Kalender til historiske oplevelser i Danmark
Fra:
Til:
Holbæk Museum
Prins Valiant
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 19.
Holbæk Museum
Klosterstræde 18, Holbæk
Pris: (Entré: 225 kr + evt. gebyr)
Tirsdag
Aug
20
Skt. Jørgens Kirke
Filmaften - Journal 64
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 19.
Skt. Jørgens Kirke
Parkvej 101, Næstved
Filmaften d. 20. august kl. 19.00 - Journal 64Kom og vær med når vi viser Journal 64 - der fører os igennem et mørkt afsnit af Danmarkshistorien, fyldt med menneskeskæbner på godt og ondt, spænding og spørgsmålet: Hvad er meningen med livet?

Da håndværkere opdager en falsk mur i en ældre københavnsk lejlighed, bliver de vidner til et scenarie, de sent vil glemme. Kriminalkommissær Carl Mørk bliver sat på sagen, og så går det løs. Igennem svunden tid på Sprogø kvindeanstalt til 2019 - hvirvles vi med.NB: Filmen varer 113 min. /vises med danske undertekster. Ostebord og vin/vand til 30 kr
Tirsdag
Aug
20
Geologisk Museum
Er gamle klude genbrugsguld?
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 19-20.30.
Geologisk Museum
Øster Voldgade 5-7, København K
Pris: (Entré: Alm. billet: 75 kr (+ gebyr), Billet for unge (under 25 år) og årskortholdere: 50 kr (+ gebyr))
[JORDEN KALDER] Både som en stilmæssig trend og som reaktion på tøjindustriens enorme belastninger af miljøet er interesse for genbrug af tøj og tekstiler i hastig vækst.

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Både som en stilmæssig trend og som reaktion på tøjindustriens enorme belastninger af miljøet er interesse for genbrug af tøj og tekstiler i hastig vækst. Vintage, Recycling, Upcykling, Slow fashion; Interessen for tøjbytte, genbrug og vintagemode er eksploderet de seneste år. Men ideerne stiller samtidig høje krav til vores forbrugsmønstre, til distribution, til hvordan tøjet produceres og til hvordan de gamle klude kan anvendes, når de på et tidspunkt smides ud.

Spørgsmålene er mange: Er vi overhovedet villige til at gå i genbrugstøj? Er industrien villig til at producere slidstærkt tøj, der kan genbruges i flere generationer? Er gamle klude jordens genbrugsguld?

Debattører:
  • Else Skjold, forsker i bæredygtig mode, adjunkt på Designskolen Kolding
  • Rebecca Vera Stahnke, grundlægger og direktør for Veras
  • David Watson, miljøanalytiker, seniorkonsulent i PlanMiljø


Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

Køb din billet via Billetto.dk...

Læs mere om arrangementet på vores hjemmeside og find flere oplysninger om alle forårets Jorden kalder debatarrangementer her...
Tirsdag
Aug
20
Vestermølle
Guidet rundvisning på Vestermølle
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 19-21.
Vestermølle
Oddervej 80, Skanderborg
Møllelaugets formand Jørgen Lund Christiansen fortæller historien om Vestermølle plus røverhistorier. Der er besøg i Laden, Riddersalen, Okkerhytten og Møllehuset.

Møllerne starter vandturbinen, der trækker jævnstrøms-elværket og stenkværnen, som maler brødkorn til Danmarks bedste mel.

Der sluttes i Virtuelt Museum med information om 500 års danmarkshistorie og fokus på andelsbevægelsen samt dens store skikkelse Anders Nielsen, Svejstrup Østergaard.

Se også Haandværker-laugets smedje under opførsel.

Pris pr. person 30,-
Møllelaugets medlemmer deltager gratis.
Tilmelding ikke nødvendig
Tirsdag
Aug
20
Lejre Museum
Her blev Danmark født! Sorte Muld, Bornholm
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 19-21.
Lejre Museum
Orehøjvej 4B, Lejre
Pris: (Entré: 75 kr)
Premiere på ny foredragsserie om de mange steder, der byder sig til som Danmarks arnested. Første gang om Sorte Muld på Bornholm.

"Historien om kongeriget Danmark begynder her i Lejre". Sådan står der, når du træder ind i den interaktive og opslugende udstilling 'Sagnkongernes Lejre' på Lejre Museum. Med fund som Danmarks største kongehal og den spektakulære Odin-figur fra vikingetid har Lejre for alvor meldt sig ind i danmarkshistorien som Danmarks vugge. Flere steder i Danmark (og tidligere danske besiddelser) byder sig dog frem som dansk arnested. Med foredragsrækken 'HER BLEV DANMARK FØDT!' inviterer vi derfor kolleger fra konkurrerende lokaliteter indenfor og giver dem mulighed for at kaste lys over deres område, unikke fund og historie.

