Kalender til historiske oplevelser i Danmark
Fra:
Til:
Rigsarkivet Aabenraa
Tastegruppe
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 09-12.
Rigsarkivet Aabenraa
Haderslevvej 45, Aabenraa
Pris: (Fri entré)
Vil du arbejde med historiske kilder? Og har du en computer, tid og lyst til at læse gammel håndskrift? Så er det måske noget for dig at blive frivillig indtaster.

I Rigsarkivets Indtastningsportal kan du være med til at afskrive arkivalier og gøre dem søgbare, så alle kan få adgang til indholdet på en nem måde. Hvis du har lyst til at mødes med andre, kan du være med i Rigsarkivet Aabenraas tastegruppe, der mødes fire gange i løbet af foråret. Her kan du få hjælp fra Rigsarkivets personale, udveksle erfaringer med de øvrige tastere, og du vil få tilbudt et kursus i gotisk skriftlæsning.

Ved: Leo Vinther Pedersen, vagtmester, Rigsarkivet, Aabenraa.

Praktiske oplysninger

Du skal medbringe din egen bærbare computer, som skal kunne bruge trådløst netværk. Vi sørger for kaffen og småkagerne.

Tilmelding via Rigsarkivets hjemmeside senest 21-02-2018
Torsdag
Feb
22
Historiens Hus - arkiv & bibliotek
Torsdagsmik
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 10.
Historiens Hus - arkiv & bibliotek
Klosterbakken 2, Odense C
Pris: (Entré: Almindelig 40 kr)
Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker i Historiens Hus.

Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker.
Det er en god idé at tilmelde sig senest dagen før. Emnet for hver enkelt foredrag bliver offentliggjort på Historiens Hus' hjemmeside og i nyhedsbrevet 14 dage forinden.

Tid og sted: torsdag den 22. februar kl. 10.00-12.00 I Historiens Hus

Billetpris: 40 kr.

Billetter til foredragene kan reserveres på tlf.: 65511030 eller på historienshus@odense.dk. Bemærk: Reserverede billetter skal afhentes senest 15 minutter før foredragets begyndelse
Torsdag
Feb
22
Varde Bibliotek
Den anden besættelse - tyske flygtninge i Danmark 1945-1949
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 10.
Varde Bibliotek
Rådhusstræde 2, Varde
Pris: (Entré: Billetter 20 kr)
I 1944 stod det klart, at Hitler ville tabe krigen.

I Tyskland spredte frygten sig for de fremrykkende russiske styrker og sendte 15 millioner mennesker på flugt. 250.000 af dem havnede i Danmark til en blandet modtagelse: Landet var udmarvet efter fem års besættelse - og flygtningene tilhørte fjenden!

Eftertiden har diskuteret Danmarks behandling af de tyske mænd, kvinder og børn: Er det den største humanitære katastrofe i Danmarkshistorien, eller løstes opgaven tilfredsstillende under de vanskelige betingelser? Museumsinspektør John V. Jensen fra Varde Museum fortæller den oversete historie.

I samarbejde med ældreambassadørerne på Varde Bibliotek
Torsdag
Feb
22
Kunstmuseet i Tønder
De kongelige - er en god historie
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 10-12.
Kunstmuseet i Tønder
Kongevej 51, Tønder
Pris: (Entré: kr. 50,00)
Journalist Flemming Nielsen fortæller om sine oplevelser, hvor han har været tæt på de kongelige i Sønderjylland, Sydslesvig, København og Skagen som medarbejder ved dagblade og DR's regionalradio i Syd- og Sønderjylland.

Dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Joachim, dronningens søstre og farbror, den sidste arving til en europæisk kejsertrone og flere med blåt blod i årerne, er hovedpersoner i foredraget. Men det er ikke kun dem med blåt blod, der fortælles om. Man kan møde den ansatte på Gråsten Slot, der var i badekar med dronningen - og fotografen i den sønderjyske residensby, der blev helt forfjamsket, da dronning Ingrid kom ind i hans butik.- Der er ikke ét ord i min fortælling om de aktuelle begivenheder i kongehuset. Foredraget omhandler perioden 1965 til 2008, hvor jeg gik på efterløn og senere pension, fortæller Flemming Nielsen i en pressemeddelelse
Torsdag
Feb
22
Glasmuseet Ebeltoft
Seniorakademi - Bornholm 3
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 10-12.
Glasmuseet Ebeltoft
Strandvejen 8, Ebeltoft
Pris: (Entré: 135 kr. 6 gange for 700)
Glasmuseet lægger for 5. gang lokaler til rådighed i et samarbejde med Syddjurs Folkeuniversitet. Denne gang med foredrag om Bornholm på 6 torsdage: 25/1, 8/2, 22/2, 8/3, 22/3, 5/4.

