Viser 109 events i Kerteminde Kommune fra/efter 20. feb. 2018

Diverse
| Møder

Menighedsrådsmøde.

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19-20. Rynkeby Kirke ,Kirkevej 10, Rynkeby
Diverse
| Foredrag

Foredrag: På rumsafari blandt Mælkevejens planeter (via livestream fra AU).

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19-21. Anexet på Lundsgaard Gods ,Lundsgårdsvej 6, Kerteminde
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: link
Tag med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hør om nogle af de fascinerende og helt anderledes verdener, som findes milliarder af kilometer borte. Aarhus-astronomerne deltager i NASA's mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018. Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

I aften kommer du med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hører om nogle af de fascinerende anderledes verdener som findes milliarder af kilometer borte.

Med teleskoper placeret på satellitter i rummet har astronomer gennem de sidste godt 20 år opdaget flere tusinde planeter omkring andre stjerner end vores egen Sol. Disse planeter kaldes for exoplaneter. Exoplaneterne er ikke blot fjerne udgaver af de planettyper vi kender fra vores eget solsystem, men viser en fascinerende variation i opbygning, størrelse, overfladeforhold og baner om deres sol.

I foredraget "besøger" vi vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter og hører om de forhold som findes på planeternes overflader og i deres atmosfære. Der findes glohede klippeplaneter hvis overflade er dækket af et flydende lavahav, og planeter som hovedsageligt består af flydende vand - et flere tusinde kilometer dybt hav. Andre exoplaneter har kulsorte skyer i en varm gasholdig atmosfære. Undersøgelserne af exoplaneterne har vist at vores eget Solsystems store gasplaneter som Jupiter og Saturn er sjældne, mens planeter på størrelse med Jorden findes i baner om stort set alle stjerner i Mælkevejen.

På det seneste har astronomernes nye fund af planeter, som minder om vores egen Jordklode, startet en diskussion af om disse nye verdener rummer mulighed for liv som vi kender det her på Jorden. Astronomerne ved Stellar Astrophysics Centre ved Aarhus Universitet har igennem en årrække været knyttet til NASA's rumteleskop Kepler og har i samarbejde med forskere verden over udnyttet det rumteleskop som er ombord i Kepler til at finde og undersøge nye exoplaneter.

Aarhus-astronomerne er også udvalgt til at deltage i NASA's næste exoplanet-mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018. Desuden deltager Aarhus-forskerne i planlægningen af den europæiske PLATO-satellit som forventes at blive sendt i rummet i 2026. I foredraget vil Hans Kjeldsen fortælle om de seneste nye forskningsresultater og om de muligheder som både disse fremtidige rummissioner og de store jordbasserede teleskoper, som er under opførelse, åbner for.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Musik
| Jazz

Jazzkoncert med Thomas Fonnesbæk & Justin Kauflin.

Fre. d. 23. februar 2018, kl. 20. Anexet på Lundsgaard Gods ,Lundsgårdsvej 6, Kerteminde
Pris: (Entré: Standard 200 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Lundsgaard gods
Den verdensberømte danske jazzbassist Thomas Fonnesbæk & den amerikanske jazzpianist Justin Kauflin gæster Anexet med en forrygende koncert.
Diverse
| Undervisning

Porcelænsmaling - Lyster.

Fre. d. 23. til søn. d. 25. februar 2018, 3 kursusdage kl. 18. Kerteminde Husflid ,Hyrdevej 114, Kerteminde
Pris: (Pris: 670 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Janet Solvang. Fantasibillede med brug af lyster, farver og pennetegning. Der må gerne medbringes billeder af blomster eller landskaber eller insekter. Vi taler om farvelære og opdeling af flader Der arbejdes med lyster, guld eller sølv, åben olie eller vandbaseret olie. Hold 0918
Udstilling
| Billedkunst

Remembrance in Blue: Anne Maria Udsen, maleri.

