Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 16 events i Region Hovedstaden (incl. Bornholm) fra/efter 19. okt. 2017

24 Okt Foredrag

Når det perfekte bliver det normale

Tir. d. 24. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Med udgangspunkt i sin forskning om unges trivsel og mistrivsel fortæller Niels Ulrik Sørensen om et ungdomsliv, hvor der på alle arenaer er pres på at skabe sig selv og leve op til forestillinger om perfektion.

Han trækker tråde til samfundstendenser som fx individualisering, konkurrencestat og performancekultur.

Niels Ulrik Sørensen er souschef og lektor ved Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, hvor han forsker i ungdomskultur, kropskultur og trivsel. Han har skrevet en række bøger om ungdomslivet bl.a. "Den svære ungdom" og "Et helt normalt perfekt selv"
Vis kort
25 Okt Dans

Isen Smelter

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 17.
Den Internationale Højskole, Montebello Allé 1, Helsingør
Vis kort
26 Okt Dans

Isen Smelter

Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: abonnement: 50 kr, børn/unge: 50 kr, gruppe, børn/unge: 50 kr, gruppe, voksne : 50 kr, løssalg: 100 kr)
Bornholms Højskole, Almindingsvej 35, Aakirkeby
Danseperformance. Aldersgruppe: Fra 11 år.
Vis kort
27 Okt Dans

Isen Smelter

Fre. d. 27. oktober 2017, kl. 15.
Pris: (Entré: abonnement: 50 kr, børn/unge: 50 kr, gruppe, børn/unge: 50 kr, gruppe, voksne : 50 kr, løssalg: 100 kr)
Bornholms Højskole, Almindingsvej 35, Aakirkeby
Danseperformance. Aldersgruppe: Fra 11 år.
Vis kort
31 Okt Foredrag

Popkultur

Tir. d. 31. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Vi befinder os i en tid, hvor popkultur er blevet en vigtig faktor i samfundet. Popkulturen sniger sig ind i kunsten og litteraturen og blander sig i samfundsdebatten. Vi er immune overfor nyhedsstof, fordi nyhedsstoffet er blevet nøgternt.

Popkulturen er stadig god til at være følelsesladet og engagere dem, der ser på, og derfor er popkulturen en vigtig platform, uanset om det er tv-serier eller bøger, vi taler om. De færreste af os vokser op i finkulturelle hjem med Bach og Wagner på pladespilleren og Camus og Satre i bogreolen, men vi har tv, radio eller computere, som også er vinduer til viden og refleksion.

Lucia Odoom er vært på podcasten Politikens Poptillæg, kritiker og skribent. Hun har været radiovært på P3's Det elektriske Barometer og efterfølgende på P6Beat og på P1. Hun er redaktør på Poppel - et magasin, der hylder "fandom"; dét at være optaget af popkultur, kunst, poesi, musik og identitet. Magasinet er et mix af alle disse ting uden at handle om trends eller mode eller livsstil eller hype
Vis kort
2 Nov Rock/Pop

Koncert med Ida Wenøe

Tor. d. 2. november 2017, kl. 20.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Ida Wenøes musik rummer spor fra både 60-70'ernes folk-scene og højskolesangbogen. Fra Carl Nielsen og Sebastian til Joni Mitchell og Leonard Cohen.

Men samtidig har musikken noget friskt og nutidigt over sig i både lyd og fortælling, som placerer Ida Wenøe sit helt eget sted - en art folk noir.

Ida var tidligere frontfigur i folk-trioen Boho Dancer som fik succes i Danmark efter de vandt DR Karrierekanonen i 2011, men Ida gik i 2014 solo og udgav i september 2015 debut albummet "Time of Ghosts" i Norden. Albummet fik flot respons, særligt fra udlandet, og Wenøe har spillet koncerter og showcase festivaler i England, USA, Sverige, Schweitz, Polen og Tyskland i løbet af det seneste år og er flyttet til Berlin for at søge ny inspiration og bygge sin karriere op i Tyskland.

Time of Ghosts udkom i England den 7. april 2017 og følges op af en turné derovre og i februar rejser hun desuden igen til USA på Folk Alliance, hvor hun sidste år fik overvældende respons på sin musik og performance.