BORNHOLMS HISTORIE

Torsdag 22/2 Underviser: Cand.mag. Niels Geckler

I dette foredrag skal vi se på Bornholms spændende historie gennem nogle centrale nedslagspunkter fra de sidste 1000 år - fra kirken og kongernes kamp over svenskekrigene til perioden i det 20. århundrede med Bornholms særlige historie under besættelsen, bombardementet i maj 1945, tiden med russerne 1945-1946 og under den kolde krig.

Beliggenheden midt i Østersøen, der en stor del af perioden har været et økonomisk og militærstrategisk nøgleområde, har spillet afgørende ind, og danmarkshistoriske begivenheder og udviklingstendenser har haft et særligt tvist på Bornholm - ikke mindst efter tabet af Skånelandene i 1658 og øens deraf isolerede stilling.
Torsdag
Feb
22
Rigsarkivet Odense
Tastehygge
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 10-14.
Rigsarkivet Odense
Jernbanegade 36 A, Odense C
Pris: (Fri entré)
Bliv frivillig indtaster. Vær med når tastegruppen i Odense mødes for at hygge sig, afskrive historiske dokumenter, hjælpe nye indtastere godt i gang og udveksle erfaringer.

Har du lyst til at arbejde med historiske kilder? Og har du en computer, tid og lyst til at læse gammel håndskrift? Så er det måske noget for dig at blive frivillig indtaster for Rigsarkivet. Opgaven består i at skrive af fra historiske dokumenter, så teksten bliver søgbar for os alle.

Læs mere om frivillig indtastning:De fleste indtaster hjemmefra, men frivillige indtastere mødes også i tastegrupper og indtaster sammen og udveksler erfaringer.

Både nye og rutinerede indtastere er meget velkomne til tastehygge. I de 4 timer vil der være en arkivar til stede, men du bestemmer selv, om du vil deltage i alle 4 timer.

I forbindelse med tastehygge vil der hver gang være oplæg om, hvordan indtastningerne er brugt i forskning, hjælp til gotisk håndskrift eller om forskellige kildetyper. Der vil være mulighed for at komme med forslag til oplæg.

Praktiske oplysninger

Du skal selv medbringe bærbar PC, som skal kunne bruge trådløst netværk.

ingen tilmelding
Torsdag
Feb
22
Vikingelandsbyen
Vikingernes vinter
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 12.
Vikingelandsbyen
Ledøjevej 35, Albertslund
Pris: (Entré: 50 kr. for voksne, 25 kr. for børn)
Ta' med ud i Vestskoven ved Vikingelandsbyen og oplev tilblivelsen af nordens længste vikingebro- og vej. I vinterferien afholder vi særlige børneaktiviteter for hele familien om 'Vikingernes vinter' med både bål, jagt og bueskydning.

Det er vinter på Storgården i Vikingelandsbyen og storbonden forbereder et vintergilde for de bygmestre som bygger på hans store Vikingebro. Han vil gerne invitere bygmestrene på jagt inden gildet, derfor har han brug for en gruppe trælle som er dygtige til at opspore skovens dyr og til at jage dem med bue og pil. Trællene skal også være gode til at lave ild til madlavning og varme. Et af vikingernes vigtigste redskaber var ildstålet, men det kræver håndelag og en god fyrsvamp at få tændt et godt bål. Derfor skal vi samle fyrsvamp i birkemosen og arbejde med at tænde bål med et rigtigt vikingetændstål - og mon ikke der bliver tid til fortælling af en rigtig vikingesaga rundt om bålet
Torsdag
Feb
22
Nationalmuseet
Vinterferie med Rullingerne fra Ramasjang
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 12-15.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Voksne 85 kr, børn 50 kr. Entré til museet er inkluderet i prisen)
Tusinder af toiletrulle-rockstjerner udstilles på Nationalmuseet fra 11. februar til 2. april 2018. I vinterferien i uge 7 og 8 kan børn lave Rullinger fra danmarkshistorien i museets Rullinge-værksted.

