Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 45 events i Region Syddanmark fra/efter 23. aug. 2017

23 Aug Foredrag

Foredrag: Lars Trier Mogensen "Den Store Joker"

Ons. d. 23. august 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 65,00 dkk - 115,00 dkk) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Fænomenet Donald J. Trump er USA's nye præsident. Hvem er han? Hvor kommer han fra? Og hvad kan vi forvente os i de kommende år? Den 70-årige byggematador fra New York City både skræmmer fascinerer.

Med afsæt i sin anmelderroste bog 'Den Store Joker' tegner politisk kommentator Lars Trier Mogensen et nysgerrigt, dybdegående kritisk portræt af manden, der effektivt brugte sin fortid i bl.a. reality-tv som springbræt til Det Hvide Hus. Hør om Donald Trumps mange masker, de opbrud i tiden, som har forvandlet ham til verdens mægtigste mand.

Lars Trier Mogensen (født 1975 i Nuuk) er radiovært på det politiske debatprogram 'Det Røde Felt' på Radio24syv, fast politisk kommentator i bl.a. tv-programmet 'Jersild minus Spin' på DR2, samt redaktør på mobilmagasinet Føljeton. Tidligere redaktør af leder- kollegiet på Politiken udenlandsredaktør på Information. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet
Vis kort
30 Aug Andet/Ukendt

Engelsholmkoncerten med Mads Langer + special guests - UDSOLGT

Ons. d. 30. august 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 250,00 DKK) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
All Star koncert i parken med Mads Langer band + en række gæstesolister. Koncerten pakkes visuelt ind af et storslået VJ-show på slottets facade.
Vis kort
1 Sep Fodboldkamp

Fodboldkamp Herre-DS pulje 3 - Oure Fodbold Akademi mod VSK Aarhus

Fre. d. 1. september 2017, kl. 18.30.
Oure Højskole - Sport & Performance, Idrætsvej 1, Oure
Vis kort
1 Sep Billedkunst

Performance Festival - Vejle

Fre. d. 1. september 2017, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Bygningen
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Performance Festival spreder sig ud over Vejle, Middelfart og Kolding og præsenterer det bedste inden for performancekunsten, både af unge og etablerede kunstnere. Følgende kunstnere deltager i Vejle: Olof Olsson, claus ejner og Pia Eikas.

Vi arrangerer en performance-festival over året's tema "overgange". Overgange tolker vi som ;betydende en turbulent tid, en tid fyldt med glæde mod det nye, men også en vis bange;anelse for, hvad det nye kan bringe. Denne tvetydighed går igen i mange af de valgte ;kunstneres praksis. De ser verden og sig selv som omskiftelig. Nogle kunstnere belyser; denne problematik gennem mere sproglige forandringer, andre gennem teknologiske eller mere følelsesmæssige forandringer. Samlet kan man sige, at alle; kunstnerne giver et bredspekteret bud på, hvorledes overgang som tematik folder sig ud i; samtidskunsten.

Performerene er:
Claus Ejner - arbejder med blandt andet performance. En bærende tematik i hans praksis er det moderne menneskets eksistensvilkår mm.
www.dada-invest.dk

Pia Eikaas - ofte er det lettere teatralske elementer der er på spil i Pia Eikaas' værker, om det er i form af teaterstykker, rejser eller stoflige skulpturer. www.kopenhagen.dk/magasin/magazine-single/article/public-intimacy-parallel-vienna/

Equis - Xenia Xamanek Lopez laver klange-performaneces og har bl.a. lavet performances i kina og flere steder i europa samt danmark.
http://captiveraumoportal.dk/ + https://www.youtube.com/watch?v=ilXsbygFwvQ

Christian Schmidt-Rasmussen - er en skrivende maler, der også arbejder med performance. Ham har lige været aktuel med skuespillet "Den Sejrende Ikaros" på OVERGADEN - Institut for Samtidskunst. www.christianschmidtrasmussen.dk
Vis kort
1 Sep Andet/Ukendt

No Direction Home

Fre. d. 1. september 2017, kl. 20.
Pris: (Entré: 160 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Brenderup Højskole, Stationsvej 54, Brenderup St, Brenderup Fyn
Koncerten er en støttekoncert, hvor overskuddet går til foreningen Cheptigit Primary School ?.

