Kalender til historiske oplevelser i Danmark
Fra:
Til:
SIFs mødelokale, Søholthuset
Silkeborg Idrætsforenings billeddatabase
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 15.
SIFs mødelokale, Søholthuset
Søholthuset, Ansvej 110, Silkeborg
SIF havde 100 års jubilæum i 2017. Nu åbner vi op for et indblik i mere end 100 års idrætshistorie gennem etableringen af SIFs nye billeddatabase.

Kom og hør om billeddatabasen, de mange tusinde fotos og de fortællinger der knytter sig til dem. Vi glæder os til at se dig.

I samarbejde med SIF

Arrangementet er gratris at deltage i, men husk at reserevere plads via billetlinket
Torsdag
Mar
21
Kirkecenter Kirkebakken
KCK - Mandeklubben
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 16-22.
Kirkecenter Kirkebakken
Kirkebakken 4, Skanderborg
Mandeklubben er: Mænd, der mødes en gang om måneden til uformelt samvær med et godt måltid mad og et indlæg fra en, der har noget spændende at fortælle. Programmet kan ses på sognets hjemmeside. Ønske om medlemskab kontakt: Elmer Lauridsen 2985 6858.
Torsdag
Mar
21
Museum Skanderborg
Fællesmøde for Museum Skanderborg
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.
Museum Skanderborg
Jernbanevej 9, Skanderborg
Pris: (Fri entré)
Kom og oplev Museum Skanderborgs nye bygninger, når vi inviterer ind til fællesmøde torsdag d.21. marts kl.19.00. Vi starter med rundvisning i bygningen og en intro til hvilke tanker, der er for det nye museum og arkiv.

Derefter vil der være fællesmøde og gratis kaffe og kage.

Dagsorden:
1. Valg af dirigent.
2. Beretning om det forløbne år ved Bestyrelse og Kontaktudvalg for Museum Skanderborg.
3. Orientering om regnskab for Museum Skanderborg.
4. Orientering om handlingsplan og budget for det kommende år.
5. Behandling af indkomne forslag.
6. Præsentation af medlemmer i Kontaktudvalget.
7. Eventuelt.

Efterfølgende er der bogudgivelse af Museum Skanderborgs Årbog med korte indlæg fra nogle af forfatterne.

Årbogen kan købes til en meget favorabel pris på dagen. Frivillige ved museet får deres eksemplarer udleveret gratis.

Tilmelding senest 10. marts på mnk@museumskanderborg.dk
Torsdag
Mar
21
Bakkehuset
Litteraturen i sangteksten - fra trylleviser til syrerock
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19-21.
Bakkehuset
Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Pris: (Entré: 50)
Varulve, jalousidrab, fortryllede ungmøer og magiske harper. Folkeviserne er en fælles kulturel erindring, som er gået fra mund til mund siden middelalderen.

Varulve, jalousidrab, fortryllede ungmøer og magiske harper. Folkeviserne er en fælles kulturel erindring, som er gået fra mund til mund siden middelalderen.

Musikkritiker Anna Ullman fra Weekendavisen og musikkyndig Mads Hendrich vil tale om, hvorfor folkevisen er interessant litterært og musikalsk. Under den uformelle samtale vil de spille eksempler på, hvordan folkevisens bloddryppende, grumme, eventyrlige og gribende skæbnefortællinger lever videre i moderne gevandter hos fx beatgenerationen, på metalscenen og inden for både syrerock og electronica.
Samtalen er støttet af Statens Kunstfond.

Billetter sil arrangementet sælges via Billetto
Torsdag
Mar
21
Strandingsmuseum 'St. George' og Marinarkæologisk Center
To danske slaveskibe forlist i 1710 ved Costa Rica
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.30.
Strandingsmuseum 'St. George' og Marinarkæologisk Center
Vesterhavsgade 1 E, Ulfborg
Pris: (Entré: Entre 50,-)
Torsdag den 21. marts kl. 19.30 "Christianus Quintus" og "Fridericus Quartus" - undersøgelserne af to danske slaveskibe, der gik til bunds ved Costa Rica i 1710. v/marinarkæolog Andreas Kallmeyer Bloch.