Ramasjangs Mini MGP-stjerner får deres helt eget univers på Nationalmuseet. De tusind artister hænger i loftet, gynger i kugler og gør sig til i deres egen udstilling i et inferno af stjernestøv, glimmer og pailletter. Se de små superstjerner på Nationalmuseet fra 11. februar til 2. april.

Lav din egen historiske-Rulling

Nationalmuseet opfordrer børn, deres forældre og bedsteforældre til at tage en håndfuld toiletruller med ind på museet. I Rullinge-værkstedet kan de forvandle en hensunken toiletrulle til Christian 4., Caroline Mathilde, en lureblæser fra Bronzealderen, Egtvedpigen, en viking eller en rockstjerne.

Alle kan lave deres egen Rulling - det eneste, det kræver, er fantasi og en tom toiletrulle.

Tid og sted: Nationalmuseet 11. til 25. februar kl. 12-15.

Bemærk! Mandag den 19. februar har museet lukket.

Foto: Benjamin Hesselholdt // Nationalmuseet
Torsdag
Feb
22
Cirkusmuseet i Hvidovre
Cirkusleg i vinterferien
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 12.30-14.30.
Cirkusmuseet i Hvidovre
Hovedporten 6, Avedørelejren, Hvidovre
Pris: (Entré: 50 kr. for voksne og gratis for børn i følge med voksne)
Få store grin med hele familien og opdag nye evner til Cirkusleg. Her kan I prøve alt fra jonglering til trapez i museets sal indrettet til cirkusaktiviteter. En cirkusartist vil være klar til at hjælpe. Entréen giver også adgang til museet.
Torsdag
Feb
22
Christiansborg Slot - De Kgl. Repræsentationslokaler
Omvisning i Riddersalen med Dronningens gobeliner
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 13.
Christiansborg Slot - De Kgl. Repræsentationslokaler
Prins Jørgens Gård 5, København K
Pris: (Entré: Omvisningen er inkluderet i entréprisen)
1000 års danmarkshistorie på en time. På omvisningen gennemgås de mange motiver i Bjørn Nørgaards farvestrålende gobeliner fra år 2000 - dansk erhvervslivs storslåede fødselsdagsgave til Dronning Margrethe.

Alle dage i åbningstiden: kl. 13 (på dansk)

Omvisningen varer ca. 1 time

Med forbehold for lukkedage og aflysninger i forbindelse med H. M. Dronningens officielle arrangementer.

Sted: De Kongelige Repræsentationslokaler: Prins Jørgens Gård nr. 5, 1218 København K

Læs mere på christiansborg.dk.

Foto: Thorkild Jensen // Christiansborg
Torsdag
Feb
22
Ringsted Museum & Arkiv
Foredragsrækken: Humlerorehus og Gods
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 14-16.
Ringsted Museum & Arkiv
Køgevej 41, Ringsted
Pris: (Entré: 30 kr)
Torsdag den 22. februar klokken 14-16 fortæller Bent Mejer-Larsen den spændende historie om Humlerorehus og Gods. Ved du for eksempel, hvem kong Humble var?

