Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 71 events fra/efter 24. nov. 2017

Syng, spis og snak - Ryslinge Højskole

Fre. d. 24. november 2017, kl. 18-20.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ryslinge Højskole, Højskolen 1, Ryslinge
Fællessang og fællesspisning i efterårets tema. Aftenen er et samarbejde med lokale ældreforeninger. Arrangementet er primært for ældre i lokalområdet, der har lyst til at synge efterårets sange, spise en god middag og tage del i en god samtale..
Vis kort
25 Nov Andet/Ukendt

Grundtvigs festival

Lør. d. 25. november 2017, kl. 13.
Pris: (Entré: 70kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Den 25. november slår Grundtvigs højskole dørene op for en dag med musik fra upcoming artister, iskolde øl, kunst, lyrik og økologisk mad. Vi garanterer god stemning og ægte højskoleånd..Dagen vil byde på masser af koncerter med bl.a. Manila og Tue West duo samt lyrik, fotoudstilling og kunstinstallationer. I månedsvis har Grundtvigs højskoles elever arbejdet på at få stablet den fedeste festival på benene. Der bliver masser af tilbud dagen igennem. Fra kl.13 er der udover overstående være forskellige boder, loungeområder og meget mere.

Billetten koster kun 70 kr. og inkluderer 10 fede koncerter, 2 økologiske måltider, mulighed for overnatning og en hyggelige dag på højskole med 249 andre mennesker. Så læg vejen forbi Grundtvigs højskole, hvis du er til god musik og festivalstemning.

Billetter kan købes på greenticket.

OBS: Begrænset antal billetter i salg!

Frederikværksgade 147, 3400 Hillerød.

Tlf: 26128468 eller 30241613
Vis kort
24 Nov Undervisning

Til mit barnebarn - De glade 60'ere - Store videnskabsfolk - Humor & glæde

Søn. d. 12. til lør. d. 25. november 2017, kl. 9-17.15.
Pris: (Pris: 2.100)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Tag på daghøjskole i 2 uger og fordyb dig i din personlige historie, 1960'erne, videnskabsfolk eller humor & glæde. Deltag kl. 9.15 til 17.15 mandag til fredag og oplev Højskolen Marielysts musikalske lærere, den gode atmosfære og dejlige mad..
Vis kort
26 Nov Skuespil

Edith Piaf

Søn. d. 26. november 2017, kl. 14.
SeniorHøjskolen, Nørre Nissum, Degneparken 22, Nørre Nissum, Lemvig
Fra gadesanger til legende..
Vis kort

Julekoncert med Nykøbing Falster Koret

Man. d. 27. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom til julekoncert med Nykøbing Falster Koret. Billetter kan købes ved døren før koncerten fra kl. 19.00..
Vis kort
28 Nov Foredrag

Naturens uorden

Tir. d. 28. november 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Instruktør Christian Sønderby Jepsen, kommer til Grundtvigs højskole for at vise filmen "Naturens uorden" og fortælle om dens tilblivelse og reaktionerne på den..

Har det en pris, når videnskaben trodser evolutionen? Vi er en verden af velskabte, fejlfrie og velfungerende mennesker. Med genteknologi kan vi spore og fravælge det uønskede og uperfekte. Journalisten og komikeren Jacob Nossell er spastiker, han burde allerede fra fødslen være 'fravalgt' af både forskere og forældre. Nu er han i realiteten en belastning for samfundsøkonomien og i bedste fald et interessant studie for videnskaben. Med et intakt intellekt, der er fanget i et svækket kropshylster, er han selveste legemliggørelsen af normalitetens dilemma; Han er for handicappet til at være normal og for normal til at acceptere sig selv som handicappet. I sin jagt på at forstå sin egen skæbne, sætter han sig for at udfordre normalitetsbegrebet og sin egen manglende formåen. Han vil påvise, at hans liv er værd at leve. Derfor kaster Jacob sig ud i et selvbiografisk teaterstykke, med det mål at fylde Det Kongelige Teater og modtage publikums hyldest, mens han sætter sig selv på spil. Filmen følger Jacob Nossells tour de force i sin søgen efter svaret på livets mening for ham og sine 'artsfæller' blandt familie, forskere og publikum, men han tvinges til at indse sine egne begrænsninger, da han bliver slået omkuld af skæbnen og linie 1A.