Sorte Muld er navnet på en boplads fra jernalderen nær Svaneke på Bornholm. Et stort og rigt bosættelseskompleks på minimum 1 kvadratkilometer. På den store centrale del af bosættelseskomplekset er der ved udgravninger i 1986-87 og ved efterfølgende rekognosceringer fremkommet mere end 2700 små guldblikfigurer ("guldgubber"). En stor mængde andre høj-status fund vidner om, at bosættelsen gennem mange hundrede år var et vigtigt centrum i Østersøen - sikkert sæde for høvdinge/fyrster med fjerne udlandsforbindelser. Især guldgubbernes billedverden antyder, at Sorte Muld samtidig var et vigtigt centrum for den førkristne kult. Ved nye udgravninger, påbegyndt i 2019, med bl.a. brug af geofysiske metoder, er allerede gjort iagttagelser, der har betydning for tolkningen af den spændende lokalitet.

Aftenens foredragsholder er Margrethe Watt, arkæolog, adjungeret seniorforsker og tidligere museumsinspektør ved Bornholms Museum. Watt har forestået de fleste af udgravningerne på Sorte Muld og fundet af de mange tusind guldgubber, hvortil en stor faglig publikation er nært forestående.

Foredraget udbydes i samarbejde med Lejre Museumsforening og er en del af rækken 'HER BLEV DANMARK FØDT!', der løber på Lejre Museum fra sommeren 2019 til sommeren 2020. Følg med på lejremuseum.dk eller på facebook.

https://billetto.dk/e/foredrag-her-blev-danmark-fodt-sorte-muld-bornholm-tickets-371939
Tirsdag
Aug
20
Gram Slot
Klangveje Klassisk Guitarkoncert
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 20.
Gram Slot
Slotsvej 54, Gram
Pris: (Entré: Billetter 75-249 kr)
En koncertrejse til fods gennem Danmark. Koncert på Gram Slot, søndag den 20. August kl. 20.00.

Nogle mennesker går i deres sommerferie i haven, Frederik Munk Larsen går Danmark rundt med sin guitar på ryggen. Med start i Helsingør den 28. juli gør turen først sydpå over sjælland og siden vestpå igennem sønderjylland - over land, vand og øer - for at ende ved vadehavet hvor den sidste koncert afholdes i Ribe den 21. august. Undervejs påsin rute standserhan op og giver koncert, og hvert sted får en helt speciel koncert, da han i koncertens forløb vil spille musik, der har tilknytning til lige netop denne plet på landkortet. Koncertrejsen har fået navnet: "KLANGVEJE - en koncertrejse til fods gennem Danmark"

Frederik Munk Larsen skildrer sin rejse således:

Som omkringfarende musiker er der ofte ikke tid til indgående at opleve det område man optræder sig i, det være sig by, natur eller kultur. Normalt er man efter endt koncert afsted med bil, bus eller tog igen, med forhåbningen om at have bidraget med musik af høj kvalitet. I denne turnéer det regionale og lokale et hovedtema for rejsen og koncerterne: Der bliver for mig tid til at opleve, indsnuse ja rent fysisk mærke de forskellige egne og lokaliteter. I forlængelse af dette vil koncerterne derfor indeholde musik, der på en eller anden måde forholder sig til og/eller stammer fra de forskellige egne af Danmark. Mange steder kan det tænkes at en lokal musiker/sanger medvirker, andre at der f.eks. spilles musik en lokal komponist. Koncertrejsen skal altså også betone udvekslingen af musik, ideer og erfaringer ikke blot imellem den udøvende og publikum, men også musikere imellem.

Ved koncerten på Gram slot spilles kendte og nye solo værker, der bl.a. knytter an til vandretemaet og det sønderjyske landskab komponeret specifikt til turneen af bl.a. den prisvindende Irske komponist Ailís Ni Riain, meksikanske Erika Vega og danske Bo Gunge.Start en dejlig aften med en lækker buffet som du kan nyde inden koncerten. Book også et værelse så du ikke skal køre hjem efter koncerten. (Telefonnummer 74 82 00 40 # 1)
Tirsdag
Aug
20
Møntergården
Internationale Fortælledage: Torgrim Mellum Stene Og Amir Mirzai - Krigshistorier
Tirsdag den 20. august 2019, kl. 20-21.
Møntergården
Møntestræde 1, Odense C
Pris: (Fri entré)
Join us for three days with tales from east, west and north!

