Kalender til historiske oplevelser i Danmark
Fra:
Til:
Nationalmuseet
Kampskole
Lør. d. 17. november 2018, kl. 09.30 og 11.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Voksne 75 kr., børn under 18 år 50 kr., familiebillet 130 kr.)
Mediter, løs kryptiske gåder og grib sværdet. Vi kaster os ud i ældgammel og ædel kampteknik fra kejsernes Japan. Kom til børnemorgen på Nationalmuseet alle lørdage i november 9.30 og 11.00.

Mennesket har bekriget hinanden, lige siden vi begyndte at gå på to ben. I den japanske middelalder opstod samuraikrigerne, som forfinede kampen med sværdet. Denne lørdag morgen kan du som en del af Kampskolen blive optaget i den ærefulde samuraiorden.

Men først skal du lære at kontrollere dine tanker, du skal kende krigernes åndeverden og ikke mindst overholde æreskodekset "bushido". Du skal være ærlig, modig og retfærdig. Undervejs møder du en zenbuddhistisk munk og en allerede udklækket samurai. Du skal skrive snirklede skrifttegn og spise klistrede nattobønner. Rejsen ender, om alt går vel, med at du selv bliver en ægte samurai.

Pris: voksne 75 kr., børn under 18 år 50 kr., familiebillet 130 kr.

Foto: Nationalmuseet
Lørdag
Nov
17
Esbjerg Museum
Julekunstkaos
Lør. d. 17. november 2018, kl. 10.
Esbjerg Museum
Torvegade 45, Esbjerg
Pris: (Fri entré)
Lørdag d. 17. november fra kl. 10 16 fylder Esbjerg Kunstmuseum igen udstillingssalene med dygtige kunsthåndværkere og designere, sammen med deres unikke varer.
Lørdag
Nov
17
Rigsarkivet Aabenraa
Tastefest i Aabenraa Vær med til at indtaste arkivalier i den sønderjyske samling
Lør. d. 17. november 2018, kl. 10-15.
Rigsarkivet Aabenraa
Haderslevvej 45, Aabenraa
Pris: (Fri entré)
Vær med til at gøre din, min og vores historie tilgængelig for alle, når Rigsarkivet, Aabenraa holder tastefest lørdag den 17. november kl. 10-15.

Ved tastefesten kan du være med til at indtaste oplysningerne fra én bestemt kilde i den sønderjyske samling. Når oplysningerne er tastet ind, bliver de en del af den samling af sønderjyske arkivalier, som vi er ved at opbygge på Rigsarkivets indtastningsportal.

Den sønderjyske samling består af indscannede kilder, der alle omhandler Sønderjylland, og som her bliver gjort tilgængelige og søgbare for alle, ved at frivillige transskriberer kilderne.

Praktiske oplysninger
Du skal medbringe en bærbar pc, som skal kunne tilgå det trådløse netværk.

Arrangementet er åbent for alle og Rigsarkivet sørger for forplejning på dagen.

Husk tilmelding

Sted: Rigsarkivet, Aabenraa - Foredragssalen

Tilmelding
Tilmeldingsfrist: 12/11-2018

Tilmeld dig tastefesten her
Lørdag
Nov
17
Nationalmuseet
Kedsomhedsknappen
Lør. d. 17. november 2018, kl. 10-17.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Almindelig entrépris)
Det kan være kedeligt at gå på museum, derfor har Nationalmuseet fået en kedsomhedsknap. Alt kan ske, hvis du finder den og trykker på den.

Statuer bliver levende, malerier taler og hemmelige kister åbner sig. Ingen ved, hvad der kommer til at ske. Du kan møde en ildspyende drage, en fægtende samurai eller en tyv, der vil stjæle Guldhornene. Kedsomhedsknappen er ikke i Børnenes Museum, den kan være hvor som helst i Nationalmuseets store hus.

Hvornår kan man trykke på kedsomhedsknappen?

Find kedsomhedsknappen på alle lørdage og søndage

Hvor finder man kedsomhedsknappen?

Kedsomhedsknappen kan være hvor som helst i Nationalmuseets store hus.. Spørg ved informationen i forhallen, så hjælper de dig på vej..

