Viser 23 events i Hillerød Kommune d. 3. apr. 2020

Grumme Skæbner

Fredag den 3. til søndag den 5. april 2020, kl. 11-16.
Pris: (Entré: 25 kr u/21 er gratis)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Elværket - Museum Nordsjælland Frederiksgade 11, Hillerød
Mød grumme og makabre skæbner fra fortiden. Moselig, strandvasker og dobbeltgrave. I stemningen af fortættet grumhed kan du udforske den mørklagte særudstilling med lommelygte eller lanterne. Skeletterne er klar til et foto på vores selfiespot! Særudstillingen præsenterer fortidens grumme skæbner, set gennem nogle af de mange døde mennesker, som er udgravet i Nordsjælland gennem de sidste 100 år. Blandt fundene er f.eks. moseliget fra Gadevang, der blev fundet ved tørvegravning under 2. verdenskrig. I første omgang troede man, at der var tale om en moderne mordsag. Men det blev hurtigt klart, at der var tale om et moselig fra jernalderen, som havde lidt en grum skæbne. Den stakkels mand overlevede en operation i hovedet, men endte alligevel med at blive ofret i mosen.

Endnu et moselig er fundet i en lokal mose. Ved udgravningerne forud for supersygehuset dukkede der et skelet op i kanten af Salpetermosen. Denne gang var der tale om et 5500 år gammelt moselig. Den ca. 30 år gamle mand var blevet aflivet med et pileskud i kroppen og et økseslag i baghovedet, inden han var nedlagt i mosen, som på dette tidspunkt var en åben sø.

Der er også den engelske strandvasker, fra starten af 1800-årene, som blev fundet på stranden ved Skt. Helene Kilde for nogle år siden. Strandvaskerens hoved var desværre forsvundet, måske allerede inden han skyllede i land? Til gengæld var der lagt en stor sten oven på kroppen, som skulle forhindre, at han gik igen; noget man frygtede på dette tidspunkt.

Endelig skal dobbeltgraven fra Nivå nævnes. Her er en halt mand blevet lagt ned i en ældre grav, som rummede en kvinde, for ca. 8000 år siden. Manden har lidt af stærke smerter og har sandsynligvis dårligt kunnet halte afsted, på grund af et skævt sammenvokset brug på lårbenet. Meget tyder på, at han ikke har kunne overleve, efter at hans forsøger er død
Luk

Den Censurerede Forårsudstilling

Torsdag den 26. marts til mandag den 13. april 2020, Torsdag, fredag, lørdag, søn og hellegdage kl. 12-16.
Pris: (Fri entré)
Kunsthuset Annaborg Frederiksværksgade 2 A, Hillerød
130 kunstnere har sendt værker ind til Den Censurerede Forårsudstilling. Udstillingen vises først under Hillerød Kunstdage 20-22. marts I Royal Stage, Milnersvej 39, Hillerød. Fem censorer, Pia Fonnesbech, Mia-Nelle Drøschler, Vibeke Winberg, Philip Glazer og Jan Schacht Holmgaard har med flid og engagement gennemgået de indsendte værker.

Blandt de antagne værker udvælger censorerne tre prisvindere, som præsenteres ved fernisering af Hillerød Kunstdage den 20. marts.

Under Hillerød Kunstdage kan publikum stemme på deres favoritværk. Vinderen offetnliggøres søndag den 22. marts.

Hele udstillingen, også prisvinderne, præsenteres på Annaborg.

Fernisering lørdag den 28. marts kl. 14-16
Luk

Kreative torsdage i Hillerød

Torsdag den 16. januar til torsdag den 16. april 2020, 6 kursusdage kl. 18.30.
Pris: (Pris: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Jespervej 149 Jespervej 149, Hillerød
Underviser: Trine Bennetzen. Kreativt kursus for alle som både har - og ikke har syet før eller gerne vil strikke eller hækle. Vi skalsy puder og andet til hjemmet, strikke og hækle og hvad du ellers kunne tænke dig at lave.Vi øver teknikker og laver mønstre som du kan tage med hjem. Medbring gerne mønstre og billeder. Det kan vi også arbejde med. Al syning foregår i nem og rolig stil. Hvis du er begynder, skal du ikke holde dig tilbage, da der er individuel undervisning. Har du spørgsmåldu også velkommen til at ringe til Trine på tlf. nr. 20 49 45 01. Tor. 18.30-21.15Datoerne: 16/1, 6/2, 20/2, 12/3, 26/3 + 16/4 Kurset afholdes i håndværk og designlokalet - Finger 2 (indgang ved flagstangen). på Grønnevang skole, afd. Jespervej (tidligere Kulsvierskolen), Jespervej 148-152, 3400 Hillerød. Venlige hilsner og god fornøjelse Lena Becker, DOF Hillerød Fritidsskole, Tlf. 70 20 65 74. Hold H01308
Luk

Syning - For Begyndere Og Let øvede

Tirsdag den 4. februar til tirsdag den 21. april 2020, kl. 18-21.40.
Pris: (Pris: 2080 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hillerødsholmskolen Hillerødsholmsallé 2-4, Hillerød
Arrangør: FOF Nord
V/ Trine Bennetzen. Syning - for begyndere og let øvede

Har du lyst til at sy? Kom og lær at sy dit eget tøj, børnetøj eller noget helt andet. Der syes efter færdige snitmønstre og jeg vejleder dig både i materialevalg og farver. Du vil lære teknikker og få smarte tricks, som får dit tøj til at fremstå professionelt. Holdet er både for begyndere og letter øvede - alle kan være med.