Instruktør Christian Sønderby Jepsen, kommer til Grundtvigs højskole for at vise filmen og fortælle om dens tilblivelse og reaktionerne på den. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2007 som dokumentarfilminstruktør med afgangsfilmen "Der er en krig uden foran mit vindue". I 2008 vandt Sønderby Jepsen anerkendelse for nabokrigsfilmen "Side om side", som var i konkurrence på Toronto Film Festival (Hot Docs), Karlovy Vary og Montreal International Film Festival. Filmen vandt også Grand Prix på Odense Film Festival. "Testamentet" (2011), instruktørens første dokumentar i spillefilmlængde, blev inviteret til en lang række store internationale festivaler og blev hædret som bedste danske dokumentarfilm på CPH:DOX og ved Bodil-uddelingen. "Naturens uorden" (2015) var i hovedkonkurrence til IDFA og modtog flotte anmeldelser ved den danske premiere
Vis kort
29 Nov Skuespil

Hvad kan jeg blive?

Ons. d. 29. november 2017, kl. 12.30.
Pris: (Entré: børn/unge: 50 kr, gruppe, voksne : 100 kr, løssalg: 125 kr, studerende over 25 år: 75 kr) Køb/bestil billet
Nordfyns Højskole, Fælledvej 11, Harritslev, Bogense
Nu med rewind knap. Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 14 år. Varighed: 180 min med pause..

50% af unge der vælger erhvervsuddannelse falder fra. Hos mange matcher virkeligheden ikke drømmene. Og så er der den store gruppe af unge som overhovedet ikke kender deres drømme...
Hvad kan jeg blive? er en interaktionsforestilling for de 13- 25 årige. En forestilling i 3 akter om valg af livsbane og uddannelse, som udforsker spændingsfeltet mellem virkelighed og drømme - hvor publikums valg driver forestillingen fremad. Og hvor der modsat virkeligheden findes en rewind knap.
Danmarks første forumteater forestilling fusioneret med principper fra digitalt spildesign, giver publikum hovedrollen, sætter tvivlen i stævne og giver speedtræning i at lytte til sig selv

Medvirkende: Birthe Blåbjerg Jakobsen, Nina Marie Birk, Morten Klode, Malte Frid-Nielsen

Instruktør: Birthe Blåbjerg Jakobsen
Spildesigner: Jesper Pedersen
Koncept: Birthe Blåbjerg Jakobsen
Lyddesigner: Johannes Eberl Smed
Vis kort

Klaskefar

Ons. d. 29. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 30/50)
Ry Højskole, Klostervej 36, Ry
Poetryslam med Frederik Wium. Alle er velkomne..
Vis kort
29 Nov Foredrag

Det forunderlige univers - foredrag v. professor Hans Kjeldsen

Ons. d. 29. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Højskole, Platanvej 12, Silkeborg
Til denne Åben Højskole tager professor i astronomi, Hans Kjeldsen, os med en tur ud i universet og udfolder nogle af universets gåder..

Det bliver en tur ind i naturvidenskabens love med nyt fra den seneste udforskning af galakser, galaksehobe, mørkt stof, Big Bang, Mars og andre planeter
Vis kort
29 Nov Andet/Ukendt

Koncert: Klimaforandringer

Ons. d. 29. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 65,00 dkk - 115,00 dkk) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Klimaforandringer spiller en blanding af afrikansk streetmusic, komplekse guitar-riffs, æteriske tastaturer tranceskabende trommerytmer med elementer af vestlig noiserock naiv melankolsk vokal..

Teksterne drejer sig om universelle menneskelige problemer er stærkt inspireret af den enkle afrikanske måde at bygge poesi på. Masser af gode folk fra den danske musikscene fra Horse Orchestra, til Cancer, Bisse Under Byen. Guitar, vokal: Lars Bech Pilgaard, guitar: Taus Bregnhøj Olesen, Bass, vokal: Peter Skibsted, Keys: Rasmus Kjær, Trommer, Vox: Rune Lohse, Trommer: Anders Vestergaard
Vis kort