Kalender til historiske oplevelser i Danmark
Fra:
Til:
Nexø Museum
Barndomsminder fra livet i byen under besættelsen
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 10.
Nexø Museum
Havnen 3, Nexø
Pris: (Pris: 50 kr i entre Mobil pay)
En bytur om livet under besættelsen med mangel på næste alt. Der fortælles om de mange tyske aktiviteter på vor ø, fra kanonbatterier til radarskærme og V forsøgene fra Peenemünde over Bornholm.

Rationeringen bevirkede at der var mangel på fødevarer og brændsel. Mælkemanden spændte sin hest foran mælkebilen eller anskaffede en gengas generator, der brugte bøgebrænde, også rationeret. Det blomstrede op med mange genbrugsforretninger, en averterede "Vi har alt fra knappenåle til ubåde". Ingen Kaffe, the eller cykeldæk.

Tyskerne brugte Bornholm som marine base med uddannelse af besætninger og afprøve nye våben. Ubådene skulle gøres lydløse ved Brodde statioen, Englænderne havde Asdic, Hydrofoner. Kanonbatteriet på Dueoode, planlagt 4 stk. på 38 cm med skudvidde på 55 km med 500 kg. granter. Radar udvikling på Bock i Olsker.
Tirsdag
Aug
20
Tønder Kunstmuseum
Byvandring i Tønder
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 10.
Tønder Kunstmuseum
Wegners Plads 1, Tønder
Pris: (Entré: 80 kr + evt. gebyr)
Tirsdag den 20. september kan du komme med på byvandring i den gamle del af Tønder by. Guide Alice Dam vil fortælle om byen, dens huse, kirken og det liv, der har udspillet sig i byen.

Vi skal bl.a. høre om Digegreven, Madam Hagge, møbeldesigneren Wegner og alle de andre, der har gjort Tønder til en kulturhistorisk perle. Startsted: Foran Tønder Kunstmuseum, Wegners Plads 1, 6270 Tønder
Tirsdag
Aug
20
Fregatten Jylland
Højsæson på Fregatten Jylland
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 10.
Fregatten Jylland
S.A. Jensensvej 4, Ebeltoft
Pris: (Entré: 90-145 kr)
Hele sommeren er der fuld gang i den gamle fregat! Se hele programmet her eller på vores hjemmeside: www.fregatten-jylland.dk.

Dagligt program:

10:30 Historisk rundvisning
11:30 Hør om fregattens kanoner
12:00 Kanonskud
12:45 Lav dit eget reb
14:00 Historisk rundvisning
14:00 Rundvisning på tysk (Onsdage)
15:00 Hør om fregattens kanoner
15:30 Kanonskud
15:40 Lav dit eget reb
17:30 Historisk rundvisning (Onsdage)
Tirsdag
Aug
20
Den Fynske Landsby
Vores Eventyr
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 10-16.
Den Fynske Landsby
Sejerskovvej 20, Odense S
Pris: (Fri entré)
Kom med rundt i Den Fynske Landsby og prøv at digte som H.C. Andersen.

I undervisningsforløbet "Vores Eventyr - en gåtur i H.C. Andersens metode" besøger eleverne Den Fynske Landsby, hvor de gennem eventyrfortællinger, små opgaver og ved at gå på opdagelse i museet får indblik i H.C. Andersens særlige metoder.

Eleverne skal bruge deres fantasi og fortællerlyst i forskellige aktiviteter, der indbyder til lærerige fortolkninger af forfatterens fortællinger og i forhold til deres samtid. Eksempelvis skal eleverne lege med fortællerpositionen gennem "Klods-Hans" eller se på Den Fynske Landsby med den grimme ællings øjne. Til sidst skaber eleverne deres eget eventyr, hvor de anvender H.C. Andersens greb.

Eleverne får udleveret deres egne eventyrbøger, hvor de samler deres historier undervejs.

Praktisk information:
Fag: Dansk (det er muligt selv at kombinere med historie i lærermaterialet)
Varighed: 120 min
Aldersgrupper: 5. klasse
Antal børn: Op til 28
Pris:
Gratis for skoler i Odense Kommune (grundet støtte fra H.C. Andersen Fonden), 900 kr. for skoler uden for Odense Kommune.

