Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 104 events i Varde Kommune mellem 26. apr. og 25. maj 2019

27 Apr Ekskursion

Kunstudflugt

Lør. d. 27. april 2019, kl. 08-19.
Pris: (Pris: 250,- hjælpere 200,-)
JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum, Lærkevej 25, Tistrup
Janusforeningen inviterer til spændende kunstudflugt til Kirsten Kjærs Museum i Frøstrup og besøg hos billedhuggeren Erland Knudssøn Madsen i Nors. Prisen omfatter : bustransport, morgenkaffe/rundstykke, sandwich, øl og vand. Tilmelding senest den 17.04.
Vis kort
27 Apr Skuespil

Teatret st. tv.: Den sultne larve Aldrigmæt

Lør. d. 27. april 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 20 kr)
Varde Bibliotek, Rådhusstræde 2, Varde
Mandag morgens morgensol, mmm mums. morgenmad. Måske marmelade? Et æble! Bogen "Den sultne larve Aldrigmæt" af Eric Carle er en klassiker i Børnebiblioteket. I teaterstykket af samme navn følger vi den lille larve Aldrigmæt, der spiser og spiser, men alligevel aldrig bliver helt mæt.

Mandag morgens morgensol, mmm mums ... morgenmad. Måske marmelade? Et æble! En dejlig, enkel historie om en larves magiske forvandling til sommerfugl fortalt med varme farver og poetisk dybde.

Både børn og voksne skal have billet
Vis kort
26 Apr Billedkunst

Holger Jacobsen 100 år

Fre. d. 15. marts til lør. d. 27. april 2019, kl. 10- 16.
Pris: (Gratis adgang når entre til museet er betalt)
Varde Museum, Kirkepladsen 1, Varde
Retrospektiv udstilling med Holger Jacobsen, som nåede at blive 100 år, inden hans død i januar 2019. Han er opvokset i Esbjerg og boede og malede ved Henne strand. Han var ved sin død bosat i København. Holger Jacobser er repræsenteret på

KUNSTEN Museum of Modern Art, Aalborg

Statens Museum for Kunst, København

Fuglsang Kunstmuseum, Lolland

Vejle Kunstmuseum

Skive Kunstmuseum

Randers Kunstmuseum

Vejen Kunstmuseum

HEART, Herning Kunstmuseum

JANUS BYGNINGEN i Tistrup

Han har desuden fået tildelt Statens Hædersgave i 1980
Vis kort
26 Apr Billedkunst

Holger Jacobsen - 100 år

Fre. d. 15. marts til lør. d. 27. april 2019, kl. 10-16.
Pris: (Gratis adgang når entreen er betalt)
Arrangør: Varde Kunstforening
Varde Museum, Kirkepladsen 1, Varde
En retrospektiv udstilling på Museum Frello i Varde. Holger Jacobsens tilhørsforhold til Vestjylland, nærmere betegnet Henne Strand, går helt tilbage til hans barndom.Holger Jacobsen nåede at fylde 100 år inden han døde i januar 2019. Holger Jacobsen nåede at fylde 100 år inden han døde i januar 2019.

Selv om han ikke er kendt af så mange, har han både markeret sig som en væsentlig

kunstner fra lokalområdet og har værker på museer som Museum of Modern Art, Aalborg

Statens Museum for Kunst, København, Fuglsang Kunstmuseum, Lolland

Vejle Kunstmuseum, Skive Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum, Vejen Kunstmuseum

HEART, Herning Kunstmuseum og Janus Bygningen i Tistrup.

Han har desuden modtaget Statens hædersgave i 1980.

Holger Jacobsen malede til det sidste og på vores udstilling vil man

kunne se et bredt udsnit af hans virke gennem årene.

