Kalender til historiske oplevelser i Danmark
Fra:
Til:
Odins Odense
Nutidsskjald beretter om hemmelige budskaber fra fortiden
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 10-16.
Odins Odense
Store Klaus 40, Odense N
Pris: (Entré: 60,- voksne 30,- børn, medlemmer gratis)
Ek hlewagastir holtijaR horna tawido - guldhornets tekst, hvad mon det betyder? Ingvart Thyge Christiansen, nutidsskjald og forfatter, indtager pladsen ved arnen i Jernalderlandsbyen og inviterer dig til at høre med når gamle budskaber får nyt liv.

Mød en forfatter

Ingvart Thyge Christiansen beretter om Nordens åndelige rødder. Odins to ravne har siddet på hans skuldre og hvisket megen visdom i hans ører. Det er der foreløbigt kommet to eventyrlige bøger ud af og en tredje er på vej i "Kong Pukkelrygs Saga". Du kan opleve en levende fortælling om bålet der beretter om et budskab fra en anden verden: en udlægning af runeteksten på det lille guldhorn - Ek hlewagastir holtijaR horna tawido. Få et signeret eksemplar af forfatterens bøger, som kan købes på dagen. Det er kl. 11.00 og igen kl. 14.00

Lej en aktivitetskurv som du kan tage med rundt i landsbyen. Prøv at grutte mel, slynge armbånd, spille spil og giv jernalderkvinden dragt på.

Gå på runejagt og leg oldtidslege
Lørdag
Okt
21
Anchers Hus
Intro til Anchers Hus - omvisning
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11.
Anchers Hus
Markvej 2-4, Skagen
Anna og Michael Ancher er to af de absolutte nøglefigurer i kunstnerkolonien på Skagen. På denne omvisning får du en introduktion til deres liv og værk samtidig med at vi bevæger os rundt i de rum de levede i.

På væggene er der malerier og tegninger af kunstnerfamilien selv og arbejder af deres kunstnervenner. I alt rummer det store hus op imod 5000 kunstværker fra næsten 100 danske, svenske, norske, tyske, engelske og hollandske kunstnere.

Blandt de mange kulturhistoriske genstande er også kunstnermøbler og japanske genstande.

Huset står i dag fuldstændig som da Anna Ancher døde i 1935.

Omvisningen er gratis for museets gæster
Lørdag
Okt
21
Christiansborg Slot - De Kgl. Repræsentationslokaler
Bag guvernørens spejle
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11(DA) og 15(EN).
Christiansborg Slot - De Kgl. Repræsentationslokaler
Prins Jørgens Gård 5, København K
Pris: (Entré: Inkluderet i entréprisen)
Christiansborg Slot bliver caribisk guvernørbolig fra 16. september til 17. december 2017.

Da Dansk Vestindien blev solgt til USA i 1917, skulle guvernørboligerne på øerne rømmes. En kostbar møbelsamling fra den tidligere guvernør, Peter von Scholten, blev lastet på et skib og sendt til Danmark.

De vestindiske møbler afslører bagsiden af kolonitiden

Møblerne er hovedpersonerne i udstillingen Bag Guvernørens spejle. Peter von Scholtens balsal i Dansk Vestindien genskabes i de kongelige sale sammen med mange af hans møbler.

Christiansborg Slot forvandles til caribisk guvernørbolig

Når de besøgende begiver sig op ad Dronningetrappen, træder de ind i Peter von Scholtens guvernørbolig, som den så ud i 1833.

Palmeblade er strøet ud på trappen, så gæsterne ikke trækker det vestindiske sand og støv med ind i de strålende sale. Der dufter af kaprifolium i skumringstimen, og tonerne af de sidste nye hofdanse for pinaforte strømmer ud i balsalen.

Peter von Scholten havde været på indkøb i Europa flere gange for at udsmykke sine stuer. Og pragtfulde så de da også ud på Skt. Thomas og Skt. Croix. Men kun for en stund, for de blev ædt op indefra.

