Viser 28 events i Hillerød Kommune d. 8. dec. 2021

Økologisk julemarked på Mangholm

Lørdag den 20. november til søndag den 19. december 2021, kl. 11-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Mangholm Hillerødvej 20, Hillerød
Tag familien under armen og drag til økologisk julemarked på bondegården Mangholm ved Hillerød. Tag familien med til økologisk julemarked på gården Mangholm ved Hillerød lørdag og søndag fra 20.november til 19. december

Kom til økologisk julemarked, hvor gårdbutikken bugner af julesager og lokale varer, og caféen byder på skønne kager og lækker julemad. Gå på opdagelse i antik- og loppebutikken og find inspiration til dine julegaver.

Køb juletræ og økologisk kød fra gårdens dyr. Både børn og voksne kan besøge dyrene i stalden og på marken og få et indblik i livet på en økologisk gård.

Det er julehygge for hele familien!

Kontakt: tine.hage@mail.tele.dk / +452259 1610
Luk

Gensyn med DR's julekalendere

Lørdag den 27. november til fredag den 31. december 2021, kl. 11-15.
Pris: Entré: 75 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot 10, Hillerød
Glæd dig: Jullerup Færgeby, prinsesse Miamaja, Lunte og alle de andre fra DR's elskede julekalendere flytter ind på Frederiksborg i hele december måned. Glædeligt gensyn

På Frederiksborg går de all in hele december måned med et gensyn med DR's julekalendere. Du kan se kostumer og rekvisitter fra julekalendere, der i årtier har samlet familier på tværs af generationer foran skærmen. Med eventyr og spænding, de gode og de onde, nisser og julemænd, prinser og prinsesser er vi blevet holdt hen i spænding helt frem til juleaften, hvor historierne er gået op i en lykkelig finale.

Se udstillingen på Frederiksborg Slot fra d 27 november 2021 og helt frem til d. 31 december 2021

Samarbejde mellem DR TV og Det Nationalhistoriske Museum

DR's julekalendere har ofte elementer fra eventyr, folketro og historiske perioder, og Frederiksborg Slot danner de helt rigtige eventyrlige rammer om flotte kostumer og rekvisitter.

Mød gamle venner fra tv-skærmen

På udstillingen kan man blandt andet se "Nissebanden", "Jul på Slottet", "Absalons Hemmelighed" og "Pagten" som har været nogle af DR's helt store julekalenderhits gennem årene. Børn og deres familier kan også opleve 'Gyroen' fra "Tidsrejsen" helt tæt på. Hils desuden på dukkerne fra "Jullerup Færgeby" og "Vinterbyøster". Hvem husker ikke sætningen "Anton du har revnet dine bukser". I udstillingen vil du også få et møde med DR's helt nye julekalender "julefeber" der bliver vist i fjernsynet i år for første gang.

Børnenes U-landskalender siden 1962

På udstillingen kan du også se et stort udvalg af de gode gammeldags pap-julekalendere "Børnenes U-landskalender", som børn har åbnet låger i siden 1962.

Frederiksborg Slot som location

Vidste du, at den mystiske ø, som Sara i "Den Anden Verden" fra 2016 sejler over til, ligger lige midt i Frederiksborg Slotshave? Det er nemlig Louises Ø, opkaldt efter Frederik VII's hustru, Louise Rasmussen, bedre kendt som Grevinde Danner. Bygningerne på den lille ø blev opført af Frederik VII, som en miniature af en norsk herregård.

Og vidste du, at det højloftede, storslåede fremtidskontor anno 2044 i "Tidsrejsen" fra 2014 i virkeligheden er Riddersalen på Frederiksborg? Her blev "Tidsrejsen" nemlig optaget.

Kontakt: dnm@dnm.dk / +454826 0439
Luk

Jul på Frederiksborg Slot 2021

Lørdag den 27. november 2021 til søndag den 2. januar 2022, kl. 11-15.
Pris: Entré: 75 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot 10, Hillerød
Jul på Frederiksborg Slot er fuld af dejlige oplevelser for børn og voksne. Genoplev DR's populære børne-TV i en stor udstilling med dragter og rekvisitter, kom i slotsnissen Julians Nisseskole og følg med på julemusikalsk rundvisning i slottets smukke sale. Frederiksborg Nisseskole

De fire adventssøndage kan børnefamilier komme i Frederiksborg Nisseskole. Her kan I lære om julens traditioner gennem historien, og på en omvisning på slottet få fortalt om de udstillede kabinetskabe og duge. Til slut er der juleklip i Børnenes Danmarkshistorie. Kom i Frederiksborgs Nisseskole 28. november, 5., 12. og 19. december kl. 13.30.