Benyt denne enestående chanche for at få et indblik i en spændende

dansk kunstner med lokale rødder
Vis kort
26 Apr Billedkunst

Lene Helmer Nielsen & Mona Dam: Ornamental reference

Lør. d. 6. til søn. d. 28. april 2019, Ons til fre kl. 13-17, lør og søn kl. 10-15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsthal vARTe, Smedegade 35, Varde
April måneds kunstnere ønsker at skabe en udstilling, der sætter fokus på geometri, ornamenter og mønstre. Gennem geometri opdager de to kunstnere den naturlige proportion, balance og harmoni, der findes overalt i den klare virkelighed og i hverdagslivet. Geometri har man kendt siden oldtiden, de geometriske mønstre er indlejret i hele vores materielle verden. Vi kender det bl.a. fra den græske oldtid, der kaldes den geometriske periode. Men også i islamisk kunst, er geometriske mønstre en både spirituel og dekorativ tradition.

Lene Helmer Nielsen er væver, men da en væv er et stort og uhandigt værktøj, er hun gået mere over til at bruge nål og tråd, når hun rejser eller prøver at formidle indtryk fra oplevelser hun har fået. Inden for de sidste år er hun blevet mere optaget af at brodere - broderi på papir, broderi på tyl på papir og broderi på flere lag tyl på papir. Broderierne udføres med farvet hørtråd på hvidt papir eller farvet tyl. "Jeg er interesseret i at undersøge, hvordan den farvede tråd broderet på tyl i ét lag eller flere lag og evt. med akvarel på papir, vil agerer. Farverne ændres og dermed også opfattelsen af billedet - det bliver en slags optisk illusion", siger hun. Den transparente tyl, navnlig som ét lag på hvidt papir, giver mulighed for den farvede tråd at ses, som den farve den har. Broderes den samme farve tråd på flere lag tyl "opsuges" den af den mere mættede baggrund, som flere lag tyl giver, og ændres derfor i udtrykket, til trods for at den stadig ses på den forholdsvis transparente baggrund. Motiverne er oftest mønstre og ornamenter.

Mona Dam arbejder med oliemaleri, collage samt foto, og gerne i store formater, hvor geometrien rigtig kan udfolde sig. Efter et arbejdsophold i Andalusien og mødet med den arabiske verden, har hendes billeder fået en drejning hen imod geometriske og islamiske mønstre.
Billederne bliver bygget op på en baggrund med koloristiske farver, hvorpå konstruktionen lægges. Den spændende og undersøgende del af arbejdet ligger i opbygningen af mønstret, som bevæger sig i forhold til baggrundsfarverne. Nogle gange som tredimensionelle udtryk. Det samme motiv afløses af et nyt i nysgerrigheden på hvad der sker, når baggrunden ændrer sig.

Kunstneren har været på en del arbejdsophold i Sydeuropa, hvor hun har udforsket de fragmenter, der ligger i de antikke udgravninger. "Der har jeg været interesseret i ornamenter - arabesker, friser præget af de tusind år gamle sten. Disse indtryk og ornamenternes orden og gentagelse har ført mig til den islamiske verden, hvor også gentagelse, harmoni og balance findes", siger hun.

De to kunstnere har fundet sammen, da deres værker supplerer hinanden i en fælles forståelse af mønstre og ornamenters opbygning. Udstillingen er således sammensat af kunstnernes forskellige udtryksformer, og viser både tekstilkunst og maleri.

Lene Helmer Nielsen (f. 1944), der havde et ophold i Kunsthal vARTe tilbage i maj 2017, er tekstilkunstner og væver fra København. Hun blev i sin tid uddannet på Vibeke Klints vævestue, hvor hun efterfølgende arbejdede som "svend" indtil. Efter et studieophold på en billedvævsskole i Oslo, var hun med til at udføre en stor gobelin på vævestuen tegnet af grafikeren Palle Nielsen til Fredericia Rådhus. Hun har adskillige udstillinger fra ind- og udland på CV'et, heraf flere censurerede som bl.a. Charlottenborgs Forårsudstilling og Kunstnernes Efterårsudstilling. Hun har forestået flere udsmykningsopgaver, modtaget diverse legater og solgt værker til bl.a. Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet. Det er også blevet til en del studierejser i Europa, samt i Indien og Japan gennem tiden.
Lene Helmer Nielsen arbejdede som lærer på Det Jyske Kunstakademi fra 1980-82, hun er medlem af Billedkunstnerforbundet (BKF) og har haft sit eget værksted siden 1969. Læs mere om kunstneren på: www.lenehelmernielsen.dk