Termitter mæskede sig i møblerne, og de blev derfor sendt tilbage til Europa for at blive kopieret. Fire gange rejste de fleste af møblerne frem og tilbage mellem Europa og Dansk Vestindien.

Til sidst fik den caribiske kultur og natur bugt med danskerne. Møblerne smuldrede og de slavegjorte gjorde oprør.

Efter næsten 200 år som kolonimagt måtte guvernøren trodse kongen og give efter for de slavegjortes frihedskrav. Han underskrev slaveriets endeligt i 1848.

I 1917 var det stormombruste vestindiske kapitel i danmarkshistorien forbi. Møblerne lastet på et skib og sejlet over Det Atlantiske Ocean til Danmark for sidste gang. Flere af dem endte i salene på Christiansborg Slot

Spejl dig i historien

Gå med på en guidet omvisning og hør hele historien om Peter von Scholtens møblement.

Alle dage i åbningstiden: på dansk kl. 11, på engelsk kl. 15.

Mødested: billetsalget i De Kongelige Repræsentationslokaler

Bemærk: En omvisning varer ca. 50 min. Det er ikke nødvendigt at reservere plads på omvisningerne

Tid og sted

Fra 16. september til 17. december kan du spejle dig i guvernørens spejle og opleve udstillingen i de kongelige sale på Christiansborg Slot.

Med forbehold for lukkedage og aflysninger i forbindelse med H.M. Dronningens officielle arrangementer.

Foto: Christiansborg Slot//David Rønne
Lørdag
Okt
21
Nationalmuseet
Rundvisninger i Nationalmuseets highlights
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11(EN), 13(EN) og 14(DA).
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Omvisningen er inkluderet i entreprisen (75 kr))
Kom ind og mærk historiens vingesus, når Nationalmuseet inviterer dig med på en rejse rundt i Danmarks historie. Hele sommeren har du mulighed for at komme med på en guidet rundvisning og høre spændende historier om nogle af Nationalmuseets highlights.

Turen tager 50 minutter, og omvisningen er inkluderet i entréprisen. Der er omvisninger både på engelsk (EN) og dansk (DA).

Plan for Highlights-omvisninger sensommer/efterår 2017

Oktober-december:

Lør-søn kl. 11 og 13 (EN)

Lør-søn kl. 14 (DA)

Mødested: Informationen på Nationalmuseet

Foto: Lennart Larsen // Nationalmuseet
Lørdag
Okt
21
Nationalmuseet
Rundvisning i Klunkehjemmet
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11, 12 og 13.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: 50 kr)
Kom med på rundvisning i Klunkehjemmet og få et unikt indblik i Klunketiden.

Rundvisninger hver lørdag og søndag samt helligdage kl. 11, 12 og 13.

Mødested: Nationalmuseets Forhal

Varighed: Ca. en time.

Få skridt fra Nationalmuseet ligger Klunkehjemmet - grosserer Rudolph Christensens herskabelige lejlighed, der fremstår fuldt møbleret og stort set uændret i tidens klunkestil. Familien Christensen flyttede ind i lejligheden i 1890, og du kan opleve det fornemme interiør og en stemning, der er præget af datidens normer, hjemlig hygge og tidens gode håndværk.

Pris: 50 kroner pr. person.

Du kan købe billetter online her: http://billet.natmus.dk/rundvisninger/omvisning-i-klunkehjemmet eller i Informationen i Nationalmuseets forhal.

På grund af den meget begrænsede adgangskapacitet skal alle deltagere have billet - også børn uanset alder. Rundvisningen egner sig ikke til børn under 6 år.

Vær opmærksom på, at der desværre ikke er elevator op til lejligheden, og at der derfor ikke er adgang med kørestol, klapvogn eller rollator.

Foto: Nationalmuseet
Lørdag
Okt
21
Aalborg Bibliotekerne
Sigurd fortæller Danmarks historier
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11-12.
Aalborg Bibliotekerne
Hovedbiblioteket, Rendsburggade 2, Aalborg
Pris: (Gratis)
Hør de fantastiske historier om hvordan vores land blev til. De historier, vi fortæller om os selv, definerer, hvem vi er.