Pris: Almindelig entrépris

Foto: Mads Stahlschmidt // Nationalmuseet
Lørdag
Nov
17
Aalborg Historiske Museum
Julestue med renæssance-gløgg og hjemmerullede nytårscigarer
Lør. d. 17. november 2018, kl. 10-17.
Aalborg Historiske Museum
Algade 48, Aalborg
Pris: (Fri entré)
Aalborg Historiske Museum og museumsbutikken er pyntet op på smukkeste vis og oser af gammeldags julestemning, når dørene åbnes til årets julestue lørdag 17. november kl. 10. Der er fri entré til hele museet denne dag.

I juleværkstedet kan du klippe juleklip, og måske donere et stykke af pynten til museets juletræ. Du kan også julebage og trille vaniljekranse eller pebernødder og selv være med til at få duften af julebag til at brede sig.

Museet byder på gratis smagsprøver af lækre, hjemmebagte vaniljekranse med smør, mandler og naturligvis ægte vanilje. De er lavet efter opskriften fra "Madam Mangor: Fortsættelse af Kogebog for små Husholdninger 1866". Museet kan dog ikke garantere smagsprøver hele dagen, for vaniljekransene er yderst populære hos museets gæster. Derudover kan du smage juledrikken Lutendranck, som var renæssancens svar på gløgg.

Skulle man være nysgerrig på, hvordan en god nytårscigar rulles, så kan man kigge med fra kl. 11-15, når pensionerede cigarmagere fra C. W. Obels gamle Tobaksfabrik sætter sig til rette ved de gamle værkstedsborde. Her rulles cigarer som i gamle dage, og cigarmagerne fortælle anekdoter fra tiden på fabrikken, der med over 2000 medarbejdere var en af Aalborgs største arbejdspladser i det 20. århundrede.

Husk også at besøge museumsbutikken, der er byens hyggeligste julebutik. En butik, der oser af julestemning som i de gode gamle dage og har masser af gammeldags julepynt og gaveidéer med historisk vingesus. Her finder du julebukke af halm, gamle papjulekalendere og sprællemænd, Brammings kendte kravlenisser fra 40'erne og Helligtrekongerlys - museets julebutik har det hele og mere til
Lørdag
Nov
17
Biblioteket Godthåbsvej
Familie-brætspilscafé (4-10 år)
Lør. d. 17. november 2018, kl. 10.30.
Biblioteket Godthåbsvej
Godthåbsvej 85A, Frederiksberg
Pris: (Gratis billetter)
Tag dine børn i hånden og kom ned til en hyggelig familie-brætspilsdag dag på Godthåbsvej, hvor I også får inspiration til spil, I kan spille derhjemme.

I vil kunne finde alt lige fra gamle kendinge som Ludo og klassiske quiz-spil til nyere spil, som Sig. Tag dine børn i hånden og kom ned til en hyggelig familie-brætspilsdag dag på Godthåbsvej, hvor I også får inspiration til spil, I kan spille derhjemme.

I vil kunne finde alt lige fra gamle kendinge som Ludo og klassiske quiz-spil til nyere spil, som Sigurds Danmarkshistorie.

Der vil være brætspil til hele aldersgruppen 4-10 år. Kom og spil med!

Gratis adgang
Lørdag
Nov
17
Nationalmuseet
Meet the Danes
Lør. d. 17. november 2018, kl. 10.30 og 12.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: The tour is included in a regular ticket)
Get a local's personal view on Danish cosiness, happiness and life-work balance on this guided tour. The tour is included in a regular ticket.

Are Danes really the happiest people in the world? How does the Danish royal family manage to be so popular? Why are there so many cycles in Denmark? Why on earth do Danes think it's safe to leave their babies sleeping in prams on the street while they are in a café? What is that famous Danish liberal-mindedness all about? At the National Museum in the heart of Copenhagen you can now get a unique insider's view of the Danes, Danish society, and the values that have shaped the country.

General information

The guided tour ‘Meet the Danes' is free with a ticket to the National Museum.

