Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 133 events fra/efter 20. sep. 2017

20 Sep Foredrag

Foredrag - Folkets Forår

Ons. d. 20. september 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, Præstø
"Folkets forår i 1848" handler om det dramatiske år, hvor enevælden faldt i Europa og blev erstattet af folkestyre. 1848 blev uroligt i det meste af Europa. Folket rejste sig mod enevælden, og opstanden førte i mange europæiske lande til folkestyre.

"Ryger tilliden til samfundssystemet, truer det demokratiet. At fjerne tilliden og erstatte den med frygt er præcist det, terroristerne vil i religionens navn. At lade demokratiet vokse og velfærdet gennemvæve vores liv er det bedste forsvar mod trusler mod demokratiet og det gode liv i frihed for den enkelte".

I Danmark kulminerede det i marts. D. 21. marts 1848 gik 15.000 mennesker i demonstrationstog til Christiansborg Slot, for at den enevældige konge Frederik d. 7. til at opgive enevælden til fordel for folkestyre. Få dage før var en lignende demonstration i Stockholm endte i vold med 30 dræbte. Spændingen var intens denne kolde marts-aften i hovedstaden: Hvordan ville det gå i Danmark?

Baggrund: Steen Ole Hedelund Jørgensen er i gang med at skrive en serie på fire bøger om demokratiets historie. Det sker i samarbejde med forlagene Saxo og Forum Humanum Forlag. Den første bog udkom sidste forår, og den anden bog i serien om demokratiets dramatiske historie har titlen:

"Åbent brev til Grundtvig -kulturel parathed banede vejen for folkestyre i Danmark"

Bogen præsenteres offentligt ved en række arrangementer og forelæsninger rundt omkring i Danmark bl. a. her på højskolen. Om bogserien siger Steen Ole Hedelund Jørgensen:

"I en tid, hvor demokratiet i den vestlige verden angribes af udemokratiske kræfter, og uskyldige mennesker dræbes ved voldsomme terrorangreb er tre ting vigtige:

Vi skal øge den historiske bevidsthed om demokratiets dramatiske historie,

vi skal erkende, at demokrati ikke er en statisk og given samfundsorden,

og vi skal blive ved at udbygge demokratiet til nye områder af samfunds- og menneskelivet",

siger forfatteren og fortsætter:

"Mangel på indsigt i den historiske kamp for demokratiet er farlig, fordi den kan sløre, at demokratiet er sårbart. Godt nok skærper vi synet på demokratiet, når terrorister slår uskyldige mennesker ihjel. Solidariteten vokser, men kan være falsk, fordi den er gratis. Den bliver valgt til og fra, fordi sorgen ikke er ægte, og den fader ud, når medierne ændrer fokus.

Om foredragsholderen: Steen Ole Hedelund Jørgensen er født på en landsbyskole på Vestfyn i 1953. Uddannet journalist og meritlærer. Han har haft en lang karriere i Danmarks Radio (Provinsafdelingen og TV-Avisen) som reporter og redaktionschef.

I dag skribent, foredragsholder og aktiv i samfundsdebatten. Han driver forlags- og foredragsvirksomheden Forum Humanum
Vis kort
20 Sep Møder

Lokalpolitisk debat på Odder Højskole

Ons. d. 20. september 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Odder Højskole, Rørthvej 34 A, Odder
Lokalpolitisk debat med Odders Borgmester, Uffe Jensen fra Venstre, Spidskandidat for Socialdemokraterne Lone Jakobi og Spidskandidat for Det Radikale Venstre Kresten Bjerre.
Vis kort
20 Sep Andet/Ukendt

New Jungle Orchestra gentager succesen

Ons. d. 20. september 2017, kl. 19.30.
Vestjyllands Højskole, Skraldhedevej 8, Velling, Ringkøbing
Pierre Dørge og bandet New Jungle Orchestra har spillet for den japanske kejser Akihito i Tokyo og for Mandela i Sydafrika.

Nu tager bandet endnu engang sine verdensmusik- og jazzrytmer med forbi Vestjyllands Højskole, hvor de spiller live den 20. september.

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er stadigvæk et af de mest sprudlende bands på den danske jazzscene, selvom bandet har eksisteret siden 1980.

Deres fængende musikalske show bevæger sig i en balance mellem humor og alvor, der har gjort New Jungle Orchestra til det mest anerkendte og turnerende etno-jazzband i den store verden. Over årene har de repræsenteret Danmark i Afrika, Australien, Asien, Nord- og Sydamerika og i Europa.

Men spørger man Pierre Dørge, så betyder alt dette ingen ting, hvis musikken ikke sprudler. Den store energi er i høj grad blevet bandets brand. Der bliver insisteret på nærvær, og musikerne tager publikum med på en lang rejse gennem landskaber af gamle jungle hits samt ny dugfrisk musik.

Rygraden er i orden, idet en stor del af musikerne har været med fra orkestrets første koncert, men nye musikere er også kommet til gennem tiden. Siden bandets begyndelse har musikere som Poul Dissing, Per Jørgensen, Gitte Henning, Hanne Boel og Per Jørgensen spillet med i bandet.

Undervejs har orkestret indspillet 26 CD'er, hvoraf den seneste Obi Zaa udkom i 2016. Junglemusikken er udadvendt med inspiration fra alverdens rytmer. Snablen er placeret dybt nede i jazztraditionen og 20'ernes Duke Ellington, Mingus, Ornette og Sun Ra blandes med toner fra Afrika, Indien, Arabien, Bali, Kina og Europa.

