Viser 430 events i Hillerød Kommune fra/efter 20. feb. 2020

Gudstjeneste Skævinge Kirke

Søndag den 23. februar 2020, kl. 10.30-11.30.
Skævinge Kirke Ny Harløsevej 9B, Skævinge
Luk

Gudstjeneste

Søndag den 23. februar 2020, kl. 10.30-11.30.
Nødebo Kirke Nødebovej 18, Nødebo, Fredensborg
Luk

Fastelavnsgudstjeneste

Søndag den 23. februar 2020, kl. 10.30-11.30.
Strø Kirke og kapelsal Strøvej 55A, Skævinge
Fastelavnsgudstjenesten er en familievenlig gudstjeneste for både store og små, og efter gudstjenesten slår vi katten af tønden i præstens carport. Når konge og dronning er kronet, er der fastelavnsboller i konfirmandstuen. Jo flere flotte udklædninger, jo bedre!
Luk

Kunstudstilling i Gallery ArtTour

Søndag den 23. februar 2020, kl. 11-15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gallery ArtTour Slotsarkaderne 109, Hillerød
Gallery ArtTour er et kunstnerfællesskab i Hillerød. Gruppen udstiller i eget galleri i Slotsarkaderne i Hillerød som har åbent alle ugens dage. Hos Gallery ArtTour handler du direkte med kunstnerne, hvilket betyder at der ikke er nogen fordyrende mellemled. Dette er både til gavn for kunden og for kunstnerne.

Der er altid et flow af nye malerier, glas , skulpturer og smykker i galleriet.

Kunstnergruppen består af følgende kunstnere:

Eileen Clark, billedkunst
Peter Witt Carlsen, billedkunst
Kaya Bornak, billedkunst
Dimo Poulsen, billedkunst
Helle Sneum, billedkunst/interiør
Henning Dalhoff, billedkunst
Helge Voldbjerg, skulptur/relief
Lone Fruergaard, glaskunst
Jytte Høeg, bronzeskulpturer
Brian Viuf Christensen, Smykkesalg/Niibuhr

Åbningstider:

Mandag - Fredag kl. 12-17.30

Lørdag kl. 10-14

Søndag kl. 11-15

Galleriet holder fernisering/events cirka 1 gang om måneden
Luk

GummiT

Søndag den 23. februar 2020, kl. 12.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Royal Stage Milnersvej 39, Hillerød
I 2020 åbner Hillerød Royal Stage, som skal lægge hus til både kulturevents, sportsbegivenheder, politiske møder meget mere. Mastodonterne har fået den store ære at åbne Royal Stage med et brag, med forestillingen "Gummi T". Ole Lund Kirkegaards historie om slapsvansen Ivan Olsen som ikke er god til noget, er for længst blevet folkeeje. Ivan bliver drillet - både af skolens bøller, af lærerne alle de andre elever. Ja, faktisk så af sin egen far, som kalder ham Gummi-Tarzan. Når det hele ser allermest sort ud, møder Ivan en heks som vil opfylde et ønske for ham. Men hvad skal han vælge? Vil Ivan helst være utrolig stærk? Perfekt på et løbehjul? God til fodbold? Dygtig til at regne læse? Eller være den sejeste til at spytte langspyt?
Mastodonterne er ved skabe et ægte skolegårdsmiljø - som er en blanding af Ole Lund Kirkegaards fede 70?er-miljø, 80érnes skønne musik stil nutidens teknologi sprog. Alt sammen med et evigt gyldigt budskab om, at du er god nok som du er. Der er fokus på mobning at vi alle er gode til noget - vi skal bare lige finde ud af hvad det er.
Forestillingen er for HELE familien. Man skal måske være fyldt 5 år for at få fuldt udbytte af forestillingen. Men ALLE kan se den - så teenagerne de voksne. Det er nemlig ikke for pattebørn når Ivan Olsen udsættes for drillerier af den værste skuffe. Lad os håbe at alle de tarvelige får deres velfortjente straf.
Vi ses i Royal Stage.

Royal Stage tlf. 48209120.
www.royalstage.dk

www.frederiksborgcentret.dk
Luk

Fastelavnsgudstjeneste

Søndag den 23. februar 2020, kl. 13.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Alsønderup Kirke Ravnsbjergvej 4, Hillerød
Først er der en børnevenlig gudstjeneste, derefter tøndeslagning i haven inden vi nyder fastelavnsboller og varm kakao eller kaffe i Smedens Hus. Arrangementet er gratis.
Luk

Gudstjeneste: Fastelavn

Søndag den 23. februar 2020, kl. 13-14.
Gadevang Kirke Gadevangsvej 115, Hillerød
Festlig gudstjeneste og herefter tøndeslagning og boller på parkeringspladsen.
Luk

Familiekoncert-Arte Flamenco

Søndag den 23. februar 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Klaverfabrikken Fredensvej 12 A, Hillerød
Luk

En musical'sk eftermiddag

Søndag den 23. februar 2020, kl. 16.
Pris: (Entré: 150 kr) Køb/bestil billet
Forsamlingshuset Nødebo Kro Nødebovej 26, Fredensborg
Camille Rommedahl er musical stjerne, født og opvokset i Fredensborg. Hun gæster Nødebo Kro i selskab med sangeren og pianisten Christian Berg. Det bliver en koncert med kendte klassikere - og også et par stykker, der ikke er blevet klassikere endnu. Koncerten vil byde på sange og duetter fra blandt andet "Chess", "Jekyll and Hyde", "Wicked", "Les Miserables", "Songs for a New World", "(B)romance - the Musical" og mange andre. En eftermiddag i musicalens tegn, hvor Christian Berg og Camille Rommedahl også vil fortælle historier fra teatrene, hvor man kan høre de store stemmer på tæt hold.