Mona Dam (f. 1951), der er fra Højbjerg ved Aarhus, er uddannet på Det Jyske Kunstakademi. Hun har deltaget på de censurerede udstillinger Kunstnernes Påskeudstilling, Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen og Kunstnernes Efterårsudstilling. Derudover har hun udstillet på en lang række gallerier og museer, herunder bl.a. Holstebro Kunstmuseum, Horsens Kunstforening, Frederikshavn Kunstmuseum og Aarhus Kunsthal.

Derudover har hun udført flere udsmykningsopgaver sygehuse og hospitaler, samt modtaget adskillige legater og legatophold gennem tiden.

Mona Dam er repræsenteret i Weilbachs Kunstnerleksikon og medlem af Billedkunstnerforbundet (BKF), Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS) og Professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere (ProKK).
Hun har haft atelier i den indre by i Aarhus siden 1985. Læs mere om kunstneren på: www.monadam.dk
Vis kort
29 Apr Møder

En aften med spisning, trylleri og Guds ord

Man. d. 29. april 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: ca. ,-kr)
Varde Indre Mission, Nørrevold 15, Varde
Denne aften er specielt for familier med børn. Trylleri og tale ved pastor Jørgen Johansen, Hejnsvig. Pris og tilmelding: oplysninger følger.
Vis kort
26 Apr Billedkunst

Nye malerier på væggene i Center for Sundhedsfremme

Fre. d. 1. marts til man. d. 29. april 2019, Indenfor normal åbningstid.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Varde Kommune, Center for Sundhedsfremme, Ringkøbingvej 32, Varde
Lidt om Birgitte: Jeg hedder Birgitte, er 52 år og bosiddende i Odense. Jeg er uddannet pædagog og yogalærer og arbejder på en efterskole, hvor jeg underviser i kunst og yoga. Derudover er jeg kunstner af hjertet. Det kreative har altid ligget i mig og siden 2010 har det udfoldet sig på lærreder.

Når jeg maler søger jeg ind i mit hjerte/min sjæl og lader det flyde ud fra min indre verden. Så jeg maler på følelser og stemninger og udtrykket er ærligt og autentisk.

Livet inspirerer mig, med alt hvad det indebærer og indeholder, og jeg nyder at mærke og udtrykke hele pailletten af hvad livet er på lærred.

Naturen inspirerer mig også. Jeg søger tit ud i naturen og lader mig fylde af alle naturens gaver. Også her er det følelser og stemninger der optager mig og som jeg udtrykker via min kunst
Vis kort
30 Apr Andet

Babysalmesang

Tir. d. 30. april 2019, kl. 10.
Aal kirke, Kirkegade 40A, Oksbøl
Babysalmesang, 0-1 år For din baby er den smukkeste stemme din stemme. Syng for din baby og nu vi er igang, så kan vi også danse og lytte til musik sammen. I kirkens rum, er der en atmosfære, der indbyder til nærvær. Kom og vær med. Vi mødes i kirken, hvor barnevognen er velkommen i våbenhuset (indgangen), ta' baby og dyne med ind, vi har tæpper at sidde på og baby kan ligge på dynen. Det hele foregår i et roligt tempo, afslappet atmosfære, og man kan trække sig tilbage, som man har behov for. I kirken har vi fokus på sang og musik, bagefter er der kaffe i sognehuset og her kan vi snakke igennem. Følg med her på siden og i kirkebladet for de kommende arrangementer. Mikael Haaning sidder ved orgelet. Vi ses.Kærlig HilsenBetina Frederiksen Jæger
Vis kort
30 Apr Andet