Lør. d. 3. til søn. d. 25. februar 2018, Tir-søn 12-16. Toldboden ,Strandgade 3, Kerteminde
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: link
Udstillingen Remembrance in blue på Toldboden i Kerteminde er en moderne memento mori, en approach til livet. Anne Maria Udsen

Udstillingen Remembrance in blue på Toldboden i Kerteminde er en moderne memento mori,en approach til livet. Her kan opleves et bredt udsnit af Udsens værker fordelt på to etager i byens fine og ældste bygning fra omkring år 1590, da byen fungerede som havneby for Odense.

Malerierne kan opleves som mentale landskaber, som bevæger sig i grænselandet mellem det figurative og det abstrakte univers. Livets cyklus med fødsel, vækst, alder och død er tråde som løber gennem kunsten.

Anne Maria Udsen hører motivisk til en generationen af malere, der tager livtag med realismen, dog uden at man helt kan sætte hende i bås. Hun mestrer de traditionelle teknikker, som hun fornyer på en helt egen, personlig og raffineret måde. Billederne er bygget op af mange transparente lag for at skabe en dybde og tredimensionalitet i olien, som hun ofte mixer med dekomponeret bladmetal. De "alkymiske" eksperimenter bliver til spor, revner og erosion
Udstilling
| Billedkunst

En vidunderlig verden.

Fre. d. 1. december 2017 til søn. d. 25. februar 2018, Tir-søn 10-16. Johannes Larsen Museet ,Møllebakken 14, Kerteminde
Pris: (Entré: Alm. entré (børn gratis))
Hjemmeside: link
Vi folder glæden ved Larsens verden ud i anledning af 150-året for kunstnerens fødsel. Med udstillingen "En vidunderlig verden" sætter museet fokus på Johannes Larsens vidunderlige verden. Johannes Larsen er højaktuel i dag, og hans glæde ved og æstetiske blik på naturen er måske mere vedkommende nu end nogensinde før.

OBS: lukket mandage
Diverse
| Foredrag

Foredrag: Relativitetsteori og gravitationsbølger (via livestream fra AU).

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19-21. Anexet på Lundsgaard Gods ,Lundsgårdsvej 6, Kerteminde
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: link
Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden, som for første gang blev målt i 2015 og som blev hædret med Nobelprisen i fysik i 2017. Hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er. Foredrag ved professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Nobelprisen i fysik 2017 gik til tre fysikere som stod bag de første målinger af de såkaldte gravitationsbølger i efteråret 2015. Gravitationsbølgers eksistens blev forudsagt af Einstein allerede i 1916 - baseret på hans relativitetsteori - men var indtil 2015 kun målt indirekte.

Men hvad er gravitationsbølger, hvorfor blev Nobelprisen uddelt med de indledende ord "en begivenhed der rystede verden", hvorfor er det en markant begivenhed i astrofysikkens historie og hvad kan vi lære gennem observationer af disse bølger?

For at svare på disse spørgsmål, vil du først blive ført ind i fysikkens beskrivelser af bølger, elektromagnetisme og relativitetsteori - for at ende ud med at høre eksempler på hvor eksotisk det Univers som vi lever i, i virkeligheden er.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Diverse
| Foredrag

Oceans Of Hope.

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19.30-22. Kerteminde Skole ,Nørregade 21, Kerteminde
Pris: (Entré: 50.00 kr) Køb/bestil billet
Ud i verden, ind i livet. Ved Mikkel Anthonisen. Jordomsejler, læge tilknyttet Ocean of Hope Kerteminde Sejlklub Inviterer til foredrag i samarbejde med Egensedybet Sejlklub og Scleroseforeningen i Odense. www.oceansofhope.org
Kerteminde Sejlklub Inviterer til foredrag i samarbejde med
Egensedybet Sejlklub og Scleroseforeningen i Odense

Ud i verden, ind i livet

Ved Mikkel Anthonisen
Jordomsejler, læge
Iinitiativtager og grundlægger af Oceans of Hope - Sailing Sclerosis.

Tirsdag 27. februar, kl. 19.30.
Salen på Kerteminde byskole

Oceans of Hope - Sailing Sclerosis er et sejlprojekt, som skaber rammerne for menneskelig udfoldelse og vækst gennem sejlads og ved at finde muligheder, når vi møder begrænsningen. Oceans of Hope handler om værdighed, tilhørsforhold, identitet og håb - og om at nære menneskers fulde potentiale til gavn for dem selv og for fællesskabet.