Den anerkendte entertainers ambition er at formidle en uundværlig del af den almene dannelse og at bidrage med identitetsskabende ballast til de kommende generationer.

Sigurd Barretts personlige formidling af historien
Udgangspunktet for projektet er Undervisningsministeriets historiekanon, der rummer 29 emner, som alle er obligatoriske i folkeskolens historieundervisning.

Formidlingen af Danmarkshistorien sker i helt samme ånd, som man kender fra Barretts formidling af alt fra klassisk musik, opera og jazz til Bibelens fortællinger og hans historier om de nordiske og græske guder. Og som alle voksne, der har læst Barretts bøger højt for sine børn, vil vide, er der også masser at komme efter for forældrene.

For Sigurd Barrett har arbejdet med Danmarkshistorien været et af de mest meningsfulde projekter i hans karriere.

"I mit arbejde med projektet har jeg fået en helt ny forståelse for, hvordan forskellige beslutninger og begivenheder kan forme historien og få konsekvenser, som kan mærkes i mange hundreder og endda tusinder af år frem.

Blandt Sigurd Barretts mange projektpartnere finder man blandt andre Nationalmuseet, Danmarks Radio, Politikens Forlag, Det Danske Filminstitut, Historielab i Jelling og Falihos (Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag), som bidrager med historiefaglig konsulentbistand, indhold til og kvalificering af projektet
Lørdag
Okt
21
Annebjerggård Hovedgård - Odsherreds Museum - Odsherreds Kulturhistoriske Museum
Efterårsferie: Skibsbygning, beskøjter og skibsøl
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11-15.
Annebjerggård Hovedgård - Odsherreds Museum - Odsherreds Kulturhistoriske Museum
Annebjerg Stræde 1, Nykøbing Sj
Pris: (Entré: 50 kr)
Lørdag den 21. oktober kl. 11-15 Besøg det marinhistoriske værksted og få en god historie om skibsbygning.

Annebjerggård har støvet det gamle marinhistoriske værksted og ansat en vaskeægte styrmand til at styre skibet. Han guider matroserne igennem en fortælling fra dengang der blev bygget skibe på Annebjerggård. Der fortælles også historier om Willemoes der kæmpede på Danmarks sidste linieskib. I det marinhistoriske værksted kan man finde ud af hvordan det var at leve til søs og der kan smages på både beskøjter og skibsøl.

For børn fra 6-12 år

Aktiviteten er gratis når entreen er betalt
Lørdag
Okt
21
Odsherred Kulturhistoriske Museumsforening
Skibsbygning, beskøjter og skibsøl
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11-15.
Odsherred Kulturhistoriske Museumsforening
Annebjerg Stræde 1, Nykøbing Sj
Glæd dig til historier om: Skibsbygning på Annebjerggårds genåbnede marinhistoriske værkstedBerømte sø-kaptajner på Danmarks sidste linjeskibLivet til søs. Smag også på beskøjter og skibsøl :-).

Arrangementet egner sig til 6-12-årige børn og deres medfølgende voksne.

Gratis adgang, når først museums-entréen er betalt.

Entrépriser på Odsherreds Museum
Lørdag
Okt
21
Strandgaarden Museum - afd. af Ringkøbing-Skjern Museum
Høstmarked på Strandgaarden
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11-16.
Strandgaarden Museum - afd. af Ringkøbing-Skjern Museum
Husby Klitvej 5, Ulfborg
Pris: (Entré: 50 kr)
Når den kolde efterårsvind suser ind over kysten og rusker i træværket, er det tid til at trække indenfor og lade hyggen brede sig. Derfor inviterer Strandgaarden traditionen tro igen i år til høstmarked i oktober.

Her kan I opleve forskellige levende værksteder og masser af sensommerens lækkerier.

