Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-2 ud af 2 resultater
13
Feb
Se på kort
Historie

Vinterferieaktiviteter

Oplev vinterferien på herregården Nr. Vosborg.

Oplev vinterferien på herregården Nr. Vosborg.
Vinterferien giver tid til hygge og samvær med dem, du holder af, og herregården Nørre Vosborg byder på vinterferieoplevelser for både store og små.

Tag hele familien med til herregården og kom og oplev en bloddyppende børnegyser med teaterforestillingen Abehånd onsdag d. 17/2 kl. 15.00

Du kan også komme med på en underholdende og oplysende indføring i stedets historie med en guidet rundvisning søndage kl. 13.30.

Oplev Nørre Vosborgs historie formidlet i børnehøjde, med appen Museumsmysteriet! Appen er et sjovt og lærerigt spil, hvor børn og legesyge voksne skal løse mestertyven Heidenreichs gåder og gå på opdagelse på herregården på egen hånd!

En lækker frokost er en god pause midt på dagen. Vores frokostretter består af klassisk inspirerede og veltillavede retter på de bedste råvarer - og en enkelt ret er rigeligt for de fleste - Men man kan vel altid få plads til lidt dessert.

Efter du har spist dig mæt, kan du komme ud i lyset og være aktiv i den skønne natur. Tag familien og hunden med på en af vores afmærkede vandreruter langs Storeåen til Nissum Fjord. Du kan booke en guidet tur og blive klogere på flora, Fauna, kulturarv og stedets historie.

Hund tilladt inde og ude.
Gratis rundvisning hver søndag

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Lørdag den 13. til søndag den 21. februar 2021, kl. 10-16.
Link til arrangør
27
Jan
Se på kort
Historie

Det særligt danske

Fra 20. november kan udstillingen 'Det særligt danske' opleves på Tekstilmuseet. Særudstillingen er blevet til i anledning af, at det i 2020 er hundredåret for den danske genforening.

Fra 20. november kan udstillingen 'Det særligt danske' opleves på Tekstilmuseet. Særudstillingen er blevet til i anledning af, at det i 2020 er hundredåret for den danske genforening.
Vi gør opmærksom på at museet er midlertidigt lukket fra d. 12. december til d. 3. januar. Læs mere på vores hjemmeside.

Udstillingen viser en række af de kulturspor, der blev sat af et dansk mindretal under pres i Sønderjylland efter 1864 og frem til Genforeningen. Det var en befolkning, som blev frataget retten til at tale dansk og sende deres børn i danske skoler og i flere tilfælde også deres ejendom.

Hvordan håndterer man sådan et pres gennem forskellige mere eller mindre synlige former for modstand? Hvilke spor har det sat sig, både i Sønderjylland og i resten af Danmark? Vi følger sporene og viser, hvordan de er kommet til udtryk gennem tiderne, og hvordan de har præget dansk kultur i nogle udvalgte sammenhænge og under fire overordnede temaer: Bedre Byggeskik, Kunsthåndværk, Folkehøjskolerne og Fællessang.

Med udstillingen ønsker vi at bidrage til en øget forståelse af nationalstatens udvikling med udgangspunkt i det danske mindretal i Nordslesvig. Vi følger spørgsmålet om, hvad begrebet danskhed indebærer og for hvem. Dette kan spejle sig i nutidens diskussioner om danskhed og retten til statsborgerskab.

Udstillingen er en vandreudstilling. Den har tidligere været vist på Sorø Museum og Museet på Sønderskov. Efter Tekstilmuset skal den videre til Greve Museum.

Udstillingen er lavet af Museum Vestsjælland i samarbejde med Museet på Sønderskov. Den er støttet af Kulturministeriet og Folketingets pulje til markering af genforeningsjubilæet i 2020.

Udstillingsperiode: 20. november 2020 - 11. april 2021

Læs mere
Læs mere
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Fredag den 20. november 2020 til søndag den 11. april 2021, tir til søndag, kl. 11-16.
Link til arrangør

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!

Kom tæt på katastrofen

Ét af Jernkystens værste skibsforlis skete julenat for 106 år siden. Kom tæt på dramaet på Strandingsmuseum St. George.


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49