Kulturkalender

Viser 55 events i Frederikssund Kommune d. 29. feb. 2020

Hold 4 For Dig På 7-99 år

Lørdag den 12. oktober 2019 til lørdag den 14. marts 2020, kl. 12.
Pris: (Entré: 100 kr) Køb/bestil billet
Slangerup Bio Brobæksgade 4, Slangerup
Hold 4 er for børn og voksne i alderen 7-99 år. Film skal ses i fællesskab og derfor bør du overveje om dit barn skal følges med venner, søskende, bedsteforældre eller forældre. Pris 100 kr. pr. deltager. Hold 4 er for 7-99 år.
Pris 100 kr. pr. deltager.


Dette hold er for børn og voksne i alderen 7-99 år. Film skal ses i fællesskab og derfor bør du overveje om dit barn skal følges med venner, søskende, bedsteforældre eller forældre. Som voksen kan man altid købe et voksenmedlemskab.

Vi får medlemstilskud til alle børn, så det er vigtigt at du tilmelder dit barn og ikke dig selv, når du melder børn ind i vores filmklub!

Om Holger
Dette er 36. sæson for Slangerup Børne- og Ungdomsfilmklub - Holger.

Lørdag den 12. oktober 2019 kl. 12.00
Sig det' er løgn Luis, DK/Tyskland 2018 (86 min.)
Beskrivelse kommer

Lørdag den 9. november 2019 kl. 12.00
Mary og troldkvindens blomst, Japan 2017 (103 min.)
Beskrivelse kommer

Lørdag den 14. december 2019 kl. 12.00
Grinchen, USA 2018 (90 min.)
Beskrivelse kommer

Lørdag den 11. januar 2020 kl. 12.00
Iqbal og den indiske juvel, DK 2018 (76 min.)
Beskrivelse kommer

Lørdag den 8. februar 2020 kl. 12.00
Mesterdetektiven Sherlock Gnomes, USA 2018 (86 min.)
Beskrivelse kommer

Lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00
Mary Poppins vender tilbage, USA 2018 (128 min.)
Beskrivelse kommer

Jens Galschiøt og Elias Bruus

Lørdag den 29. februar til søndag den 15. marts 2020, Fernisering 29.2. kl. 13. ma-fr kl. 13-17, lør-søn kl. 13-16.
Pris: (Fri entré)
Langes Magasin Østergade 3 C, Frederikssund
Frederikssund Kunstforening fejrer 75 års jubilæum med bysbarnet billedhugger og politisk provokatør Jens Galschiøt og den unge kunstmaler Elias Bruus, der maler en kombination af fantasi og surrealisme. Galschiøts skulpturer vil bl.a. stå rundt i byen.

Fernisering lørdag 29.2. kl. 13, hvor kunstnerne vil være til stede.

Musik med Verdens mindste BigBand ved Stefan Rasmussen

Jens Galschiøt og Elias Bruus

Jens Galschiøt er født 1954 i Frederikssund, uddannet i 1978 som klejnsmed på Lindøværftet og selvlært sølvsmed og skulptør. Han bosætter sig i Odense i 1973, og i 1985 åbner han sit 2000 m2 store atelier, som udover bronzestøberi og værksted også indeholder galleri og skulpturpark.

Jens Galschiøt udtrykker sig for det meste i naturalistiske og organiske former og er under indflydelse af den spanske arkitekt Antoni Gaudí og jugendtidens halv-okkulte organiske stilarter. I mange af hans skulpturer arbejder han med tomrummet som en vigtig del af oplevelsen, og ved at tømme beklædnings-skulpturer for menneskeligt indhold udfordres tilskuernes fantasi til at udfylde tomrummet med billeder fra deres eget liv.

Jens Galschiøt kan betegnes som en af senmodernitetens største internationale danske kunstner (efter 1980), og hans kunstneriske produktion spænder vidt, fra smykker og små fine skulpturer til enorme politisk betonede skulpturer.

