Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 319 events i Ishøj Kommune fra/efter 17. okt. 2019

23 Okt Show/stand up

Vitello

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 09.30 & 11.15.
Pris: (Entré: Abonnement: 75 kr, Børn/Unge: 55 kr, Gruppe, Børn/Unge: 40 kr, Gruppe, Voksne: 85 kr, Løssalg: 125 kr) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, Ishøj
Kim Fupz Aakesons "Vitello"-bøger er nogle af landets mest populære børnebøger. Bøgerne bruges flittigt i de første klasser i Folkeskolen - ligesom de er rigtig populære børnebøger på biblioteket som højtlæsning hjemme. Vitello hedder Vitello, fordi Mor har boet i Italien i to måneder, dengang hun var meget ung vist så meget smuk. Men nu bor Mor i Danmark i et rækkehus ved siden af ringvejen, hvor der kører mange biler. I teaterforestillingen "Vitello" leder efter Vitello efter en far han kan vise frem til sine irriterende venner, tvillingerne Max Hasse møgungen William. I sin søgen får han både en klam kæreste, møder en tunghør pølsemand Gud. Og er det i orden at have en papfar med en rød sportsvogn, når ens rigtige far er en superengel?

Man kan sige meget om Vitello, men kedeligt bliver det aldrig. Vitello er nemlig ikke ret god til at kede sig, så han skal nok finde på noget - enten sammen med de irriterende tvillinger Max Hasse eller sammen med møgungen William eller så bare sammen med sig selv.
En sjov musikforestilling for hele familien med iørefaldende sange skøre replikker.Der findes 14 bøger om krudtuglen Vitello. 8 af disse er med i teaterforestillingen.

Iscenesættelse: Louise Schouw
Manuskript: Gunvor Reynberg
Komponist: Lars Fjeldmose
Medvirkende: Asbjørn Agger, Anne Suppli, Camilla Lohmann, Rasmus Haxen
Scenograf: Kirsten Victoria Lind
Koreografi: Katrine Engberg
Varighed: 70 min uden pause
Alder: fra 5 år

Gruppebilletter kan købes på Ticketmasters Servicecenter, tlf. 70 15 65 65
Vis kort
23 Okt Gudstjeneste

Familiegudstjeneste ved Ane Øland Bækgaard

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 17.
Ishøj Kirke, Ishøj Bygade 83, Ishøj
Vis kort
23 Okt Møder

Litteraturkreds v/Asta

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 17.
Vejleå Kirke, Ishøj Boulevard 1, Ishøj
Vis kort
23 Okt Rock/Pop

UHØRT - Hørslev / Mechlenburg

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, Ishøj
KULTURIUM byder på hverdagspoesi pop et glas vin til talk koncert med UHØRT. Forfatter Lone Hørslev komponist Jesper Mechlenburg er gået sammen i et musikalsk samarbejde. Forfatter Lone Hørslev komponist Jesper Mechlenburg er nu klar med deres anden udgivelse: EP'en Dagene er data. Jesper har igen med udgangspunkt i Lones digte oplæsning, sat ordene ind i et dybt originalt musikalsk univers.

Sangene er både pop poesi. De er undersøgelser af sprogets særlige musik musikkens muligheder sprog. Her mødes følsom hviskende kærlighedserklæringer med fængende refræner hverdagspoetiske betragtninger. Digtene kredser om frygten for fremtiden, blandet med længslen efter kærlighed lykke, om at møde den eneste ene, om elefanter magi, drømme, trylleri poesi. Det uventede i det daglige nære. Det skæve i det almindelige. Og det fjerlette i det allermest tunge.

Jesper har med udgangspunkt i Lones digte oplæsning, sat ordene ind i et dybt originalt musikalsk univers, som vi ikke har set lignende før i Danmark.
Live består UHØRT desuden af Søren Bigum på guitar, kor flygelhorn.

Lone Hørslev er for nylig blevet indstillet til Politikens litteraturpris Læsernes bogpris 2019

Artisktalk: Thomas Tiedje fra KULTURIUM Bibliotek interviewer Lone Hørslev 20 min - koncert 60 min.

Et samarbejde mellem Biblioteksklubben Salonen KULTURIUM Klub. Særpris for medlemmer af de to klubber opnås ved køb af billetter i billetsalget

Gruppebilletter kan købes på Ticketmasters Servicecenter, tlf. 70 15 65 65
Vis kort
24 Okt Andet

IT-café om Poesimaskinen

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Kulturium Bibliotek, Ishøj Store Torv 1, Ishøj Bycenter, Ishøj
Kom til IT-café og få en guidet tur i Poesimaskinens univers. Poesimaskinen kan opleves på biblioteket fra mandag d. 7. oktober og fem uger frem i Voksenafdelingen. Poesimaskinen giver mulighed for at opleve, hvad der kan ske, når litteraturen folder sig ud i et digitalt univers. Den ene side af installationen præsenterer originale og opfindsomme litteraturapps på tre tilhørende iPads.
På den anden side af installationen kan man skabe sine egne digte og printe dem ud. Digtene komponeres af 1000 smukke ord og sætninger, som Ursula Andkjær Olsen har forfattet til Poesimaskinen. Teksterne kredser om begreberne Had, Spørgsmål og Kærlighed og bliver arrangeret efter den indonesiske digtform pantoum.