Minikonfirmand

Tir. d. 30. april 2019, kl. 14.30-15.30.
Kirkehuset, Sønderskovvej 121, Varde
Minikonfirmanderne starter i Øse.
Vis kort
30 Apr Klassisk

Forårskoncert

Tir. d. 30. april 2019, kl. 19.30.
Tistrup Kirke, Tistrup Kirkevej, Tistrup
Forårskoncert med Neema Gospelkor.
Vis kort
26 Apr Blandet/Ukendt

Udstilling ved Ølgod Kristne Friskole

Man. d. 1. til tir. d. 30. april 2019, Kulturhuset har åbent alle dage kl. 7-23.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Ølgod Bibliotek
Kulturhuset i Ølgod, Vestergade 5, Ølgod
Vis kort
1 Maj Natur

Haven Vågner

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 08.
Pris: (Entré: 85)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tambours have, Bredmosevej 21, Varde
Tambours Have åbner den nye sæson. På denne morgentur vil vi sammen mærke, hvordan haven vågner. Guidet morgentur og brunch. Vi åbner Tambours Haves sæson 2019 med et morgenarrangement, hvor gæsterne først får
en rundvisning ved Karlsgårde Sø og i haven, inden vi slutter med morgensang og brunch i orangeriet.

Vi mødes ved indgangen til Tambours Have og går sammen til Karlsgårde Sø, hvor naturvejleder, Jonas Gadgaard fortæller om forårets fugle i området. Derefter tager vi en kort tur i Tambours Have, hvor Henrik Bak Rasmussen fra Tambours Have fortæller om haven.

Derefter serveres der brunch i orangeriet, hvor vi også synger et par morgensange
Vis kort
1 Maj Andet

Tambours Have

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 08.
Pris: (Entré: 95 kr + evt. gebyr)
Tambours have, Bredmosevej 21, Varde
Vi åbner Tambours Haves sæson 2019 med et morgenarrangement, hvor gæsterne først får en rundvisning ved Karlsgårde Sø og i haven, inden vi slutter med morgensang og brunch i orangeriet. Varighed: 2 timer.
Vis kort
1 Maj Møder

Caféen på Nørrevold

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 09.30.
Pris: (Fri entré)
Varde Indre Mission, Nørrevold 15, Varde
Kaffe og rundstykker, fællesskab, der favner, tro og liv, sang og musik. Tag en ven eller to med.
Vis kort
1 Maj Møder

Søren Kierkegaard studiegruppe

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 10.
Aal Sognehus, Kirkegade 42, Oksbøl
Nu Kjerlighedens Gjerninger. Næstekærlighed bliver prist i høje vendinger og har bred tilslutning - men ofte som noget den ikke er, når man ser nærmere efter. Noget kan f.eks. bare være en slags forkærlighed uden egentlig at have noget med den kristne kærligheds tanke at gøre. Kierkegaard skelner derfor mellem en kærligheds gerning = noget der blot ser kærligt ud og kærlighedens gerning = virkelig kærlighed. Den skelnen er vigtig i hele Kjerlighedens Gjerninger, hvor han i meget, meget smukke og tankevækkende taler fortæller, hvad kærlighed gør. Det værk er langt mere læsevenligt end det forrige værk, som studiegruppen gik ombord i. Alle er meget velkomne og kan helt sikkert falde naturligt ind i de her onsdags formiddagsmøder i hver måned. Første onsdag i hver måned. Den første gang var d. 8. august 2018, hvor vi tog en over- og indbliksgennemgang af alle kapitlerne og herefter tager vi så én tale ad gangen. Venlig hilsen Mette, 30 30 10 29
Vis kort
1 Maj Andet