Åbningstid
15. - 22. Oktober
Høstmarked alle dage kl 11-16
Lørdag
Okt
21
Tøjhusmuseet
Tordenskioldsdage
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11-17.
Tøjhusmuseet
Tøjhusgade 3, København K
Pris: (Entré: Dagsbillet: 0-3 år gratis, 4-17 år 75 kr, 18 år og op 125 kr. Deluxebillet: 0-3 år gratis, 4-17 år 150 kr, 18 år og op 200 kr.)
Oplev København på Tordenskjolds tid, når Tøjhusmuseet genopliver den berømte søhelt og vækker den gamle krigshavn til live i efterårsferien.

Året er 1717. Der er krig, og Tordenskjold gør sig klar til kamp. Kanonerne buldrer, krigsskibene bliver ladet med ammunition og proviant, og havnen emmer af sømænd og liv.

Træd ind i et historisk univers med levende sømandsmarked, kom ombord på historiske fregatter og deltag i sjove børneworkshops. Torsdag og fredag den 19.-20. oktober kulminerer festivalen med teaterforestilling i Tøjhusgården og et spektakulært søslag med historiske skibe i Københavns Havn.

Sømandsmarked for hele familien

Tag familien under armen, og rejs tilbage til år 1717. Oplev markedsplads og sømænd netop hjemvendt fra de syv have. Børn kan lære om livet under Tordenskjolds kommando og selv prøve kræfter med hans våben. Tag med på skattejagt og få samtidig hele historien om Christian 4.s våbenkammer i København.

Sømandsmarkedet er åbent hver dag fra den 15. til 22. oktober kl. 11-17.

Program

15.-22. oktober kl. 11-17 - Efterårsferie med markedsplads, børneaktiviteter, guidede ture m.m.

19.-20. oktober kl. 18-20 - Spektakulært skuespil og søslag i Københavns Havn.

Entré:

Dagsbillet

Gælder til markedsplads, historiske skibe, børneaktiviteter, byvandringer, foredrag.

0-3 år: gratis

4-17 år: 75 kr.

18 år og op: 125 kr.

Åbent alle dage fra 15. til 22. oktober kl. 11-17. Også åbent mandag

Deluxe-billet

Gælder til samme aktiviteter som dagsbilletten inkl. siddeplads og sikret udsyn til teaterforestilling i Tøjhusgården og søslag i Københavns Havn.

0-3 år: gratis

4-17 år: 150 kr.

18 år og op: 200 kr.

Teaterforestilling og søslag foregår 19. og 20. oktober kl. 18-19.45 (anbefalet alder +6 år).Praktisk information

Tordenskioldsdage foregår primært under åben himmel i og omkring Tøjhusgården på Tøjhusmuseet. Sømænd er vant til al slags vejr, men vi anbefaler alligevel varmt og praktisk tøj til det lunefulde danske efterårsvejr. Børneaktiviteter og foredrag foregår til dels indenfor.

Tordenskioldsdage på Tøjhusmuseet er skabt i samarbejde med Fonden Tordenskiold i Frederikshavn, Kuturhavn 365 og Nordea-fonden.

Kulturhavn365 er et udviklingsprojekt under Københavns Kommune og er sat i søen for at skabe kulturaktiviteter i Københavns Havn hele året rundt. Projektet er støttet af Nordea-fonden i 2015-2017 og uddeler midler via Havnekulturpuljen.

Foto: Tøjhusmuseet
Lørdag
Okt
21
Bork Vikingehavn
Det' for børn på Bork Vikingehavn
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 11-17.
Bork Vikingehavn
Vikingevej 7, Hemmet
Lad børnene leve sig ind i vikingetiden. Den 9. 29. Okt. er der "levende historie", og de kan prøve de mange skiftende aktiviteter fx. tinstøbning, fladbrød, bueskydning og lave læderpung.

Der vil også være skattejagt og de kan prøve vikingetøj

Der er åben alle dage kl. 11.00 - 17.00

Entre: 100 kr. Børn og unge under 18 år gratis
Lørdag
Okt
21
Spillemands-, Jagt og Skovbrugsmuseet
Åbent Hus på Vedsted Skovhus og Rørbæk Savværk
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 12-16.
Spillemands-, Jagt og Skovbrugsmuseet
Cimbrervej 2, Rebild, Skørping
Lørdag den 21. oktober 2017 fra kl 12.00 - 16.00. Savværkslauget levendegør savværket starter langsaven og bloksaven og der fremstilles bl.a. brædder.