Efter at have fået 700 slaver ombord på Guldkysten i 1709 satte de to danske slaveskibe Christianus Quintus og Fridericus Quartus kursen mod De dansk vestindiske Øer. På den månedlange rejse over Atlanterhavet slap forsyningerne op, og alle ombord sultede. Da der endelig var land i sigte, gjorde besætningen mytteri og ødelagde skibene, som sank. De formodede vrag af skibene blev lokaliseret i 1970'erne, og gennem de sidste par år har et hold danske og amerikanske marinarkæologer og historikere arbejdet på at finde ud af, om vragene rent faktisk er rester af de to danske slaveskibe. De foreløbige resultater ser meget lovende ud.

Aftenens foredragsholder vil fortælle historien bag vragene og berette om de nye, epokegørende undersøgelser, som han har været en del af.

Efter foredraget er der kaffebord.

Foredraget er gratis for medlemmer af Støtteforeningen for Strandingsmuseum St. George. Kaffebord: 50 kr. Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet
Torsdag
Mar
21
Museum Silkeborg - Blicheregnen
Svend, Knud og Valdemar
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.30.
Museum Silkeborg - Blicheregnen
Blichersvej 30, Kjellerup
Pris: (Entré: kr. 50,- inkl. kaffe og kage)
Kom med til en aften, hvor vi sætter fokus på Blicheregnens kommende særudstilling Kampen om Magten - slaget på Grathe Hede.

Vi kigger nærmere på, hvorfor slaget på Grathe Hede er en afgørende del af Danmarkshistorien. Det var her en årelang borgerkrig endte, og Valdemarstiden tog sin begyndelse. Vi får Saxos Danmarkskrønike, Dannebrog, korstog og selvstændighed fra den tyske kejser efter slaget på Grathe Hede
Torsdag
Mar
21
Venø Kirke
Foredrag ved Lars Novrup Frederiksen
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.30.
Venø Kirke
Klitten 1, Struer
Pris: (Fri entré)
Lars Novrup Frederiksen vil fortælle om sin debut roman Kirstine.

Kirstine er ud af en magtfuld adelig familie, Hvideslægten. Kirstine bliver anbragt på det nærliggende Stubber Kloster ved Vinderup.
Romanen foregår i tidsrummet 1275 til 1287 og sætter med stor kyndighed den dramatiske handling på plads i danmarkshistorien.
Lars Frederiksens debutroman om den unge Kirstine, der snart bliver priorinde på Stubber kloster, fortæller fint om hverdagene i og udenfor klostret og gengiver levende middelaldersamfundet og dets mange spændinger mellem adelen, kirken, storbønderne, kongemagten og klostrene.
Kirstine leder klostret med omtanke og vestjysk handelstalent, og uden at ville det bliver hun og klostret inddraget i den lange kæde af dramatiske hændelser, der leder frem til mordet på kong Erik Klipping .
Lars Novrup Frederiksen, der er bosiddende i Sevel i nærheden af klosterruinen ved Stubber Sø, har beskæftiget sig med lokalhistorie i en årrække
Torsdag
Mar
21
Nørre Aaby Kirke
Foredrag om Emma Gad: "100 år med takt og tone"
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.30-20.30.
Nørre Aaby Kirke
Kirkevej 45 B, indkørsel fra Kagbanken, Nørre Aaby
Vi byder indenfor til Pia Fris Laneths spændende foredrag om Emma Gad "Lad dem ikke helt beherske af deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en vigtig samtale." Sådan skrev Emma Gad i sin uopslidelige Takt og.