Endnu engang vender de yderst populære Internationale fortælledage tilbage til H.C. Andersen Festivals. I år kan du blandt andet høre War Stories, som er en fortælleforestilling med den norske performancefortæller Thorgrim Mellum Stene og fortæller og journalist Amir Mirzai. Forestillingen er baseret på Amirs erindringer som soldat og flygtning fra krigene i Iran og Afghanistan, og på de storslåede persiske myter og eventyr han altid har elsket. Oplev også de to optræde solo. Du kan også opleve engelske Nick Hennessey, som er en internationalt anerkendte fortæller, sanger og musiker, der mestrer både storytelling og harpespil, de bevægende historier og den fandenivoldske humor. Du må heller ikke gå glip af den fantastiske palæstinensiske fortæller og skuespiller Fidaa Ataya. Hun har rejst i hele den arabiske verden og mange andre lande, og hun har betaget publikum med sine genfortællinger af palæstinensiske folkeeventyr, sit levende kropssprog og gribende mimik. Vigga Bro åbner fortælledagene. Arrangør: Odense Bys Museer - Fyrtøjet Støttet af: H.C. Andersen Festivals Alle tider er vejledende
Tirsdag
Aug
20
Tønder Kunstmuseum
4 plus Hammerslag
Onsdag den 21. august 2019, kl. 09.
Tønder Kunstmuseum
Wegners Plads 1, Tønder
Pris: (Entré: 160 kr + evt. gebyr)
Vi gentager succes fra 2018! Kom igen i år med på en sjov, informativ og underholdende konkurrence-oplevelse, når vi drager på Hammerslagstur til spændende byer i Tønder Kommune!

I hver by vil der være en kort præsentation af lokalområdet, hvorefter vi skal se et hus, der enten er til salg eller har været til salg. Når vi kommer tilbage til bussen, går der Hammerslag i den! Der skal gættes på husets pris. Den person eller det hold, der gætter den mindste difference på alle huse tilsammen, er dagens vinder af konkurrencen. Der er præmier til første, anden og tredjepladsen. Obs. Et hold består af max. to personer. Inklusiv i prisen er bus tur/retur, en frokost + et glas vin samt kaffe og kage. Startsted: Foran Tønder Kunstmuseum, Wegners Plads 1, 6270 Tønder
Onsdag
Aug
21
Tønder Kunstmuseum
Tønder Zeppelinbase
Onsdag den 21. august 2019, kl. 09.45.
Tønder Kunstmuseum
Wegners Plads 1, Tønder
Pris: (Entré: 155 kr + evt. gebyr)
Kom med på en spændende rundvisning i Zeppelin-områdets terræn og bliv klogere på Tønders unikke og helt fantastiske Zeppelinhistorie under 1. verdenskrig.

Kort efter Første Verdenskrigs udbrud i 1914 iværksatte den tyske marine opførelsen af tre nye luftskibsbaser. Én af dem var basen nord for Tønder, hvis første luftskibshal stod færdig i februar 1915. I løbet af krigen blev basen udvidet med endnu to haller, hvoraf den ene var en dobbelthal. Alt dette kan du høre meget mere om på 4+ turen, der består af en spændende rundvisning ude i Zeppelin-områdets terræn, hvor der stadig kan ses spor efter de gamle hangarer, som rummede de gigantiske Zeppelinere. I dag står én af de sidste bevarede tyske flyhangarer fra 1. verdenskrig stadig på basen. Museumsinspektør René Rasmussen fra Museum Sønderjylland er guide på rundvisningen og vil fortælle om historiske facts samt gamle anekdoter fra livet på basen. Derudover får du historien om, hvordan den nyrenoverede flyhangar blev en central del af den danske spillefilm "I krig og kærlighed", som havde præmie i 2018. Prisen er inkl. bus tur/retur, guide og rundvisning. Startsted: Foran Tønder Kunstmuseum, Wegners Plads 1, 6270 Tønder
Onsdag
Aug
21
Nexø Museum
"Flugt ruterne fra og til Bornholm under krigen, 1940 - 45"
Onsdag den 21. august 2019, kl. 10.
Nexø Museum
Havnen 3, Nexø
Pris: (Pris: 50 kr i entre Mobil. pay)
Flugtruterne til Sverige med lokale skippere. De mange tusinde B17 US bombefly der overfløj Bornholm. Nexø Hafenwachstelle på Nexø toldkammer. De mange flygtninge skibe der blev sænket i Østersøen. Mødested: ved flagstangen foran Nexø museum.