Medbring:

· Symaskine

· Målebånd, stofsaks, knappenåle, synåle, maskinnåle, opsprætter, tråd, kridt og blyant.

Medbring desuden lineal (minimum 30 cm lang), papirsaks og mønsterpapir. · Symaterialer til det, som du gerne vil sy
Luk

Musik og leg med din 3-4 årige

Fredag den 13. marts til fredag den 24. april 2020, 4 kursusdage kl. 11.45.
Pris: (Pris: 360 kr) Klik her for at tilmelde dig
Støberihallen Nordstensvej 1, Hillerød
Underviser: Vibeke Rasmussen. Dettehold er fyldt med musik, sang og dans, sanglege og spil på småinstrumenter. I gennem tilpas udfordrende musiske lege understøttes barnets sprog, abstrakte tænkning og musiske sans. Alle deltager på lige fod, så vi sammen, børn og voksne har en sjov og musikalskstjernestund. Holdet foregår på 1. sal i Støberihallen. Prisen er for både barn og voksen - det er den voksne der skal tilmeldes:-) Vær opmærksom på de "skæve datoer" 13.3, 27.3, 3.4 og 24.4. Vi glæder os til at se jer på dette helt nyoprettede hold! Hold 20047
Luk

Syning lørdage i Hillerød

Lørdag den 11. januar til lørdag den 25. april 2020, 4 kursusdage kl. 10.
Pris: (Pris: 1095 kr) Klik her for at tilmelde dig
Jespervej 149 Jespervej 149, Hillerød
Underviser: Trine Bennetzen. Sy tøj til dig selv. Individuel undervisning og vejledning, alle er velkomne til en hyggelig og kreativ lørdag. Nybegynder eller øvet. Vi passer dine mønstre til eller laver et nyt, så det bliver som du ønsker dig.Du bestemmer selv hvad du vil sy og i hvilke materialer. Medbring stof og mønster, tråd, silkepapir, sakse, tape, målebånd, kridt og knappenåle. Du kan medbringe egen symaskine og ellers kan du bruge skolens maskiner. Hvis du er begynder, skal du ikke holde dig tilbage, da der er individuel undervisning. Har du spørgsmål er du også velkommen til at ringe til Trine på tlf. nr. 20 49 45 01. Hold H01306
Luk

Tysk B2+

Mandag den 27. januar til mandag den 4. maj 2020, kl. 19.20-21.
Pris: (Pris: 1060 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Byskole Carlsbergvej 13, Hillerød
Arrangør: FOF Nord
V/ Sabir Ayub. B2+ Jeg kan forstå lange mundtlige oplæg eller foredrag, der er bygget op i et rimeligt standardsprog, og er i stand til at forstå tv-udsendelser og film uden større besvær. Jeg kan læse lange artikler, kronikker, noveller og de fleste romaner skrevet i et almindeligt hverdagssprog. Jeg kan samtale frit og kan føre en længere samtale på et normalt og ubesværet sprog. Jeg kan skrive hverdagstekster i et klart og forståeligt sprog uden de store vanskeligheder, og har et rimeligt indblik i den korrekte grammatik.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Luk

Italiensk A2

Onsdag den 15. januar til onsdag den 6. maj 2020, kl. 17-18.40.
Pris: (Pris: 1320 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Byskole Carlsbergvej 13, Hillerød
Arrangør: FOF Nord
V/ Luca Giancotti. A2

Jeg kan forstå de mest almindelige ord og udtryk, f.eks. oplysninger om mig selv, min familie og mit arbejde. Jeg kan forstå indholdet i korte og klare beskeder. Jeg kan deltage i en almindelig meningsudveksling af kortere varighed. Jeg kan læse enkle tekster og forstå kortere, skriftlige beskeder og breve. Jeg kan skrive enkle tekster, såsom breve og personlige notater.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Luk

Italiensk A1+

Onsdag den 15. januar til onsdag den 6. maj 2020, kl. 18.50-20.30.
Pris: (Pris: 1320 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Byskole Carlsbergvej 13, Hillerød
Arrangør: FOF Nord
V/ Luca Giancotti. A1+ Jeg kan forstå små hverdagsord og udtryk. Jeg kan forstå sammenhængen i korte beskeder og meddelelser. Jeg kan læse korte tekster samt finde bestemte oplysninger i diverse hverdagsbrochurer. Jeg kan udveksle enkel small-talk og vendinger om mig selv, min familie og mit arbejde. Jeg kan skrive korte beskeder og notater.
Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Luk

Spansk A2+

Torsdag den 16. januar til torsdag den 7. maj 2020, kl. 10.20-12.
Pris: (Pris: 1320 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frivilligcenter Hillerød Kulturværkstedet, Fredensvej 12 C, Hillerød
Arrangør: FOF Nord
V/ Albena Radeva. Spansk A2+

Jeg kan forstå hovedindholdet, når der bliver talt om almindelige dagligdags emner, hvor sproget er klart og præcist, og kan deltage aktivt i samtalen. Jeg kan forstå hovedindholdet i radio- og tv-udsendelser, der berører aktuelle emner eller emner der har min personlige interesse, hvis der tales langsomt og tydeligt. Jeg kan forstå tekster, der er skrevet i dagligdags sprog eller er arbejdsrelateret. Jeg kan forstå indhold af almindelige personlige breve, og kan selv udfærdige enkle typer af breve, f.eks. et takkekort eller en invitation.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Luk

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her