Tone, der fyldte 100 år i december 2018. "Kun én hovedregel for alt menneskeligt samkvem bliver aldrig forældet. Det er den at handle mod sine medmennesker ud fra et godt hjerte," lød afslutningen på Emma Gads forord til Takt og Tone. Foredraget denne aften portrætterer en usædvanlig kvinde, som levede i en tumultarisk periode af danmarkshistorien. Emma Gad var dramatiker og journalist, førende medlem af Dansk Kvindesamfund og admiralinde! I hendes etikettebog fra gullaschtidens Danmark kunne opkomlinge og andet godtfolk orientere sig om sociale spilleregler i samfundets øvre sociale lag regler, som i høj grad satte normerne for god opførsel i resten af samfundet. 1918 var samtidig 50-året for 1968, som er blevet synonymt med det oprør, der kastede vrag på autoritære traditioner såvel som på autoriteter og normer for arbejds- og familieliv. Jubilæerne er en god anledning til at tænke over, hvordan normerne for menneskeligt samkvem har ændret sig til det værre og bedre, men først og fremmest til noget helt andet. Læs mere om Pia Fris Laneth
Torsdag
Mar
21
Mungo Park i Gladsaxe,
Erhard Mod Monopolet
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 20.
Mungo Park i Gladsaxe,
Skolesvinget (Grønnemoseskolens Festsal) 10, Søborg
Pris: (Entré: 200 kr + evt. gebyr)
Gladsaxe, året er 1963. DR bygger TV-byen midt i vældfærdstatens nye mønsterkommune. Det eneste TV i Danmark. Den eneste stemme vi hører, når vi tænder fjernsynet. DR er klar til at levere public service til hele folket.

Men byens borgmester Erhard Jacobsen ser rødt. Han ser et DR, som manipulerer! Erhard går til kamp mod monopolet. Han vil sikre en alsidig fortælling om Danmark. I Peter Langdals instruktion udfolder Mungo Park årtiers krig mellem Danmarks første og største bykonge og DR's røde lejesvende. Vi vækker monopolet til live og stiller skarpt på de aktive lyttere og seere som har revset alt fra Cirkeline til Tine Bryld. Vi fremkalder de kritiske licensbetaleres fejde mod julekalender, Matador og Danmarkshistorien. Det er kampen om danskernes holdninger og værdier. Måske vandt Erhard til sidst? Engang så vi alle det samme. I dag er vi alle hver vores tv-station
Torsdag
Mar
21
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Anne Linnet med band
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 20.
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10, Næstved
Pris: (Entré: 330 kr + evt. gebyr)
Anne Linnet "JEG ER JO LIGE HER" - 30 års JUBILÆUMSKONCERT. "Jeg er jo lige her" er titlen på et af danmarkshistoriens bedst sælgende albums.

Det blev udgivet i 1988 og er i salgstal kun overgået af Kim Larsens "Midt om Natten". i 2018 har albummet, som indeholder en håndfuld af Anne Linnets allerstørste klassikere, 30 års jubilæum. Albummet tæller således hits som Kærlighedens Farer, Tusind Stykker, Forårsdag, Tabt Mit Hjerte og mange andre store klassikere. Anne har besluttet at hun vil fejre jubilæet ved at spille albummet + resten af hendes største hits i efteråret 2018 og videre ind i foråret 2019. Der er med andre ord lagt op til et brag af en jubilæumskoncert med alt det bedste fra en af vores allerstørste sangskrivere, og det siger faktisk ikke så lidt. Kom i god tid - indgang via glasbygningen. Inklusiv garderobe. Varighed ca. 2 x 45 min
Torsdag
Mar
21
Grønnemose Skole Festsal
Erhard mod monopolet
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 20.
Grønnemose Skole Festsal
Høje Gladsaxe Torv 4, Søborg
Pris: (Entré: abonnement: 150 kr, børn/unge: 130 kr, gruppe, børn/unge: 40 kr, gruppe, voksne : 160 kr, løssalg: 200 kr, studerende over 25 år: 150 kr)
Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 15 år.