Det er beretningen om, hvordan minister N.P. Arnstedt ved køb af jord i årene 1933-38 skabte et gods på en størrelse af ikke mindre end 649 ha., hvor han lod opføre en herregårdslignende ejendom på 1200 kvm. med en fantastisk smuk park med damme og springvand, og dertil et kæmpe væksthus fyldt med eksotiske planter og fugle. Et sted som tiltrak besøgende fra både Danmark og udlandet, og med hele herligheden beliggende i Humleore skoven. Man vil stadig kunne finde stedet inde i skoven, men ikke længere i den pragt, som det var engang. Beretningen handler også om, hvorfor stedet ser ud, som det gør i dag.
Af hensyn til servering af kaffe/kage á 30 kr. er tilmelding nødvendig senest dagen før afholdelse. Ledige billetter sælges i døren, dog uden garanti for, at der er kage nok.
Foredragsrækken byder traditionen tro på møder med Ringstedere med en historie at fortælle.
Sted: Ringsted Museum, Køgevej 41
Pris: 30 kr. pr. foredrag (inkl. entré til museet)
Medlemmer af Museumsforeningen kan købe partoutkort til alle 8 arrangementer.
Pris: 160 kr. Beløbet kan indsættes på Nordea-konto
2520-2551305697 og mærkes "Foredragsrække" samt indbetalerens navn.
Torsdag
Feb
22
Djurslands Museumsforening
Kaffefortællinger: Molbohistorier
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 14-16.
Djurslands Museumsforening
v/ Kjeld Simonsen, August Kroghsvej 93, Grenaa
Pris: (Entré: 50 kr. billetten købes på museets hjemmeside)
Hør overinspektør Jakob Vedsted fortælle om de fiffig-dumme molboer og om molbohistoriernes kulturhistorie. Foredraget serveres med kaffe og kage.
Torsdag
Feb
22
Rigsarkivet, Viborg
Den anden Thule-sag - en historie om hvalrosser, raketter og solpletter
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 15-16.
Rigsarkivet, Viborg
Ll. Sct. Hans Gade 5, Viborg
Pris: (Fri entré)
Kom og hør den ukendte og dramatiske historie om et rumforskningsprojekt ved Thule Air Base. Gratis foredrag på Rigsarkivet, Viborg.

Thuleulykken og statsminister H.C. Hansens hemmelige brev til ambassadør Val Peterson, der i 1957 gav grønt lys til amerikansk opmagasinering af atomvåben i Grønland, har efterladt et billede af en generel dansk eftergivenhed overfor amerikansk aktivitet på Grønland under den kolde krig. En ukendt, dramatisk historie om et gigantisk militært rumforskningsprojekt ved Thule Air Base i 1968 vidner imidlertid om en mere nuanceret og kompliceret dansk holdning til amerikansk aktivitet i Grønland.

Ved: Henrik Knudsen, seniorforsker, Rigsarkivet, Viborg

Tilmelding via Rigsarkivets hjemmeside senest 21/2-18
Torsdag
Feb
22
Aalborg Stadsarkiv
Slægtsforskning
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 15-17.
Aalborg Stadsarkiv
Arkivstræde 1, Aalborg
Pris: (Gratis)
Hvor stammer jeg fra og hvordan finder jeg tilbage til min oldemors oldefar?

Det kan du måske finde på nettet.

Men ved du ikke hvordan du kommer i gang eller er du kørt fast i din søgning?

HistorieAalborgs personale og erfarne slægtsforskere fra Slægtshistorisk Forening for Aalborgegnen er parat til at hjælpe dig.

Medbring gerne din egen pc, vi har trådløs adgang til nettet.

Vel mødt!
Torsdag
Feb
22
Flynderupgård Museet, Museerne Helsingør
Anna Paulines Rejse
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 16 & 19.30.
Flynderupgård Museet, Museerne Helsingør
Agnetevej 9, Espergærde
Pris: (Entré: Løssalg: 50 kr)
Fra Vestindisk slave til Dansk borger. Klassisk skuespil. Aldersgruppe: Fra 15 år. Varighed: 50 min uden pause.

Anna Paulines Rejse, er en historisk forestilling, der handler om Anna Pauline Hansen. Hun er født slave, men som 5-årig kommer hun med sin far til Danmark, hvor hun bliver en del af det danske borgerskab, men hvordan har det været at være mulat i 1800-tallets Danmark?
Denne levende fortælling rummer en personlig og autentisk dimension, idet skuespiller Sofie Walbom er Anna virkelige tiptipoldebarn.
Sofie tager os med på en tidsrejse, til dengang Danmark stadig var en kolonimagt - Annas dagbog åbnes, og med den åbner sig en anden verden. Samtidig reflektere Sofie over Annas fremmedgjorthed og trækker tråde frem til nutiden. Sommetider flettes de to tider sammen og bliver til en

Medvirkende: Sofie Walbom

Instruktør: Nila Ramayya
Torsdag
Feb
22
Skanderborg Museum
Gratis omvisning i Holger Blom
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 16.30-17.30.
Skanderborg Museum
Adelgade 5, Skanderborg
Hør den spændende historie om Holger Blom. Omvisningen er gratis, når entréen er betalt. Den sidste torsdag i måneden kan du komme med på gratis omvisning i museets spændende udstilling om Holger Blom.

