Kulturkalender

Viser 21 events i Frederikssund Kommune d. 21. aug. 2018

Book Club

Tir. d. 21. august 2018, kl. 19.30.
Skibby Kino Hovedgaden 33, Skibby
Amerikansk komedie om fire modne veninder i en bogklub, der sammen tager på en humoristisk rejse, der byder på nye romancer og gammel kærlighed. I hovedrollerne ses Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen og Mary Steenburgen.

The Meg - 2D

Tir. d. 21. august 2018, kl. 20.45.
Amerikansk film af Jon Turteltaub, hvor et dybhavs-observationsfartøj, der er havareret på over 11 kilometers dybde, trues af en forhistorisk, over 20 meter lang monsterhaj. Med blandt andre Jason Statham, Li Bingbing, Ruby Rose og Rainn Wilson.

The Equalizer 2 - 2D

Tir. d. 21. august 2018, kl. 21.
Denzel Washington er tilbage som den tidligere special agent Robert McCall, der arbejder i et byggemarked, men som gerne står til rådighed efter arbejdet, hvis nogen har brug for hans hjælp. Andre medvirkende er blandt andre Bill Pullman og Melissa Leo.

Kunstnersammenslutningen Nybro

Ons. d. 15. til søn. d. 26. august 2018, tirs-fre 13-17, lør 11-14, søn 13-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Langes Magasin Østergade 3 C, Frederikssund
4 kunstnere fra kunstnersammenslutningen Nybro, Signe Hougaard, Lis Engel, Arne Møller og Grete Siegler udstiller malerier og collager. Fernisering onsdag den 15.8. kl 15-17.

Maleriudstilling

Tir. d. 1. maj til fre. d. 31. august 2018, Man. tors. 10-16, fre 10-12.
Pris: (Fri entré)
Aktivitetshuset i Slangerup Kannikestræde 2C, Slangerup
Opalmalerne, der arbejder i Aktivitetshuset hver torsdag, forlænger udstillingen af deres malerier indtil 31. august 2018.

Claus Bojesen udstiller i august/september

Tir. d. 14. august til tor. d. 27. september 2018, kl. 11 til 16 hverdage samt ved arrangementer.
Pris: (Fri entré)
Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, Frederikssund
"Din kunst er karakteriseret ved en personlig refleksion over den verden, du oplever - en oplevelse, som bliver udtrykt gennem farverige figurer." siger borgmesteren i Søllerød bl.a.

Kunstudstilling 6-2018 // Anne Ravn

Ons. d. 8. august til tor. d. 27. september 2018, i Rejsestaldens åbningstid.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Lokal keramiker udstiller i Rejsestalden. Der er fernisering for alle søndag d. 12. august, hvor Rejsestalden byder på et glas. Anne Ravn er en kunstner med mange jern i ilden. Under brandet Anne Ravn Design tilbyder hun både unikakeramik, blomsterbinding og buketter til enhver lejlighed samt tasker, kurve og deslige i pileflet.

Anne Ravn lægger i sit kunstneriske arbejde med keramikken særligt vægt på formgivning, hvortil hun henter stor inspiration i naturen og dens organiske former. Også farve og overflade er noget, hun tillægger stor værdi i skabelsen af sin unikke keramik. Alt sammen for at opnå den helt rigtige udtryksform. Kendetegnet ved Anne Ravn som keramiker er derfor også, at hun selv blander ler og glasurer til sin keramik, der rummer både kakler til vægbeklædning, vaser, skåle, fade, fyrfadsstager og andre dekorationsgenstande. Hun arbejder fortrinsvist med stentøjsler og porcelæn, og brændingen udføres for det meste ved brændefyring samt sodaglasering eller den japanske rakubrænding, der giver overfladen dens særlige unika karakter.

Anne Ravn er oprindeligt uddannet fra kunsthåndværkerskolen Engelsholm i 1979 og sidenhen på skolen for brugskunst i 1987, hvor hun gik på linjen for keramik og glas. Hun holder til på Kignæsgården i Jægerspris, hvor hun fra sit værksted har rigt udkig til sin store inspirationskilde, naturen

Grevinde Danners museum

Lør. d. 24. marts til søn. d. 28. oktober 2018, kl. 11-16, man.lukket.
Pris: (Entré: 65/20)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
I 1866 åbnede grevinde Danner dørene til det museum, hun havde ønsket på Jægerspris Slot. Her kan man gå omkring i de kongelige stuer hvor grevinden og Frederik 7. boede og se kongens arkæologiske samling og høre om grevindens børnehjem.

Roulv og Ingijo - runesten og kongelig arkæologi

Lør. d. 24. marts til søn. d. 28. oktober 2018, kl. 11-16, man.lukket.
Pris: (Entré: 65/20)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
Historien om Frederik 7. og hans farfars arkæologiske interesse, der førte flere runesten til Jægerspris Slot. På en står navnet Ingijo, en kvinde der levede i Sydnorge for 1600 år siden. På en anden nævnes Roulv, der boede på Sydfyn for 1300 år siden.

EKKORUM. Thorvaldesen, Willumsen og Jorn og deres samlinger

Søn. d. 10. juni til man. d. 31. december 2018, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 50 - 65 kr. Børn under 18 år gratis adgang.)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Willumsen var en ener og et multitalent, og han havde blik for andre kunstneres værker, hvilket førte til en imponerende kunstsamling med 2000 genstande. "EKKORUM. Thorvaldsen, Willumsen, Jorn," sætter fænomenet kunstnersamling under lup. Udstillingen handler om kunstnersamlinger og undersøger tilblivelsen af kunsthistorie som den kommer til udtryk gennem Bertel Thorvaldsens, J.F. Willumsens og Asger Jorns private samlinger. Deres samlinger indeholder både såkaldte mesterværker såvel som genstande, der normalt anskues som værdiløse: Værker af glemte kunstnere, folkekunst, kopier og kuriositeter.

Kunstnersamlingerne repræsenterer alternative forestillinger om, hvilke kunstværker, der er væsentlige, samt byder på andre typer af billedsammenstillinger end dem, man normalt godtager i kunsthistorien. Kriterierne for at inkludere noget i kunstnersamlingerne har været mere personlige og associative end det er tilfældet med museumssamlinger, som skal retfærdiggøre deres indkøbspolitik og basere den på en anerkendt opfattelse af, hvad der udgør kunstnerisk og historisk værdi.

Udstillingen er kurateret af billedkunstner Christian Vind.

Udstillingen vises i hele museet