forstyrrer den hovedregel, at det er de voksne, der har ansvaret for at få familien til at fungere og for at få løst familiens opgaver. Det gælder både de praktiske og de følelsesmæssige. Ofte kommer børnene til at tage et meget større ansvar end de skal. Hør Ung Revers fortælle om de konsekvenser som børn og unge oplever, når deres forældre drikker eller tager stoffer og hvordan Ung Revers hjælper børn, unge og deres familier.

Det koster 50kr at deltage til dækning af forplejning
11 SEP
Diverse | Ekskursion

Havevandring i Tivoli med chefgartner Tom Knudsen

AOF Herlev, kl. 13.30-15.

Fredag den 11. september 2020, kl. 13.30-15.
Pris: (Pris: 195 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Tom Knudsen. Chefgartner Tom Knudsen har sagt ja til at give os en rundvisning i Tivolis prægtige have. Chefgartner Tom Knudsen vil fortælle lidt omkring de forskellige sæsoner i Tivoli set fra en gartners side, Tivolis forskellige haveanlæg, udvikling af haveanlæggene og tankerne, der ligger bag valg af planter mm. Spørgsmål vil være mere end velkomne.

Rundvisningen begynder kl. 13.30 og varer 1,5 time
Vi mødes ved den runde bænk lige indenfor Tivolis hovedindgang
Entré til Tivoli er ikke inkluderet i prisen.

Hold: 2111110
15 SEP
Diverse | Andet

Candle Light Dinner - For Demente Og Deres Pårørende

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev, kl. 17-20.

Tirsdag den 15. september 2020, kl. 17-20.
Pris: (Entré: 125 kr) Køb/bestil billet
Middagen arrangeres for demensramte par som i stearinlysets skær, kan hygge sig i samvær med andre ligesindede par. Middagen arrangeres for demensramte par som i stearinlysets skær, kan hygge sig i samvær med andre ligesindede par.

De frivillige værter sørger for en restaurantlignende stemning, hygger og hjælper med praktiske ting hele aftenen, så I som par kan slappe af og nyde stemningen.

Der er brugerbetaling til middagen på 250 kr. pr. par, som indeholder mad, drikke, lidt sødt og snacks
15 SEP
Diverse | Møder

Valgforsamling

Herlev Kirke, kl. 18.

Tirsdag den 15. september 2020, kl. 18.
15 SEP
Diverse | Møder

Støttegruppe for Ludomaner

Præstebro Kirke, kl. 18.

Tirsdag den 15. september 2020, kl. 18.
Pris: (Fri entré)
Går du i behandling for ludomani, eller ønsker du at stoppe med at spille? Støttegruppen for Ludomaner holder støttegruppemøde i Præstebro Kirke hver tirsdag fra kl. 18-20.

Går du i behandling for ludomani, og ønsker du at vedligeholde din spillefrihed - eller ønsker du at stoppe med at spille?

Formålet med støttegruppen er at dele erfaringer og fastholde hindanden i ikke at ville spille. Støttegruppelederne har mange års erfaring i ikke at spille - de har været der selv og vi taler ludomansk
15 SEP
Diverse | Møder

Valgforsamling - Nyt menighedsråd

Præstebro Kirke, kl. 19.

Tirsdag den 15. september 2020, kl. 19.
Den nye valgform indebærer, at alle menighedsrådsmedlemmer vælges på et møde 15. september 2020. Mødet hedder "valgforsamlingen", og det er den officielle dato for menighedsrådsvalget. På valgforsamlingen kan kandidater stille op til en plads i menighedsrådet, der er mulighed for debat, og der afholdes en skriftlig afstemning, hvor sognets folkekirkemedlemmer stemmer på de opstillede kandidater. Men det er ikke nødvendigvis slut efter valgforsamlingen. Fra den 15. september og frem til og med tirsdag den 13. oktober er der mulighed for at opstille yderligere lister. Hvis det er tilfældet, vil et eventuelt afstemningsvalg blive afholdt tirsdag den 17. november. Baggrunden for den nye valgforsamlingsmodel er for en større grad af demokratisk legitimitet. Det vil sige, at det skal være lettere og mere ligetil for alle, der har lyst, at komme med i menighedsrådet i deres sogn. Find Kirkeministeriets officielle retningslinjer for valget her
19 SEP
Diverse | Andet

Workshop med Baobabsingers

Præstebro Kirke

20 SEP
Musik | Andet/Ukendt

Koncert med Baobab Sisters

Præstebro Kirke, kl. 16.

Søndag den 20. september 2020, kl. 16.
22 SEP
Diverse | Møder

Støttegruppe for Ludomaner

Præstebro Kirke, kl. 18.

Tirsdag den 22. september 2020, kl. 18.
Pris: (Fri entré)
Går du i behandling for ludomani, eller ønsker du at stoppe med at spille? Støttegruppen for Ludomaner holder støttegruppemøde i Præstebro Kirke hver tirsdag fra kl. 18-20.

Går du i behandling for ludomani, og ønsker du at vedligeholde din spillefrihed - eller ønsker du at stoppe med at spille?

Formålet med støttegruppen er at dele erfaringer og fastholde hindanden i ikke at ville spille. Støttegruppelederne har mange års erfaring i ikke at spille - de har været der selv og vi taler ludomansk
23 SEP
Diverse | Møder

Menighedsrådsmøde

Herlev Kirke, kl. 19.

Onsdag den 23. september 2020, kl. 19.