Kulturkalender

Viser 83 events i Frederikssund Kommune d. 17. okt. 2018

Journal 64

Ons. d. 17. oktober 2018, kl. 19.30.
Skibby Kino Hovedgaden 33, Skibby
Efter et overfald på Vesterbro, der får Rose til at grave i luderen Rita Nielsens sag, der er blevet gemt og begravet i årenes løb.

Ditte & Louise

Ons. d. 17. oktober 2018, kl. 19.30.
Slangerup Bio Brobæksgade 4, Slangerup
Dansk komedie om to midaldrende skuespillerinder, som indser, at de eneste roller, de bliver tilbudt, er som nogens mor eller "gammel luder". Så Ditte griber til en radikal beslutning og klæder sig ud som mand. Med Ditte Hansen og Louise Mieritz.

Lykke-Per - 2D

Ons. d. 17. oktober 2018, kl. 20.30.
Drama af Bille August, der er baseret på Henrik Pontoppidans roman fra 1898. På jagt efter lykken flytter Per væk fra det landlige Jylland, sin strenge opvækst i det stærkt religiøse hjem og sin patriarkalske præstefar, og sætter sejl mod København.

Ditte & Louise - 2D

Ons. d. 17. oktober 2018, kl. 21.10.
Dansk komedie om to midaldrende skuespillerinder, som indser, at de eneste roller, de bliver tilbudt, er som nogens mor eller "gammel luder". Så Ditte griber til en radikal beslutning og klæder sig ud som mand. Med Ditte Hansen og Louise Mieritz.

Kreativ Efterårsferie på J.F. Willumsens Museum

Tir. d. 16. til fre. d. 19. oktober 2018, kl. 11.
Pris: (Gratis når entreen til museet er betalt)
Hjemmeside: Se hjemmeside
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Kreativ efterårsferie. Er det noget for dig? Efterårsferien nærmer sig, og for dem, der giver sig i kast med en blæsende en af slagsen under de nordlige, danske himmelstrøg kan det måske være meget rart med en indendørsaktivitet at tage sig til. Efterårsferie på museet 16.-19. oktober
I efterårsferien inviterer vi på J.F. Willumsens Museum børnefamilier til åbent kreativt værksted. I værkstedet kan børn og voksne gå på opdagelse i materialer og mønstre gennem frottage-teknikker og monotypi-tryk og skabe taktile montager med inspiration fra den aktuelle udstilling "Ekkorum" og efterårslandskabet i museets park.

Hvad er frottage?
Lyder det fremmedartet? De fleste har nok prøvet kræfter med frottage på egen hånd, og helt uden at vide det. Når man for eksempel lægger en mønt under et stykke papir og tegner med et farvekridt ovenpå, så mønten langsomt kommer til syne, kalder man det frottage - eller "gnidebilleder." I efterårsferien kan interesserede gå på opdagelse i museets omgivelser for at finde materialer der egner sig særligt godt til smukke aftryk.

Aktiviteterne i efterårsferieværkstedet foregår i tidsrummet kl. 11-15 tirsdag til fredag i uge 42. Værkstedet er bemandet af museets dygtige medarbejdere, og det er gratis at deltage, når entreen til museet er betalt - og den er i øvrigt gratis for børn under 18 år
Pris: (Gratis deltagelse i aktiviteter. Alm. entré til udstillingen)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Museum Færgelundsvej 1, Jægerspris
Lær at binde vod og knob, hop i vaders og kig nærmere på fjordens fisk og kravl, mød museets bådebygger og byg din egen mini-jolle. Efterårsferien på museet byder på spændende og sjove fjordværksteder for hele familien. Mandag og fredag kan du være med i museets fjordværksted, hvor du møder vodbinder Henry Leo Petersen, der viser, hvordan man binder gammeldags fiskegarn. Du kan også lære at binde seje knob, bygge din helt egen jolle og sejle med den i museets jollebassin.

Tirsdag, onsdag og torsdag kan du komme med ud i fjorden, når vi sammen med naturguiderne Carsten Christiansen og Pia Malmquist fra den rullende naturskole og Danmarks Naturfredningsforening hopper i vaders og går ud i fjorden. Den rullende naturskole er proppet til randen med alverdens udstyr og står klar med vaders - men tag endelig dit eget udstyr med, hvis du har. Oplev, hvad fjorden gemmer på, når vi bevæger os ud i vandet. Hør historien om, hvordan fjorden har været både madkammer og fritidssjov, mens vi finder fjordens skatte og undersøger dem med mikroskoper.

Mød os på museet kl. 11, hvor vi følges i trop ud til fjorden - eller stød til undervejs. Vi står på Frederikssundssiden af Kronprins Frederiks Bro ved nedgangen til fjorden lige nord for broen.

Alle hverdagene i efterårsferien kan du desuden se de gamle både og møde bådebygger Lasse Vestergaard, der fortæller om, hvordan man byggede joller og sejlede med dem.

Program for efterårsferien på Færgegården
Alle dage kl. 11-15: Mød bådebyggeren
Mandag kl. 11-15: Fjordværksted - lær at binde fiskegarn, knytte knob og bygge både
Tirsdag kl. 11-15: Udforsk fjorden med den rullende naturskole
Onsdag kl. 11-15: Udforsk fjorden med den rullende naturskole
Torsdag kl. 11-15: Udforsk fjorden med den rullende naturskole
Fredag kl. 11-15: Fjordværksted - lær at binde fiskegarn, knytte knob og bygge både

Efterårsaktiviteterne på Frederikssund Museum er et led i projektet Fjordens fartøjer, som har til formål at bevare og formidle bådebyggertraditioner langs Roskilde Fjord

Efterårsferie på Jægerspris slot

Tir. d. 16. til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 11-16.
Pris: (Entré: kr. 65/20)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
Gå på opdagelse og test din viden om slottet og de mange kongelige der har boet her. Hvad hed grevinde Danners 3 hunde? Hvorfor ville Frederik 7. hellere være arkæolog end konge og hvem var høvdingen Rolf der levede for 1600 år siden?

Efterårsferien på Selsø

Lør. d. 13. til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 11-16.
Pris: (Entré: Voksne: 60 kr. Børn (6-18 år): 25 kr.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Herregaardsmuseet Selsø Slot Selsøvej 30 A, Skibby
I efterårsferien har vi i år fokus på de mange spøgelseshistorier, der fortælles om herregården Selsø. Museet har åbent alle dage - undtaget mandag - kl. 11-16.

Frederikssund Fotoklub udstiller i oktober

Lør. d. 29. september til søn. d. 28. oktober 2018, kl. 11-16 samt ved arrangementer.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
Fotoklubbens medlemmer præsenterer deres seneste værker.

Grevinde Danners museum

Lør. d. 24. marts til søn. d. 28. oktober 2018, kl. 11-16, man.lukket.
Pris: (Entré: 65/20)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
I 1866 åbnede grevinde Danner dørene til det museum, hun havde ønsket på Jægerspris Slot. Her kan man gå omkring i de kongelige stuer hvor grevinden og Frederik 7. boede og se kongens arkæologiske samling og høre om grevindens børnehjem.