Gladsaxe, 1963. DR bygger TV-byen midt i velfærdsstatens nye mønsterkommune - klar til at levere public service til hele folket. Men byens borgmester Erhard Jacobsen ser rødt. Han ser et DR, som manipulerer, og går til kamp mod mono- polet for at sikre en alsidig fortælling om Danmark. I Peter Langdals instruktion går Mungo Park tæt på årtiers krig mellem Danmarks største bykonge og DR's røde lejesvende. Vi stiller skarpt på de aktive lyttere og seere, som har revset alt fra Cirkeline til Matador, julekalendere og Danmarkshistorien. Det er kampen om danskernes holdninger og værdier. Måske vandt Erhard til sidst? Engang så vi alle det samme.?I dag er vi alle hver vores tv-station

Instruktør: Peter Langdal
Lyddesigner: Rasmus Overgaard Hansen
Lysdesigner: Mikkel Givskov Hansen
Torsdag
Mar
21
M/S Museet for Søfart
120-års fødselsdag for Humphrey Bogart med Per Juul Carlsen
Tor. d. 21. marts 2019, kl. 15.
M/S Museet for Søfart
Ny Kronborgvej 1, Helsingør
Pris: (Entré: 200 kr. for film, oplæg, og Bourbon Blue Cheese burger)
Vi fejrer Humphrey Bogarts 120 års fødselsdag ved at vise søfartsklassikeren Afrikas Dronning. Før filmen et kort oplæg af vært på DR's Filmland og Filmselskabet, Per Juul Carlsen og efter filmen kan du spise som legenden selv. tilmelding@mfs.dk.
Torsdag
Mar
21
Mungo Park i Gladsaxe,
Erhard Mod Monopolet
Fre. d. 22. marts 2019, kl. 20.
Mungo Park i Gladsaxe,
Skolesvinget (Grønnemoseskolens Festsal) 10, Søborg
Pris: (Entré: 200 kr + evt. gebyr)
Gladsaxe, året er 1963. DR bygger TV-byen midt i vældfærdstatens nye mønsterkommune. Det eneste TV i Danmark. Den eneste stemme vi hører, når vi tænder fjernsynet. DR er klar til at levere public service til hele folket.

Men byens borgmester Erhard Jacobsen ser rødt. Han ser et DR, som manipulerer! Erhard går til kamp mod monopolet. Han vil sikre en alsidig fortælling om Danmark. I Peter Langdals instruktion udfolder Mungo Park årtiers krig mellem Danmarks første og største bykonge og DR's røde lejesvende. Vi vækker monopolet til live og stiller skarpt på de aktive lyttere og seere som har revset alt fra Cirkeline til Tine Bryld. Vi fremkalder de kritiske licensbetaleres fejde mod julekalender, Matador og Danmarkshistorien. Det er kampen om danskernes holdninger og værdier. Måske vandt Erhard til sidst? Engang så vi alle det samme. I dag er vi alle hver vores tv-station
Fredag
Mar
22
Grønnemose Skole Festsal
Erhard mod monopolet
Fre. d. 22. marts 2019, kl. 20.
Grønnemose Skole Festsal
Høje Gladsaxe Torv 4, Søborg
Pris: (Entré: abonnement: 150 kr, børn/unge: 130 kr, gruppe, børn/unge: 40 kr, gruppe, voksne : 160 kr, løssalg: 200 kr, studerende over 25 år: 150 kr)
Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 15 år.

Gladsaxe, 1963. DR bygger TV-byen midt i velfærdsstatens nye mønsterkommune - klar til at levere public service til hele folket. Men byens borgmester Erhard Jacobsen ser rødt. Han ser et DR, som manipulerer, og går til kamp mod mono- polet for at sikre en alsidig fortælling om Danmark. I Peter Langdals instruktion går Mungo Park tæt på årtiers krig mellem Danmarks største bykonge og DR's røde lejesvende. Vi stiller skarpt på de aktive lyttere og seere, som har revset alt fra Cirkeline til Matador, julekalendere og Danmarkshistorien. Det er kampen om danskernes holdninger og værdier. Måske vandt Erhard til sidst? Engang så vi alle det samme.?I dag er vi alle hver vores tv-station