Der fortælles om flgtruterne til Sverige med ss "Carl" fra Østbornholmske dampskibsselskab, om ms "Villig" med skipper Jens Peter Bendtsen, der blev kald Østersøens konge"", SE 63 Ramona af Christiansø med Aksel Hansen, der sejlede mennesker til Sverige og Våben til haralds havn. De mange US B 17 bombere der overfløj vor ø om natten og hørtes som en stor bisværm i over 1 time. Dagbomningen af Tyskland, 5 faldt ned her og omkring 80 i Østersøen, hvert fly havde omkring 7 tons bomber. Tyskernes overvågning af Nexø havn fra Toldkammeret, vi har deres dagraporter fra Dec. 1943 til 5. maj 1945. Med optælling af alle skibe til og fra havnen, samt de tyske skibe der lå for anker. Fra Merts måned 1944 kom dagligt flygninge skibe til havnen, 8. marts kom 68flygtninge fra Stolpmünde. Samme dag nogle Hitlerjügend , som jeg så ekcersere nede ved jernbanestationen dagen efter, ca. 25 ialt. 9. maj bomber russerne 42 skibe kl.o 18.00 vest om Christiansø, 32 skibe blev sæket på 100 m vand
Onsdag
Aug
21
Fregatten Jylland
Højsæson på Fregatten Jylland
Onsdag den 21. august 2019, kl. 10.
Fregatten Jylland
S.A. Jensensvej 4, Ebeltoft
Pris: (Entré: 90-145 kr)
Hele sommeren er der fuld gang i den gamle fregat! Se hele programmet her eller på vores hjemmeside: www.fregatten-jylland.dk.

Dagligt program:

10:30 Historisk rundvisning
11:30 Hør om fregattens kanoner
12:00 Kanonskud
12:45 Lav dit eget reb
14:00 Historisk rundvisning
14:00 Rundvisning på tysk (Onsdage)
15:00 Hør om fregattens kanoner
15:30 Kanonskud
15:40 Lav dit eget reb
17:30 Historisk rundvisning (Onsdage)
Onsdag
Aug
21
Lyngvig Fyr - drives af Ringkøbing-Skjern Museum
Kreatid ved Lyngvig Fyr
Onsdag den 21. august 2019, kl. 10-12.
Lyngvig Fyr - drives af Ringkøbing-Skjern Museum
Holmsland Klitvej 109, Hvide Sande
Onsdage i juli og august, åbner det kreative værksted ved den gamle fyrmestergård ved Lyngvig Fyr. Her kan både voksne og børn være med, når vi tegner og lærer om maleteknikker, af den dygtige Anne Sophie, fra AS Visuals.

Anne Sophie har sine egne malebøger med, som er lavet både til børn og vokse- hun vil også fortælle om hvordan malebøger for mange, er blevet en måde at stresse af på, og kan være en vej, til at blive mere mindfull på. Så kom og prøv kræfter med malerkunsten! Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Nyd Vestjyllands bedste udsigt

Efter I har nydt en stille stund ved malebogen, kan I bestige de mange trappetrin og opleve Vestjyllands bedste udsigt!

Lyngvig Fyr har siden 1906, stået vagt ved vestkysten, og tilbyder ud over den fantastiske udsigt også en hyggelig café og museumsbutik, i den gamle fyrmestergård. I caféen kan I nyde den hyggelige stemning over en kop kaffe og hvis vejret er godt, kan I naturligvis sætte jer udenfor. I butikken finder I sjove retrovarer, og hyggelige minder fra Lyngvig Fyr. Adgang til fyret, koster 50 kr. for voksne, og børn har gratis adgang.

Legeplads og skattejagt for hele familien

Er hele familien afsted, så kan I slippe ungerne løs på fyrets flotte naturlegeplads, og prøve den sjove skattejagt for børn. Tag også en gåtur i klitterne, dyp tæerne i Vesterhavet eller saml sten ved stranden
Onsdag
Aug
21
Den Fynske Landsby
Vores Eventyr
Onsdag den 21. august 2019, kl. 10-16.
Den Fynske Landsby
Sejerskovvej 20, Odense S
Pris: (Fri entré)
Kom med rundt i Den Fynske Landsby og prøv at digte som H.C. Andersen.

I undervisningsforløbet "Vores Eventyr - en gåtur i H.C. Andersens metode" besøger eleverne Den Fynske Landsby, hvor de gennem eventyrfortællinger, små opgaver og ved at gå på opdagelse i museet får indblik i H.C. Andersens særlige metoder.

