Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 25 events i Region Sjælland fra/efter 19. okt. 2017

Koncert med De Farende Svende

Tor. d. 19. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom til en festlig koncertaften, når den lokale gruppe "De Farende Svende" gæster højskolens koncertsal. Aftenen byder på danske lystige viser og sange, med indlagt fællessang. Billetter kan købes på billetto.dk og ved døren fra kl. 19.00.
Vis kort
19 Okt Undervisning

Værdikrigerne - Ind i jazzen - Digital foto- og billedbehandling - Hækling

Søn. d. 8. til fre. d. 20. oktober 2017, kl. 09-17.15.
Pris: (Pris: 2.100)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Tag på daghøjskole i 2 uger og fordyb dig i værdipolitik, jazz, digital fotografering eller hækling. Deltag kl. 9.15 til 17.15 mandag til fredag og oplev Højskolen Marielysts musikalske lærere, den gode atmosfære og dejlige mad.
Vis kort
21 Okt Foredrag

Rune T. Kiddes Hæderspris 2017

Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 22.
Pris: (Entré: 56-106 kr) Køb/bestil billet
Jyderup Højskole, Sølystvej 2, Jyderup
Lørdag d. 21. oktober kl. 16-18 på Jyderup Højskole, bliver Rune T. Kiddes Hæderspris 2017 uddelt, og modtageren er i år Huxi Bach, som selv vil være til stede til overrækkelse, hvor han vil spille nogle af sine egne sange.

Derudover vil musikerne Per Worm og T.S. Høeg være på scenen med fortolkninger af Rune T. Kiddes digte, og så overrækker journalist Louise Kidde Sauntved prisen på 25.000 kr. sammen med et originalt hædersbevis udført af tegneren Thomas Hjorthaab.

Efter prisuddelingen vil Huxi Bach give et par af sine egne numre. Derefter fortsættes på Café Habibi i Jyderup, hvor Christian Søgaard Trio optræder med tekster af Rune T. Kidde, og caféens vægge vil være udsmykket til lejligheden. Der vil være mulighed for at købe mad og drikke i Caféen.

Rune T. Kiddes hæderspris uddeles til autodidakte kunstnere, som på deres egen måde fører Runes tradition videre ved at arbejde i hans ånd: Kærligt, med humor, visdom og dybde.

Årets prismodtager er multikunstneren HUXI BACH.

Begrundelse: "Huxi Bach lyser igennem ved altid at arbejde i en positiv, imødekommende og kærlig ånd. Hans talent rækker, ligesom hos Rune, i flere forskellige retninger og som tekstforfatter, musiker, komponist og journalist formår han at markere sig i offentligheden og få mange mennesker i tale, altid respektfuldt overfor sit virke og solidarisk med sit publikum.

I sine shows fortæller, synger og spiller han med et psykologisk vid, hvor han blandt andet stiller skarpt på farlige og tåbelige tendenser i tiden. Han har, ligesom Rune havde det, noget på hjerte, kan overraske sit publikum, få dem til at grine af sig selv og dermed give dem mulighed for at reflektere en ekstra gang.

I sit tv- og radioarbejde formår han at tale med folk fra alle dele af holdningsskalaen og stille de spørgsmål, der skaber plads til en sund debat".

Det er tredje gang prisen uddeles. Tidligere prismodtagere er Kaspar Colling Nielsen og Kim Leine.

Prisen uddeles af et legatudvalg bestående af: Journalist, Louise Kidde Sauntved
Vis kort
23 Okt Foredrag

Folkekøkken og foredrag: Waage Sandø

Man. d. 23. oktober 2017, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 175 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Nysted
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
"Et helt ekstremt lykkeligt liv" hedder skuespilleren Waage Sandøs erindringer - og dem øser han hudløst ærligt af i dette foredrag om sit liv. Der ermulighed for at spise med på højskolen inden foredraget fra kl. 18.30 i højskolen smukke spisestue.

Folkekøkken og foredrag kl. 18.30: 175 kr. Foredrag alene kl. 19.30: 100 kr. Billetter kan købes hos LOF Guldborgsund, på Højskolen og Alle spisebilletter er solgt! Hold 173108
Vis kort
23 Okt Foredrag

Folkekøkken og foredrag: Waage Sandø

Man. d. 23. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 100 - 175 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
"Et helt ekstremt lykkeligt liv" hedder skuespillerens erindringer - og dem øser han ærligt ud af til foredraget. Folkekøkken og foredrag kl. 18.30: 175 kr. Foredrag alene kl. 19.30: 100 kr. Billetter kan købes hos LOF Guldborgsund og på www.billetto.dk.
Vis kort

Koncert - Folkrock bandet Lindring

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, Præstø
Oplev sange fra højskolesangbogen i en helt ny og anderledes fortolkning, når folkrock bandet Lindring giver koncert på Idrætshøjskolen Bosei - Alle er velkomne!.