Forløbet kan bookes alle dage i hele perioden.
Nærmere info om booking kan findes hos Odense Bys Museer

Booking sker via Odense Bys Museer.

Anbefalet alder: Fra 10 år

Arrangør: Odense Bys Museer
Støttet af: H.C. Andersen Fonden

Alle tider er vejledende
Tirsdag
Aug
20
Nationalmuseet
Ny udstilling: På Djengis Khans Stepper
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 10-17.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Almindelig entrépris)
Træd ind i de mongolske nomaders rige fra 7. juni. Forude venter en tidsrejse i den transsibiriske jernbane, en himmelstræbende ger og en krigermumie.

Steppernes hersker, Djengis Khan, rejste et storslået rige på de endeløse mongolske sletter i 1200-tallet. Herfra galoperede hans horder af ryttere ud og erobrede verden fra Kina til Østeuropa. Rytterne slog aldrig rod. Når årstiden slog om, pakkede de alt, hvad de ejede op på karavaner af kvæg og drog videre.

Nu kan Nationalmuseets gæster møde folket på de mongolske stepper, som stadig rejser med Djengis Khan i ånden under den bagende sol eller i isnende kulde.

I udstillingen træder man direkte ind i en raslende togvogn, der gungrer over skinnerne. Næsten 1000 år passerer forbi vinduet. Først galopperer Djengis' ryttere forbi i en støvsky, og til sidst overhaler toget en karavane af tætpakkede firehjulstrækkere. Når man stiger ud af togvognen, står man på stepperne foran en stor ger, mongolernes transportable hjem. Ilden fra bålpladsen knitrer, og skygger fortæller om folkehelten Djengis Khan. I geren udfoldes nomadernes kulturhistorie, der kredser om at være på evig rejse med sine dyreflokke.

Se mumien af en Djengis-kriger
I 2016 gjorde man et opsigtsvækkende fund på stepperne. I Altai Hagt bjergene i den vestlige del af Mongoliet fandt man mumien af en mand, som kan være en af Djengis Khans krigere. For mere end 800 år siden blev han lagt i en udhulet træstamme. Manden har været fuldt påklædt med silkekjortel og klædedragt, læderstøvler med filtforing og pelshue. Hans sadel, stigbøjler, bue, pilekogger med pile, trætallerkener og læderposer med proviant er lagt med i kisten til efterlivet. Mumien kan man også se i udstillingen. I oktober 2018 blev han skannet på Århus Universitets Institut for Retsmedicin.

Skanningen afslører bl.a., at han har haft ondt i bagen, og at han skulle udholde en slem tandpine. Hans lænd er slidt af et helt liv på hesteryg. De seks tænder han har tilbage i munden er også slidt ned, og så døjede han med en slags paradentose. I sine sidste år har rytteren med stor sansynlighed kun fået flydende kost. Læs mere om de nye undersøgelser på Moesgaard Museum.

Den danske opdagelsesrejsende Henning Haslund-Christensen blev også betaget af mongolernes barske liv på stepperne. Han drog selv ud og besøgte nomaderne og indsamlede kulturskatte fra mongolerne i årene 1936-1939. Alt fra hverdagsting til rituelle artefakter tog han med hjem til Nationalmuseet. De genstande kan man se i udstillingen.

Kort om Djengis Khan og hans imperium
Djengis Khan (1162-1226) er kendt for sine utrolige ekspansioner og for sin grusomhed på slagmarken. Mindre kendt er han for sin fremsynethed. Han indførte den første lov, et moderne postvæsen og samlede mongolerne som ét folk i et imperium fra 1206 til 1386. Han indførte immunitet for diplomater og ambassadører. I kølvandet på hans erobringer indførte han religionsfrihed til de erobrede folkeslag og åbnede for frihandel. Han omdannede Silkevejen til en af de første og største frihandelszoner. I dag er han en national-og folkehelt, som besegler mongolernes historie som et forenet folk.

Udstillingen "På Djengis Khans stepper - Mongoliets nomader" er udviklet af Moesgaard Museum i samarbejde med Nationalmuseet. Se udstillingen på Nationalmuseet fra 7. juni til. 8. september 2019.

Udstillingen er støttet af Spar Nord Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden.

Foto: Morgan Silk Photography
Tirsdag
Aug
20
Nationalmuseet
Sov sødt - håber du overlever natten!
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 10-17.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Oplevelsen er gratis, når entréen er betalt)
Tør du gå igennem Natmuseet? Overvind din frygt, og bliv modig som aldrig før.