Eleverne skal bruge deres fantasi og fortællerlyst i forskellige aktiviteter, der indbyder til lærerige fortolkninger af forfatterens fortællinger og i forhold til deres samtid. Eksempelvis skal eleverne lege med fortællerpositionen gennem "Klods-Hans" eller se på Den Fynske Landsby med den grimme ællings øjne. Til sidst skaber eleverne deres eget eventyr, hvor de anvender H.C. Andersens greb.

Eleverne får udleveret deres egne eventyrbøger, hvor de samler deres historier undervejs.

Praktisk information:
Fag: Dansk (det er muligt selv at kombinere med historie i lærermaterialet)
Varighed: 120 min
Aldersgrupper: 5. klasse
Antal børn: Op til 28
Pris:
Gratis for skoler i Odense Kommune (grundet støtte fra H.C. Andersen Fonden), 900 kr. for skoler uden for Odense Kommune.

Forløbet kan bookes alle dage i hele perioden.
Nærmere info om booking kan findes hos Odense Bys Museer

Booking sker via Odense Bys Museer.

Anbefalet alder: Fra 10 år

Arrangør: Odense Bys Museer
Støttet af: H.C. Andersen Fonden

Alle tider er vejledende
Onsdag
Aug
21
Nationalmuseet
Ny udstilling: På Djengis Khans Stepper
Onsdag den 21. august 2019, kl. 10-17.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Almindelig entrépris)
Træd ind i de mongolske nomaders rige fra 7. juni. Forude venter en tidsrejse i den transsibiriske jernbane, en himmelstræbende ger og en krigermumie.

Steppernes hersker, Djengis Khan, rejste et storslået rige på de endeløse mongolske sletter i 1200-tallet. Herfra galoperede hans horder af ryttere ud og erobrede verden fra Kina til Østeuropa. Rytterne slog aldrig rod. Når årstiden slog om, pakkede de alt, hvad de ejede op på karavaner af kvæg og drog videre.

Nu kan Nationalmuseets gæster møde folket på de mongolske stepper, som stadig rejser med Djengis Khan i ånden under den bagende sol eller i isnende kulde.

I udstillingen træder man direkte ind i en raslende togvogn, der gungrer over skinnerne. Næsten 1000 år passerer forbi vinduet. Først galopperer Djengis' ryttere forbi i en støvsky, og til sidst overhaler toget en karavane af tætpakkede firehjulstrækkere. Når man stiger ud af togvognen, står man på stepperne foran en stor ger, mongolernes transportable hjem. Ilden fra bålpladsen knitrer, og skygger fortæller om folkehelten Djengis Khan. I geren udfoldes nomadernes kulturhistorie, der kredser om at være på evig rejse med sine dyreflokke.

Se mumien af en Djengis-kriger
I 2016 gjorde man et opsigtsvækkende fund på stepperne. I Altai Hagt bjergene i den vestlige del af Mongoliet fandt man mumien af en mand, som kan være en af Djengis Khans krigere. For mere end 800 år siden blev han lagt i en udhulet træstamme. Manden har været fuldt påklædt med silkekjortel og klædedragt, læderstøvler med filtforing og pelshue. Hans sadel, stigbøjler, bue, pilekogger med pile, trætallerkener og læderposer med proviant er lagt med i kisten til efterlivet. Mumien kan man også se i udstillingen. I oktober 2018 blev han skannet på Århus Universitets Institut for Retsmedicin.

Skanningen afslører bl.a., at han har haft ondt i bagen, og at han skulle udholde en slem tandpine. Hans lænd er slidt af et helt liv på hesteryg. De seks tænder han har tilbage i munden er også slidt ned, og så døjede han med en slags paradentose. I sine sidste år har rytteren med stor sansynlighed kun fået flydende kost. Læs mere om de nye undersøgelser på Moesgaard Museum.

Den danske opdagelsesrejsende Henning Haslund-Christensen blev også betaget af mongolernes barske liv på stepperne. Han drog selv ud og besøgte nomaderne og indsamlede kulturskatte fra mongolerne i årene 1936-1939. Alt fra hverdagsting til rituelle artefakter tog han med hjem til Nationalmuseet. De genstande kan man se i udstillingen.

Kort om Djengis Khan og hans imperium
Djengis Khan (1162-1226) er kendt for sine utrolige ekspansioner og for sin grusomhed på slagmarken. Mindre kendt er han for sin fremsynethed. Han indførte den første lov, et moderne postvæsen og samlede mongolerne som ét folk i et imperium fra 1206 til 1386. Han indførte immunitet for diplomater og ambassadører. I kølvandet på hans erobringer indførte han religionsfrihed til de erobrede folkeslag og åbnede for frihandel. Han omdannede Silkevejen til en af de første og største frihandelszoner. I dag er han en national-og folkehelt, som besegler mongolernes historie som et forenet folk.