Han er nok en af de mest kendte og omtalte danske kunstnere i udlandet, hvor opmærksomheden om hans værker spænder fra Hong Kong til Brasilien, Mexico, Berlin, Spanien, USA m.fl. Galschiøt arbejder udover beklædningsskulpturer også med happenings, der på internationalt plan sætter fokus på verdens ubalance. Der kan bl.a. nævnes "Den indre Svinehund" fra 1993, hvor der blev stillet skulpturer op i 20 europæiske byer, for at minde os om, at humanismen er en tynd skal over naturen i os selv, og at der altid skal kæmpes for at bevare og udbygge humanismens resultater.

Billedkunstner, Elias Bruus er født i 1995 og er autodidakt. Han har gået på Kunsthøjskolen Holbæk.

Elias udtaler: "Jeg ser verden gennem mine malerier, der er baseret på ting, jeg har oplevet. På sansede indtryk. På ting, jeg møder på min vej. Jeg er nysgerrig på folk, og kan godt lide at spotte detaljer og skævheder. Kombinationen af fantasi-elementer og konkrete oplevelser ender ofte i en vis surrealisme i mine værker

Jeg går ikke bevidst ud for at finde inspiration eller et bestemt tema, da mange af mine idéer opstår i situationer, som f.eks. når jeg skal sove! Jeg arbejder ofte ud fra skitser, fotos mm. og undervejs kan jeg sagtens finde på at ændre eller tilføje mere til maleriet. For mig må der godt være forskel på foto og maleri. Jeg vil hellere gøre det personligt og synes, det er sjovt at lægge noget op til beskueren. Hvad ser du, og hvad ser jeg? Det er interessant, når beskueren ser og oplever noget helt andet, end jeg har tænkt ind i værket.

MIN PROCES

Når jeg skaber værker udfordres jeg ofte med tingene undervejs. Jeg kommer godt i gang. Får motivet skitseret op. Grundet og får lagt det første lag, hvorefter det skal tørre. Ca. halvvejs kommer udfordringerne, og ofte ligner værket noget lort undervejs, men jeg maler videre og ved med mig selv, hvordan billedet kommer til at se ud i den færdige udgave.

Det hele går op i en højere enhed, når farverne spiller, kontrasterne virker, når motivet fungerer osv. Så kan jeg både glæde mig over en lille, sjov detalje, og når det hele begynder at samle sig. For selvom der altid vil være kampe undervejs, så nyder jeg at skabe kunsten. Det er spændende at se resultatet af mine idéer, der afspejler noget eller en situation, der rørte mig. Når værket er færdigt, så forandrer det sig ikke, selvom verden omkring det forandrer sig hele tiden.

Det fascinerer mig at male, og jeg har aldrig kunnet forestille mig at lave andet!"

Slankehold - kostvejledning og træning

Onsdag den 22. januar til onsdag den 1. april 2020, 6 kursusdage kl. 16.
Pris: (Pris: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Dof Center krop og bevægelse Østergade 30 N., Frederikssund
Underviser: Johanna Gadgaard. Start på12 ugers effektivt slankehold. De6 mødegangebestår af holdundervisning og træning tilrettelagt til at give det bedste vægttab.Boost din kost og træning er din vej til selvhjælp. Vi kigger på kost og vaner. Du vil fåhjælp til at sammensætte en individuel kostplan til dig selv. Få gode redskaber til at komme ind i hensigtsmæssige rytmer. Ved hver mødegang planlægges din træning, så du bliver holdt ved ilden og får inspiration til din træning. Du får vejledning i hensigtsmæssig træning af kroppen og øvelser, der styrker bækkenbund, mave og ryg. Hold 20-96