Nyt gysende univers for børn: Døren knirker, mus og rotter pusler i sengen, vinden rusker i skovens grene, uglen tuder og skyggerne smyger sig langs væggene. Når mørket falder på, kalder månen alle lygtemænd, hekse, troldfolk, tyveknægte og genfærd. Vover du dig ud i Natmuseet, risikerer du at stå ansigt til ansigt med nattens frygtindgydende væsener. Lokker de dig på afveje, jager de en skræk i livet på dig, slipper du ud af natten i live?

Med afsæt i nattens kulturhistorie skaber Natmuseet nu et skræmmende univers for børn i følge med en voksen. I kommer ind i hold og bliver guidet igennem natten. På Natmuseet kan børn arbejde konstruktivt med deres frygt og lære af vores forfædre, som har mange løsninger på, hvordan man overvinder nattens rædsler.

OBS. Børn må kun deltage i følge med en voksen. Anbefalet alder: 7-11 år.

Foto: Mads Stahlschmidt
Tirsdag
Aug
20
Kystmuseet Skagen
Køretur i Bedfordbus fra 1937
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 10.30.
Kystmuseet Skagen
P.K. Nielsens Vej 8-10, Skagen
Pris: (Entré: 100 kr)
Bytur rundt i Skagen i en gammel veteranbus - Kystmuseets mest populære aktivitet.

Hyggelig tur i roligt tempo gennem byens gamle og hyggelige kvarterer, omkring havnen forbi fyrene og ud til Grenen, hvor der gøres et kort ophold. Chaufføren fortæller undervejs om Skagen før og nu. En herlig og helt unik oplevelse for hele familien. Bussen er Danmarks eneste bevarede Bedford bus fra 1937.

Billetsalg samt afgang/ankomst: Kystmuseet, P.K. Nielsens Vej 8, Skagen.

Ring og bestil pladsreservation i god tid, da der ofte er rift om biletterne i sommermånederne. Bussen køre to gange ved stor efterspørgsel. Anden gang er klokken 13
Tirsdag
Aug
20
Jenle - Nanna og Jeppe Aakjærs hjem
Oplev Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 11.
Jenle - Nanna og Jeppe Aakjærs hjem
Jenlevej 6, Breum, Roslev
Pris: (Entré: 80 kr)
Hør fortællingen om kunstnerægteparret Nanna og Jeppe Aakjær i Jenles mindestuer.

Hør fortællingen om kunstnerægteparret Nanna og Jeppe Aakjær i Jenles mindestuer. Museet fremviser genstande i tableauer fra et usædvanligt spændende liv, hvor Nanna var håndens og Jeppe åndens mester. Aakjærs digte og sociale romaner kom til verden samtidig med forsamlingshusene, højskolerne, andels- og arbejderbevægelsen og det danske forenings- og velfærdsliv, og sangene er fortsat en del af det levende danske fællesskab og demokrati. Rundviseren vil også fortælle en Aakjærhistorie og i fællesskab synge et par sange
Tirsdag
Aug
20
Bundsbæk Mølle - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum
Tidsrejse på Bundsbæk Mølle
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 11 & 14.
Bundsbæk Mølle - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum
Bundsbækvej 27, Dejbjerg, Skjern
Hver tirsdag i juli og august kan I komme med på en tidsrejse! Vi leger os tilbage i tiden - og oplever Bundsbæk Mølle, sådan som den var den gang tipoldemor var barn. Ta hele familien med, når vi leger os 150 år tilbage i tiden!

Men skynd jer, for vi har travlt! Der er mange forskellige huslige aktiviteter fra gamle dage som vi skal have klaret, inden vi igen lader det magiske grydelåg fører os tilbage til nutiden! Glæd jer til nogle sjove og hyggelige dage, hvor vi leger os lige ind i historien! Og bare rolig, mor og far kan sagtens lege med!

Kaffe, kage, rakkere og rakkerhuset

Når I er tilbage fra Tidsrejsen kan I sætte jer i de hyggelige gamle møllestuer og nyde en kop kaffe og et lækkert stykke kage. Eller se jer om i den lille fine købmandsbutik, hvor I både finder snaps og øl og bløde bamser og søde kort.