Køb billet til Frederiksborg Slot

Gensyn med DR's børne-TV

De sidste 60 år har DR's børne-TV været en del af enhver danskers opvækst. Serier som Sonja fra Saxogade, Kaj og Andrea, Bamses Billedbog og senest Hr. Skæg er blevet sendt flere gange og har været med til at binde generationer sammen i et fælles univers. Udstillingen byder på både originale rekvisitter, scenografiske opsætninger og interaktive elementer, hvor man selv bliver en del af de populære fortællinger.

Læs mere om Gensyn med DRs Julekalendere

Drillenisse på spil

I december måned er slottets drillenisse, Julian, på spil. Så de gode folk på Frederiksborg Slot har brug for alle børns hjælp: Find slotsnissen Julian, der hver dag stikker af og gemmer sig i en ny stue på slottet. Kan du finde nissen, venter der en lille gave.

Hemmelige skuffer og skjulte skatte

I december slås lågerne på museets kabinetter fra 16- og 1700-årene op, og en hemmelig verden af små spejlkabinetter kommer til syne. I chatollernes skuffer opbevarede man breve, smykker og andre skatte, og ved deres skriveklapper førte man korrespondance med forretningsforbindelser, familie og venner. I andre skabe opbevarede man kostbare krydderier fra fjerne egne af verden - i anledning af julen er skufferne atter fyldt, og de dyre, eksotiske dufte spreder sig.

Fine adelsduge fortæller historie

Traditionen tro udstilles i julemåneden silkebroderede lærredsduge fra midten af 1600-årene. Dugene er udført af danske adelskvinder med en rigdom af detaljer. Broderede våbenskjolde vidner om adelens stærke slægtsbevidsthed, bibelske motiver om en dagligdag gennemsyret af religion, og gengivelser af planter og blomster om interessen for havebrug og naturens forunderlige verden.

Besøg Frederiksborg Slot og Det Nationalhistoriske Museum

Kontakt: dnm@dnm.dk / 4826 0439
Luk

Portræt NU! For børn 2021 på Det Nationalhistoriske Museum - Se børnenes betagende portrætter

Mandag den 1. november 2021 til søndag den 2. januar 2022, kl. 11-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot 10, Hillerød
Se portrætter, der er lavet af børn, i udstillingen Portræt NU! For børn på Det Nationalhistoriske Museum. Kvaliteten i værkerne er høj og viser nye, unge kunstnere. Se portrætter lavet af børn på Frederiksborg Slot

I udstillingen Portræt NU! For børn hænger 147 portrætter på væggene. Bevæg dig rundt i museets gange og se de smukke og varierede værker, lavet af børn i alderen 10-15 år.

Portrætterne er meget forskellige, både når det kommer til materiale og motiv. En ung pige kigger ud i rummet, tegnet i lysegrå blyantstreger. Et ægtepar er malet i bløde farver, hun i brudekjole, han i jakkesæt. En dreng spiller computerspil på sit værelse - hans ansigt er inddelt i surrealistiske farver, gul, grøn rød. Der er høj kvalitet over værkerne.

Besøg udstillingen Portræt NU! For børn på Det Nationalhistoriske Museum

og vinderen af portrætkonkurrencen 2021 blev

Konkurrencens førsteplads gik til 13-årige Linnea Fougt Andersen. Se hendes portræt i udstillingen på Det Nationalhistoriske Museum. Det er lavet med teknikken 'koldnålsradering', hvor kunstneren med en nål præger sit motiv ind i en plade.

Alle portrætter blev vurderet og bedømt af tre dommere: Direktør for Det Nationalhistoriske Museum, Mette Skougaard, kunstner Dennis Møgelgaard og tv-vært Anna Lin Lundsgaard.

