Viser 23 events i Hillerød Kommune d. 1. mar. 2021

Syning onsdag

Onsdag den 3. februar til onsdag den 28. april 2021, 10 kursusdage kl. 19.
Pris: Entré: 1410 kr Klik her for at tilmelde dig
Jespervej 149 Jespervej 149, Hillerød
Underviser: Lis Thygesen. Sy din egen garderobe, som passer dig i perfekt. Du bestemmer, hvad du vil sy og mønstrene rettes til, så de passer til dig. Læreren har gode mønstre, designermønstre fra Italien m.m. Hvis du er begynder, skal du ikke holde dig tilbage, da der er individuel undervisning. Materialeliste til syning. Første gang vil det være godt at medbringe: Centimetermål, blyant, stofkridt, mønsterpapir, papirsaks, stofsaks, knappenåle, englehud, (klisterbånd) kan købes i boghandler. Ved venteliste på kurset, er du velkommen til at kontakte skolen på tlf. 70 20 65 74 og høre om andre muligheder eller tilmeld dig alligevel. Der kan jo komme en afmelding! OBS: Håndarbejdslokalet eri Finger 2 (indgang ved flagstangen). Hold H11305
Luk

Spansk A1

Tirsdag den 26. januar til tirsdag den 11. maj 2021, kl. 17-18.40.
Pris: Entré: 1180 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Byskole Carlsbergvej 13, Hillerød
Arrangør: FOF Nordsjælland
V/ Susana M. Leon. A1

Jeg kan forstå meget enkle ytringer, når folk taler langsomt og tydeligt. Jeg kan forstå enkle skriftlige sætninger, såsom annoncer og opslag. Jeg kan føre enkle samtaler i et langsomt tempo, i et begrænset omfang og med et begrænset ordforråd. Jeg kan skrive korte hilsner samt udfylde formularer med personlige oplysninger. Jeg kan skrive meget korte tekster, som f.eks. postkort, og kan udfylde en formular med personlige oplysninger.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Luk

Italiensk A2

Onsdag den 3. februar til onsdag den 12. maj 2021, kl. 18.50-20.30.
Pris: Entré: 1095 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Byskole Carlsbergvej 13, Hillerød
Arrangør: FOF Nordsjælland
V/ Gianna Paterno. A2

Jeg kan forstå de mest almindelige ord og udtryk, f.eks. oplysninger om mig selv, min familie og mit arbejde. Jeg kan forstå indholdet i korte og klare beskeder. Jeg kan deltage i en almindelig meningsudveksling af kortere varighed. Jeg kan læse enkle tekster og forstå kortere, skriftlige beskeder og breve. Jeg kan skrive enkle tekster, såsom breve og personlige notater.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Luk

Spansk A2+ - Online

Torsdag den 28. januar til torsdag den 20. maj 2021, kl. 10.20-12.
Pris: Entré: 1720 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Online event, , Hillerød
Arrangør: FOF Nordsjælland
V/ Albena Radeva. Spansk A2+ Jeg kan forstå hovedindholdet, når der bliver talt om almindelige dagligdags emner, hvor sproget er klart og præcist, og kan deltage aktivt i samtalen. Jeg kan forstå hovedindholdet i radio- og tv-udsendelser, der berører aktuelle emner eller emner der har min personlige interesse, hvis der tales langsomt og tydeligt. Jeg kan forstå tekster, der er skrevet i dagligdags sprog eller er arbejdsrelateret. Jeg kan forstå indhold af almindelige personlige breve, og kan selv udfærdige enkle typer af breve, f.eks. et takkekort eller en invitation.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Luk

Fotoudstilling på Frederiksborg Slot | Corona lukker Danmark

Lørdag den 10. oktober 2020 til mandag den 24. maj 2021, kl. 10-17.
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot, Hillerød
Hvad skete der bag Statsministeriets lukkede døre i de kritiske uger i marts, hvor Corona-virus for alvor ramte Danmark og lukkede landet ned? Den prisvindende fotograf Mads Nissen fulgte statsministeren og dokumenterede øjeblikke, der er gået over i danmarkshistorien. Se fotoudstillingen på Nationalhistorisk Museum. Det er blevet kaldt den største krise i landet siden 2. Verdenskrig, dagene i marts 2020 hvor Covid-19 for alvor ramte Danmark. Bag døre, der ellers er lukkede, fik Politiken-fotograf Mads Nissen lov til at følge statsminister Mette Frederiksen helt tæt på.

