Kulturkalender

Viser 24 events i Frederikssund Kommune d. 22. aug. 2018

Grevinde Danners museum

Lør. d. 24. marts til søn. d. 28. oktober 2018, kl. 11-16, man.lukket.
Pris: (Entré: 65/20)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
I 1866 åbnede grevinde Danner dørene til det museum, hun havde ønsket på Jægerspris Slot. Her kan man gå omkring i de kongelige stuer hvor grevinden og Frederik 7. boede og se kongens arkæologiske samling og høre om grevindens børnehjem.

Roulv og Ingijo - runesten og kongelig arkæologi

Lør. d. 24. marts til søn. d. 28. oktober 2018, kl. 11-16, man.lukket.
Pris: (Entré: 65/20)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
Historien om Frederik 7. og hans farfars arkæologiske interesse, der førte flere runesten til Jægerspris Slot. På en står navnet Ingijo, en kvinde der levede i Sydnorge for 1600 år siden. På en anden nævnes Roulv, der boede på Sydfyn for 1300 år siden.

EKKORUM. Thorvaldesen, Willumsen og Jorn og deres samlinger

Søn. d. 10. juni til man. d. 31. december 2018, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 50 - 65 kr. Børn under 18 år gratis adgang.)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Willumsen var en ener og et multitalent, og han havde blik for andre kunstneres værker, hvilket førte til en imponerende kunstsamling med 2000 genstande. "EKKORUM. Thorvaldsen, Willumsen, Jorn," sætter fænomenet kunstnersamling under lup. Udstillingen handler om kunstnersamlinger og undersøger tilblivelsen af kunsthistorie som den kommer til udtryk gennem Bertel Thorvaldsens, J.F. Willumsens og Asger Jorns private samlinger. Deres samlinger indeholder både såkaldte mesterværker såvel som genstande, der normalt anskues som værdiløse: Værker af glemte kunstnere, folkekunst, kopier og kuriositeter.

Kunstnersamlingerne repræsenterer alternative forestillinger om, hvilke kunstværker, der er væsentlige, samt byder på andre typer af billedsammenstillinger end dem, man normalt godtager i kunsthistorien. Kriterierne for at inkludere noget i kunstnersamlingerne har været mere personlige og associative end det er tilfældet med museumssamlinger, som skal retfærdiggøre deres indkøbspolitik og basere den på en anerkendt opfattelse af, hvad der udgør kunstnerisk og historisk værdi.

Udstillingen er kurateret af billedkunstner Christian Vind.

Udstillingen vises i hele museet

Kor - Skibbykoret

Man. d. 20. august 2018 til man. d. 10. juni 2019, 37 kursusdage kl. 19.30.
Pris: (Pris: 1150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Marbækskolen Selsøvej 16, Skibby
Underviser: Anette Klausen. At synge i kor giver dig mulighed for at opleve glæden ved at indgå i et musikalsk fællesskab.Koret kan blive rammen for musikalsk udvikling og ikke mindst hyggeligt og givende samvær med andre musikglade korsangere. Skibbykoret er et blandet kor på ca. 30-40 medlemmer. Korets repetoire spænder bredt og indeholder alt fra klassiske satser til danske og udenlandske viser, musicals, jazz og pop. Koret afholder flere årlige koncerter både i lokalområdet og rundt omkring i Danmark og af og til også i udlandet. Tidligere korerfating er ingen betingelse for at deltage. Hold 21860