Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 21 events i Region Sjælland fra/efter 14. dec. 2017

PH cabaret - PH provo og poet

Fre. d. 29. december 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Cabaret med et par håndfulde af de bedste viser og plads til lidt historier om PH og hans tid. Michael Mondrup, Frans Jacoby og Jesper Johansen. Entré betales ved indgangen fra kl. 19.00..
Vis kort
10 Jan Foredrag

Åben Aften på Ubberup Højskole

Ons. d. 10. januar 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 40 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ubberup Højskole, Højskolevej 6, Kalundborg
På "Åben Aften" vil vi fortælle om Ubberup Højskoles historie før, nu - og i fremtiden. Efterfølgende vil der være kaffe & kage. Varighed ca. 1,5 time. Alle er velkomne..
Vis kort
1 Feb Andet/Ukendt

Koncert med Musikskolens elever

Tor. d. 1. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 40)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Koncert med elever fra Guldborgsund Musikskole, fra barokmusik til nutidig musik. Koncerten vil indeholde en guitarkvintet, en marimbakvartet, kammersammenspil, en klaver-duo samt blæsere, klaver, cello, kornet og saxofon. Dørene åbnes kl. 19.00..
Vis kort
29 Jan Undervisning

Daghøjskole i 1 uge "Romantik i den 3. alder"

Man. d. 29. januar til fre. d. 2. februar 2018, kl. 08-17.15.
Pris: (Pris: 1175)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Stadig flere seniorer finder en ny kæreste, når livspartneren er gået bort. Men for mange er det bestemt ikke uden udfordringer. På kurset kommer vi rundt om problematikkerne og det forventes, at du bidrager med egne erfaringer..

Romantik i den tredje alder

Stadig flere seniorer finder en ny kæreste, når livspartneren er gået bort. Men for mange er det bestemt ikke uden udfordringer, ikke mindst i relation til familien. På dette kursus taler vi i fortrolighed om, hvad kærligheden til livspartneren har betydet og stadig betyder for den enkelte. Hvilke udfordringer er der, når man i den tredje alder gerne vil have en ny kærlighedsrelation? Hvordan sætter man grænser og beskytter sig selv? Og hvordan tackler man, hvis ens nye kærlighed har helt andre forventninger til forholdet end en selv? Hvordan finder man i det hele taget en ny kæreste? Og tager det første skridt, når man møder en potentiel kandidat? Kurset ledes af Pernille Fenger, skolelærer og psykoterapeut MPF. For optimalt udbytte fordres det, at kursisterne er indstillede på at bidrage med egne erfaringer og ønsker til kærligheden
Vis kort
9 Feb Skuespil

Jantedrengen

Fre. d. 9. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 300 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Teaterhøjskolen Rødkilde, Rødkildevej 42, Stege
Dato: 09. februar 2018 kl. 19.30. En ung mand, Espen Arnakke, går til søs fra Jante - den lille danske provinsby, hvor janteloven hersker. Efter Aksel Sandemoses romaner "En flygtning krydser sit spor" (1933) og "En sømand går i land? (1931)..

Espen Arnakke ender i Misery Harbor på Newfoundland, hvor han i jalousi myrder en mand ved navn John Wakefield. Den ekstreme handling får Espen til at stoppe op og tage sit liv op til overvejelse. Hvem er han, der er i stand til at tage et andet menneskes liv, og hvordan er han kommet dertil? Splittet og famlende stykker Espen erindringerne om sin opvækst i Jante sammen. Han vil huske alt præcis som det var?. Espen Arnakke krydser sine spor i forsøget på at blive fri af janteloven i en fabulerende, ekspressiv og udtryksfuld iscenesættelse. Jantedrengen sætter fokus på den oplevelse af mindreværd og utilpassethed, der kan være baggrunden for så radikal en handling som at tage et andet menneskes liv. Varighed: 80 min. u/pause. Arrangør: Teaterforeningen Bøgestrømmen
Vis kort
5 Feb Undervisning

Daghøjskole i 2 uger "Genbrugsguld"

Man. d. 5. til fre. d. 16. februar 2018, kl. 8-17.15.
Pris: (Pris: 2350)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom og vær med, når højskolen åbner det store værksted og vi slipper kreativiteten løs med ting vi genbruger..

Genbrugsguld
Et kursus for dig, der elsker genbrugsting og at få tingene til at skinne. På kurset tager vi rundt til de bedste genbrugsbutikker på Lolland-Falster og går på jagt efter unika, som vi kan se kan blive til funklende guld med en lille indsats på højskolens værksted. Du køber selv de ting, du vil arbejde med (eller kan medbringe dem hjemmefra) - og får dem selvfølgelig med hjem efter kurset, når du har fået dem til at skinne. Lærere: Gitte K. Hansen og Kåre Lind.
Vis kort
5 Feb Undervisning

Daghøjskole i 2 uger "Højskolesang"

Man. d. 5. til fre. d. 16. februar 2018, kl. 8-17.15.
Pris: (Pris: 2350)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom og vær med i 2 uger, hvor den står på sangglæde og fordybelse i at synge med andre og få indsigt i Højskolesangbogen..

Så syng da, Danmark!

Et kursus for dig, der elsker at synge sammen med andre og mærke sangens kraft. Vi dykker dybt ned i højskolesangbogens skattekiste og får nye øjne og ører på mindst 50 af de smukkeste nyere melodier og tekster i bogen. Undervejs bliver der tid til snak om teksterne, forfatterne og komponisterne, og vi forsømmer heller ikke hverken opvarmning, god sangteknik eller flerstemmighed. Lærer: Thomas Bjerre
Vis kort
19 Feb Undervisning

Daghøjskole i 1 uge "Fisk & fluer"

Man. d. 19. til fre. d. 23. februar 2018, kl. 8-17.15.
Pris: (Pris: 1175)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Tag med højskolen ud og fiske og lær at binde fluer..
Vis kort
26 Feb Foredrag

Folkekøkken og foredrag: Niels Krause-Kjær

Man. d. 26. februar 2018, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 200 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Nysted
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
DR-vært og journalist Niels Krause Kjær holder foredrag med overskriften "Kan man overhovedet stole på en politiker?" Ved hjælp af anekdoter, tal og løse påstande forsøger Niels Krause-Kjær at besvare spørgsmålet..

Det tager ham mindst en time, og der er bestemt basis for at diskutere bagefter. For kan man stole på en journalist? Folkekøkken og foredrag kl. 18.30: 200 kr. Foredrag alene kl. 19.30: 100 kr. Billetter kan købes hos LOF Guldborgsund, på højskolen og på Hold 181080
Vis kort
27 Feb Foredrag

Foredrag om relativitetsteori og gravitationsbølger

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Livestream fra Aarhus Universitet, professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj. Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden og hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er..
Vis kort