Kulturkalender

Viser 2 events i Frederikssund Kommune mellem 15. nov. og 14. dec. 2019

Julestue

Søndag den 24. november 2019, kl. 13.
Pris: (Fri entré)
Lundebjerggård Lundevej 48, Frederikssund
Sidste år var der masser af gæster som beså de smukke dekorationer og smagte på lækkerier fremstillet af brugerne på Lundebjerggård. Nu er vi klar igen. Tingene kan købes.

Kunstudstilling 9 // Tom Lundsten & Lynne Glazzard

Onsdag den 13. november til torsdag den 19. december 2019, i Rejsestaldens åbningstid.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Smykker og skåle i emalje. Fernisering for alle interesserede søndag d. 1. december ifm. juletræstændingen. Emaljering har altid været en meget personlig ting for engelske Lynne Glazzard og danske Tom Lundsten. De bruger det til at udforske forholdet mellem farve og form og registrere erfaringerne, som de deler med andre i et internationalt emaljeforum. Deres unikke perspektiv er formet af fælles interesser, der spænder over historie, geologi og udforskning af teknikker. De begrænser ikke emalje til bestemte genrer eller stilarter. I stedet lader de hver oplevelse tale til sig på sin egen måde. Emner fra tidligere omfatter landskaber, museumsobjekter og arkitektur: "Den nuværende smykkeserie er inspireret af form og linjer i småsten, slebet og poleret af Nordsøens bølger; en historisk forbindelse mellem Storbritannien og Danmark og vores fælles kærlighed til havet", fortæller Tom.

Både Lynne og Tom begyndte at arbejde med emalje omkring 2000 og sluttede sig til Guild of Enamellers. De tilbyder workshops og arbejder uafhængigt i henholdsvis Storbritannien og Danmark. Det nuværende samarbejde begyndte, da Tom lærte Lynne ætsning. De erkendte, at deres kompetencer og interesser supplerede hinanden og dannede et partnerskab for at samarbejde om udvikling af nye idéer. Pebble-samlingen kombinerer Lynnes designidéer med Toms tekniske ekspertise og en fælles kærlighed til emaljens farver og gennemsigtighed