Rørbæk langsaven er fra omkring 1938, bloksaven fra Vegger Karetmagerværksted er fra omkring 1890.
Der bliver fortalt om savværket og formidlingen af skovens historie

Tag endelig madkurven med - madpakkehuset er åbent.

Mødested: P-pladsen på Himmerlandsvej lige øst for Rebild. Herfra går man det sidste stykke op til Vedsted Skovhus og legepladsen Røverknolden.

Pris: Gratis

Arrangører: Rebild Savværkslaug, Kulsvierlauget i Rold Skov, Museum Rebild og Naturstyrelsen Himmerland
Lørdag
Okt
21
Christiansborg Slot - De Kgl. Repræsentationslokaler
Omvisning i Riddersalen med Dronningens gobeliner
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 13.
Christiansborg Slot - De Kgl. Repræsentationslokaler
Prins Jørgens Gård 5, København K
Pris: (Entré: Omvisningen er inkluderet i entréprisen)
1000 års danmarkshistorie på en time. På omvisningen gennemgås de mange motiver i Bjørn Nørgaards farvestrålende gobeliner fra år 2000 - dansk erhvervslivs storslåede fødselsdagsgave til Dronning Margrethe.

Alle dage i åbningstiden: kl. 13 (på dansk)

Omvisningen varer ca. 1 time

Med forbehold for lukkedage og aflysninger i forbindelse med H. M. Dronningens officielle arrangementer.

Sted: De Kongelige Repræsentationslokaler: Prins Jørgens Gård nr. 5, 1218 København

Læs mere på christiansborg.dk.

Foto: Thorkild Jensen // Christiansborg
Lørdag
Okt
21
Apotekersamlingen
Rundvisning i Apotekersamlingen
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 13-14.
Apotekersamlingen
Østerågade 9, Aalborg
Pris: (Entré: 50 kr. Billet købes på www.nordmus.dk/kob-billetter)
Helt oppe under loftet i Jens Bangs Stenhus gemmer sig en sand skatkiste af historier og genstande. Den enestående samling kan kun tilgås på udvalgte dage i forbindelse med rundvisning. Fra 1665 til 2013 har der været apotek i stueetagen i det gamle hus.

Gennem årene har apotekerne sat krukker og møbler, udgået medicin og gamle apparater op på loftet.

Billetter til rundvisningerne på Apotekerloftet kan købes online her. Tilmelding kan ligeledes foregå på Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg, hvor billetten betales og hentes senest kl. 12 på selve dagen. Der kan ikke købes billetter ved mødestedet.

Mødested: Indgangen til Jens Bangs Stenhus, Østeraagade 9, 9000 Aalborg.

Bemærk venligst: Da Apotekerloftet ikke er opvarmet, anbefaler vi en varm trøje, når man skal på rundvisning
Lørdag
Okt
21
Koldinghus
Lørdagsrundvisning
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 14.
Koldinghus
Markdannersgade 11, Kolding
Pris: (Entré: Entré til museet)
Temaerne for rundvisningerne offentliggøres løbende.
Lørdag
Okt
21
Værftshallerne
Helsingør Dagblads 150 års jubilæumsfest
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 14-19.
Værftshallerne
Ny Kronborgvej/Allégade, Helsingør
Den 21. oktober 2017 er en mærkedag for Helsingør Dagblad - Det er nemlig 150 år siden, at det første eksemplar af Helsingør Dagblad udkom.

Det vil vi gerne fejre sammen med læsere, abonnenter, kunder og venner ved en festlig reception i Helsingørs historiske værftshaller den 21. oktober 2017 om eftermiddagen. I er alle inviteret - og I skal nok få mere information om arrangementet her eller på Facebook eventet
Lørdag
Okt
21
Musik-Cafeen
Foredrag om Qullissat - byen, der ikke ville dø
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 15.
Musik-Cafeen
Strandvejen 100, Lønstrup, Hjørring
Foredraget er lavet på baggrund af bogen af samme navn. 1969-1972 tvangsflyttede man knap 1.100 mennesker fra Qullissat til andre dele af Grønland. Venner, naboer og familie blev spredt ud over 2.000 km en afstand som fra København til Istanbul.