Bevægelse i varmtvandbassin - Brystopererede

Torsdag den 9. januar til torsdag den 16. april 2020, 13 kursusdage kl. 17.30.
Pris: (Pris: 750 kr) Klik her for at tilmelde dig
Skolen ved Kæret Åbjergvej 28, Frederikssund
Underviser: Johanna Gadgaard. Undervisningen er tilrettelagt for brystopererede kvinder, som skal lære at kompensere for følgerne af oprationen for senere at undgå skæv holdning, med deraf følgende slitage på kroppens øvrige led. Undervisningen starter medopvarmningaf hele kroppen i vandet og derefter arbejdes hele kroppen igennem med fokus på øvelser tilrettelagt til brystopererede og gode venepumpeøvelser og stræk til det opererede væv. Hold 20-73

Bevægelse i varmtvandsbassin

Torsdag den 9. januar til torsdag den 16. april 2020, 13 kursusdage kl. 18.55.
Pris: (Pris: 750 kr) Klik her for at tilmelde dig
Skolen ved Kæret Åbjergvej 28, Frederikssund
Underviser: Johanna Gadgaard. Har du svært ved at bevæge dig på land, er det meget nemmere i vand! Du belaster leddene mindre, så har du ondt i knæ, hofte eller andre led, så prøv varmtvandsbassin! Endvidere undervisning, rådgivning og samtale om hensigtsmæssig brug af kroppen. Deltagernes behov og ønsker tilgodeses. Hold 70 og 71 starter i september, januar og april. Hold 20-70

Bevægelse i varmtvandsbassin

Torsdag den 9. januar til torsdag den 16. april 2020, 13 kursusdage kl. 20.05.
Pris: (Pris: 750 kr) Klik her for at tilmelde dig
Skolen ved Kæret Åbjergvej 28, Frederikssund
Underviser: Johanna Gadgaard. Har du svært ved at bevæge dig på land, er det meget nemmere i vand! Du belaster leddene mindre, så har du ondt i knæ, hofte eller andre led, så prøv varmtvandsbassin! Endvidere undervisning, rådgivning og samtale om hensigtsmæssig brug af kroppen. Deltagernes behov og ønsker tilgodeses. Hold 70 og 71 starter i september, januar og april. Hold 20-71

Babyrytmik 3-12 mdr

Fredag den 28. februar til fredag den 17. april 2020, 8 kursusdage kl. 10.45.
Pris: (Pris: 550 kr) Klik her for at tilmelde dig
Dof Center krop og bevægelse Østergade 30 N., Frederikssund
Underviser: Randi Christensen. Babyrytmik er til dig og din baby. der ønsker en herlig stund med sang, musik og bevægelse.Undervisningen er tilpasset børnenes niveau motorisk og tager sigte på at understøtte en naturlig sanse- og bevægelsesudvikling. Vi bruger babytegn til at støtte den sproglige udvikling.Rytmik stimulerer desuden dit barns kropsbevidsthed, sansning og motorik. Vi leger på børnenes præmisser og giver dem gode rammer for at udforske deres rytmesans og kreativitet. Hold 20-85

Sæsonstart Frederikssund Sangforening

Tirsdag den 3. september 2019 til tirsdag den 21. april 2020, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Valhal Kalvøvej 26, Frederikssund
Frederiksssund Sangforening tilbyder sangundervisning tirsdage kl.19.00-21.00 i Valhal, Kalvøvej 26, Frederikssund. Koret er et firestemmigt mandskor hvor hyggeligt samvær også har en stor betydning. Mød op hvis du har interessse.

Varmtvandsbassin

Onsdag den 8. januar til onsdag den 22. april 2020, 15 kursusdage kl. 12.50.
Pris: (Pris: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Slangerup Idræts- og Kulturcenter Idrætsvej 3-5, Slangerup
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Birgitte Deibjerg. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 20211

Varmtvandsbassin

Onsdag den 8. januar til onsdag den 29. april 2020, 15 kursusdage kl. 13.35.
Pris: (Pris: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Slangerup Idræts- og Kulturcenter Idrætsvej 3-5, Slangerup
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Birgitte Deibjerg. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 20200