Et par citater fra anmelderne om ida Wenøe:

"Trods sin melankolske tone er der noget næsten eventyrligt over albummet, der på én måde kan få lytteren til at drømme sig væk til et andet univers, men som man samtidig kan relatere til." (Bands of Tomorrow)

"It's been a long time since I've heard an artist perfectly capture the distinctive sound of late '80s/early '90s folk-pop—that kind of glassy glaze that cuts right to your core—but Danish singer/songwriterIda Wenøe has done just that with her emotionally-charged and uplifting new album Time Of Ghosts. And as great as the full LP is, this listener keeps returning again and again to the Jane Siberry-like title track." (Nordic Spotlight)

"Gentle violin sounds here and there, guitar as the base of every composition and Ida's vocals fulfilling the space in between sounds with vibrant energy and melancholy. Ida Wenøe's music is intoxicating.Her voice has the character and the songs combine an extreme feminine delicacy and fragility with a message to stay strong and move on." (Good because Danish)

"Her voice - weary but cute, with the power to cut through - is perfect; she sounds like the young narrator of her own magical-malevolent fantasies." (The Guardian)

"Bewitching acid folk with a deeply personal edge." (Clash Magazine)
Vis kort
14 Nov Foredrag

Mød skuespiller Carsten Bjørnlund

Tir. d. 14. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Carsten Bjørnlund er født i København og voksede op nord for København. Han blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2002.

Siden har publikum kunnet se ham på Det Kongelige Teater, hvor han bl.a. har medvirket i "Røverne" (2004), som den unge Herming i "Indenfor murene" (2005) og i "Alle mennesker er dødelige" (2006). I 2008 medvirkede han i "Hamlet" i Det Kongelige Teaters nye Skuespilhus.

Han fik sit store gennembrud, da han spillede Patrik i TV2-serien "Forsvar", men det helt store folkelige gennembrud kom med hans rolle som Frederik i "Arvingerne". "Arvingerne" er den mest sete danske dramaserie de seneste fem år med 1,7 mio. seere i gennemsnit til første sæson. Serien er karakteriseret ved sit gode skuespil og har sikret Carsten Bjørnlund et bredt gennembrud i rollen som Frederik, storebroderen, der har andre værdier end sine søskende.

Den 43-årige skuespiller har haft en vanskelig karrierevej. Den begyndte som sagt på Statens Teaterskole, hvor hans determinerede selvudviklingsprojekt frustrerede især de kvindelige medstuderende, og der måtte indkaldes til krisemøde om hans person.

I dag besidder Carsten Bjørnlund i højere grad evnen til at se kritisk på sig selv, og ud over den centrale rolle i "Arvingerne", kan han i 2017 opleves i hovedrollen i Max Kestners debutspillefilm "QEDA"
Vis kort
21 Nov Foredrag

Fotoshow ved Mads Nissen

Tir. d. 21. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Mads Nissen er en af Danmarks mest markante og prisvindende dokumentar-fotografer. Intimitet og nærvær kendetegner hans arbejde, som sætter fokus på globale udfordringer såsom ulighed, manglende menneskerettigheder og menneskets forhold til naturen.

Efter endt uddannelse som fotojournalist i 2007 bosatte Mads Nissen sig i Shanghai for at dokumentere de menneskelige og sociale konsekvenser af Kinas økonomiske vækst. Efter to år som freelancer i Kina flyttede han tilbage til Danmark og er i dag fastansat fotograf på Dagbladet Politiken. Han er internationalt repræsenteret af Panos Pictures og hans arbejde publiceres i blandt Time, Newsweek, CNN, The Guardian, Stern og Der Spiegel.

Mads Nissens arbejde er blevet hædret med over 50 priser internationalt og i Danmark, og ved det danske Årets Pressefoto er han blandt andet blevet tildelt hovedpriserne Årets Billede samt Årets Fotograf - to gange. I 2015 vandt hans billede af det russiske par Jon og Alex hovedprisen i World Press Photo.

Mads Nissen har udgivet fotobøgerne De Faldne (People's Press) samt AMAZONAS (Gyldendal), som han arbejdede på i syv år.

Han er netop kommet hjem fra Colombia hvor han har fulgt konflikten og fredsprocessen tæt. Blandt andet har han fotograferet vinderen af Nobels Fredspris præsident Santos samt FARC-guerillaen, slumkvartererne og et illegalt kokain laboratorium.