Folkeflytningen er den største i danmarkshistorien, og den fik smertelige følger for mange af de fraflyttede

Journalist og forfatter Søren Peder Sørensen har over fire somre besøgt den afsides beliggende spøgelsesby ud for Grønlands vestkyst, hvor han har interviewet de fraflyttede, der sommer efter sommer vender tilbage for at genfinde deres tabte paradis

Og der vil blive vist billeder fra den historiske begivenhed, som det var, da Dronningen besøgte den... nedlagte by i sommeren 2015

Det er en bevægende og dramatisk historie. En konsekvens af Danmark som kolonimagt og på godt og på ondt en del af den fælles (og oversete) historie mellem Danmark og Grønland

Entre kr. 75 inkl. kaffemik

Arrangeres i samarbejde i et samarbejde mellem med Foreningen NORDEN, Lokalhistorisk Forening og Landsbyrådet Havtornens Rige
Lørdag
Okt
21
Selah Center
Sigurd Barrett fortæller Danmarkshistorie
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 16.
Selah Center
Klokkestøbervej 1a, Viborg
Pris: (Entré: 175,00 DKK)
Sigurd fortæller Danmarkshistorie.

En af vort lands mest folkekære entertainere har kastet sig over sit mest ambitiøse projekt til dato. Gennem et illustreret bogværk, et musikalbum, et omfattende undervisningsmateriale, et iPad-spil, et brætspil for hele familien, 40 film optaget historiske steder i Danmark til fri download, en tv-serie en koncertturné vil den anerkendte entertainer formidle Danmarkshistorien over de næste 3 år.

Lørdag den 21. oktober kl. 16.00 holder Sigurd Barrett hans band så koncert i Viborg. Koncerten bliver en spændende oplevelse for store små, hvor Sigurd Barrett dykker ned i Danmarkshistorien på en sjov underholdende måde

Børn fra 0-3 år gratis adgang.

Velkommen!
Lørdag
Okt
21
Gjerrild Kro og Hotel
Naturlig " MAD FRA SKOV & HAV Gjerrild Kro - Djursland - Østjylland
Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 18.
Gjerrild Kro og Hotel
Gjerrild Bygade 16, Glesborg, Grenaa
Præsenteret af European Region of Gastronomy og Gjerrild Jagtforening. Omkranset af havet, eventyrlige skove og et historisk slot er Landsbyen Gjerrild på Djursland, i særdeleshed rig på dyreliv, inspirationskilder og gode fortællinger.

Disse rigdomme vil vi på Hotel Gjerrild Kro gerne dele ud af gennem en aften med fokus på, hvordan vi i flere generationer har benyttet naturens skattekiste til at skabe et "naturligt" godt måltid for stedets rejsende. Ved at servere en lækker 3-retters menu m/vin, vil vi give dig et indblik i, hvordan natur og krokultur spiller sammen når maden laves med respekt for områdets dyreliv og afgrøder. Hertil vil måltidet blive en sanselig oplevelse i mere end en forstand, da madens historie vil blive suppleret af en jægers fortællinger
Lørdag
Okt
21
Mediemuseet, Odense Bys Museer
Harry Potter Festival på Mediemuseet
Fre. d. 20. og lør. d. 21. oktober 2017, kl. 10-17.
Mediemuseet, Odense Bys Museer
Brandts Torv 1, Odense C
Troldmænd og hekse, kom til Harry Potter festival på Mediemuseet!