Det er der kommet en stærk fotoserie ud af, hvor fotografen bl.a. har indfanget de historiske minutter, hvor Mette Frederiksen bekendtgør, at Danmark lukkes ned. Overfor Folketingets øvrige partier og overfor befolkningen.

Det er nutidshistorie, som allerede er gået over i Danmarkshistorien. Intense og stærke fotografier af en statsminister under ekstremt pres, sammen med andre ministre, politikere, rådgivere og embedsmænd.

Du kan se den prisvindende fotograf Mads Nissens fotoserie om Statsministeriet indefra på Nationalhistorisk Museum på Frederiksborg Slot, fra d. 10. oktober til d. 24. maj 2021.

Praktiske oplysninger

Kontakt: dnm@dnm.dk / +4548260439
Luk

Syning - Hver Anden Uge

Tirsdag den 26. januar til tirsdag den 1. juni 2021, kl. 18-21.40.
Pris: Entré: 1665 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hillerødholmsskolen Hillerødsholmsalle 2, Hillerød
Arrangør: FOF Nordsjælland
V/ Jannie Ellebo. Syning - for begyndere og let øvede

Har du lyst til at sy?

Kom og lær at sy dit eget tøj, børnetøj eller noget helt andet. Der syes efter færdige snitmønstre og jeg vejleder dig både i materialevalg og farver. Du vil lære teknikker og få smarte tricks, som får dit tøj til at fremstå professionelt. Holdet er både for begyndere og letter øvede - alle kan være med.

Medbring:

· Symaskine

· Målebånd, stofsaks, knappenåle, synåle, maskinnåle, opsprætter, tråd, kridt og blyant.

· Medbring desuden lineal (minimum 30 cm lang), papirsaks og mønsterpapir.

· Symaterialer til det, som du gerne vil sy
Luk

Dronningens Ansigter | H.M. Dronning Margrethe II 1940-2020

Søndag den 1. november 2020 til søndag den 1. august 2021, kl. 11-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot 10, Hillerød
H. M. Dronning Margrethes 80-års fødselsdag d. 16. april markeres med en stor særudstilling på Frederiksborg Nationalhistorisk Museum. Udstillingen Dronningens Ansigter giver et alsidigt billede af Dronning Margrethes opvækst, opgaver som statsoverhoved og særlige interesser for kunst og videnskab. Se udstillingen fra d. 17. juni og året ud. Den røde tråd

Udstillingens røde tråd er portrætter af Dronningen gennem 8 årtier, fra den tidligste barndom og frem til i dag. Museets nyeste portræt er udført af Niels Strøbæk, som også malede det første officielle portræt af Dronningen efter tronskiftet. Portrættet præsenteres for første gang på udstillingen, efter at Dronningen har afsløret det ved udstillingsåbningen, som ikke er åben for offentligheden.

Dragter og genstande fra et levet liv

Portrætterne suppleres af genstande, beklædning og filmklip fra begivenheder, som har haft betydning i Dronningens liv. Du kan bl.a. se pragtfulde dragter, båret ved særlige begivenheder - f.eks. den daværende tronfølgers første statsrådsmøde den 18. april 1958. Eller den overdådige silkebrokadedragt med pelsbesætning, Dronningen bruger ved den årlige nytårskur.

Legendariske nytårstaler

Dronningens nytårstaler er et kapitel for sig, som mange danskere går op i. Gennem årene har Regenten på sin egen kloge facon givet befolkningen en kærlig opsang mere end én gang. På udstillingen kan du se tøjet båret ved den seneste nytårstale 2019, sammen med manuskriptet til talen - og ikke mindst filmklip fra en lang kavalkade af tidligere nytårstaler. Taler, der afspejler Dronningens mangeårige regeringsperiode og den udvikling, Danmark og danskerne har gennemgået undervejs.

Levende billeder

I det hele taget er udstillingen ledsaget af filmklip, som viser hvordan danskerne har set og oplevet Dronningen livet igennem.

Statsministerens rolle

Et afsnit viser statsminister Jens Otto Krag, der udråber Dronningen i 1972. Du kan se portrætter af ham og de andre statsministre, der har tjent i hendes regeringstid, og høre interviews med dem om det særlige ved at være statsminister i et konstitutionelt monarki.

