Kulturkalender

Viser 6 events i Frederikssund Kommune mellem 21. aug. og 19. sep. 2018

Sommerkoncert på Selsø: Operaaften

Tir. d. 28. august 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 150 kr. (inkl. gebyr))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Herregaardsmuseet Selsø Slot Selsøvej 30 A, Skibby
Koncertsæsonen på Selsø afsluttes denne aften med smuk, dramatisk og stemningsfuld opera. Sopran Camilla Toldi Bugge, mezzosopran Kristin Mulders, tenor Rasmus Gravers og baryton Torsten Nielsen akkompagneres på klaver af Ellen Refstrup.

Operettekompagniet i Skibby Sognegård

Ons. d. 29. august 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 130 kr) Køb/bestil billet
Skibby Sognegård Selsøvej 4B, Skibby
Opera- og operette med Thomas Koppel, tenor & Carol Conrad, klaver. Stort festligt og sprudlende opera- og operette-program

VIVA koret Frederikssund åben prøve

Ons. d. 5. september 2018, kl. 19-21.30.
Pris: (Fri entré)
Islebjerg Kirke Ansgarsvej 2, Frederikssund
VIVA koret i Frederikssund starter sæsonen op med en åben prøve hvor alle er velkomne. Under ledelse af vores dygtige dirigent Helga Svennson fra Jørlunde , vil vi sammen opleve glæden ved at synge. VIVA koret Frederikssund er et mindre kor som vægter det sociale meget højt og vores kommende koncertsteder variere lige fra Nivogaard's malerisamling, kirkekoncerter, St. Bededagskoncert på Elværket i Frederikssund, til Flensborg, hvor der afholdes koncert i Den Danske kirke midt under julemarked. De første prøver med koret er åbne for alle, og vi glæder os allerede til at møde nye korsangere

Koncert med Mogens Dalsgaard

Tor. d. 6. september 2018, kl. 19.30.
Islebjerg Kirke Ansgarsvej 2, Frederikssund
Klaveraften med Mogens Dalsgård. En af landets mest erfarne koncertgivere spiller og fortæller om en række af de bedste klaverklassikere.Der er gratis adgang til koncerten.

Koncert med guitaristen Kaare Norge

Fre. d. 7. september 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: kr. 100,- for medlemmer og kr. 125,- for ikke-medlemmer)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Kaare Norge er Danmarks mest kendte og anerkendte klassiske guitarvirtuos. Solokoncert med bredt repertoire afholdes aftenen før fernisering og åbning af udstilling af Kaare Norges farverige malerier. I forbindelse med åbning lørdag den 8. september kl. 13 af udstillingen i Langes Magasin af billedkunstneren Kaare Norge, afholder Frederikssund Kunstforening koncert med guitaristen Kaare Norge. Dørene åbnes kl. 19.00, hvor der bliver lejlighed til at købe et glas vin og se et lille udpluk af Kaares malerier.

Med sit solospil har Kaare Norge nu igennem flere årtier tryllebundet publikum, høj som lav i alle aldre. Dette har gjort Kaare Norge til en eftertragtet instrumentalist, som mestrer at spænde sit repertoire fra de helt store komponister som Bach, Mozart, Chopin, til de mere folkelige melodier fra nær og fjern, over til store populære navne som The Beatles og Led Zeppelin, for bare at nævne nogle få eksempler.

Som komponist har Kaare også markeret sig f.eks. med titelmelodien - "Homage to Life" af KaareNorge - oprindeligt skrevet som kendingsmelodi til DR TV Programmet - " En naturlig Forklaring" (Dus med Dyrene) med Vært Poul Thomsen 1992.

I de senere år har kompositionerne mest været for sologuitar som f.eks. den spanske dans " Danza la Primavera", men også eksempelvis sangen "Når du forlader mig" for guitar og sang med tekst af Tove Ditlevsen.

Det anmelderroste album "The Song The Melody - Carl Nielsen", med Kaares egne soloarrangementer af 14 Carl Nielsen-sange, er hans seneste album (2015).

"Med sin udprægede indlevelsesevne og sine egne vellykkede arrangementer af Carl Nielsens melodier gør Kaare Norge med sit nye album en af Danmarks største komponister stor ære." - Rachel Einarsson, Jyllands-Posten.

"Man vil ikke finde nogen fyrige tekniske udskejelser her (selv om fremførelsen hele vejen igennem er en sand stjernepræstation); stemningen er tværtimod i høj grad melodisk og ophøjet med kun stedvise strejftog ind i lidt mørkere, kontemplative afkroge. Dette er spirituel musik; roligt opløftende, i sandhed helende for sjælen, smukt spillet og tidløst." Blair Jackson, Classical Guitar Magazine (oversættelse: Bente H. Gyldensted).

Kaare Norge har udgivet 23 cd-albummer, modtaget fire guldplader og en platinplade

Korstart i Fjordkoret

Man. d. 27. august 2018 til tor. d. 11. april 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: kr. 1.000 for hele sæsonen)
Falkenborgskolen Ved Kirken 1, Frederikssund
BEMÆRK, vi har flyttet mødelokale fra Frederikssund Gymnasium til Trekløverskolen, afd. Falkenborg.