Udstillingen "På Djengis Khans stepper - Mongoliets nomader" er udviklet af Moesgaard Museum i samarbejde med Nationalmuseet. Se udstillingen på Nationalmuseet fra 7. juni til. 8. september 2019.

Udstillingen er støttet af Spar Nord Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden.

Foto: Morgan Silk Photography
Onsdag
Aug
21
Nationalmuseet
Sov sødt - håber du overlever natten!
Onsdag den 21. august 2019, kl. 10-17.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Oplevelsen er gratis, når entréen er betalt)
Tør du gå igennem Natmuseet? Overvind din frygt, og bliv modig som aldrig før.

Nyt gysende univers for børn: Døren knirker, mus og rotter pusler i sengen, vinden rusker i skovens grene, uglen tuder og skyggerne smyger sig langs væggene. Når mørket falder på, kalder månen alle lygtemænd, hekse, troldfolk, tyveknægte og genfærd. Vover du dig ud i Natmuseet, risikerer du at stå ansigt til ansigt med nattens frygtindgydende væsener. Lokker de dig på afveje, jager de en skræk i livet på dig, slipper du ud af natten i live?

Med afsæt i nattens kulturhistorie skaber Natmuseet nu et skræmmende univers for børn i følge med en voksen. I kommer ind i hold og bliver guidet igennem natten. På Natmuseet kan børn arbejde konstruktivt med deres frygt og lære af vores forfædre, som har mange løsninger på, hvordan man overvinder nattens rædsler.

OBS. Børn må kun deltage i følge med en voksen. Anbefalet alder: 7-11 år.

Foto: Mads Stahlschmidt
Onsdag
Aug
21
Kystmuseet Skagen
Køretur i Bedfordbus fra 1937
Onsdag den 21. august 2019, kl. 10.30.
Kystmuseet Skagen
P.K. Nielsens Vej 8-10, Skagen
Pris: (Entré: 100 kr)
Bytur rundt i Skagen i en gammel veteranbus - Kystmuseets mest populære aktivitet.

Hyggelig tur i roligt tempo gennem byens gamle og hyggelige kvarterer, omkring havnen forbi fyrene og ud til Grenen, hvor der gøres et kort ophold. Chaufføren fortæller undervejs om Skagen før og nu. En herlig og helt unik oplevelse for hele familien. Bussen er Danmarks eneste bevarede Bedford bus fra 1937.

Billetsalg samt afgang/ankomst: Kystmuseet, P.K. Nielsens Vej 8, Skagen.

Ring og bestil pladsreservation i god tid, da der ofte er rift om biletterne i sommermånederne. Bussen køre to gange ved stor efterspørgsel. Anden gang er klokken 13
Onsdag
Aug
21
Vikingeskibsmuseet
Sejltur på fjorden / Sailing trip 50 min
Onsdag den 21. august 2019, kl. 11.
Vikingeskibsmuseet
Vindeboder 12, Roskilde
Pris: (Entré: Billetter 135-275 kr)
Få en helt særlig oplevelse på vandet. Varighed 50 minutter. [ENG ] Get a unique experience on the water. Duration 50 minutes. x.

En helt særlig sejladsoplevelse / A unique experience on the water

På Vikingeskibsmuseet kan du gå direkte fra oplevelsen af de 1000-år gamle vikingeskibe udstillet i Vikingeskibshallen og ned til Museumshavnen, hvor du kan stævne ud i en af vikingeskibenes efterkommere - de traditionelle nordiske træbåde - der, nu tusinde år senere, er bygget efter samme principper og metoder, som vikingerne brugte. Og ja, vi benytter præcis de samme drivmidler som vikingerne gjorde - årer og råsejl og de ombordværendes rå muskelkraft.
Sagt med andre ord: Du skal være med til at ro og håndtere sejlet!