Danmarks modekonge Holger Blom kreerede smukke kjoler til adelens damer, højborgerskabets fruer og datidens store teater- og filmdivaer. Under rundvisningen hører du fortællingen om de flotte kjoler og om kvinderne der bar dem. Bliv også klogere på historien om Holgers barndom i Skanderborg og hvorfor han endte med ikke at videreføre det store familiefirma, der var købstadens største virksomhed. Kom med bag kulisserne i systuerne hvor de fantastiske kreationer blev lavet sammen med branchens bedste syersker

Der er særlig aftenåbning fra 16.00-18.00. Rundvisningen foregår fra 16.30-17.30
Torsdag
Feb
22
Bakkehuset
Litterær salon
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 17.
Bakkehuset
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Pris: (Entré: 50 kr)
Kunstnerne Ursula Andkjær Olsen og Stense Andrea Lind-Valdan performer og forfatteren Tomas Lagermand Lundme læser efterfølgende op af egne værker. Salonen finder sted i forbindelse med Bakkehusets særudstilling "Alle vores ting".
Torsdag
Feb
22
Rudersdal Museer, Mothsgården
Skumringstur Mothsgården - Kirkeskoven
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 17-ca 18.30.
Rudersdal Museer, Mothsgården
Søllerødvej 25, Holte
Pris: (Entré: 90,- for voksne, gratis for børn under 18)
Kom med en tur i Kirkeskoven og på Mothsgården og hør om den spændende skovhistorie i vores område.

Vi mødes på Mothsgårdens gårdsplads og går ad hulvejen ned til Søllerød Sø og videre til Kirkeskoven. Turen afsluttes med en lille rundvisning i Mothsgårdens særudstilling "Kongens skov - folkets skov", samt efterfølgende forfriskninger med vin/vand og snacks.

Tilmelding ikke nødvendigt
Torsdag
Feb
22
Den Fynske Landsby
Skumringsaften i Den Fynske Landsby
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 17.30-19.
Den Fynske Landsby
Sejerskovvej 20, Odense S
Pris: (Entré: 85 kr. i entre/65 kr. for medlemmer)
Kom og oplev skumringstimen på forskellige årstider. Du får en lille rundvisning med fokus på årstidens traditioner, arbejdsopgaver og højtider, og Levende Historie viser årstidens sysler frem. Måske har madmor også lidt godt til ganen.

Februars skumringsaften handler om den mørke tid, hvor man samledes indenfor til aftensæde. Kvinderne forarbejdede tekstiler og mændene reparerede redskaber mv., imens historierne svirrede. Vi skal høre om vejrvarsler, vinterhøjtider og mørketid - og have en lille varmende smagsprøve i Torupgårdens hyggelige stue.

OBS. Tilmelding er nødvendig på 6551 4601 eller museum@odense.dk
Torsdag
Feb
22
Mediemuseet
Arbejdende værksteder på Mediemuseet
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 18-20.
Mediemuseet
Brandts Torv 1, Odense C
Pris: (Fri entré)
Hver tirsdag-onsdag kl. 10-12, samt torsdag kl. 18-20 kan du opleve gammelt håndværk på Mediemuseet.

Du kan møde papirmageren, hånd- og maskinsætteren, trykkeren og bogbinderen i deres værksteder og opleve, hvordan aviser, bøger og andre trykte medier blev produceret i de gode, gamle dage.

Bemandingen er skiftende, men der sker altid noget i de arbejdende værksteder på Mediemuseet tirsdag og onsdag formiddag samt torsdag aften!
Torsdag
Feb
22
Danmarks Borgcenter, Kornerups Rådhus
Margrethe 1.s Verden
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19.
Danmarks Borgcenter, Kornerups Rådhus
Algade 97, Vordingborg
Pris: (Entré: 75 kr / 60 kr for Årskortholdere)
I 1353 fik Valdemar Atterdag og hans dronning Helvig en datter, der skulle blive en datidens og danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvinder.