I kan også se de spændende udstillinger om rakkerne og hedens folk. Eller gå en tur ud i Bundsbæk Naturpark, hvor I kan opleve både natur, kultur og historie. I naturparken, i Bjørnemosen, finder i nemlig det lille rakkerhus, hvor Jyllands sidste rakkere boede

Praktiske informationer

Tidsrejser på Bundsbæk Mølle: Dato: Hver tirsdag i juli og august kl. 11.00 og 14.00. Du kan også komme med på en Tidsrejse tirsdag den 15. oktober, kl. 14.00.
Pris: Tidsrejsen er gratis, når entréen er betalt
Åbningstider i juli og august: Søndag-torsdag kl. 11.00-16.00.
Entré: 75 kr. Børn og unge under 18 år, har gratis i følge med en voksen.
Billetten gælder også til Dejbjerg Jernalder.
Sted: Bundsbæk Møllevej 25, 6900 Skjern.
Læs mere på: www.levendehistorie.dk
Tirsdag
Aug
20
Nationalmuseet
Rundvisning: Mød vikingerne
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 11 (på engelsk), 13.30 (på dansk) og 15 (på engelsk).
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: 50 kr)
Kom med på en rundvisning i Nationalmuseets nye udstilling "Mød vikingerne." Hvad ved vi egentligt om tiden for 1000 år siden? Hvad er myte og hvad er virkelighed, og hvor går grænserne mellem fakta og fiktion?

Det særlige ved den nye udstilling er at skattene ikke står alene, for omkring dem inviterer Jim Lyngvild os med ind i en verden af krigere, skjoldmøer, vølver og bersærkere. Lyngvilds vikingefascination er del af en lang tradition i Danmark, men "vikinge-hypen" har for længst overskrevet Skandinaviens grænser og findes overalt omkring os, i alt fra vikingemarkeder til internationale tv-serier. Men hvad ved vi egentligt om tiden for 1000 år siden? Hvad er myte og hvad er virkelighed, og hvor går grænserne mellem fakta og fiktion?

Marts, april, maj, september, oktober, november og december

På dansk:
Lørdag og søndag kl 11.00-12.00 og 13.30-14.30

På engelsk:
Lørdag og søndag kl. 15.00-16.00

Juni, juli og august

På dansk alle dage kl. 13.30-14.30

På engelsk alle dage kl. 11.00-12.00 og 15.00-16.00

Billetpris: 50 kr.

Foto: Jim Lyngvild
Tirsdag
Aug
20
Den Fynske Landsby
Mød karlen på gården
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby
Sejerskovvej 20, Odense S
Pris: (Entré: 110 kr for voksne, børn under 18 år: gratis)
På Torupgården har karlen travlt i sit huggehus I huggehuset arbejder gårdskarlen med at reparere redskaber og lave nye af træ, eller måske er han i gang med at lave en ny malkestol.
Tirsdag
Aug
20
Den Fynske Landsby
Mød Landsbyens væver
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby
Sejerskovvej 20, Odense S
Pris: (Entré: Voksne: 110 kr, børn under 18 år: gratis)
Det er de smukkeste stoffer, der bliver vævet i Væverhuset. I Væverhuset holder Landsbyens væver til. Her væves stofferne til bl.a. dragter, gardiner og sengeforhæng. Kig forbi væverhuset og se hvad der findes på væven lige nu.
Tirsdag
Aug
20
Ringkøbing Museum - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum
Introduktion til udstillingen Flyvere i natten
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 11.30 & 12.30.
Ringkøbing Museum - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum
Herningvej 4, Ringkøbing
Hvorfor laver man en udstilling? Hvilke historier ligger bag? Hvorfor har man valgt at udstille netop dette?

Bliv klogere på dine spørgsmål og på udstillingen, når Ringkøbing Museums introduktion til "Flyvere i natten" tager jer med ind bag udstillingens flotte facade. Få et indblik i historien om de 19 allierede fly, der styrtede ned omkring Ringkøbing Fjord under Anden Verdenskrig. Alderen på piloter og besætningsmedlemmer var lav, og dødeligheden høj. Ofte efterlod de sig et Tyskland i flammer og en enke derhjemme. Historien bag hvert enkelt flystyrt bliver fortalt med billeder, lyd og genstande

Introduktion foregår på tysk kl. 11.30 og på dansk/engelsk kl. 12.30
Tirsdag
Aug
20
Nationalmuseet
Meet the Danes
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 11.30, 13 og 15.30.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: 50 kr)
Get a local's personal view on Danish cosiness, happiness and life-work balance on this guided tour.