Få dine sensationelle skriblerier på forsiden af Profettidende sammen med Rita Rivejern og troldmandstypograferne og besøg Weasleys Wunderkammer, en samling af mugglernes sære medieteknologier
Lørdag
Okt
21
Aalborg Historiske Museum
Udstilling om udgravningerne på Budolfi Plads
Tir. d. 17. til lør. d. 21. oktober 2017, kl. 10-17.
Aalborg Historiske Museum
Algade 48, Aalborg
Pris: (Entré: Voksne 40 kr. Børn og unge under 18 år fri entré)
Nu er det muligt at se de spændende fund, der allerede er gjort på Budolfi Plads og i området derved. De er udstillet på Aalborg Historiske Museum, som ligger tæt ved udgravningen.
Lørdag
Okt
21
Middelfart Museum
Historisk detektiv for børn
Tir. d. 17. til lør. d. 21. oktober 2017, Tir-lør kl. 11-17.
Middelfart Museum
Algade 8, Middelfart
Kom ned på Middelfart Museum i efterårsferien og få udleveret en detektivopgave. Du kan hente opgaven enten på museet i Algade 8 eller i Henner Friisers Hus i Brogade 8. Der er varm kakao og boller i Café Inga til alle dygtige detektiver.

Kom og vær med!

Gratis for børn
Lørdag
Okt
21
Arbejdermuseet
Skæg med stauning - efterårsferie
Man. d. 16. til lør. d. 21. oktober 2017, kl. 10-16.
Arbejdermuseet
Rømersgade 22, København K
Pris: (Entré: børn gratis adgang, voksne 75 kr)
Klar til efterårsferiens skæggeste oplevelse? Kom på Arbejdermuseet og prøv dine skills af som arbejderbarn og som statsminister. Kan du klare læretiden som smed eller cigarsorterer, (børne)arbejde som bybud ved siden af skolen og skrive valgslogans?

Arbejdermuseet går all in på Stauning i efterårsferien. Fra mandag til lørdag kan du hver dag gå i lille Thorvalds fodspor fra at være en arbejderdreng i en barsk tid til at blive Danmarks statsminister - og som sad på posten helt frem til sin død i 1942.
Vi garanterer, at det bliver en skæg oplevelse, både for mor og far, og for dig - og så er det helt gratis for børn!

Kom og prøv:

Smedeværksted. Kom i lære som smed og lav en oplukker eller mobilholder.

Lav din egen kludedukke. Skal den ligne Stauning eller en af hans damer?

Cigarsortering. Hvor hurtigt kan du sortere cigarerne? Og hvor pænt? Sortér og pak cigarer på tid.

Sekretærarbejde. Prøv pennen og skriv på skrivemaskine.

Plakatværksted. Hvad ville du bestemme, hvis du blev statsminister? Lav din egen plakat!

Et øjeblik med Staunings skæg. Få et øjeblik ansigt til ansigt med Staunings afklippede skæg

Familieomvisning - Fra arbejderdreng til Statsminister

Varm kakao og oplæsning. Hør historier om rabarberdrengen på loftet.

Se filmen 'Lille Thorvald - Store Stauning' i Staunings kontor.

Leg og prøv børnearbejde, som da Stauning var barn.

Spis Staunings favoritter - smørrebrød til frokost i restauranten
Og meget mere.....

Læs mere her

Børn under 18 år har altid gratis adgang på Arbejdermuseet - også i efterårsferien. Alle aktiviteter er gratis
Lørdag
Okt
21
Kongernes Jelling
Efterårsferie på Kongernes Jelling
Lør. d. 14. til lør. d. 21. oktober 2017, kl. 10-17.
Kongernes Jelling
Gormsgade 23, Jelling
Pris: (Fri entré)
Kongernes Jelling er i gang med at opføre et stykke palisade på forpladsen. Kom og se byggeriet skride frem og giv måske en hånd med. Besøg udstillingen og deltag i de særlige ferieaktiviteter.

Fra lørdag til og med lørdag:
  • klæd dig ud som en viking i salen
  • kl. 14.00 rundvisning på monumentområdet, pris 30 kr.


Fra tirsdag til og med lørdag:
  • vikingeleje
  • krigerskole kl. 11.30, 13.00 og 15.00
  • følg byggeriet af den nye palisade - måske kan du svinge øksen?


Tirsdag, onsdag og torsdag laver Sejdmændene gourmethotdogs på forpladsen
Lørdag
Okt
21
Næste side  >>