Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 20 events i Region Hovedstaden (incl. Bornholm) fra/efter 24. jun. 2017

Korkoncert med Phillip Faber

Fre. d. 30. juni 2017, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Phillip Faber er dirigent for DR Pigekoret og har i sit unge liv skabt sig en forrygende karriere indenfor kormusik. I denne uge er vi så heldige, at han er korleder på et sommerkursus for over 100 korsangere fra hele landet.

Og denne fredag vil koret vise, hvad de har lært i løbet af ugen. Koncerten kommer til at bestå af både velkendte og nye danske sange i arrangementer af Phillip Faber selv.

Der er gratis adgang, og højskolen er vært for en lille forfriskning efter koncerten, hvor der også vil være mulighed for at opleve en fernisering med udstilling af croquistegninger lavet af et andet af højskolens sommerkursushold
Vis kort

Koncert med Julie Maria og Rytmisk kor

Fre. d. 7. juli 2017, kl. 18.
Pris: (Fri entré)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
To af Danmarks dygtigste kordirigenter indenfor rytmisk kor, Morten Kjær og Line Groth, har i denne uge indstuderet en lang række nye hits med en stor flok glade korsangere. Som gæstesolist har de ingen ringere end sangerinde og sangskriver Julie Maria.

Koret har lært arrangementer af nogle af hendes numre, og de fremfører dem sammen med højskolens husorkester - Grundtvig Experience. Det bliver en fest!
Vis kort

Koncert med Andersens sommerkor

Fre. d. 14. juli 2017, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Som afslutning på sommerkurset "Andersens sommerkor" afholder koret en koncert og viser, hvad de har lært i ugens løb. I år er overskriften "Evergreens", og der vil være sange af både Frank Sinatra, The Beatles, Kim Larsen og Coldplay m.m.
Vis kort

Gospelkoncert med Lars Jochimsen

Fre. d. 21. juli 2017, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Den højt anerkendte gospelinstruktør Lars Jochimsen og hans dygtige hold af korledere afslutter en uges sommerkursus med en koncert, hvor deres korsangere kan få lov at trykke den af! Der bliver liv, glæde og gospel for fuld musik!.
Vis kort
26 Jul Foredrag

Mød forfatter Hanne Højgaard Viemose

Ons. d. 26. juli 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Forfatteren Hanne Højgaard Viemose skriver råt, usentimentalt, nærværende, sjovt og rørende. Med virkeligheden som motor skriver hun om et rastløst 'jeg', der forsøger at finde sig selv - eller måske at finde ud af sig selv.

Det gælder både i debuten "Hannah" fra 2011 og i den selvstændige opfølger "Mado" fra 2015. I begge bøger spejler sproget det retningsløse i hovedpersonens liv. Stilen er derfor fragmenteret, styret af indskud og associationer, og mellem linjerne i Viemoses ligefremme sprog sniger det fortrængte og usagte sig ud til læseren.

Hanne Højgaard Viemose kommer til Grundtvigs højskole i forbindelse med sommerkurset "Litteratur - mød tidens forfattere" og fortæller om sit forfatterskab
Vis kort
24 Jul Klassisk

Nordisk Kammermusikfestival 2017

Man. d. 24. til fre. d. 28. juli 2017, kl. 15.
Pris: (Entré: festivalbillet, alle dage 4.500.00, festivalbillet, alle dage 4.800.00, formiddag d. 25 juli 80 kr, formiddag d. 26 juli 80 kr, formiddag d. 27) Køb/bestil billet
Luthersk Missionsforenings Højskole, Ansgarvej 2, Hillerød
I sommeren 2017 afholdes Nordisk Kammermusikfestival i vidunderlige omgivelser i Hillerød. Her vil nogle af landets dygtigste musikere præsentere deres bud på det ypperste indenfor kammermusik.
Vis kort
3 Aug Foredrag

Hvad er det med den terror?

Tor. d. 3. august 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Per Stig Møller er en dansk politiker og litterat, dr.phil. Han var fra 1984 til 2015 medlem af Folketinget, hvor han repræsenterede Det Konservative Folkeparti og bl.a. nåede at besidde posten som udenrigsminister.

Han kommer til Grundtvigs højskole i forbindelse med sommerens filosofikursus, der i år har overskriften "Fri os fra terror"
Vis kort
31 Aug Jazz

Koncert og fortælling ved Mathias Heise

Tor. d. 31. august 2017, kl. 20.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Mathias Heise (f.1993) er en af de få jazz-mundharpister i Danmark og er et talent af helt utrolige dimensioner, både som instrumentalist på mundharpe og tangenter samt som komponist.

Som den første i Danmark kom han ind på Rytmisk Konservatorium med mundharpe som hovedinstrument. I 2013 slog han sit navn fast internationalt, da han, som 20 årig, vandt verdensmesterskabet i kromatisk jazz mundharpe ved World Harmonica Festival i Tyskland, og i 2014 vandt han DPAs prestigefyldte komponistkonkurrence "Årets nye jazzstjerne". I 2012 etablerede han sit band ‘Mathias Heise Quadrillion' sammen med 3 jævnaldrende - og lige så talentfulde - musikere. I 2016 modtog han Kronprinsparrets Stjernedryspris.