Strikke café

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 14-16.
Rousthøje Kirke, Kirkevejen 20, Rousthøje, Årre
Strikke café og samvær i Rousthøje Graverhus!
Vis kort
1 Maj Møder

Minikonfirmander

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 14.30-16.
Konfirmandstuen ved Næsbjerg Kirke, Agervigvej 2, Næsbjerg, Varde
Undervisning af elever fra Næsbjerg skole, 3.klasse.
Vis kort
1 Maj Møder

Café Elisa: Lunken kristen, Laodikea kristendom

Ons. d. 1. maj 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Varde Indre Mission, Nørrevold 15, Varde
Ved fritidsforkynder Vagn Andersen, Skjern.
Vis kort
2 Maj Andet

Læserkreds

Tor. d. 2. maj 2019, kl. 19.
Ho Kirke, Hovej 21 A, Blåvand
LÆSERKREDS I HO PRÆSTEGÅRD Formålet er at mødes med andre læse- og diskussionslystne. Hvis du har lyst til at være med, kan du tilmelde dig på29270302 el. 23611191.Mvh Peter Gjelstrup og Nina Bülow.
Vis kort
2 Maj Rock/Pop

Seenager. Du topper efter 60+

Tor. d. 2. maj 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr)
Varde Bibliotek, Rådhusstræde 2, Varde
Forfatter og tidligere kulturdirektør i Vejle, John Hansen, giver i sit foredrag/debatoplæg et bud på, hvordan dit liv som seenager kan se ud. John Hansen kommer med gode tips og ideer til, hvordan 60+ livet kan leves. Det handler ikke kun om at passe børnebørn, men også om at bruge din krop og hjerne hver dag. Du skal realisere dig selv i din bedste alder, for livet som seenager er fyldt med muligheder.

Kom og bliv inspireret - og deltag i debatten.

3.png
Vis kort
3 Maj Fernisering

Fernisering af international udstilling

Fre. d. 3. maj 2019, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Varde Museum, Kirkepladsen 1, Varde
I samarbejde med Gallerie Rasmus indbyder Varde Kunstforening til fernisering på kunstnerne Anne Brérot, Frankrig og Artigas Planas, Spanien på Museum Frello, Kirkepladsen 1, Varde fredag den 3. maj kl. 15 - 17.
Vis kort
3 Maj Marked/byfest

Paw Patrol Live: Show + Meet&Greet

Fre. d. 3. maj 2019, kl. 17.30.
Pris: (Fri entré)
Torvet i Ølgod, Torvet, Ølgod
Mød dine helte fra tegnefilmen Paw Patrol i forbindelse med Late Night i Ølgod! Se deres live-show på scenen og få efterfølgende taget et foto sammen med dem. PROGRAM - Kl 17.30-18.00: Paw Patrol Show Kl 18.30-19.00: Meet & Greet.
Vis kort
3 Maj Marked/byfest

Late Night - med Fuld Udrykning

Fre. d. 3. maj 2019, kl. 17.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Torvet i Ølgod, Torvet, Ølgod
Aftenen byder på sjove aktiviteter fra udrykningskøretøjernes verden. Der er show med Paw Patrol, demonstration af brandslukning, sjove konkurrencer, mobil politistation, udstilling af udrykningskøretøjer og meget mere. Er du klar til at RYKKE UD til årets mest ALARMERENDE aften?

Ølgod bliver FARETRUENDE FYLDT med sjove aktiviteter, konkurrencer og masser af shopping!