Instruktør: Peter Langdal
Lyddesigner: Rasmus Overgaard Hansen
Lysdesigner: Mikkel Givskov Hansen
Fredag
Mar
22
Schloss Gottorf
"Samstagsmaler!" Offener Kunstworkshop für Kinder (6-14 Jahre)
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 10.
Schloss Gottorf
Schlossinsel 1, Schleswig
Pris: (Entré: 3,00 zzgl. Eintritt)

Das Kinderatelier hat wieder geöffnet! Einen Samstag im Monat steht es allen Kinder fürs Zeichnen, Malen, Basteln... zur Verfügung. Unter fachlicher Anleitung können die verschiedensten Materialien ausprobiert werden.

Treffpunkt: Kasse Museumsinsel

Anmeldung nicht erforderlich

Leitung: Jasmin Jacobsen
Lørdag
Mar
23
Nationalmuseet
Meet the Danes
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 10.30 og 12.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: The tour is included in a regular ticket)
Get a local's personal view on Danish cosiness, happiness and life-work balance on this guided tour. The tour is included in a regular ticket.

Are Danes really the happiest people in the world? How does the Danish royal family manage to be so popular? Why are there so many cycles in Denmark? Why on earth do Danes think it's safe to leave their babies sleeping in prams on the street while they are in a café? What is that famous Danish liberal-mindedness all about? At the National Museum in the heart of Copenhagen you can now get a unique insider's view of the Danes, Danish society, and the values that have shaped the country.

General information

The guided tour 'Meet the Danes' is free with a ticket to the National Museum.

January - June: Saturday - Sunday at 10.30 and 12.00

Photo: Nationalmuseet
Lørdag
Mar
23
Nationalmuseet
Børnerundvisning: Fortællinger fra graven
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 10.30 og 12.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Rundvisningen er inkluderet i entréprisen)
Tør du være med, når fortidens døde bliver levende? Så tag med på en rejse i de dødes verden.

Mennesker har altid fortalt historier. Mange har overlevet i tusinder af år, fordi historierne har samlet mennesker rundt om bålet. Andre er gået tabt, når mennesker er gået bort. Heldigvis har de efterladt sig små ting i gravene. De ting er små ledetråde, der hjælper os til at tegne et billede af vore forfædres liv. Så selvom mennesker er døde, fortæller de alligevel historier fra graven.

På denne rundvisning møder børnene 4 skæbner fra vores fjerne fortid.
Bjørn fra stenalderen, som oplever et dramatisk og skæbnesvangert angreb på sin boplads.
Solveig fra bronzealderen, der glæder sig til at danse for solen til årets fest.
Rolf fra jernalderen, som må ofre et menneske, som han har kært for at redde sit folk.
Di-Mut fra Ægypten, der kun kan se sin elskede i ly af natten.

OBS. Barn/børn kan ledsages af én voksen. Max 25 deltagere pr. rundvisning. Tilmelding på dagen i museets billetsalg, efter først til mølle-princippet.

Tider:
Lørdag og søndag 10.30 og 12.00

Foto: Mads Stahlschmidt
Lørdag
Mar
23
Nationalmuseet
Kampskole
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 10.30 og 12.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: 1 voksen + 1 barn 130 kr., ekstra voksen 75 kr., ekstra barn 50 kr.)
Mediter, løs kryptiske gåder og grib sværdet. Vi kaster os ud i ældgammel og ædel kampteknik fra kejsernes Japan. Alle lørdage i marts 10.30 og 12.00.

Mennesket har bekriget hinanden, lige siden vi begyndte at gå på to ben. I den japanske middelalder opstod samuraikrigerne, som forfinede kampen med sværdet. Denne lørdag morgen kan du som en del af Kampskolen blive optaget i den ærefulde samuraiorden.