Are Danes really the happiest people in the world? How does the Danish royal family manage to be so popular? Why are there so many cycles in Denmark? Why on earth do Danes think it's safe to leave their babies sleeping in prams on the street while they are in a café? What is that famous Danish liberal-mindedness all about? At the National Museum in the heart of Copenhagen you can now get a unique insider's view of the Danes, Danish society, and the values that have shaped the country.

General information

Price: DKK 50.

Admission ticket is not included and must be bought at the museum.

June - August: Daily at 11.30, 13.00 and 15.30.

Photo: Nationalmuseet
Tirsdag
Aug
20
Nationalmuseet
Vi overlever!
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 12.30 (på engelsk), 14 (på engelsk) og 15.30 (på dansk).
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Omvisningen er inkluderet i entréprisen)
Tag med på vores nye rundvisning og få historien om de første mennesker, der levede i det landskab, vi kalder Danmark i dag.

De kæmpede for deres liv. Imod kulde, sult og fjender. De ofrede til guderne, og de forvandlede naturmaterialer til våben og smykker for at kontrollere en usikker verden.

Sammen var de mestre i overlevelse. På rundvisningen møder vi oldtidens folk og stiller spørgsmålet: Kan de inspirere os til at overleve i dag?

På dansk: alle dage kl. 15.30

På engelsk: alle dage kl. 12.30 og 14.00

Pris: omvisningen er inkluderet i entréprisen

Foto: Nationalmuseet
Tirsdag
Aug
20
Kystmuseet Skagen
Køretur i Bedfordbus fra 1937
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 13.
Kystmuseet Skagen
P.K. Nielsens Vej 8-10, Skagen
Pris: (Entré: 100 kr)
Bytur rundt i Skagen i en gammel veteranbus - Kystmuseets mest populære aktivitet.

Hyggelig tur i roligt tempo gennem byens gamle og hyggelige kvarterer, omkring havnen forbi fyrene og ud til Grenen, hvor der gøres et kort ophold. Chaufføren fortæller undervejs om Skagen før og nu. En herlig og helt unik oplevelse for hele familien. Bussen er Danmarks eneste bevarede Bedford bus fra 1937.

Billetsalg samt afgang/ankomst: Kystmuseet, P.K. Nielsens Vej 8, Skagen.

Ring og bestil pladsreservation i god tid, da der ofte er rift om biletterne i sommermånederne. Bussen køre to gange ved stor efterspørgsel. Anden gang er klokken 13
Tirsdag
Aug
20
Tønder Kunstmuseum
Musikteater - The BeatRoots
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 13 i pumpehuset.
Tønder Kunstmuseum
Wegners Plads 1, Tønder
Pris: (Entré: 160 kr + evt. gebyr)
I The BeatRoots er vi både i teatret og til koncert. Fra dramatikken stjæler vi den medrivende historie, de genkendelige karakterer og fra koncerten stjæler vi musikken, vildskaben og publikums engagement.

Vi møder to landmandsbrødre, der sammen med deres hustruer har skabt bandet The BeatRoots. Oprindelig var det brødrene, der spillede til familie- og vejfester, men med hustruernes ankomst og indtræden i bandet har de pludselig fået en succes. De er på turné 250 dage om året, og publikum elsker dem for deres smittende spilleglæde. Koncert efter koncert leverer de varen, men det slider på fællesskabet, ægteskaberne og bandet. Og imens succesen fodrer ambitionsniveauet hos nogle, tabes lysten hos andre, og de ægteskabelige stridigheder, tvivlsomme barndomsoplevelser og de vidt forskellige drømme for bandets fremtid, får langsomt fællesskabet til at smuldre. Gennem forestillingen følger vi bandets bestræbelser på at fastholde deres private relationer, når misundelse og personlige ambitioner skal forenes med familieliv og børn. The BeatRoots er ny dansk musikdramatik skrevet af en af tidens mest eftertragtede dramatikere Line Mørkeby. Rolf Hansen og Jacob Teglgaard står på scenen sammen med musikerne Christine Worre Kann og Marie Louise Von Bülow. Stykket opføres i Pumpehuset v. Tønder Kunstmuseum, Wegners Plads 1, 6270 Tønder
Tirsdag
Aug
20
Nexø Museum
"Nexø sandstenens by"
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 14 på Museet.
Nexø Museum
Havnen 3, Nexø
Pris: (Entré: 50 kr entre til Museet)
Et foredrag om Nexø sandstenen, dens dannelse for ca. 580 mill. år siden. Og anvendelse i vor by. Aflejret i et ca. 120 m tykt lag ovenpå Svaneke granitten. Frederiks stenbud fra 1756. Varighed 1 time.