Kenya, og den er arrangeret i et samarbejde mellem Brenderup Højskoles Musikforening og Kenyaforeningen. Arrangør: Brenderup Højskoles Musikforening Bandets medlemme er: Leif Ringkjøbing (guitar, mundharpe), Ulf Benzon Soll (bas), Poul Roed (trommer, kor), Rosa Duedahl (klaver, keyboard) og Henrik Hansen , Jude Myers Pedersen (lead vokal
Vis kort
1 Sep Elektronisk

Plugout Festival 2017

Fre. d. 1. til søn. d. 3. september 2017, kl. 15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Rådhustorvet
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Plugout festival er en visuel og musikalsk rejse ind i det elektroniske musik og visuelle miljø. Oplev elektronisk musik og 3D visuals på Engelsholm slot. Lineup TBA.

Plugout blev skabt i 2011 af en håndfuld elektroniske musikere, med ønsket om at skabe et tilbagevendende arrangement med fokus på visuel identitet og helhedsoplevelsen som koncertgænger. Med base på det smukke Engelsholm Slot udenfor Vejle, tiltrækker Plugout hvert år omkring 300 gæster fra hele Danmark. Basen er Engelsholm Højskole, der med deres linje for elektronisk musik er uddannelsesplatform for en del af Danmarks nye talenter indenfor elektronisk kompositionsmusik. Festivalen lægger derfor scene til helt nye talenter, der har brug for at prøve kræfter, måske for første gang, med en professionel scene og afvikling, men også for etablerede musikere der kan vise vejen frem. Udviklingen af talent er derfor en del af festivalens kerne, og tidligere artister der har spillet på festivalen er navne som MØ, Sekuioa og Chinah. ;På festivalen bliver musikerne parret med vj's og lyskunstere, der udvikler og iscenesætter et visuelt aspekt der indrammer koncerterne, og musik og visuel kunst smelter derved sammen.
Vis kort
9 Sep Andet/Ukendt

Slotskoncert med DR Pigekor - Udendørs/Malersalen

Lør. d. 9. september 2017, kl. 16.
Pris: (Entré: 170,00 DKK) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
DR Radiopigekoret - Den traditionsrige sensommerkoncert - sæt X i kalenderen! DR Radiopigekoret er ikke bare et af Danmarks men så et af verdens bedste koncertkor. Denne koncert vil bestå primært af koret kernerepertoire - de danske sange.

Koret ledes af dirigent Philip Faber.

Koncerten bliver - hvis vejret tillader det - afholdt udendørs på pladsen foran slottet. Regner det, flyttes koncerten ind i skolens store Malersal.Pris for koncert kr. 150,- + gebyr. Der er mulighed for køb af kaffe & kage, øl, vand vin
Vis kort
15 Sep Fodboldkamp

Fodboldkamp Herre-DS pulje 3 - Oure Fodbold Akademi mod FC Sønderborg

Fre. d. 15. september 2017, kl. 18.
Oure Højskole - Sport & Performance, Idrætsvej 1, Oure
Vis kort

DM i Adventurerace

Fre. d. 22. og lør. d. 23. september 2017, kl. 20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vejle Idrætshøjskole, Ørnebjergvej 28, Vejle
Delta/VIH adventurerace er i 2017 vært for DM i adventurerace. Udover DM som køres på masterdistancen, er der også en challenge og fighter distance.

Adventurerace er en holdsport for typisk 3 eller 4 personers hold, som sammen kæmper sig igennem en rute på MTB, O-løb, kano, kajak, inliners, svømning eller hvad løbsarrangørene ellers har fundet på. Holdet skal selv navigerer rundt til de forskellige checkpoints.

Et race i Danmark er typisk fra 3 til 24 timer, afhængig af hvilken distance man vælger.

Sporten stiller krav til at man som hold kan samarbejde og hjælpe hinanden, da alle på holdet har deres styrker og svagheder.
Vis kort
27 Sep Klassisk

Den danske Strygekvartet

Ons. d. 27. september 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 310 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Brenderup Højskole, Stationsvej 54, Brenderup St, Brenderup Fyn
Denne gang har Den Danske Strygekvartet programsat: Bela Bartok - Strygekvartet Nr. 1. Ludwig van Beethoven - Strygekvartet op.

59/1. Samt Folkemusik fra de nordiske lande arr. Den Danske Strygekvartet. Arrangør: Brenderup Højskoles Musikforening Bela Bartok - Strygekvartet Nr. 1 Ludwig van Beethoven - Strygekvartet op. 59/1 Folkemusik fra de nordiske lande
Vis kort