Se åbningstider på Det Nationalhistoriske Museum

Kontakt: dnm@dnm.dk / +4548260439
Luk

Syning onsdag

Onsdag den 29. september 2021 til onsdag den 2. februar 2022, 14 kursusdage kl. 19.
Pris: Entré: 1755 kr Klik her for at tilmelde dig
Jespervej 149 Jespervej 149, Hillerød
Underviser: Lis Thygesen. Sy din egen garderobe, som passer dig i perfekt. Du bestemmer, hvad du vil sy og mønstrene rettes til, så de passer til dig. Læreren har gode mønstre, designermønstre fra Italien m.m. Hvis du er begynder, skal du ikke holde dig tilbage, da der er individuel undervisning. Materialeliste til syning. Første gang vil det være godt at medbringe: Centimetermål, blyant, stofkridt, mønsterpapir, papirsaks, stofsaks, knappenåle, englehud, (klisterbånd) kan købes i boghandler. Man skiftes til at tage kage med og medbringer selv kaffe/te. Ved venteliste på kurset, er du velkommen til at kontakte skolen på tlf. 70 20 65 74 og høre om andre muligheder eller tilmeld dig alligevel. Der kan jo komme en afmelding! Kurset fortsætter i det nye år, når aktuelle forløb slutter. Er du interesseret i dette forårshold kan vi reservere en plads til dig - ring og aftal nærmere. Kurset afholdes i designlokalet(Finger 2 /indgang ved flagstangen). Grønnevang skole, afd. Jespervej (tidligere Kulsvierskolen), Jespervej 148-152, 3400 Hillerød. Kørselsvejledning til Kulsvierskolen i bil (som pr. Nov. 21) ikke kan bruges, da skolegården er under ombygning og man skal derforkøre ind fraJespersvej.) Kør ad Prinsens Vænge til skiltet mod Kulsvierskolen. Kør til venstre ad Prinsens Vænge mod Fredensborg (skilt). Følg buen og drej til højre ad Højager. Følg vejen hvor du har skolen på højre side. Kør ind i til skolen ved skilt til vareindlevering. I kan parkere i skolegården. Indgang til lokalet i gavlen. Kør ikke ind ad Jespersvej. Den er lukket med bussluse. Hold H12305
Luk

Skøjtebane i Hillerød - Sus over isen med udsigt til slottet

Fredag den 26. november 2021 til søndag den 20. februar 2022, kl. 16-19 & 10-18.
Pris: Entré: 40 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hillerød Torv Torvet, Hillerød
Tag skøjterne under armen eller lej et par! Hillerød har igen i år en skøjtebane midt på Torvet. Kom og øv dig på dine tricks, eller tag blot en afslappende tur rundt på banen. Skøjtning på Torvet

Den 26. november åbner Hillerød Events endnu en gang den udendørs skøjtebane. Skøjtebanen ligger på Torvet i Hillerød med udsigt over Frederiksborg Slot og Slotssøen. Du kan skøjte på skøjtebanen hver dag frem til den 20. februar 2022.

Besøg skøjtebanen blot 35 minutter fra København. Du skal betale en indgangspris for at bruge skøjtebanen, men har du ikke dine egne skøjter, kan du låne et par ganske gratis. Skøjtebanen er oplyst af lygter og fakler, så du kan skøjte rundt både før og efter mørkets frembrud.

Skøjtebanen har sin egen Facebookside, tjek den ud her.

Bæredygtig skøjtebane

En almindelig skøjtebane med en overflade af is kræver meget Co2 for at forblive frossen. Derfor har Hillerød Events valgt at lave en skøjtebane, der ikke skal nedkøles. Overfladen, som er af plastik, støvsuges to gange om dagen for at forhindre at plastikken ender i naturen. Dette gør skøjtebanen bæredygtig.

Da plastik slider en del på skøjterne, bliver skøjtebanens egne skøjter slebet hver tredje time, for at holde dem skarpe.

Skøjtebanen er drevet af frivillige fra Hillerød Events, og skøjtebanens indtjening går til de foreninger, der hjælper til med at passe og bemande den.
Luk

En kongedatter flygter i mørket - Leonora Christina 400 år på Det Nationalhistoriske Museum

Søndag den 31. oktober 2021 til søndag den 27. februar 2022, kl. 11-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot 10, Hillerød
Oplev historien om Leonora Christina Ulfeldt på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Lad portrætterne fortælle dig historien om kongedatteren, der levede for 400 år siden. Portrætter og originalmanuskript i udstillingen

Ved du, hvem Leonora Christina Ulfeldt var? Oplev den fascinerende historie om kvinden, der både var kongedatter og blev dømt for landsforræderi.