Foto billed serie følger foredraget på storskærm på 1. sal. Ca. 25 siddepladser.

Sandstenens aflejring, brydning og anvendelse i Nexø by gennem århundreder. Til bygning, f.eks. Nexø sognekikrke, Kirkeskolen, Nexø museum. Anvendt i mange andre bygninger, også som facade udsmykning. Et utal af gravminder. Brugsgenstande som møllesten, peber kværne og molerne på nexø havn. Trapper foran de gamle huse. Sandstensgærder hvor der stadig findes mange. Nye opmurede stengærder, springvandet på Nexø torv.

Der fortælles om livet i stenbruddet til lukningen 1956.

I 1990 erne blev der brudt sandsten til reperation af frihedsstøtten på Vesterbogade i et nyt brud bag Konservesfabrikken. Der ligger stadig 2 stebrud i Bodislker sogn
Tirsdag
Aug
20
Moesgaard Museum
Guidet tur: Mosens ofre
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 15-15.45.
Moesgaard Museum
Moesgård Alle 15, Højbjerg
I jernalderen bygger man ikke hellige templer i Danmark, som man gør i Romerriget eller i det Antikke Grækenland. I stedet går man ud i naturen og giver sine ofre.

Kom på en guidet tur om mosen som landskab og som det sted, hvor mennesker gennem årtusinder giver offergaver til guderne, herunder det største offer af alle - et menneske. Grauballemanden er det bedst bevarede moselig i verden. Ham skal vi helt tæt på, og vi skal forholde os til de arbejdsmetoder, som forskerne benytter til at få svar på spørgsmålene om hans liv - alder, helbred, det sidste måltid og hans død. Endvidere skal vi høre om mosens bevarende egenskaber.

Hvornår: Tirsdag 20. august kl. 15.00-15.45
Pris: 50 kr. + entrébillet.
Køb billet til Mosens ofre


Turen er velegnet for familier med børn fra 6 år. Børn 0-17 år har gratis entré men skal indløse billet til den guidede tur
Tirsdag
Aug
20
Tønder Kunstmuseum
Kaptajnsfruerne fra Højer
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 15.15.
Tønder Kunstmuseum
Wegners Plads 1, Tønder
Pris: (Entré: 340 kr + evt. gebyr)
Kom med på en spændende tur til landsbyen Højer og bliv klogere på den fascinerende historie om kaptajnsfruerne fra Højer og meget mere. Højer er blandt andet kendetegnet ved sine store velbevarede marskgårde.

Blandt de flotteste er Højergård på torvet og Kiers Gaard, som ligger ud mod marsken. I midten af 1800-tallet var begge gårde i familien Todsens eje. Døtre af denne Todsen-familie blev indgift i kaptajnsfamilien Kier fra Haderslev. Disse ægteskaber førte Todsen-døtrene jorden rundt og gav dem oplevelser, som kun få af deres samtidige kunne tale med om. Museumsinspektør Mikkel Leth Jespersen vil fortælle denne særlige familiehistorie, som både rummer verdensomspændende søfart og engagement i den nationale konflikt i Sønderjylland. Efter den guidede tur rundt i Højer spiser vi middag på den smukke gård Kiers Gaard, får fortællingen om gården samt et indblik i det spændende og meget aktuelle "Tøndermarsk Initiativet" - et projekt til 250 millioner kroner. Med i prisen er: Kørsel tur/retur, rundvisning i Højer, guider, middag på Kiersgaard, fortælling om Tønder Marsks initiativet. Startsted: Foran Tønder Kunstmuseum, Wegners Plads 1, 6270 Tønder
Tirsdag
Aug
20
Stærekassen
Teatervandring: Kongeligt og kulørt i det indre København
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 16.
Stærekassen
August Bournonvilles Passage 5, København K
Pris: (Pris: 50 Køb billet via Billetto eller reservér på tlf. 3810 2045 (læs mere nedenfor))
Fra Nationalscene til natteliv. Teaterlivet i indre Kbh spænder fra landets fineste scene, Det Kgl. Teater over politiske kabareter til kunstnernes dødsrute efter teatertid.

