Kulturkalender

Viser 82 events i Frederikssund Kommune mellem 31. mar. og 29. apr. 2020

Hjemmeside: Se hjemmeside
Islebjerg Kirke Ansgarsvej 2, Frederikssund
Hvis du sidder og brænder inde med en god idé til éneller flere aktiviteter, gudstjenester eller arrangementer i Islebjerg Kirke,eller blot ønsker at have indflydelse på kirkens program for den kommendesæson, så mød op til aktivitetsmødet tirsdag. 31. marts 2020 kl. 09.00. Herskal vi nemlig diskutere og planlægge programmet, der gælder fra efteråret 2020og frem til sommeren 2021. Alle er velkomne - mød blot op!

Yoga Gudstjeneste

Tirsdag den 31. marts 2020, kl. 19-20.
Draaby Kirke Kirkevej 1, Jægerspris
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Slangerup Bio Brobæksgade 4, Slangerup
Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden. Professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er uudforsket. Dels er det meget vanskeligt at fortage målinger og indsamle materiale på havets største dybder, dels har man tidligere fejlagtigt troet at processerne i dybhavet ikke er vigtige for livsforholdene på Jorden.

De dybeste dele af oceanerne, fra 6 til 11 kilometers havdybde, kaldes 'den hadale zone' - efter dødsriget Hades. Zonen indbefatter bl.a. 27 enorme grave der strækker sig tusinder af kilometer langs kontinenternes, geologisk ustabile, rand - der hvor havbundsplader og kontinentalplader støder sammen.
Den nyeste forskning viser overraskende at disse grave er "oaser" for livet i dybhavet. Omsætningen af organisk materiale er meget høj og man opdager hele tiden ukendte organismer der er tilpasset det ekstreme tryk i gravene. Ved hjælp af avancerede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmeligheder.

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr - det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe med lange bor, som kan bore ned i havbunden, studerer forskerne havbundens liv på store dybder.
For nogle år siden blev den første videnskabelige boreekspedition gennemført i danske farvande. Resultaterne fortalte om Østersøens klimaudvikling igennem de sidste 15.000 år og om de rige bakteriesamfund som har levet i havbunden siden istiden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Aflyst: Onsdagsfordybelse i kirken

Onsdag den 1. april 2020, kl. 08-08.30.
Jørlunde Kirke Bygaden 26A, Jørlunde, Slangerup
Den første onsdag i måneden kl. 8 er der mulighed for at begynde dagen i Jørlunde kirke med afspændings­øvel­ser og derefter en læsning og fælles re­fleksion over den kommende søn­dags evangelietekst. En halv time, der giver en rigtig god start på dagen!

Alle er velkomne

Banko

Onsdag den 1. april 2020, kl. 14-16.
Pris: (Fri entré)
Aktivitetshuset Kongshøj Kannikestræde 2 C, Slangerup
Slangerup Seniorer arrangerer banko- og lotterispil.

Aflyst! - Kom indenfor i Islebjerg Café

Onsdag den 1. april 2020, kl. 16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Islebjerg Kirke Ansgarsvej 2, Frederikssund
Islebjerg Café slår dørene op første onsdag i måneden kl. 16.00 - 18.00 i perioden september 2019 - april 2020. OBS! Islebjerg Café i januar 2020 er onsdag 8. januar 2020. Pris: 30 kroner - betaling på dagen enten kontant eller med Mobile Pay. Ingen tilmelding - mød blot op. Alle er velkomne. Fællessangen er udgangspunktet for Islebjerg Café, og vi synger fra Salmebogen og Højskolesangbogen. Undervejs vil sognepræst Christina Holten Mølgaard eller andre komme med korte indlæg. Alle har mulighed for at have indflydelse på programmet ved at komme med forslag. Vi begynder med kaffe og te og slutter med en let anretning

Slankehold - kostvejledning og træning

Onsdag den 22. januar til onsdag den 1. april 2020, 6 kursusdage kl. 16.
Pris: (Pris: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Dof Center krop og bevægelse Østergade 30 N., Frederikssund
Underviser: Johanna Gadgaard. Start på12 ugers effektivt slankehold. De6 mødegangebestår af holdundervisning og træning tilrettelagt til at give det bedste vægttab.Boost din kost og træning er din vej til selvhjælp. Vi kigger på kost og vaner. Du vil fåhjælp til at sammensætte en individuel kostplan til dig selv. Få gode redskaber til at komme ind i hensigtsmæssige rytmer. Ved hver mødegang planlægges din træning, så du bliver holdt ved ilden og får inspiration til din træning. Du får vejledning i hensigtsmæssig træning af kroppen og øvelser, der styrker bækkenbund, mave og ryg. Hold 20-96
Hjemmeside: Se hjemmeside
Islebjerg Kirke Ansgarsvej 2, Frederikssund
Første fredag i måneden kl. 10.00 - 11.30 i perioden september 2019 - maj 2020 i Islebjerg Kirke. Pris: 20 kr. Der serveres kaffe/te og brød. Ingen tilmelding - mød blot op. Litteraturliste fås i kirken eller kan downloades her.Præsterne Christina Holten Mølgaard, Lotte Højholt og Dorte Dideriksen holder i fællesskab litteraturkreds, og står på skift for fremlæggelse af månedens bog. Fremlæggelsesformen og tilgangen er forskellig, men man vil hver gang få en grundig indføring i den konkrete bog. Derfor kan man sagtens møde op, selvom man ikke har fået læst bogen. April måneds bog er bogen "Rystet spejl" af Søren Ulrik Thomsen.Den vil blive fremlagt af Dorte Dideriksen

Fra jægersoldat til prædikestol

Fredag den 3. april 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: 60 kr inkl. kaffe og kage)
Lundebjerggård Lundevej 48, Frederikssund
Stephen Glahn fortæller om sit spændende liv, hvor virkeligheden overgår fantasien. Hans fortælleevne er eminent. Vi får besøg af foredragsholder der har vundet VM i at holde foredrag. Glæd dig. Med Stephen Egede Glahns særegne baggrund melder spørgsmålet sig: Kan der være sammenhæng i et sådant liv? Jægersoldat, efterretningsofficer - præst? I bekræftende fald: Hvor er den røde tråd. I en interessant, livsbekræftende og spændende beretning, hvor virkeligheden ofte overgår fantasien. Masser af stof til eftertanke. Få samtidig indblik i, hvor stor betydning hans mor der døde a Stephen var 3 år har haft for ham. Åndeløs gribende fortællinger
Hjemmeside: Se hjemmeside
Islebjerg Kirke Ansgarsvej 2, Frederikssund
Højmesse ved sognepræst Christina Holten Mølgaard.Konfirmanderne opfører et Påske-drama.Efter højmessen er der kirkekaffe i våbenhuset.