Programsatte aktiviteter

17.30-18.00: Paw Patrrol Show

18.00-18.15: Brandshow

18.30-19.00: Paw Patrol Meet&Greet

19.00-19.15: Brandshow

18.00-20.00: Mobil Politistation

20.00-20.15: Brandshow

20.30-22.30: Koncert med Barkflis på Ølgod Bryghus

21.00-21.15: Brandshow

21.30: Butikkerne lukker

Hele aftenen

17.30-21.30: Brandmandsprøven

Sluk en væskebrand og betjen en pulverslukke

Udstilling af udrykningskøretøjer (brandbil, politibil ambulance)

Sid i en politibil

Håndværkerne rykker ud på Storegade

Opklar et mord
Vis kort
3 Maj Motorsport

Metal Speedway League - Region Varde Elitesport - Esbjerg Vikings

Fre. d. 3. maj 2019, kl. 19.15.
Pris: (Pris: 110,00 DKK)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Varde Motor Arena i Outrup, Hennevej 35, Outrup
Vis kort
3 Maj Rock/Pop

Creedence Clearwater Repeated Spiller musik af: Creedence Clearwater Revival

Fre. d. 3. maj 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 200)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Smedeværkstedet, Vestervold 11 B, Varde
Creedence Clearwater Repeated: Kom og oplev de skønne sange fra 60erne som "Proud Mary" "Bad Moon Rising",. Creedence Clearwater Repeated
Spiller musik af:
Creedence Clearwater Revival

Fredag, den 3. maj
kl. 20.00
Dørene åbnes kl. 19.00
Billetpris 200.-
+ gebyr 10,-
Bordopstilling.

VI GENTAGER SUCCESEN FRA SIDSTE ÅR.

EN DUFT Af 60ERNE
Genoplev den klassiske blues- og sumprock fra det legendariske amerikanske band Creedence Clearwater Revival og genoplev numre som: "Proud Mary", "Bad Moon Rising", "Have you ever seen the rain". Bandet består af 4 erfarne musikere: Adam Madsen,
Rasmus Hymøller, Peter Bryndorf og Christian Clerke
Vis kort
4 Maj Rock/Pop

Filosofisk vandring i Ølgod Byskov

Lør. d. 4. maj 2019, kl. 13.
Pris: (Entré: 50 kr)
Arrangør: Varde Bibliotek
Ølgod Bibliotek, Vestergade 5, Ølgod
Kom med på en tænksom vandretur med Carsten Fogh Nielsen, der undervejs vil filosofere over: hvor naturen slutter og kulturen begynder, vores ansvar over for andre væsener og fodgængeriets filosofi. Vandring har for mange filosoffer været et redskab til at finde inspiration. Kant, Kierkegaard, Nietzsche og Rousseau har alle vandret rundt i naturen og byen for at bevæge tankerne og få sat gang i samspillet mellem krop og sind.

Kom med på en tænksom vandretur med Carsten Fogh Nielsen, der undervejs vil filosofere over: hvor naturen slutter og kulturen begynder, vores ansvar over for andre væsener og fodgængeriets filosofi. Lær om samspillet mellem filosofi, natur, kultur, etik, sprog og krop.

Vi vandrer ca. en times tid. Bagefter vil der være kaffe m. bolle og tid til at stille spørgsmål til Carsten
Vis kort
4 Maj Fodboldkamp

Fodboldkamp Herre-DS pulje 3 - Varde mod B1913

Lør. d. 4. maj 2019, kl. 15.
Sydbank Stadion, Lerpøtvej 55, Varde
Vis kort
4 Maj Verdensmusik/Latin

Koncert med Yolanda Mendez

Lør. d. 4. maj 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: kr. 50,00)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Mosevrå Kirke, Vejers Havvej 1K, Oksbøl
Mezzosopran Yolanda Méndz Hun er født i Colombia, uddannet på Conservatory of National University of Bogotá Colombia, og på Opera Academy of the Royal Danish Theatre, København,.
Vis kort
5 Maj Natur

Skovens Dag i Sdr. plantage

Søn. d. 5. maj 2019, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
NaturKulturVarde, Gl. Skovfogedbolig, Sdr. Plantage, Roustvej 111, Varde
En rigtig familiedag med aktivitet for alle aldre - kom i skoven og tag del i, at naturvejledere, O-løbere, spejdere og andre frivillige står klar til at ta' dig med på oplevelser i skovens bund og træernes top.
Vis kort