Tag med til IT-café og bliv guidet til blandt andet at lave dit helt eget digt.

Tilmelding er nødvendig her på siden. OBS: Begrænsede pladser
Vis kort
24 Okt Andet

IK Minikonf. v/Ane Bækgaard

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 14.
Ishøj Kirke, Ishøj Bygade 83, Ishøj
Vis kort
25 Okt Rock/Pop

Jakob Illeborg Band

Fredag den 25. oktober 2019, kl. 20.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, Ishøj
JAKOB ILLEBORG BAND. Jakob Illeborg kendes i dag af de fleste danskere som den hårdtslående vært på DRs forbrugermagasin "Kontant". Men før Jakob Illeborg blev journalist tv-vært var han faktisk forsanger i det London-baserede, danske band, Warwick Avenue, der i nullerne udgav plader på legendariske Columbia Records i USA spillede koncerter over det meste af verden.

Efter i årevis at have helliget sig journalistikken vender Illeborg nu tilbage til musikken på fuld tid med udgivelsen af sit første soloalbum, der udkommer i foråret 2019. Albummet skiller sig klart ud fra de fleste andre udgivelser lige nu. Stilen er levende, vibrerende dynamisk. Computere autotunere er gemt væk, i stedet er der plads til horn, gospelkor vel nok Danmarks bedste rytmegruppe.
Sangene teksterne er dybt personlige, det er stilarten så. Det er på samme tid både retro lydmæssigt oppe i tiden, live blæser orkestret publikum bagover. Tænk tidlig Van Morrison eller Bruce Springsteen, men mørkere vildere. En koncert med Jakob Illeborg live er ikke bare en kontrolleret aflevering af album. Det er en hyldest til den håndspillede musik udført af et forrygende top professionelt band.

Jakob Illeborgs første soloalbum er indspillet i Sweet Silence Studios i Danmark i Squat Sound i England. Det er mixet af Flemming Rasmussen udgives på LP, CD online i foråret 2019 på Sundance Records
Forvent en musikalsk oplevelse af de uforglemmelige!

Gratis garderobe skal benyttes.

Se mere på www.kulturcafe.dk
Vis kort
26 Okt Skuespil

Meaninglessness

Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, Ishøj
En performativ samtale om objekter mennesker med den australske smykkedesigner Susan Cohen. Meaninglessness er et politisk værk fra nogle af Australiens mest spændende kunstnere; instruktør/teaterrebel David Pledger smykkekunstner/ aktivist Susan Cohn. Cohn står på scenen, hvor hun undersøger, hvordan en borger kan agerer proaktivt, når hendes regering handler ud fra værdier, der er fjendtlige i forhold til hendes egne værdier. Cohn forholder sig i samtaleform til dette spørgsmål, i mens hun fremstiller sine smykker, som en metafor for forandring. Ved at blande objekter, tid en simpel opgave, foreslår Cohn gavegivning som en stille subversiv modgift mod samfundets angst over fremmede, den ny-ankomne, den anden. Meaninglessness er en nytænkende forestillinge, der bruger objekter, design, ord billeder i en engagerende dialog med publikum om deres forhold til smykker

Forestillingen rejser spørgsmålet om smykkers betydning i vores liv. En diskussion, der er udløst af den danske "smykkelovgivning" fra 2016. Som fik Cohn til at reflektere over hendes eget lands flygtningepolitik. Hun engagerer publikum i en samtale om smykkers sociale, politiske historiske betydning, for at finde vej til at forstå den vanskelige situation fordrevne mennesker er havnet i. "En smuk, rørende yders relevant forestilling. Den tager smykkelovgivningen op, men det ender et sted uden konklusioner, men smukt respektfuldt bundet sammen
Folk var dybt berørte" - Gitta Malling "Jeg blev stærkt bevæget af Cohns præstation hendes vidunderlige måde at bevæge sig mellem det personlige det globale. I sin oprigtighed generøsitet tilbød hun en troværdig åbning for publikum til at forbinde sig til deres egen arv, såvel som en måde, hvorpå vi lytter til andres historie." - Israel Alone, ILdance Sverige

Gratis garderobe skal benyttes.

Se mere på www.kulturcafe.dk
Vis kort
27 Okt Gudstjeneste

Højmesse ved Asta Gyldenkærne

Søndag den 27. oktober 2019, kl. 10.
Vejleå Kirke, Ishøj Boulevard 1, Ishøj
19. s. e. trin.
Vis kort
27 Okt Gudstjeneste

Højmesse ved Ane Øland Bækgaard

Søndag den 27. oktober 2019, kl. 10.
Ishøj Kirke, Ishøj Bygade 83, Ishøj
19. s. e. trin.
Vis kort