En kunstnerisk dronning

Det er velkendt at Dronningen har en kunstnerisk åre og stor glæde ved at arbejde kreativt. Udstillingens sidste del fortæller om hendes kunstneriske virke, med eksempler på såvel billedkunst og scenografi som broderede tekstiler, designet og udført af Dronningen til både officielt og privat brug. Blandt hendes scenografiopgaver for teater og ballet kan du bl.a. se nogle af de eventyrlige kostumer, Dronningen skabte til Tivoli Balletteaterets opsætning af "Snedronningen" i december 2019.

Praktiske oplysninger

Kontakt: dnm@dnm.dk / 48260439
Luk

Genforeningen 1920

Søndag den 1. november 2020 til søndag den 8. august 2021, kl. 11-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot 10, Hillerød
Hundredåret for Genforeningen markeres i hele Danmark i 2020. Se historiske fotografier på Frederiksborg Nationalhistorisk Museum, som optakt til sommerens udstilling om Genforeningen 1920. Du kan se udstillingen i museets fotogalleri fra 8. februar - 31. december 2020. Er du dansk eller tysk?

Versailles-freden, som blev indgået efter 1. Verdenskrig, åbnede mulighed for at afholde folkeafstemning i Sønderjylland og Slesvig om tilhørsforhold til Danmark eller Tyskland. Afstemningen i zone 1 og zone 2 resulterede i den nuværende landegrænse mellem Danmark og Tyskland.

Historisk dokumentation

Fra d. 8. februar kan du i museets fotogalleri se historiske billeder, der dokumenterer det spændende og afgørende forløb efter 1. Verdenskrigs afslutning og frem til Sønderjyllands genforening med Danmark. Se bl.a. billeder af de festlige begivenheder i sommeren 1920, da kong Christian 10. på sin hvide hest red over grænsen ved Kongeåen og symbolsk markerede den tabte landsdels tilbagevenden til Danmark.

Praktiske oplysninger

Kontakt: dnm@dnm.dk / +4548260439
Luk

Kobbermedlemskab 250 kr

Fredag den 1. januar 2021 til torsdag den 31. marts 2022, 2 kursusdage.
Pris: Entré: 250 kr Klik her for at tilmelde dig
SALTO Familieaktiviteter Støberihallen, Nordstensvej 1, Hillerød
Bliv medlem i SALTO og støt op om vores forening! SALTOs formål er at skabe et inspirerende og hyggeligt fællesskab for børnefamilier. Vi oplever hver dag, hvordan I der kommer her, er med til at få det fællesskab til at blomstre, og flere har spurgt, om de kan gøre mere. Kobbermedlemskab er for dig som gerne vil støtte SALTOs arbejde økonomisk. Du er selvfølgelig også velkommen til at bidrage som ambassadør og/eller frivillig. Medlemskabet koster 250,- årligt. Du bliver inviteret med til1-2 årlige fester/visionsaftner for frivillige og ansatte - og naturligvis til vores generalforsamling i marts måned. Medlemskabet kan tegnes i perioden 1.1.2021-31.12.2021 og er gældende frem til 31.3.2022. Hold KK-2101
Luk

Bronzemedlemskab 0 kr

Fredag den 1. januar 2021 til torsdag den 31. marts 2022, 2 kursusdage.
SALTO Familieaktiviteter Støberihallen, Nordstensvej 1, Hillerød
Bliv medlem i SALTO og støt op om vores forening! SALTOs formål er at skabe et inspirerende og hyggeligt fællesskab for børnefamilier. Vi oplever hver dag, hvordan I der kommer her, er med til at få det fællesskab til at blomstre, og flere har spurgt, om de kan gøre mere. Bronzemedlemskab for dig, der gerne vil støtte op om SALTOs arbejde som frivillig og give en hånd ved et arrangement, være ambassadør for SALTO og fortælle andre om stedet, deltage i bestyrelsesarbejdet, hjælpe med at dele brochurer ud, dele opslag/selv skrive på Facebook og Instagram og I det hele taget hjælpe os med at nå ud til flere familier. Eller måske er der noget andet du ønsker at bidrage med? Medlemskabet koster ikke noget. Du bliver inviteret med til1-2 årlige fester/visionsaftner for frivillige og ansatte - og naturligvis til vores generalforsamling i marts måned. Medlemskabet kan tegnes i perioden 1.1.2021-31.12.2021 og er gældende frem til 31.3.2022. Hold KB-2101
Luk

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her