Mads Nissen kommer til Grundtvigs for at vise udpluk af sine billeder og fortælle om sine oplevelser som fotograf
Vis kort
28 Nov Foredrag

Naturens uorden

Tir. d. 28. november 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Instruktør Christian Sønderby Jepsen, kommer til Grundtvigs højskole for at vise filmen "Naturens uorden" og fortælle om dens tilblivelse og reaktionerne på den.

Har det en pris, når videnskaben trodser evolutionen? Vi er en verden af velskabte, fejlfrie og velfungerende mennesker. Med genteknologi kan vi spore og fravælge det uønskede og uperfekte. Journalisten og komikeren Jacob Nossell er spastiker, han burde allerede fra fødslen være 'fravalgt' af både forskere og forældre. Nu er han i realiteten en belastning for samfundsøkonomien og i bedste fald et interessant studie for videnskaben. Med et intakt intellekt, der er fanget i et svækket kropshylster, er han selveste legemliggørelsen af normalitetens dilemma; Han er for handicappet til at være normal og for normal til at acceptere sig selv som handicappet. I sin jagt på at forstå sin egen skæbne, sætter han sig for at udfordre normalitetsbegrebet og sin egen manglende formåen. Han vil påvise, at hans liv er værd at leve. Derfor kaster Jacob sig ud i et selvbiografisk teaterstykke, med det mål at fylde Det Kongelige Teater og modtage publikums hyldest, mens han sætter sig selv på spil. Filmen følger Jacob Nossells tour de force i sin søgen efter svaret på livets mening for ham og sine 'artsfæller' blandt familie, forskere og publikum, men han tvinges til at indse sine egne begrænsninger, da han bliver slået omkuld af skæbnen og linie 1A.

Instruktør Christian Sønderby Jepsen, kommer til Grundtvigs højskole for at vise filmen og fortælle om dens tilblivelse og reaktionerne på den. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2007 som dokumentarfilminstruktør med afgangsfilmen "Der er en krig uden foran mit vindue". I 2008 vandt Sønderby Jepsen anerkendelse for nabokrigsfilmen "Side om side", som var i konkurrence på Toronto Film Festival (Hot Docs), Karlovy Vary og Montreal International Film Festival. Filmen vandt også Grand Prix på Odense Film Festival. "Testamentet" (2011), instruktørens første dokumentar i spillefilmlængde, blev inviteret til en lang række store internationale festivaler og blev hædret som bedste danske dokumentarfilm på CPH:DOX og ved Bodil-uddelingen. "Naturens uorden" (2015) var i hovedkonkurrence til IDFA og modtog flotte anmeldelser ved den danske premiere
Vis kort
16 Jan Foredrag

Mød forfatter Katrine Marie Guldager

Tir. d. 16. januar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Katrine Marie Guldager er forfatter til en lang række digte, noveller, romaner og børnebøger. Hun er vokset op i Hillerød som datter af en skovbrugskandidat og en landskabsarkitekt. Fra hun var tre til seks år, boede hun med sine forældre i Zambia.

I 1994 blev hun cand.phil. i dansk fra Københavns Universitet og samme år afsluttede hun Forfatterskolen og debuterede med digtsamlingen Dagene Skifter Hænder.

Katrine Marie Guldagers har udsendt seks bind i Køgekrøniken. Køge-krøniken begynder i 1938 og slutter i 1988 og dækker således 50 års Danmarkshistorie og den familierevolution, som fandt sted i 70'erne. I krøniken følger vi fire generationer i en konkret familie fra Køge, dog med hovedvægten på de to centrale figurer, Henry og Leonora.

I 2017 udkom en selvstændig roman, En uskyldig familie. Den blev til, fordi Peter Aalbæk spurgte Katrine Marie Guldager om hun ikke ville skrive en roman som han så kunne filmatisere. Mod et forskud ville han så give hende nogle forskellige benspænd. Et af dem var, at romanen skulle foregå i Svendborg, et andet var, at den skulle have en præst i hovedrollen.

I sit foredrag fortæller Katrine Marie Guldager, hvordan samarbejdet kom i stand og om, hvordan romanen tog en drejning - og pludselig kom til at handle om noget helt andet. Hun fortæller også om, hvordan Køge-krøniken blev til, og om hvordan er det at skrive et større romanværk
Vis kort