October - December: Saturday - Sunday at 10.30 and 12.00

Photo: Mads Stahlschmidt // Nationalmuseet
Lørdag
Nov
17
Nationalmuseet
Børnerundvisning: Fortællinger fra graven
Lør. d. 17. november 2018, kl. 10.30, 12 og 13.30.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Omvisningen er inkluderet i entréprisen)
Tør du være med, når fortidens døde bliver levende? Så tag med på en rejse i de dødes verden.

Mennesker har altid fortalt historier. Mange har overlevet i tusinder af år, fordi historierne har samlet mennesker rundt om bålet. Andre er gået tabt, når mennesker er gået bort. Heldigvis har de efterladt sig små ting i gravene. De ting er små ledetråde, der hjælper os til at tegne et billede af vore forfædres liv. Så selvom mennesker er døde, fortæller de alligevel historier fra graven.

På denne rundvisning møder børnene 4 skæbner fra vores fjerne fortid.

Bjørn fra stenalderen, som oplever et dramatisk og skæbnesvangert angreb på sin boplads.

Solveig fra bronzealderen, der glæder sig til at danse for solen til årets fest.

Rolf fra jernalderen, som må ofre et menneske, som han har kært for at redde sit folk.

Di-Mut fra Ægypten, der kun kan se sin elskede i ly af natten.

OBS. Barn/børn kan ledsages af én voksen. Max 25 deltagere pr. rundvisning. Tilmelding på dagen i museets billetsalg, efter først til mølle-princippet.

Tider:

August-december: lørdag-søndag 10.30, 12.00 og 13.30 (dansk)

Foto: Mads Stahlschmidt // Nationalmuseet
Lørdag
Nov
17
Museum Østjylland - Kulturhuset
Åbning af juleudstillingen Et barn er født i Betlehem
Lør. d. 17. november 2018, kl. 11.
Museum Østjylland - Kulturhuset
Stemannsgade 2, Randers C
Pris: (Fri entré)
Scenen er sat i det orientalske Betlehem, når Museum Østjylland åbner årets juleudstilling om et helt særligt barn. Kom og se gyldne og farverige julekrybber i alle afskygninger, og prøv selv at klæde dig ud i det store krybbespil. Nyd også en lille lække.
Lørdag
Nov
17
Nationalmuseet
Rundvisning i Klunkehjemmet
Lør. d. 17. november 2018, kl. 11, 12 og 13.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Voksne 95 kr., børn under 18 år 50 kr.)
Kom med på rundvisning i Klunkehjemmet og få et unikt indblik i Klunketiden.

Rundvisninger hver lørdag og søndag samt helligdage kl. 11, 12 og 13.

Mødested: Nationalmuseets Forhal

Varighed: Ca. en time.

Få skridt fra Nationalmuseet ligger Klunkehjemmet - grosserer Rudolph Christensens herskabelige lejlighed, der fremstår fuldt møbleret og stort set uændret i tidens klunkestil. Familien Christensen flyttede ind i lejligheden i 1890, og du kan opleve det fornemme interiør og en stemning, der er præget af datidens normer, hjemlig hygge og tidens gode håndværk.

Pris: voksne 95 kr., børn under 18 år 50 kr.

Du kan købe billetter online her: http://billet.natmus.dk/rundvisninger/omvisning-i-klunkehjemmet eller i Informationen i Nationalmuseets forhal.

På grund af den meget begrænsede adgangskapacitet skal alle deltagere have billet - også børn uanset alder. Rundvisningen egner sig ikke til børn under 6 år.

Vær opmærksom på, at der desværre ikke er elevator op til lejligheden, og at der derfor ikke er adgang med kørestol, klapvogn eller rollator.

Foto: Nationalmuseet
Lørdag
Nov
17
Lyngvig Fyr - drives af Ringkøbing-Skjern Museum
Lyngvig fyr i november/december og nytår
Lør. d. 17. november 2018, kl. 11-16.
Lyngvig Fyr - drives af Ringkøbing-Skjern Museum
Holmsland Klitvej 109, Hvide Sande
Pris: (Entré: 50 kr)
Lyngvig fyr i november/december og nytår. I november og december kan du hver dag fra kl. 11-16 komme op i fyrtårnet, boltre dig på legepladsen og få varmen i den hyggelige cafe. Der er dog lidt specielle åbningstider omkring julen.