Det lå ikke i kortene, at Camille-Cathrine Rommedahl skulle blive sangerinde og ende på de danske teatre. Hun drømte selv om at blive sygeplejerske eller læge og arbejdede i sin ungdom som handicaphjælper. Hun havde dog en del med musik at gøre i skoletiden på Rudolph Steiner skolen i Kvistgård, som medlem af koret i Fredensborg Slotskirke og på Fredensborg Musikskole. I begyndelsen af 00'erne kom hun som 18-årig ind på Det Danske Musical Akademi i Fredericia, og planen var så, at hun skulle tage en "rigtig uddannelse", når hun var færdig der. Men det gik anderledes.

Camille Rommedahl gik til skuespillertræning hos Lane Lind i et par år, og så tog de mange engagementer over. I 2006 kom hun ind på Det Ny Teater, hvor hun allerede i 2007 spillede hovedrollen Belle i Beauty and the Beast. Gennem sin karriere som skuespiller og musicalstjerne har hun haft mange store roller i næsten alle de store opsætninger på Det Ny Teater og senest på Bellevue i Den Evige Ild af Ken Follet.

Christian Berg debuterede på Det Ny Teater i 1999, hvor han spillede titelrollen i Peter Pan. Han har siden medvirket i bl.a. Miss Saigon (Østre Gasværk), Atlantis (Falconer-Scenen), Piraterne Fra Penzance (Gladsaxe Teater), Blodbrødre (Odense Teater) og The Wiz (Folketeatret), og spillet Anatoly i Chess i Silkeborg. På Det Ny Teater har han bl.a. spillet Raoul i Love Never Dies. Fra 2003-2010 studerede Christian Berg sang, korledelse og orkesterdirektion på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og havde ved siden af studierne en aktiv karriere som sanger, pianist og kapelmester.

Camille Rommedahl og Christian Berg har optrådt på landets store scener gennem de sidste mange år. De spillede bl.a. sammen i forestillingen Jekyll & Hyde på Det Ny Teater. Og de giver koncerter sammen som denne på Nødebo Kro
Luk

Grumme Skæbner

Fredag den 21. til søndag den 23. februar 2020, kl. 11-16.
Pris: (Entré: 25 kr u/21 er gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Elværket - Museum Nordsjælland Frederiksgade 11, Hillerød
Mød grumme og makabre skæbner fra fortiden. Moselig, strandvasker og dobbeltgrave. I stemningen af fortættet grumhed kan du udforske den mørklagte særudstilling med lommelygte eller lanterne. Skeletterne er klar til et foto på vores selfiespot! Særudstillingen præsenterer fortidens grumme skæbner, set gennem nogle af de mange døde mennesker, som er udgravet i Nordsjælland gennem de sidste 100 år. Blandt fundene er f.eks. moseliget fra Gadevang, der blev fundet ved tørvegravning under 2. verdenskrig. I første omgang troede man, at der var tale om en moderne mordsag. Men det blev hurtigt klart, at der var tale om et moselig fra jernalderen, som havde lidt en grum skæbne. Den stakkels mand overlevede en operation i hovedet, men endte alligevel med at blive ofret i mosen.

Endnu et moselig er fundet i en lokal mose. Ved udgravningerne forud for supersygehuset dukkede der et skelet op i kanten af Salpetermosen. Denne gang var der tale om et 5500 år gammelt moselig. Den ca. 30 år gamle mand var blevet aflivet med et pileskud i kroppen og et økseslag i baghovedet, inden han var nedlagt i mosen, som på dette tidspunkt var en åben sø.

Der er også den engelske strandvasker, fra starten af 1800-årene, som blev fundet på stranden ved Skt. Helene Kilde for nogle år siden. Strandvaskerens hoved var desværre forsvundet, måske allerede inden han skyllede i land? Til gengæld var der lagt en stor sten oven på kroppen, som skulle forhindre, at han gik igen; noget man frygtede på dette tidspunkt.

Endelig skal dobbeltgraven fra Nivå nævnes. Her er en halt mand blevet lagt ned i en ældre grav, som rummede en kvinde, for ca. 8000 år siden. Manden har lidt af stærke smerter og har sandsynligvis dårligt kunnet halte afsted, på grund af et skævt sammenvokset brug på lårbenet. Meget tyder på, at han ikke har kunne overleve, efter at hans forsøger er død
Luk

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her