Bemærk:
VIGTIGT: Af hensyn til sikkerheden ombord skal alle deltagere kunne forstå dansk eller engelsk.
Vi forbeholder os ret til at aflyse, hvis vejret er en risiko for sikkerheden.
Varighed: 50 min.
Medbring varmt tøj.
Børn under 4 år kan desværre ikke deltage i sejladserne.
Billetten kan ikke refunderes med mindre sejladsen aflyses.
Billetgebyr (15 kr.) refunderes ikke.
Adgang til museet er inkluderet i billetprisen
Museet arrangerer også daglige sejlture, hvor billetterne sælges efter først-til-mølle-princippet på selve dagen fra billetsalget på museet.
Museet arrangerer også sejlture for grupper. Kontakt bookingen på +45 46 300 253

[ENG]
At the Viking Ship Museum you can go directly from the encounter with the 1000 year old original viking ships on exhibit in the Viking Ship Hall to the Museum Harbour where you can go on a sailing trip in one of the viking ships' direct decendants - the traditional nordic wooden boats - which now 1000 years later are still built according to the same principles and methods as used by the vikings. And Yes - we also use the very same energy source to move forward - oars and sail and the muscle power of the crew.
In other words: your will be involved in rowing and handling the sail.

Please note:
IMPORTANT:For safety reasons all guests must be able to understand danish or english. Otherwise they will not be allowed to go aboard.
We reserve the right to cancel sailing trips if the weather represents a safety risk.
Duration: 50 min.
Bring warm clothing.
Children under the age of 4 cannot join the sailing trips.
The ticket can not be refunded unless the trip is cancelled.
Ticket fee (15 kr.) is not refundable.
Admission to the museum is included
The Museum also provide daily sailing trips with tickets sold from the ticket booth at the museum entrance. First come, first served.
The Museum also provide sailing trips for private groups. Contact our booking office: +45 46 300 253
Onsdag
Aug
21
Nationalmuseet
Rundvisning: Mød vikingerne
Onsdag den 21. august 2019, kl. 11 (på engelsk), 13.30 (på dansk) og 15 (på engelsk).
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: 50 kr)
Kom med på en rundvisning i Nationalmuseets nye udstilling "Mød vikingerne." Hvad ved vi egentligt om tiden for 1000 år siden? Hvad er myte og hvad er virkelighed, og hvor går grænserne mellem fakta og fiktion?

Det særlige ved den nye udstilling er at skattene ikke står alene, for omkring dem inviterer Jim Lyngvild os med ind i en verden af krigere, skjoldmøer, vølver og bersærkere. Lyngvilds vikingefascination er del af en lang tradition i Danmark, men "vikinge-hypen" har for længst overskrevet Skandinaviens grænser og findes overalt omkring os, i alt fra vikingemarkeder til internationale tv-serier. Men hvad ved vi egentligt om tiden for 1000 år siden? Hvad er myte og hvad er virkelighed, og hvor går grænserne mellem fakta og fiktion?

Marts, april, maj, september, oktober, november og december

På dansk:
Lørdag og søndag kl 11.00-12.00 og 13.30-14.30

På engelsk:
Lørdag og søndag kl. 15.00-16.00

Juni, juli og august

På dansk alle dage kl. 13.30-14.30

På engelsk alle dage kl. 11.00-12.00 og 15.00-16.00

Billetpris: 50 kr.

Foto: Jim Lyngvild
Onsdag
Aug
21
Den Fynske Landsby
Teglværket har åbent
Onsdag den 21. august 2019, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby
Sejerskovvej 20, Odense S
Pris: (Entré: Voksne: 110 kr, børn under 18 år: gratis)
Oplev arbejdet i Teglværket.

I teglværk og tørrelade kan du følge den spændende proces fra ler til mursten, når teglværksarbejderen fortæller om og viser, hvordan der laves mursten. Leret graves ud og æltes i æltegraven. Siden køres leret hen til et strygebord, hvor man former stenene i det fugtige ler. Dernæst skal de lægges til tørre
Onsdag
Aug
21
Nationalmuseet
Meet the Danes
Onsdag den 21. august 2019, kl. 11.30, 13 og 15.30.
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: 50 kr)
Get a local's personal view on Danish cosiness, happiness and life-work balance on this guided tour.

Are Danes really the happiest people in the world? How does the Danish royal family manage to be so popular? Why are there so many cycles in Denmark? Why on earth do Danes think it's safe to leave their babies sleeping in prams on the street while they are in a café? What is that famous Danish liberal-mindedness all about? At the National Museum in the heart of Copenhagen you can now get a unique insider's view of the Danes, Danish society, and the values that have shaped the country.

General information

Price: DKK 50.

Admission ticket is not included and must be bought at the museum.

June - August: Daily at 11.30, 13.00 and 15.30.

Photo: Nationalmuseet
Onsdag
Aug
21
Nationalmuseet
Vi overlever!
Onsdag den 21. august 2019, kl. 12.30 (på engelsk), 14 (på engelsk) og 15.30 (på dansk).
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10, København K
Pris: (Entré: Omvisningen er inkluderet i entréprisen)
Tag med på vores nye rundvisning og få historien om de første mennesker, der levede i det landskab, vi kalder Danmark i dag.