Lyngvig Fyr er et af områdets mest populære besøgsmål for både lokale og udenlandske gæster. Det er en oplevelse, som i høj grad er et besøg værd året rundt. Her kan I både opleve udstillinger om fyret og de mange strandinger langs den barske jernkyst, nyde maden i cafeen, shoppe i museumsbutikken og lade børnene boltre sig på naturlegepladsen eller fornøje sig med vores gratis skattejagt.

Kom ind i fyrmesterboligen og få varmen

Uanset om man skal op i fyrtårnet og se naturen på vej i vinterdragt eller bare gå en tur på stranden, kan man komme ind i fyrmestergården og få varmen. På første sal kan man blive klogere på historien i udstillingen om Lyngvig Fyr, det danske fyrvæsens 500 års historie og de brutale strandinger langs den barske jernkyst og udstillingen om turismen ved Vesterhavet. Nedenunder har caféen et lækkert udvalg af varme drikke, kager og lette frokostretter, som kan nydes i de hyggelige stuer. Gå også en tur rundt i museumsbutikken, der bugner af retro varer, nostalgisk brugskunst og flotte gamle møbler.

Sjov for familiens yngste

Der en sjov naturlegeplads ved Fyr gården, som udfordrer både store og små. Lad dem boltre sig på naturlegepladsen med det klatreindbydende hvalskelet, den susende svævebane, den sjove rutsjebane og meget mere. I museumsbutikken kan man få udleveret en skattejagt, som på sjov vis tager børnene med rundt i området omkring fyrmesterboligen. Her bliver de klogere på livet ved Lyngvig Fyr i gamle dage og kommer til at udforske fyrets rå naturomgivelser.

Praktisk information

Åbningstider for Fyrtårnet cafe & butik: alle dage fra kl. 11-16

Julen: 23.-25. samt den 31. dec. lukket

Pris: Entré fyrtårn 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis ifølge med voksne

Adresse: Holmsland Klitvej 109, 6960 Hvide Sande
Lørdag
Nov
17
FÆNGSLET
Lørdagsrundvisning
Lør. d. 17. november 2018, kl. 11.30.
FÆNGSLET
Fussingsvej 8, Horsens
Pris: (Entré: 35kr. + entré)
En lørdagsrundvisning med Fængselsmuseets dygtige formidlere er altid en spændende oplevelse.

Du kan bl.a. høre deres fortællinger om fangernes flugtforsøg, handel med stoffer og hverdagslivet i fængslet gennem 153 år. Vi tilbyder de fleste lørdage i efteråret og vinteren en rundvisning for mindre grupper, familier og enkeltpersoner, der ønsker at krydre muligheden for at gå rundt på egen hånd med en personlig fortæller.

I linket kan du se, om der er ledige pladser lige netop på den dag, du ønsker at besøge os.

Børn kan sagtens deltage og har gratis entré, men skal have booket plads og betale for plads på rundvisningen. Vi anbefaler rundvisningen for børn fra 10 år og op efter
Lørdag
Nov
17
FÆNGSLET
Værksted: museumsværksted
Lør. d. 17. november 2018, kl. 11.30.
FÆNGSLET
Fussingsvej 8, Horsens
Pris: (Fri entré)
Den anden lørdag i hver måned holder Fængselsmuseet åbent museumsværksted.

Hér vil man kunne følge den arbejdsgang, der er, når en genstand registreres - fra vurdering til beskrivelse, fotografering, nummerering og endelig registrering i den nationale digitale genstandssamling
Lørdag
Nov
17
Vikingelandsbyen
Istiden tur/retur
Lør. d. 17. november 2018, kl. 12-14.
Vikingelandsbyen
Ledøjevej 35, Albertslund
Pris: (Entré: Voksen: 80kr. Barn: 40 kr.)
Store Vejleådalen er et varieret og kuperet landskab i kanten af Vestskoven, der rummer fortællinger og natur, kun de færreste kender til. På cykler tager vi på en oplevelsesrig tur gennem landskabet - helt tilbage til istiden, hvor ådalen blev dannet.