Men først skal du lære at kontrollere dine tanker, du skal kende krigernes åndeverden og ikke mindst overholde æreskodekset "bushido". Du skal være ærlig, modig og retfærdig. Undervejs møder du en zenbuddhistisk munk og en allerede udklækket samurai. Du skal skrive snirklede skrifttegn og spise klistrede nattobønner. Rejsen ender, om alt går vel, med at du selv bliver en ægte samurai.

Vejledende alder: 6-10 år

Tid: alle lørdage i marts 10.30 og 12.00

Pris: 130 kr. (1 Voksen + 1 barn)
Ekstra voksen: 75 kr.
Ekstra barn: 50 kr.

Billetten giver adgang til hele museet.

NB: Når du har årskort betaler du kun for dit barn: 50 kr.

Foto: Nationalmuseet
Lørdag
Mar
23
Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Dit drømmehus i miniature - historisk workshop for børnefamilier
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 11.
Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Frieboeshvile, Lyngby Hovedgade 2, Kongens Lyngby
Pris: (Entré: Materialepris a 35 kr,-)
Tag familien med, og byg en bondegård, parcelhusvilla eller et drømmehus med rigtige mursten - bare i miniformat!

Formidlingsarkivar Astrid Lystbæk Andersen fortæller om de gamle byggeskikke fra bindingsværk til parcelhuse i Lyngby-Taarbæk. Herefter skal der prøves kræfter med at bygge et hus i minitegl, strå og andre materialer. Værkstedet, der fnder sted i den autentiske gamle vognport på Frieboeshvile, kombinerer historiefortælling med kreative aktiviteter
Lørdag
Mar
23
Nationalmuseet
Rundvisning: Mød vikingerne
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 11 (på dansk), 13.30 (på dansk) og 15 (på engelsk).
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: 50 kr.)
Kom med på en rundvisning i Nationalmuseets nye udstilling "Mød vikingerne." Hvad ved vi egentligt om tiden for 1000 år siden? Hvad er myte og hvad er virkelighed, og hvor går grænserne mellem fakta og fiktion?

Det særlige ved den nye udstilling er at skattene ikke står alene, for omkring dem inviterer Jim Lyngvild os med ind i en verden af krigere, skjoldmøer, vølver og bersærkere. Lyngvilds vikingefascination er del af en lang tradition i Danmark, men "vikinge-hypen" har for længst overskrevet Skandinaviens grænser og findes overalt omkring os, i alt fra vikingemarkeder til internationale tv-serier. Men hvad ved vi egentligt om tiden for 1000 år siden? Hvad er myte og hvad er virkelighed, og hvor går grænserne mellem fakta og fiktion?

På dansk:
Lørdag og søndag kl 11.00-12.00 og 13.30-14.30

På engelsk:
Lørdag og søndag kl. 15.00-16.00

Billetpris: 50 kr.

Foto: Jim Lyngvild
Lørdag
Mar
23
Nationalmuseet
Rundvisning i Klunkehjemmet
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 11, 12 og 13.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Voksne 95 kr., børn 50 kr.)
Kom med på rundvisning i Klunkehjemmet og få et unikt indblik i Klunketiden.

Rundvisninger hver lørdag og søndag samt helligdage kl. 11, 12 og 13.

Mødested: Nationalmuseets Forhal
Varighed: Ca. en time.

Få skridt fra Nationalmuseet ligger Klunkehjemmet - grosserer Rudolph Christensens herskabelige lejlighed, der fremstår fuldt møbleret og stort set uændret i tidens klunkestil. Familien Christensen flyttede ind i lejligheden i 1890, og du kan opleve det fornemme interiør og en stemning, der er præget af datidens normer, hjemlig hygge og tidens gode håndværk.

Pris: voksne 95 kr., børn 50 kr.
Du kan købe billetter online her: http://billet.natmus.dk/rundvisninger/omvisning-i-klunkehjemmet eller i Informationen i Nationalmuseets forhal.