Tid og sted:
september kl. 1930 på Vestjyllands Højskole
Billetter købes ved indgangen. Pris 120 kr.

Yderligere oplysninger:

Else Mathiassen, Forstander em@vestjyllandshojskole.dk / 20701876

Kristoffer Brun Gram, Kommunikationsmedarbejder

kbg@vestjyllandshojskole.dk / 40942423
Vis kort
20 Sep Foredrag

Foredrag: Jens Galschiøt

Ons. d. 20. september 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 65,00 dkk - 115,00 dkk) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Oplæg debat om politisk aktivistisk kunst. Abrahams Børn er et kunst- dialog-projekt af billedkunstneren Jens Galschiøt.

Projektet fokuserer på religiøs fundamentalisme har til hensigt at etablere dialog bygge bro mellem de monoteistiske religioner jødedom, kristendom islam. Skulpturen blev færdiggjort i januar 2015, blev først gang udstillet på Silkeborg Bad. Projektet startede i 2009 som en reaktion på muhammedtegningerne. Kunstneren har udtalt, at han ikke mente at tegningerne var et forsvar for ytringsfrihed eller en måde at starte en dialog omkring religion, men mere et forsøg på at provokere mobbe muslimer. Han mente dog, at der var grund til en religionsdebat startede derfor projektet
Vis kort
20 Sep Undervisning

8 årtier, trækfugle, motion & velvære eller strik

Søn. d. 10. til fre. d. 22. september 2017, kl. 9-17.15.
Pris: (Pris: 2.100)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Tag på daghøjskole i 2 uger og fordyb dig i historie, fugle, motion eller strik. Deltag kl. 9.15 til 17.15 mandag til fredag og oplev Højskolen Marielysts musikalske lærere, den gode atmosfære og dejlige mad.
Vis kort
23 Sep Foredrag

Kirkehøjskole

Lør. d. 23. september 2017, kl. 09.30-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hadsten Højskole, Østergade 49, Hadsten
De sidste godt to år har Kirkehøjskolen peget frem mod den store fejring af 500-året for Martin Luthers 95 teser på kirkedøren i Wittenberg, og nu er fejringen af Reformations-jubilæet i fuld gang!.

I sæson 2017-18 vil Kirkehøjskolen som sidste del af fejringen sætte fokus på sproget, dels det danske sprog og dels Luthers egen bramfrie tone, som den kom til udtryk omkring spisebordet. Denne formiddag gælder det "Til bords med den bramfri Luther" v/sognepræst Jacob Ørsted, forfatter til bogen "Godbidder" Efter foredraget er der brunch i spisesalen. Læs mere om tilmelding og foredragene
Vis kort
23 Sep Gastronomi

Kom med egne æbler/pærer og gå med frisk presset most

Lør. d. 23. september 2017, kl. 11-15.
Pris: (Fri entré)
Vestjyllands Højskole, Skraldhedevej 8, Velling, Ringkøbing
Du kan sagtens bruge nedfaldsfrugt med skurvpletter, når bare det ikke er råddent.

Frugten skal være skyllede på forhånd. Mosten kan holde sig i køleskab i en uge. Du kan pakke mosten i passende portioner og fryse det. Det smager som nypresset efter nedfrysning.

Du kan også lave cider eller koge det ind til en lækker sirup. Du kan købe emballage eller selv medbringe f.eks. brugte mælkekartoner, hvori du anbringer en plastpose.

Det koster 4 kr. pr. liter.

Kom bare eller kontakt Birtha Toft tlf. 23449594, oeko@vestjyllandshojskole.dk.

NB: Hvis du har rigelig med æbler eller pærer så kontakt os. Vi modtager gerne for at udlevere most til skoler og andre institutioner.
Vis kort

DM i Adventurerace

Fre. d. 22. og lør. d. 23. september 2017, kl. 20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vejle Idrætshøjskole, Ørnebjergvej 28, Vejle
Delta/VIH adventurerace er i 2017 vært for DM i adventurerace. Udover DM som køres på masterdistancen, er der også en challenge og fighter distance.

Adventurerace er en holdsport for typisk 3 eller 4 personers hold, som sammen kæmper sig igennem en rute på MTB, O-løb, kano, kajak, inliners, svømning eller hvad løbsarrangørene ellers har fundet på. Holdet skal selv navigerer rundt til de forskellige checkpoints.

Et race i Danmark er typisk fra 3 til 24 timer, afhængig af hvilken distance man vælger.

Sporten stiller krav til at man som hold kan samarbejde og hjælpe hinanden, da alle på holdet har deres styrker og svagheder.
Vis kort
24 Sep Klassisk

Brunchkoncert: DR Kammermusikforening

Søn. d. 24. september 2017, kl. 13.
Pris: (Entré: 100kr (voksne) 50kr (drso venneforening) gratis (alle under 30 år))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Borups Højskole København, Frederiksholms Kanal 24, København K
Tribute brunchkoncert:Musik komponeret af og inspirerede af Oliver Messian (1908-1992).
Vis kort
24 Sep Andet

Åbent hus -

Søn. d. 24. september 2017, kl. 13-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ungdomshøjskolen ved Ribe, Skole allé 1, Vester Vedsted, Ribe
KOM OG BESØG OS! Vi kobler os på efterskolerne og holder også åbent hus den 24.9, hvor vi vil stå parat til at svare på spørgsmål og give en rundvisning.

Kom og mærk stemningen, snak med lærere og elev for at høre hvad det er vi kan tilbyde.

Der vil også være lidt godt til ganen samt kaffe og the.
Vis kort