Gennem malerier og portrætter får du et indblik i Leonora Christinas liv - fra hun var barn til hun blev gift og skrev et af dansk litteraturs hovedværker "Jammers Minde". Se originalmanuskriptet i udstillingen.

Besøg Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot

Leonora Christina Ulfeldt - kongedatter og landsforræder

I 1600-tallet kunne kongen tillade sig lidt af hvert. Derfor havde Christian 4. da også en hustru "til venstre hånd", Kirsten Munk. Sammen fik de datteren Leonora Christina. Hun var altså ikke legitim prinsesse, men kongedatter og yndede at sige, at hun var sin fars yndlingsbarn.

Leonora Christina giftede sig med Corfitz Ulfeldt - og det blev et ægteskab der fik konsekvenser. Efterhånden ragede parret uklar med kongehuset og flygtede til Sverige, hvor Corfitz tjente den svenske konge under Svenskekrigene i 1657-60.

Se udstillingen Leonora Christina 400 år på Det Nationalhistoriske Museum

Endnu et flugtforsøg og et litterært mesterværk

Da parret efter en årrække forsøgte at søge om benådning i Danmark, blev de fængslet. Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt blev ført til Hammershus på Bornholm og holdt som fanger i Manteltårnet.

I et storstilet flugtforsøg firede de sig ned fra tårnet ved hjælp af sammenbundne lagener. Det var midt om natten og parret snublede og faldt ned over de stejle skrænter mod kysten. Her fandt de en robåd, men blev allerede pågrebet næste morgen i Sandvig.

Tilbage på Hammershus blev parret nu sat i hver sin enecelle. Det var i denne isolationscelle, at Leonora Christina Ulfeldt skrev mesterværket Jammers Minde, der handler om det 22 år lange fangenskab.

Find åbningstider og entrépriser på Det Nationalhistoriske Museum

Hør om Leonora Christina i ny podcast "Stemmer fra Danmarkshistorien"

I forbindelse med udstillingen har Det Nationalhistoriske Museum lanceret en ny podcast, "Stemmer fra Danmarkshistorien". De fem afsnit tager dig gennem Leonora Christinas liv - fra det overdådige hof i det danske kongehus til fange i tårnet på Hammershus.
  • Afsnit 1, 2 og 3 fortæller om Leonora Christinas opvækst blandt de mest magtfulde og de rigeste i 1600-tallets Danmark: Den royale familie. Derudover får du et indblik i Leonora Christinas litterære værker og detektivarbejdet for at finde dem.
  • Afsnit 4 og 5 handler om Corfitz Ulfeldt og Leonora Christinas flugt fra Hammershus. Her hører du blandt andet om værket Jammers Minde og dets optagelse i Kulturministeriets Kulturkanon.


Hør podcasten "Stemmer fra Danmarkshistorien.

Deltag også i søndagsomvisning om Leonora Christina i november.

Kontakt: dnm@dnm.dk / +4548260439
Luk

Dannebrogordenen - Se den 350 år gamle tradition på Det Nationalhistoriske Museum

Mandag den 1. november 2021 til fredag den 1. april 2022, kl. 11-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot 10, Hillerød
Det Nationalhistoriske Museum markerer 350-året for Dannebrogordenen. Se, hvem der startede den, og hvordan selve ordenerne ser ud. Udstilling om Dannebrogordenen

Dannebrogordenen blev stiftet i 1671 og bruges stadig i dag. Få et indblik i ordenens skabelse - hvordan ceremonierne foregik og hvilke reformer, der ændrede den i 1800-tallet.

Oplev udstillingen på Det Nationalhistoriske Museum

Ordenstegn og den sidste danske kongekroning

I udstillingen finder du de forskellige ordenstegn, og du vil se portrætterne af de særligt udvalgte modtagere. Desuden kan du se én af Dannebrogordenens helt særlige dragter. Den blev båret af kong Christian VIII på Frederiksborg Slot i 1840 ved den sidste danske kongekroning.

Find åbningstider og priser på Det Nationalhistoriske Museum

Kontakt: dnm@dnm.dk / +4548260439
Luk

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her