Mød den unge prinsesse Margrethe og hør historien om hendes barndom i Vordingborg og om det Danmark, som hun voksede op i, indtil hun som tiårig blev gift med den norske konge.

Margrete 1. var dronning med andel i regeringsmagten i Danmark 1376-1412, i Norge 1380-1412 og i Sverige 1389-1412. Hun var uden sidestykke den mest magtfulde danske kvinde i middelalderen og grundlagde den såkaldte Kalmarunion. Margrete blev født i 1353 som datter af Valdemar Atterdag og dronning Helvig. Som 10-årig blev hun 9. april 1363 gift med kong Håkon 6. af Norge (og Sverige).

Ingen kender måske Margrethe I. bedre end museumsinspektør og seniorforsker på Nationalmuseet, forfatter og historiker Vivan Etting, som har skrevet adskillige bøger og artikler om Margrethe og det den verden, som hun voksede op i. I sit foredrag giver Vivian Etting en introduktion til Margrethe og hendes verden i midten af 1300-tallets Europa.

Foredraget foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Der forefindes teleslynge samt elevator i Kornerups Rådhus.

Forsalg: Billetter kan bestilles online her eller købes i Café Borgen på Danmarks Borgcenter, Næstved Museum, Møns Museum og Køge Museum.

Pris 75 kr / Årkortholdere 60 kr. Gebyr 10 kr på alle billetter.

Der serveres kaffe og småkager i pausen
Torsdag
Feb
22
Historiens Hus - arkiv & bibliotek
Kaffeslabberas og nydelsesmidlernes historie
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19.
Historiens Hus - arkiv & bibliotek
Klosterbakken 2, Odense C
Foredrag v/Annette Hoff, der er historiker og seniorforsker i Den Gamle By. Arr.: Folkeuniversitetet.
Torsdag
Feb
22
Møntergården
Vikingernes landsbyer
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19-21.
Møntergården
Møntestræde 1, Odense C
Pris: (Entré: 50 kr)
Kom til et interessant foredrag på Møntergården med fokus på den nyeste viden.

Vikingetiden var mere end lange togter i vikingeskibene. Hjemme levede vikingerne som bønder i landsbysamfund, og dette foredrag er en enestående mulighed for at høre mere om den nyeste forskning indenfor vikingernes landsbyers opståen og forandring.

I forbindelse med Møntergårdens særudstilling "Knuds Odense - vikingernes by", inviterer Odense Bys Museer i samarbejde med Folkeuniversitetet til en spændende række af foredrag, der går helt tæt på udvalgte genstande og emner i udstillingen.

Foredragene foregår i Møntergårdens forhal, hvor der serveres kaffe og kage. Herefter vil der være rundvisning i særudstillingen med særligt fokus på de historier og genstande, som knytter sig til dagens emne. Tilmelding er nødvendig på Folkeuniversitetet i Odense (fuodense.dk)
Pris: 50 kr. betales ved indgangen.

Oplægsholder: Jesper Hansen.
Torsdag
Feb
22
Vikingeskibsmuseet
Foredrag: Hvordan kan kulturskattene på havbunden bevares?
Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19.30.
Vikingeskibsmuseet
Vindeboder 12, Roskilde
Pris: (Entré: 50 DKK)
I aftenens oplæg ser vi på hvordan havbundens, der rummer utallige skatte, kan undersøges, stabiliseres og bevares.

På havbunden findes en sand marinarkæologisk skattekiste, der er en vigtig kilde til belysning af vores historie og kultur. Fundende omfatter skibsvrag, bopladser, hele byer og landskaber.

EU bevilgede midler til et europæisk forskningsprojekt, der blev koordineret af David Gregory fra Nationalmuseet i København. Projektet skulle udvikle redskaber og teknikker til at undersøge, vurdere, stabilisere, overvåge og bevare undervandsarkæologiske steder. På engelsk forkortet SASMAP. I foredraget vil resultaterne af dette projekt blive fremlagt.

Foredragsholder: David Gregory, forskningsprofessor, seniorforsker, Nationalmuseet.

Alle foredrag finder sted i Vikingeskibshallen på Vikingeskibsmuseet, og er gratis for medlemmer med ledsager. Billetter sælges ved indgangen, dørene åbnes kl. 19.00
Torsdag
Feb
22
Næste side  >>