Da isen trak sig tilbage efter sidste istid for cirka 12.000 år siden, efterlod smeltevandet sig en dyb fure i landskabet mellem vore dages Albertslundog Høje Taastrup Kommune. I denne fure fik Store Vejleå sit udspring, og lavningen omkring åen kalder vi i dag derfor Store Vejleådalen.

I periferien af ådalen ligger landsbyerne Risby, Vridsløsemagle, Ledøje og Herstedvester, der dækker et kulturlandskab, hvor fortidens spor er rigt bevaret. Her finder man både gravhøje fra oldtidens agerbrugsamfund, spor efter den arktiske indlandsis og dens floder, og arkæologiske fund, der vidner om, at området med sine åsystemer, søer, moser og jordbund til alle tider har haft afgørende betydning for de mennesker, der levede der.

På cykelturen tager vi os tid til at nyde denne kulturhistoriske oase, mens vi bliver klogere på ådalens natur og landskab. Turen går gennem både mose, skov og eng, og vi skal blandt andet forbi Vikingelandsbyen, Appevad, Kroppedal Museum og den største uspolerede mose mellemRoskilde og København, Porsemosen
Lørdag
Nov
17
Geologisk Museum
Tegn naturen
Lør. d. 17. november 2018, kl. 12.30-13.30, 13.45-14.45, 15-16.
Geologisk Museum
Øster Voldgade 5-7, København K
Pris: (Entré: 50 kr. (når der er betalt entré eller fremvist årskort til museet))
Er du vild med at tegne, og vil du gerne blive bedre? Er du vild med dyr og naturen omkring os? Så kom med til 'Tegn naturen'-workshop på Statens Naturhistoriske Museum.

Er du vild med at tegne, og vil du gerne blive bedre? Er du vild med dyr og naturen omkring os? Så kom med til 'Tegn naturen'-workshop på Statens Naturhistoriske Museum.

På tegneworkshoppen får du masser af hjælp, idéer og gode råd til naturhistorisk tegning af en professionel, erfaren illustrator og/eller kunstner. Du hører om, hvordan det er at arbejde som illustrator, og du får undervisning i et emne inden for tegning. Tag en eller to af dine egne tegninger med hjemmefra til workshoppen, så gennemgår vi dem sammen, og lærer hvad det næste skridt er for at blive en bedre tegner.

Workshoppen er for børn og unge i alderen 10-16 år, som kan lide at tegne og gerne vil være bedre og/eller som kan lide naturen og dens detaljer.

TEGN DINOSAURER II

På årets sidste tegneworkshop er der igen dinosaurer på banen - denne gang de kødædende dinosaurer. Lær at tegne dyr som T-rex, raptorer og de mange andre rovdinosaurer på baggrund af vores viden om deres skeletter, tænder, kløer og fjer. Illustrator Lukas Damgaard giver gåde råd og ideer til at komme i gang med at tegne dinosaurer og giver feedback på dine tegninger.

Lukas Øhlers Damgaard er professionel illustrator og animationsinstruktør. Lukas skaber portrætter af både mennesker og natur; fra planter til skeletter, dyr og mystiske væsener, i stilarter der spænder fra både stregtegning til malerier i klare, dybe og fantasifulde farver.

PRAKTISK INFORMATION

En workshop varer 1 time, og afholdes på Geologisk Museum, kl. 12:30, 13:45 og 15:00.

Entré: Når der er betalt entré til museet eller fremvist årskort, koster det 50 kr. at deltage i tegneworkshoppen. Materialer er inkluderet i prisen.

Billet: Billet til tegneworkshoppen skal købes forud og vises ved fremmøde.