Folkrock-bandet Lindring, som for nylig har udgivet sit debutalbum med et unikt koncept: alle sangene på pladen har tekster fra højskolesangbogen og den danske litteraturhistorie, med helt nye melodier komponeret af Lindring. Der er tale om tekster som "Det er hvidt herude" , "Dagen går med raske fjed", "I sne står urt og busk i skjul", "Solhvervssang", "Snemand Frost og Frøken Tø", "Frihed er det bedste guld" mv, som alle iklædes nye moderne gevandter på Lindrings plade "Giv tid".

Albummet har fået en fremragende modtagelse. Eksempelvis skrev det anerkendte musikmagasin Undertoner: " Danmarkshistoriens vingesus bliver støvet grundigt af og kærligt behandlet af den danske kvintet Lindring. De har plukket og udvalgt nogle af tidernes smukkeste værker og givet dem nyt, forførende liv på Giv Tid. (..) Musikken svæver ud i stuen og omkredser kulturarvens lyrik på en meget bevægende, lindrende måde. Der gives tid til at mærke ordene fra de gamle digte. (..)

Lindrings fortolkninger lærer man igen at sætte pris på de gamle værker og især deres fortolkning af "Stille hjerte, sol går ned" er utrolig smuk. (..) Hvis kvintettens intentioner flugter med Grundtvigs tanker om at bidrage til den folkelige dannelse, er jeg sikker på, de nok skal rekruttere flere dertil. De har i hvert fald åbnet øjnene for de gamle tekster hos en overvældet, positiv stemt musikanmelder lige her. "

Selvom de enkelte medlemmer af Lindring er etablerede musikere - med baggrund i bands som I Got You On Tape, Vildnis, Bisse osv og med X-faktor finalist Annelouise i front - er Lindring endnu et ubeskrevet blad, som dog er ved at etablere sig med eksempelvis et langt indslag i kulturprogrammet AK24syv i april, optræden den 26/8 på festivalen "En Sommerdag på Bellahøj" hvor bl.a. Peter Sommer og Nikolaj Nørlund også spiller, osv.

På www.lindringmusic.dk kan du læse mere om Lindring og albummet Giv Tid, lytte til musikken, læse alle teksterne fra pladen, se flere eksempler på omtale af Lindring i medierne mv.

Musikken danner udgangspunkt for en yderst relevant debat om højskolesangenes relevans for læsere og lyttere i nutidens Danmark, og Idrætshøjskolen Bosei håber at se mange fra lokalområdet denne onsdag aften
Vis kort
30 Okt Møder

VALGmøde med fokus på seniorer

Man. d. 30. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Debat med spidskandidater til byrådsvalget i Guldborgsund og regionsrådet i Region Sjælland. Fokus på ældres vilkår, men også andre centrale spørgsmål til efterårets kommunal- og regionsvalg. Vi åbner døren til koncerthuset kl. 19.00.

Deltagere:

Til regionsrådet:

Jacob Jensen, Venstre

Henio Knudsen, Socialdemokraterne
Til byrådet i Guldborgsund:

Borgmester John Brædder, Guldborgsundlisten

Rene Christensen, Dansk Folkeparti

Bo Abildgaard, Socialdemokratiet

Ole K. Larsen, Venstre

Lene Hatt, SF

Bente Lerche Thomsen, Enhedslisten

Louise Lindhagen, Konservativ Folkeparti

Christian Nyborg Mortensen, Rad. V.
Ordstyrer: Christian Schou, højskolens forstander.
Vi vil i debatten have fokus på de ældres vilkår og forhold i kommunen og regionen, men vil også komme rundt om nogle af de andre centrale spørgsmål, som valgkampen byder på til efterårets kommunal- og regionsvalg.

Vi åbner døren til koncerthuset kl. 19.00.
Vis kort

Syng, spis og snak - Den Rytmiske Højskole

Tir. d. 31. oktober 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: 50)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, Vig
Syng dansk - i forbindelse med Spil Dansk-ugen.

Den Rytmiske Højskole i Vig inviterer til "Syng, spis og snak" tirsdag d. 31. oktober kl. 19.00.

Aftenens tema er "Syng dansk" - i forbindelse med Spil Dansk-ugen. Samtalen vil være med udgangspunkt i den danske fællessangskultur.

Der vil være ostebord med lidt sødt
Vis kort
2 Nov Andet/Ukendt

Koncert Aktiv Fritids Seniororkester

Tor. d. 2. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Koncert med Aktiv Fritids Seniororkester, der spiller evergreens, swingnumre og mulighed for at synge med. Orkesteret ledes af Palle Danielsen. Entré betales ved indgangen fra kl. 19.00.
Vis kort

Gospel-koncert

Fre. d. 3. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Soul Invitation er 40 sangere, der synger glad og frisk GOSPEL. Der vil være up-tempo sange med masser af energi - og stille, inderlige soul-ballader - alt udført i en høj musikalsk kvalitet. Entré betales ved indgangen fra kl. 19.00 (intet forsalg).
Vis kort