"At sejle og vores maritime dannelse er en vigtig del af vores fælles kulturarv, og det er en kursgivende identitet for vores rejse ind i en uforudsigelig fremtid"
Mikkel Anthonisen

Oceans of Hope - Sailing Sclerosis startede ud som et projekt inspireret af en sklerosepatient, som pludselig havde mistet håbet om at realisere sin drøm om at rejse verden rundt i sin selvbyggede sejlbåd.

Oceans of Hope blev i 2014-15 den første jordomsejling, der sejlede rundt med en besætning bestående af patienter med multipel sklerose. Grundprincipperne for sejlerne var genopbygning af håb, fællesskab, teamwork og fokusering på evner fremfor begrænsninger.

"Oceans of Hope repræsenterer en rejse væk fra isolation, skam, hjælpeløshed og begrænsninger - mod stolthed, værdighed og eksistentiel mening i forbundethed med andre. Noget, som med stor sandsynlighed kan generaliseres til andre end blot MS-patienter."
Bobby Zachariae, professor, cand. psych., dr. med

Oceans of Hope - Sailing Sclerosis har i årene efter jordomsejlingen vokset sig større. Ikke blot er flere større sejlprojekter sat igang, men der er ligeledes indgået samarbejder med sejlskoler på tværs af landet i håb om at kunne hjælpe flere mennesker med udfordringer i livet til at genfinde håb, drømme og værdighed gennem sejlads.

Vi er stolte over hermed at kunne invitere jer til foredrag med ophavsmanden, Mikkel Anthonisen, bag dette stolte projekt. Og vi glæder os til, i fællesskab, at blive imponerede, rørt og ikke mindst inspirerede af denne ildsjæl og hans projekter.

____________________________________________________________
Dato 27-02-2018, Klokken 19.30.

Salen, Kerteminde Byskole, Nørregade 21, 5300 Kerteminde

Pris kr 50,-
Billetter kan købes i forsalg her. Der kan vælges antal billetter ved købet, der skal kun angives køberoplysninger som kvittering for købet sendes til. Der er frie unummerede pladser i salen.


Der vil være mulighed for at købe øl/vand og/eller kaffe/the og kage
Diverse
| Andet

Onsdagscafé.

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 10-12. Den gamle Skole ,Marslev Byvej 13, Marslev
Onsdagscafé 28. februar kl. 10-12 i »Den gamle Skole« i Marslev, pris 20 kr. Sprogøpigernes historie fortalt af historiker Carsten Egø Nielsen fra Korsør. De Kellerske anstalter overtog Sprogø i 1922 og opførte kvindehjemmet, som var i brug indtil 1961. Sprogø har et areal på ca. 38 ha, hvoraf halvdelen var opdyrket og blev passet af pigerne. Kvindehjemmet skulle fungere som en slags opdragelsesanstalt/kvindefængsel for »faldne kvinder,« der skulle gemmes væk - og det blev de på Sprogø. I perioder var der 50 piger anbragt på øen, i alderen 14-64 år, disse var under overvågning af 8-10 kvindelige funktionærer. En spændende fortælling!
Teater
| Show/stand up

Modstrøm - kulturarvsekspeditioner.

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 19.30. Kerteminde Kino ,Langegade 36, Kerteminde
Pris: (Entré: 0 kr) Køb/bestil billet
Arrangement i samarbejde med Johannes Larsen Museet.Fyns forladte kulturarv svarer igen. Et Roadshow:Billedkunstner Ole Lejbach og forfatter Jens Blendstrup har været på ekspedition til det 20. århundredets forladte kulturarv på Fyn, Ærø og Langeland.De to har også været i Kerteminde og onsdag d. 28. februar kommer de til Kerteminde Kino.Her vil de fortælle om deres møde med Kertemindes kulturarv.Jens Blendstrup vil læse op af sine tekster og Ole Lejbach vil vise eksempler på den kunstneriske proces og de endelige værker