Køb din billet på Billetto.dk via dette link: https://billetto.dk/da/e/tegn-naturen-pa-statens-naturhistoriske-museum-billetter-272596

Find flere praktiske informationer vores hjemmeside: http://snm.ku.dk/kalender/2018/tegn-naturen/tegn-naturen1711/

Tema og tegner vil blive annonceret løbende
Lørdag
Nov
17
Historiska Museet
Handmade Issues - Längtan
Lør. d. 17. november 2018, kl. 13.
Historiska Museet
Narvavägen 13-17, Stockholm
Handmade Issues 2018 kopplar ihop traditioner och kulturarv med samtiden. Det handlar om handgjort skapande i förhållande till kulturarv, identitet och identitetssökande, tillhörighet och att göra val i livet. Vad är det vi längtar efter?

Är det till något som varit, utveckling framåt, egen tid, långsamhet eller att få känna att vi gör något för vår egen skull?
Moderator för dagen är Shang Imam

Arrangeras av Hemslöjden
Lørdag
Nov
17
Koldinghus
Lørdagsrundvisning
Lør. d. 17. november 2018, kl. 14.
Koldinghus
Markdannersgade 11, Kolding
Pris: (Entré: Entré til museet)
Der er adgang til rundvisningen, når der er betalt entré til museet. Gratis adgang for medlemmer af Museumsklubben Koldinghus og Erhvervsklubben Koldinghus.
Lørdag
Nov
17
Museet på Sønderborg Slot
Kammermusik
Lør. d. 17. november 2018, kl. 16.
Museet på Sønderborg Slot
Sønderbro 1, Sønderborg
Pris: (Entré: 150 kr)
Afiara Quartet Den canadisk-amerikanske strygekvartet spiller værker af Joseph Haydn, Carl Nielsen og Ludwig van Beethoven.
Lørdag
Nov
17
Kirkecenter Kirkebakken
Kirkecenter Kirkebakken Koncert v/Frode Stengaard
Lør. d. 17. november 2018, kl. 16-18.
Kirkecenter Kirkebakken
Kirkebakken 4, Skanderborg
Ved denne den sidste koncert i serien spiller jeg sonaterne nr. 30, 31 og 32 - opus 109, 110 og 111, den uforlignelige kulmination på dette kæmpe skaberværk. Jeg vil ikke her bruge spalteplads på at beskrive sonaterne men bare sige: kom og hør!

Der er fri entre. Frode Stengaard
Lørdag
Nov
17
Grand Teatret
Journal 64
Lør. d. 17. november 2018, kl. 09.30.
Grand Teatret
Mikkel Bryggers Gade 8, København K
Efter et overfald på Vesterbro, der får Rose til at grave i luderen Rita Nielsens sag, der er blevet gemt og begravet i årenes løb.
Lørdag
Nov
17
CinemaxX
Journal 64
Lør. d. 17. november 2018, kl. 11, 15.20, 18.45 & 20.15.
CinemaxX
Kalvebod Brygge 57, København V
Efter et overfald på Vesterbro, der får Rose til at grave i luderen Rita Nielsens sag, der er blevet gemt og begravet i årenes løb.
Lørdag
Nov
17
Café Biografen
Journal 64
Lør. d. 17. november 2018, kl. 13.10 & 20.40.
Café Biografen
Amfipladsen 13, Odense C
Efter et overfald på Vesterbro, der får Rose til at grave i luderen Rita Nielsens sag, der er blevet gemt og begravet i årenes løb.
Lørdag
Nov
17
CinemaxX Bruun's Galleri
Journal 64
Lør. d. 17. november 2018, kl. 13.45, 15.45, 19, 20.45 & 21.15.
CinemaxX Bruun's Galleri
M.P. Bruunsgade 25, Aarhus C
Efter et overfald på Vesterbro, der får Rose til at grave i luderen Rita Nielsens sag, der er blevet gemt og begravet i årenes løb.
Lørdag
Nov
17
Fotorama Biograferne Viborg
Journal 64
Lør. d. 17. november 2018, kl. 14 & 18.30.
Fotorama Biograferne Viborg
Tingvej 4, Viborg
Efter et overfald på Vesterbro, der får Rose til at grave i luderen Rita Nielsens sag, der er blevet gemt og begravet i årenes løb.
Lørdag
Nov
17
Næste side  >>