De kæmpede for deres liv. Imod kulde, sult og fjender. De ofrede til guderne, og de forvandlede naturmaterialer til våben og smykker for at kontrollere en usikker verden.

Sammen var de mestre i overlevelse. På rundvisningen møder vi oldtidens folk og stiller spørgsmålet: Kan de inspirere os til at overleve i dag?

På dansk: alle dage kl. 15.30

På engelsk: alle dage kl. 12.30 og 14.00

Pris: omvisningen er inkluderet i entréprisen

Foto: Nationalmuseet
Onsdag
Aug
21
Abelines Gaard - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum
Redningsøvelse som i gamle
Onsdag den 21. august 2019, kl. 13.
Abelines Gaard - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum
Sønder Klitvej 87, Haurvig, Hvide Sande
Pris: (Entré: 50 kr)
Hver onsdag kl. 13.00 åbner Abelines Gaard, den gamle redningsstation. Her kan hele familien blive reddet i land som i gamle dage med svævebanen fra redningsstationen.

Stormen slår mod skibets kant, regnen siler ned, og kaptajnen gør alt hvad han kan for at holde skibet væk fra havets grund - men der er intet at gøre, skibet er stødt på grund! Regnen pisker ned på de skibbrudne, bølgerne er i oprør - de er overladt til deres skæbne

Inde på land er en samling mænd i gang med at gøre klar, der er blevet telefoneret besked til strandfogedgården: et skib er stødt på grund! Alle mand gør klar, linen bliver skudt ud - og en efter en, får de reddet hele skibets besætning i land!

Ved Abelines Gaard ligger der en redningsstation, den blev i gamle dage brugt til redningsøvelser, hvor lokale redningsfolk øvede sig til redningerne på havet. Ved at fæstne et reb i det strandede skibs mast, der på land var fastgjort til en skråbuk, kunne man fire en stol ud til skibet. Her kunne en af de strandede sømænd sætte sig i stolen og så kunne redningsholdet på land trække ham ind: én efter én! Museumsvært på Abelines Gaard, Lasse Justesen, fortæller at man altid afholdt redningsøvelser, ved de danske redningsstationer: Fire gange om året mødte det lokale redningslaug op og testede deres færdigheder, så de vidste præcis hvad de skulle, når en stranding indtraf. Der skulle holdes styr på en masse tov, der alt sammen skulle sættes korrekt sammen!

Når der afholdes redningsøvelse, ved Abelines Gaard hjælper vi hinanden med at sætte rebene op, så vi sammen kan redde store og små, modige matroser i land
Onsdag
Aug
21
Kystmuseet Skagen
Køretur i Bedfordbus fra 1937
Onsdag den 21. august 2019, kl. 13.
Kystmuseet Skagen
P.K. Nielsens Vej 8-10, Skagen
Pris: (Entré: 100 kr)
Bytur rundt i Skagen i en gammel veteranbus - Kystmuseets mest populære aktivitet.

Hyggelig tur i roligt tempo gennem byens gamle og hyggelige kvarterer, omkring havnen forbi fyrene og ud til Grenen, hvor der gøres et kort ophold. Chaufføren fortæller undervejs om Skagen før og nu. En herlig og helt unik oplevelse for hele familien. Bussen er Danmarks eneste bevarede Bedford bus fra 1937.

Billetsalg samt afgang/ankomst: Kystmuseet, P.K. Nielsens Vej 8, Skagen.

Ring og bestil pladsreservation i god tid, da der ofte er rift om biletterne i sommermånederne. Bussen køre to gange ved stor efterspørgsel. Anden gang er klokken 13
Onsdag
Aug
21
Kystmuseet Skagen
Månedens historie - Madam Brøndum
Onsdag den 21. august 2019, kl. 13.
Kystmuseet Skagen
P.K. Nielsens Vej 8-10, Skagen
Pris: (Fri entré)
Mød op og hør fortællingen om krokonen Madam Brøndums spændende liv!

Som krokone på Brøndums hotel blev Anna Anchers mor, Madam Brøndum, vidne til kunstnernes liv og leben, som stod i stor modsætning til hendes egen tilværelse. På museet findes bl.a. et par af hendes slidte kageforme, som er udgangspunkt for historien om den karakterfaste kvindes liv, samt om hvordan tilværelsen Skagen ændrede sig markant i 1800-tallet.

Historien fortælles i museets udstillinger hver onsdag i august kl. 13-13.30.

Gratis for museets gæster efter billet til museet er betalt
Onsdag
Aug
21
<< Forrige side Næste side  >>