Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 373 events i Ishøj Kommune fra/efter 21. okt. 2018

21 Okt Gudstjeneste

Højmesse ved Michael Rønne Rasmussen

Søn. d. 21. oktober 2018, kl. 10.
Vejleå Kirke, Ishøj Boulevard 1, Ishøj
21. s. e. trin.
Vis kort
21 Okt Gudstjeneste

Gudstjeneste ved Christian Marott Barrit Petersen

Søn. d. 21. oktober 2018, kl. 10-11.
Torslunde Kirke, Torslunde Bygade 45, Ishøj
21. s. e. trin.
Vis kort
21 Okt Show/stand up

Den lille Prins

Søn. d. 21. oktober 2018, kl. 13.
Pris: (Entré: 50,00 dkk - 75,00 dkk) Køb/bestil billet
Ishøj Kultur Café, Ishøj Østergade 28, Ishøj
En helt ny opsætning med levende sang musik. Aldersgruppe: Familieforestilling fra 6 år op. Millioner af mennesker verden over kender elsker det forunderlige eventyr om Den Lille Prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden livet at kende. På turen møder han bl.a. den herskersyge konge, forretningsmanden, der er begærlig, drankeren, der drikker for at glemme, at han er flov over at drikke. Han møder så en talende blomst en ræv, der gerne vil være tam, som lærer ham, at det kun er med hjertet, man kan se klart. Den originale levende musik i forestillingen er komponeret af prisvindende Stine Michel Mads Kronborg

Forestillingen opføres på dansk.

Forfatter: Antoine de Saint-Exupéry
Bearbejdelse: Morten Hembo Christian Bergman
Instruktion: Christian Bergman
Lysdesign: Morten Hembo
Lyddesign: Mads Stagis
Musik sangtekster: Stine Michel Mads Kronborg
Medvirkende: Morten Hembo, Christian Bergman Mads Kronborg

Gratis garderobe skal benyttes.

Se mere på www.kulturcafe.dk
Vis kort
22 Okt Foredrag

VK Højskoleeftermiddag: Niels Kærgaard om Velfærdsstatens kristne rødder

Man. d. 22. oktober 2018, kl. 14.
Vejleå Kirke, Ishøj Boulevard 1, Ishøj
Mange har fremført, at lutherdommen via en lang række mellemregninger har ført til den nordiske velfærdsstat, forvaltet af lokalt forankrede demokratiske enheder. Den danske velfærdsstat er måske lige så meget et resultat af en ukirkelig lutheranisme som af demokratiseret socialisme. Lutherske teologer har haft en central rolle i debatten om den danske velfærdsstat, og en del af de socialdemokratiske frontfigurer har også været rodfæstet i den kirkelige tradition. Niels Kærgaard, der er nationaløkonom og tidligere overvismand, fører os med jysk lune gennem historien
Vis kort
23 Okt Andet

IK Babysalmesang

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 10.
Ishøj Kirke, Ishøj Bygade 83, Ishøj
Vis kort
23 Okt Andet

IK konfirmationsforberedelse/Ane

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 14.
Ishøj Kirke, Ishøj Bygade 83, Ishøj
Vis kort
23 Okt Andet

VK konf.forberedelse/AG, SN, Chr

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 14.15.
Vejleå Kirke, Ishøj Boulevard 1, Ishøj
Vis kort
23 Okt Andet

IK Tumlingesalmesang

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 16.45.
Ishøj Kirke, Ishøj Bygade 83, Ishøj
Vis kort
23 Okt Foredrag

Foredrag: Dit indre liv med billioner af bakterier (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ishøj bio, Ishøj Østergade 28, Ishøj
Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier. Forelæser: professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Mennesket er en superorganisme som rummer ligeså mange bakterieceller som menneskeceller. Hvert menneske har sin egen helt personlige sammensætning af bakterier på og i kroppen. Langt de fleste af vores bakterier findes i tarmen.

Skønsmæssigt har et vokset menneske omkring 50.000.000.000.000 bakterier fordelt på flere hundrede forskellige bakteriearter.
Indtil for få år siden var tarmbakteriernes univers et lukket og mørkt univers for forskerne fordi kun relativt få arter af tarmbakterier er lette at dyrke i laboratoriet, i fx petriskåle, da denne type bakterier ikke tåler atmosfærens ilt og fordi de kun vil vokse i fælleskab med mange andre bakteriearter.
Men på det seneste er der blevet kastet lys ind i tarmens mørke fordi forskere verden over har taget DNA-teknikker og avanceret matematik i brug. Det har givet os ny viden om tarmens mylder af mikrober. Hvem de er? Og hvad laver de inden i os og med os? Det viser sig at de fleste er gavnlige og sundhedsfremmende. De omdanner madrester til energi for os. De producerer K-vitamin og nogle B-vitaminer.

Bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner. Og de regulerer dannelsen af flere hormoner og signalstoffer. Forsøg på dyr viser at nogle af bakteriernes signalstoffer påvirker hjernen. Også virkningen af forskellige former for medicin er afhængig af hvilke bakterier vi har i vores tarme.

I forelæsningen diskuteres hvorledes ubalancer i tarmbakterier er knyttet sammen med en række kroniske sygdomme. Der vil blive lagt vægt på, hvad vi selv kan gøre for at have tarme i topform med en overvægt af helbredsstabiliserende tarmmikrober.
__________________________

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrede i 2018 professor Oluf Borbye Pedersen med Forskningskommunikationsprisen 2018 for hans særlige indsats med at kommunikere sin forskning til offentligheden - se video.

Se opskriften på professor Oluf Borbye Pedersens grønne energigrød som booster tarmsundheden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
24 Okt Andet

VK Babysalmesang

Ons. d. 24. oktober 2018, kl. 14.30.
Vejleå Kirke, Ishøj Boulevard 1, Ishøj
Vis kort