Få historierne om teatre, kunstnere, værtshuse og hverdagsliv på dagens byvandring fra Kgs. Nytorv til Rådhuspladsen. Guide: museumsinspektør Rikke Rottensten.

OBS: Mødestedet er Stærekassen, August Bournonvilles Passage.

Køb billet via Billetto: https://billetto.dk/e/teatervandring-kongeligt-og-kulort-i-det-indre-kobenhavn-billetter-358735
Eller reservér på tlf. 3810 2045 - OBS: ved reservation betales der med Mobilepay hos guiden eller billetterne kan afhentes og betales på museet, Allégade 5, senest 1 time før vandringen begynder
Tirsdag
Aug
20
Klosterkirken, Helligåndsklosteret
Alsang I Klostret
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 17.
Klosterkirken, Helligåndsklosteret
Klosterjordet 10, Aalborg
Tirsdag
Aug
20
Møntergården
Internationale Fortælledage: Mads Vinding Og Lise Marie Seidelin - Nattergalen Og Snedronningen
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 17-18.
Møntergården
Møntestræde 1, Odense C
Pris: (Fri entré)
Join us for three days with tales from east, west and north!

Endnu engang vender de yderst populære Internationale fortælledage tilbage til H.C. Andersen Festivals. I år kan du blandt andet høre War Stories, som er en fortælleforestilling med den norske performancefortæller Thorgrim Mellum Stene og fortæller og journalist Amir Mirzai. Forestillingen er baseret på Amirs erindringer som soldat og flygtning fra krigene i Iran og Afghanistan, og på de storslåede persiske myter og eventyr han altid har elsket. Oplev også de to optræde solo. Du kan også opleve engelske Nick Hennessey, som er en internationalt anerkendte fortæller, sanger og musiker, der mestrer både storytelling og harpespil, de bevægende historier og den fandenivoldske humor. Du må heller ikke gå glip af den fantastiske palæstinensiske fortæller og skuespiller Fidaa Ataya. Hun har rejst i hele den arabiske verden og mange andre lande, og hun har betaget publikum med sine genfortællinger af palæstinensiske folkeeventyr, sit levende kropssprog og gribende mimik. Vigga Bro åbner fortælledagene. Arrangør: Odense Bys Museer - Fyrtøjet Støttet af: H.C. Andersen Festivals Alle tider er vejledende
Tirsdag
Aug
20
Møntergården
Internationale Fortælledage: Fidaa Ataya - Doma Træet Og Andre Palæstinensiske Folkeeventyr
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 18.30-19.30.
Møntergården
Møntestræde 1, Odense C
Pris: (Fri entré)
Join us for three days with tales from east, west and north!

Endnu engang vender de yderst populære Internationale fortælledage tilbage til H.C. Andersen Festivals. I år kan du blandt andet høre War Stories, som er en fortælleforestilling med den norske performancefortæller Thorgrim Mellum Stene og fortæller og journalist Amir Mirzai. Forestillingen er baseret på Amirs erindringer som soldat og flygtning fra krigene i Iran og Afghanistan, og på de storslåede persiske myter og eventyr han altid har elsket. Oplev også de to optræde solo. Du kan også opleve engelske Nick Hennessey, som er en internationalt anerkendte fortæller, sanger og musiker, der mestrer både storytelling og harpespil, de bevægende historier og den fandenivoldske humor. Du må heller ikke gå glip af den fantastiske palæstinensiske fortæller og skuespiller Fidaa Ataya. Hun har rejst i hele den arabiske verden og mange andre lande, og hun har betaget publikum med sine genfortællinger af palæstinensiske folkeeventyr, sit levende kropssprog og gribende mimik. Vigga Bro åbner fortælledagene. Arrangør: Odense Bys Museer - Fyrtøjet Støttet af: H.C. Andersen Festivals Alle tider er vejledende
Tirsdag
Aug
20
Næste side  >>