Kulturkalender

Viser 70 events i Frederikssund Kommune d. 19. okt. 2019

Kunst før Columbus

Lørdag den 19. og søndag den 20. oktober 2019, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Kulhuse Kultur- og Medborgerhus Gl. Kulhusvej 149, Jægerspris
Marianne Miller udstiller sine skulpturer. Velkommen til fernisering lørdag d. 19. oktober kl. 11. Kunstneren vil selv være til stede på udstillingen begge dage kl. 11-16.

Fugleudstilling

Fredag den 18. til søndag den 20. oktober 2019, kl. 17-21/10-17/10-15.
Pris: (Entré: 25 kr)
Kingoskolen Strandstræde 28 A, Slangerup
Fugle fra hele verden Kanariefugle - Tropefugle - Frøædende - Duer & Vagtler - Papegøjer - Parakitter - Undulater Klovnen Hanse Optræden lørdag/søndag Der vil være mulighed for at købe kaffe/te brød og kage øl/vand og pølser.

Frederikssund Svømmehal

Mandag den 14. til søndag den 20. oktober 2019, se tekst.
Pris: (Entré: Almindelig indgang)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Svømmehal Odinsvej 2, Frederikssund
Mandag kl. 06.00-13.00 Tirsdag kl. 11.00-18.00 Onsdag kl. 06.00-13.00 Torsdag kl. 11.00-18.00 Fredag kl. 06.00-13.00 Lørdag kl. 09.00-15.30 Søndag kl. 08.00-15.30 Vi glæder os til at se jer.

Farverig efterårsferie

Lørdag den 12. til søndag den 20. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 0/50/70 kr)
Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
I skolernes efterårsferie i uge 42, byder museet sædvanen tro indenfor til et program spækket med sjove aktiviteter og rum til fordybelse for både børn og voksne. Der er noget for alle aldre og temperamenter, når Willumsens Museum afholder farverig efterårsferie i uge 42. Alle dage vil der være åbent i udstillingerne "Tiden møder tiden. Jørgen Haugen Sørensen og J.F. Willumsen" samt "Willumsens Verden," og spredt over ugen vil der være forskellige aktiviteter der både indbyder til kreativ deltagelse og rolig fordybelse.

Kreative værksteder

D. 13. oktober holder Willumsens Museum Familiesøndag, hvor deltagerne kan prøve kræfter med sine egne 3d-billeder. Fra tirsdag til fredag kl. 10.30 - 14.30 er der bemanding i det kreative værksted. Her bliver temaet efterårstryk, og deltagerne kan bruge de smukke gyldne blade fra haven, eller vælge en skabelon og kaste sig ud i monotypiens kunst.

Museum for de yngste

For at hjælpe de yngste børnefamilier lidt på vej, har museet udviklet en Kunstkuffert, som interesserede kan låne kvit og frit i receptionen. Med kufferten i hånden kan I sammen gå på opdagelse i udstillingerne, dykke ned i enkeltværker og skabe jeres egne farverige kunstværker.

Kreativitet og hygge i caféen

Brug kaffepausen ved museets kreabord, der lige nu byder på muligheden for at skabe sin egen voksfigur. Aktiviteten er inspireret af Jørgen Haugens Sørens menneskestore skulpturer i udstillingen "Tiden møder tiden" og alle materialerne står fremme, og er lige til at gå ombord i.

På tur i museumshaven

Få luft til sanserne med en rolig - eller vild - tur i Willumsens Museums have. Her er både plads til fordybelse og fangeleg. Måske finder I noget, der inspirerer jer, og som I kan bruge i det kreative værksted.

På opdagelse med papir og blyant

I receptionen er det muligt at låne et tegnekit, der kan tages med ud i udstillingerne. Her kan I i ro og mag give jer i kast med jeres egen version af skulpturerne i reliefsalen eller en af Willumsens mange dansende kvinder. I kan også tegne hinanden, eller noget I finder på fra den fri fantasi. Det er helt op til jer

Efterårsferien på Selsø

Lørdag den 12. til søndag den 20. oktober 2019, kl. 11-16.
Pris: (Entré: Voksne: 60 kr Børn: 25 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Herregaardsmuseet Selsø Slot Selsøvej 30 A, Skibby
I efterårsferien på Selsø er der fokus på historisk mad. Oplev madlavning i kælderkøkkenet og prøv museets findeleg. I efterårsferien på Selsø er der i år fokus på historisk mad, når man kan opleve reenactorgruppen Freie Rostocker Fähnlein og museets køkkengruppe lave mad i køkkenet.

