Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 7 events i Region Nordjylland fra/efter 20. sep. 2017

Vendsysselmesterskab i skak

Lør. d. 30. september og søn. d. 1. oktober 2017, kl. 10.
Pris: (Pris: 150)
Vraa Højskole, Højskolevej 1, Vrå
Spiller du skak? Og har du lyst til at dyste om titler og præmier? Så har du mulighed for at deltage i det åbne Vendsysselmesterskab i hurtigskak. Mesterskabet arrangeres i samarbejde med Brønderslev Skakklub.

Vendsysselmesterskabet spilles i weekenden den 30. september - 1. oktober. Det kommer til at foregå i disciplinen "hurtigskak". Der spilles en time per parti. Lørdag spilles der tre runder fra klokken 10:00-17:00 og søndag to runder fra 10:00 til ca. 15:00.

Turneringen er for amatører uden rating - men også for øvede. Er du rated i Dansk Skak Union, skal du oplyse tallet ved tilmelding. Turneringen skelner nemlig mellem deltagere, der har et ratingtal under og over 1600.

Tilmelding senest 27. september til info@vraahojskole.dk eller via Dansk Skak Unions (DSU) hjemmeside.
Det koster 150,- for seniorer og 50,- for juniorer at deltage i mesterskaberne.
Frokost er med i prisen, drikkevarer kan købes. (Er du rated i DSU, skal du oplyse tallet ved tilmelding)
Vis kort
27 Sep Foto

Årets Pressefoto

Ons. d. 27. september til søn. d. 22. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Vraa Højskole, Højskolevej 1, Vrå
Igen i år er det lykkes at få den anerkendte Årets Pressefoto til Nordjylland. Kom og oplev vinderbillederne fra Danmarks mest prestigefulde fotokonkurrence.

Udstillingen består af over 100 stilfotos og en række videoer taget af danske pressefotografer og fotojournalister. Åbningstale ved ferniseringen af fotojournalist Cæciliie Philipa Vibe Pedersen.
Hun er selv tidligere medie- og fotoelev på højskolen, sidder i dag i pressefotografforbundets bestyrelse, og har været involveret på flere måder i Årets Pressefoto:

"Jeg har sammen med bestyrelsen taget del i forberedelsen og afviklingen af Årets Pressefoto: Fra dommerdagene til åbning af udstillingen med dertilhørende prisuddeling, så det er en udstilling der ligger meget nær mit hjerte," fortæller Cæciliie, der nævner flere gode grunde til, at man som publikum skal lægge vejen forbi Kunstsalen på Vrå Højskole og se de billeder, der er blevet valgt som årets bedste:

"Årets Pressefoto er altid et årligt højdepunkt og i år er ingen undtagelse: Udstillingen skildrer en del af det liv som er levet i Danmark og uden for landets grænser og giver os et unikt indblik forskellige personers liv. Personer, som vi ikke kunne stå i rum med og beskue, hvis de danske pressefotografer og fotojournalister ikke havde arbejdet hårdt for at bringe disse historier hjem. Det er på alle måder en fortælling om os som samfund, medborgere, mødre og fædre, børn og voksne, - en øjenvidne beretning anno 2016."
Vis kort
2 Nov Andet/Ukendt

Spil Dansk Dag koncert

Tor. d. 2. november 2017, kl. 13.
Vraa Højskole, Højskolevej 1, Vrå
Kom og lyt med i skolens kunstsal torsdag den 2. november kl. 13.00 - 14.00. Skolens elever fremfører koncert i anledning af Spil Dansk Dagen. Det koster ikke noget at deltage.
Vis kort
6 Nov Møder

Regionsvælgermøde

Man. d. 6. november 2017, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Vraa Højskole, Højskolevej 1, Vrå
Kom og mød kandidaterne til regionsvalget mandag den 6. november klokken 19:00 på Vrå Højskole.
Vis kort
8 Nov Foredrag

Den sekulære lutherdom i Danmark

Ons. d. 8. november 2017, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Vraa Højskole, Højskolevej 1, Vrå
Foredrag ved lektor i teologi Hans Raun Iversen, Københavns Universitet. Foredrag i samarbejde med Vrå Valgmenighed.

Målt med traditionelle religionssociologiske standarder, f.eks. kirkegang og trosholdninger, hører Danmark til blandt de mest sekulariserde lande. Når vi ser på vores mentalitet, er der imidlertid mange tegn på, at vi er blandt de mest evangelisk-luthersk prægede folk i verden. Det er dette spændingsforhold, forelægningen vil afdække og diskutere.

Man kan argumentere for, at i hvert fald fire lutherske træk i vores mentalitet er fundamentale værdier: universalisme, egalitarisme, kollektivt omdrejet individualisme og kald og stand. Når vi handler eller ytrer os, ligger de fire lutherske træk i baghovedet på os, fordi disse træk definerer, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert i en given situation. Trækkene danner et ideal i vores mentalitet - også selvom vi ikke altid kan leve op til dem
Vis kort
8 Nov Møder

Valgflæsk og ævlekage

Ons. d. 8. november 2017, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Vraa Højskole, Højskolevej 1, Vrå
Vælgermøde afholdes 8. november kl. 19.00 som optakt til kommunalvalget. Der vil i den anledning blive serveret valgflæsk og "ævlekage". Ordstyrer for arrangementet er Jørgen Pynt. Fællesspisning kl. 18.00 (spisning koster kr. 50).
Vis kort
22 Nov Foredrag

At rejse som familie

Ons. d. 22. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Vraa Højskole, Højskolevej 1, Vrå
Hvad giver det til familielivet, når man rejser over på den anden side af jorden - og møder en anden virkelighed, et andet tempo og en anderledes kultur? Her kan du høre om Familien Riis Asien-rejse i 2016, og hvorfor familien tager afsted igen i 2017.
Vis kort