Mathias Heise fortæller om sin passion for musikken og om, hvad det kræver at at nå så langt i så ung en alder. Vi får også lov at høre eksempler på hans brilliante talent på mundharpen
Vis kort
5 Sep Foredrag

Rejser i flygtningestrømmen

Tir. d. 5. september 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Thomas Ubbesen er journalist og forfatter og har rejst over hele kloden og dækket sine oplevelser i trykte og elektroniske medier. Han har leveret radio, TV og tekst til f.eks. Radioavisen, Horisont, TV Avisen, Orientering, P1 Morgen, Deadline m. fl.

Ubbesen dækkede i 90'erne krigene på Balkan tæt, senere kom turen til krige blandt andet i Irak, Afghanistan, Libyen, Mali og Den Central Afrikanske Republik. Desuden har han dækket politiske konflikter, terror og naturkatastrofer i lande som Haiti, Pakistan, Indien, Kenya, Chile og Saudi Arabien.

Han modtog i 2011 DRs Kryger-pris og er forfatter til to bøger: "Udsendt - historierne bag 22 reportager" (Tiderne Skifter 2014) og "Good luck, Habibi - rejser i flygtningestrømmen" (Gyldendal 2016).

Thomas Ubbesen kommer til Grundtvigs for at fortælle om sine rejser i flygtningenes fodspor. Han har i mange år rejst blandt og sammen med flygtninge fra krige, katastrofer og social elendighed på flere kontinenter; han har mødt dem på deres vandringer, i lejrene, foran grænsehegnenes pigtråd og i sammenstød med politisoldaterne. Han kan derfor give et kvalificeret bud på præcis, hvad der sker, hvorfor de kommer, hvorfor de kommer lige nu, og hvad vi som individer og samfund gør og måske bør gøre.

Flygtningekriserne betegner et paradigmeskifte, verden bliver aldrig den samme efter dette, og vi er konfronteret med helt centrale moralske og praktiske spørgsmål om, hvordan vi skal klare det. Vi er nødt til at forholde os til alle de andre mennesker,der vil have det som os
Vis kort
7 Sep Foredrag

Forfatter Naja Marie Aidt

Tor. d. 7. september 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Naja Marie Aidt debuterede som forfatter i 1991 med digtsamlingen SÅ LÆNGE JEG ER UNG. I 2006 udkom novellesamlingen BAVIAN, som Naja Marie Aidt modtog både Kritikerprisen og Nordisk Råds Litteraturpris for.

I løbet af sin karriere har hun også modtaget bl.a. Herman Bangs Mindelegat, Martin Andersen Nexø prisen, Beatrice Prisen og den livsvarige ydelse fra Statens Kunstfond.

Naja Marie Aidt udgav sin første roman i 2012 med STEN, SAKS, PAPIR. Romanen blev efterfulgt af fællesbogen FRIT FLET, 2014, som er skrevet sammen med Mette Moestrup og Line Knutzon. FRIT FLET er en kollage om venskab, frihed, køn, ensomhed, latter, moderskab, kærlighed, sex, magt, penge og meget andet. Statens Kunstfond præmierede værket for at være et af de værker i 2014, der har haft en særlig betydning for dansk litteratur. I 2016 udgav Naja Marie Aidt digtsamlingen OMINA, skrevet sammen med Mette Moestrup.

Naja Marie Aidts forfatterskab omfatter lyrik-, novelle- og romangenren og derudover dramatik, radiospil, sangtekster, børnebøger samt manuskriptet til filmen STRINGS, og ofte kredser forfatterskabet om menneskelige relationer og kommunikation mellem mennesker. Forfatterskabet, der gør Naja Marie Aidt til en af de mest læste forfattere i sin generation, er også blevet oversat til en lang række sprog.

Det moderne liv står centralt i Naja Marie Aidts forfatterskab. Og det er tunge emner, der tages op, såsom utroskab, sygdom, død, vold, angst, seksualitet og kærlighed.

I marts 2017 var hun aktuel med bogen HAR DØDEN TAGET NOGET FRA DIG SÅ GIV DET TILBAGE. For to år siden døde Naja Marie Aidts søn Carl i en ulykke, 25 år gammel. HAR DØDEN TAGET NOGET FRA DIG SÅ GIV DET TILBAGE er en ærlig bog om, hvordan sorg er, hvordan den forandrer ens forhold til virkeligheden, til ens nærmeste, til tiden.

Naja Marie Aidt er født i Grønland, har haft sit ungdoms- og voksenliv i Danmark og bor nu i New York. Hun kommer til Grundtvigs for at fortælle om sit forfatterskab og om at finde inspiration til at skrive
Vis kort