I den første weekend står Freie Rostocker Fähnlein for livet i køkkenet, når de laver mad fra renæssancen. Gruppen beskæftiger sig med at vise, hvordan tyske landsknægte og folk i en landsknægtslejr levede i årene 1515-1550. Det gør de ved at vise klædedragter, våben og madkultur.
I denne weekend laver gruppen kun mad og viser altså ikke våben frem. De vil tilnærmelsesvis kunne vise, hvordan køkkenet så ud i husets tidlige dage, idet hovedbygningen på Selsø blev bygget 1571-1576. Idag er det primært murene fra denne bygning, som står tilbage, og kælderkøkkenet ses hvælvingerne fra renæssancen, som altså er nogle af de ældste dele af huset.

Resten af ferien kan man på udvalgte dage møde Selsøs køkkengruppe i kælderkøkkenet. Derudover byder museet på en findeleg, hvor man skal løse mysteriet om den forsvundne opskrift og på en offentlig omvisning begge søndage i ferien. Omvisningerne er kl. 14 og man betaler kun almindelig entré, hvorefter omvisningen er gratis.

Almindelig entré.

Parkering ved Selsø Kirke, Selsøvej 28

I form efter fødslen

Torsdag den 15. august til torsdag den 24. oktober 2019, 8 kursusdage kl. 12.15.
Pris: (Pris: 750 kr) Klik her for at tilmelde dig
Dof Center krop og bevægelse Østergade 30 N., Frederikssund
Underviser: Sofia Bartholin. Giv din efterfødselskrop opmærksomhed med bevægelse og afspænding i et rum med plads til dig -og ikke mindst din baby. Vi arbejder med afspændingsbevægelse, styrketræning, kropbevidsthedsgørende øvelser, udspænding og afspænding af kroppen, med særligt fokus på at genoptræne bækkenbund og mavemuskler, der er med til at styrke og stabilisere kroppen og hjælper kroppen til at komme sig efter fødslen. Løbende opstart. Efterår, vinter, forår. Ring for mere info! Hold 19-80E

Udstilling Anitta Scheel

Søndag den 11. august til søndag den 27. oktober 2019, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
TANG.myway Selsø Gods - Selsøvej 30 b, Skibby
Kunstneren Annitta Scheel udtrykker spirituel abstrakt blomsterkunst med et twist at rebelshed, samt abstrakt figure, kvinder med udtryk fra livet på godt og ondt. Malerier kan ses og købes hver fredag & søndag kl. 11-16.

"En lyst det er at se derpå"

Lørdag den 13. april til søndag den 27. oktober 2019, kl. 11.
Pris: (Entré: 65 kr)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
Grevinde Danner og Frederik 7.'s egne kunstindkøb, der prydede væggene i de private stuer på Jægerspirs slot. Det er genrebilleder af danske malere hvoraf flere var knyttet til kunstskoler i Tyskland og Frankrig som bl.a. Balsgaard, Schleisner.

Maleriudstilling

Mandag den 5. august til torsdag den 31. oktober 2019, Man. tors. 10-16 Fre. 10-12.
Pris: (Fri entré)
Aktivitetshuset Kongshøj Kannikestræde 2 C, Slangerup
Pia Zittén fra Slagslunde udstiller sine malerier. Hun maler med akryl og lader sig inspirere af natur og dyr.

Babyrytmik 3-12 mdr

Fredag den 6. september til fredag den 1. november 2019, 8 kursusdage kl. 11.45.
Pris: (Pris: 550 kr) Klik her for at tilmelde dig
Dof Center krop og bevægelse Østergade 30 N., Frederikssund
Underviser: Sofia Bartholin. Babyrytmik er til dig og din baby. der ønsker en herlig stund med sang, musik og bevægelse.Undervisningen er tilpasset børnenes niveau motorisk og tager sigte på at understøtte en naturlig sanse- og bevægelsesudvikling. Vi bruger babytegn til at støtte den sproglige udvikling.Rytmik stimulerer desuden dit barns kropsbevidsthed, sansning og motorik. Vi leger på børnenes præmisser og giver dem gode rammer for at udforske deres rytmesans og kreativitet. Hold 19-86E