OBS: Begrænset antal billetter, så køb gerne din billet i god tid.

På grund af den meget begrænsede adgangskapacitet skal alle deltagere have billet - også børn uanset alder. Rundvisningen egner sig ikke til børn under 6 år.

Vær opmærksom på, at der desværre ikke er elevator op til lejligheden, og at der derfor ikke er adgang med kørestol, klapvogn eller rollator.

Foto: John Lee og Arnold Mikkelsen
Lørdag
Mar
23
FÆNGSLET
Fængselsbetjentene fortæller
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 11.30 og 13.
FÆNGSLET
Fussingsvej 8, Horsens
Pris: (Entré: 35 kr. + entré)
Kom med en fængselsbetjent på rundvisning gennem det spændende Fængselsmuseum og få en oplevelse ud over det sædvanlige.
Lørdag
Mar
23
Syddjurs Bibliotek
Havnevandring med kamera og finurlige fortællinger
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 13 til 15.
Syddjurs Bibliotek
Vestervej 17, Ebeltoft
Pris: (Entré: Tilmeldding nødvendigt. Syddjurs Bibliotek)
Kom med på opdagelse på Ebeltoft Havn og hør museumsinspektør Tina Bjerregaard fortælle havnehistorier, samtidig med at Museum Østjyllands fotograf Mark Dyer giver gode råd til, hvordan der kan tages gode billeder af fine og skæve detaljer.

Kom med på opdagelse på Ebeltoft Havn og hør museumsinspektør Tina Bjerregaard fortælle havnehistorier, samtidig med at Museum Østjyllands fotograf Mark Dyer giver gode råd til, hvordan der kan tages gode billeder af fine og skæve detaljer. Havneturen ender på Syddjurs Bibliotek i Ebeltoft, hvor bibliotekaren vil give forslag til gode bøger, der kan tage dig med på finurlige litterære rejser. Og så er der selvfølgelig varm kaffe på kanden!

Arrangeret i samarbejde med Syddjurs Bibliotek
Lørdag
Mar
23
Slagelse Teater
Sigurds Danmarkshistorie
Lør. d. 23. marts 2019, kl. 15.
Slagelse Teater
Herrestræde 9, Slagelse
Pris: (Entré: 150 kr + evt. gebyr)
Teaterkoncert for hele familien - ny teateropsætning! Var du vild med "Sigurds Danmarkshistorie", vil du elske denne nye teaterudgave. Sofies far har opfundet en tidsmaskine, og ved en fejl bliver Sofie tryllet tilbage til Danmarkshistoriens begyndelse.

Hun oplever istiden og stenalderfolket, hun møder Egtvedpigen, Grauballemanden, vikingerne og munkene - i guldalderen møder hun både H. C. Andersen og Grundtvig - og efter krigen i 1864 når hun frem til den moderne tid, hvor hun møder sine egne forfædre og dermed sin egen nære historie. Hele tiden bygger dramaet på, om Sofie og hendes far kan genforenes. Forestillingen slutter med det åbne spørgsmål til publikum: Hvad kan vi bruge historien til, og hvordan kan vi dele den med hinanden på tværs af generationerne?. I Sigurds vanlige humoristiske fortællestil og med masser af musik og sangnumre føres børn og voksne gennem hele vores forunderlige fælles historie. Genre: Familieforestilling - anbefales fra 5 år. Producent: Dansk Teaterproduktion i samarbejde med Det Kongelige Teater, Dansk Teater Produktion og Sigurds Danmarkshistorie. Medvirkende: Sigurd Barrett, Adam Ild Rohweder, Ellinor Barrett/Dagmar Barrett, Eskild Dohn, Martin Klausen, Dansere m.fl. Forfatter og komponist: Sigurd Barrett. Instruktion: Louise Schouw. Dramaturg: Miriam Frandsen. Varighed: 1 time og 45 min. inkl. pause
Lørdag
Mar
23
<< Forrige side Næste side  >>