Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 221 resultater
14
Maj
Se på kort

D-a-d, A Prayer For The Crowd, Live 2021

Arrangementet er flyttet fra 26. februar til 14. maj 2021. Evt. refundering senest 22. februar 2021. FOR EEEN I HELVEEEEDD SKIIIIVE!!!!

Arrangementet er flyttet fra 26. februar til 14. maj 2021. Evt. refundering senest 22. februar 2021. FOR EEEN I HELVEEEEDD SKIIIIVE!!!!
Efter 10 veloverståede koncerter for et siddende publikum i Tivoli Herning Kongrescenter i løbet af efteråret er D-A-D klar til at tage tyren ved hornene bringe store koncertoplevelser ud til danskerne på deres kommende "A Prayer for the Crowd"-turné, der gæster KulturCenter Limfjord, fredag den 26. februar

"Jeg kan godt forstå, at folk i disse tider kan være ængstelige for at køre langt væk til store byer for at høre koncerter. Derfor bringer vi ud denne gang!", fortæller D-A-D-forsanger Jesper Binzer

"Hvis der er noget, vi ikke har prøvet før, så gider vi godt - vi elsker udfordringer. Vi har tidligere prøvet at spille for et siddende publikum på de store Monsters of Rock-krydstogter i Miami, det er en helt særlig disciplin: Det er ikke en radiotransmission, hvor man bare skal spille fedt, eller en live-udsendelse på tv, hvor man skal vide, hvor kameraerne står - spille fedt. Her skal man bare spille meget bedre. Koncerter overkompenserer ofte med masser ild kanonslag, men her har vi ikke scenografien at støtte os op af. Musikken spiller den største rolle, det passer supergodt til vores bands udvikling. Vi har efterhånden nået en alder, hvor vi tror på vores egen karisma. Hvis vi ikke gjorde det, ville vi føle os meget nøgne udsatte."

"Vi ved af erfaring, at det bare kører med de siddende koncerter, rent kunstnerisk er det fantastisk. Vi er tvunget til at spille med pistolen for panden - vi har ingen valgmuligheder. Men det giver publikum mulighed for at opdage alle de fine nuancer i D-A-D's ellers så grove udlægning af rockmusikken. Vi har bemærket, at vores fans i løbet af det seneste årti er blevet meget mere optagede af at lytte til detaljerne i musikken, folk lægger mærke til kor, sangstrukturer sammenhængskraften i vores sange på en helt anden måde, når de oplever koncerterne på den her måde. Al tvivl alle overvejelser bliver skyllet væk, lige så snart musikken spiller. Og når man spiller godt, skal magien nok opstå - så selvom der kun er 500 mennesker."

Læs mere på www.d-a-d.dk

Unummererede siddepladser

læs mere www.kclimfjord.dk

Læs mere
Læs mere
Kulturcenter Limfjord
Skyttevej 12-14, Skive
Fredag den 14. maj 2021, kl. 20.
14
Maj
Se på kort

Anders Riis + Mads Beldring

Det er muligvis mere end 10 år siden at Anders Riis flyttede fra Herning, men nu er det tid til, at Anders Riis igen skal "hjem til Herning".

Det er muligvis mere end 10 år siden at Anders Riis flyttede fra Herning, men nu er det tid til, at Anders Riis igen skal "hjem til Herning".
Måske skyldes det, at Fermaten har været hjemmebanen fra Anders i mange år. Fra de allerførste optrædener med forskellige bands på Fermatens "gamle" scene til koncerter med The Bandit, som var bandet, der bragte Anders fra Herning til København. Sidenhen med Southern Gothic Tales og sidst som solist, som også er grunden til at Anders kommer forbi endnu en gang.

Ud over at have en band i ryggen, medbringer Anders også kollegaen, Mads Beldring, som åbner aftenen.

Om Anders Riis

Anders Riis har netop udgivet albummet Opdrift. Et album, der omhandler voksenlivets kompleksitet, og som kræser om følelser som apati og desillusion, men også om den opdrift, der indtræffer, når man kommer igennem livets kriser. Opdrift er Anders Riis' andet udspil i eget navn med dansksprogede sange. Det er indspillet i Lundgaard Studiet med Anders' faste backingband samt med bidrag fra Jacob Haugaard, Lise Westzynthius og Gustaf Ljunggren. Albummet følger op på debuten Alt Væk fra 2017. Tidligere har Riis udsendt tre kritikerroste albums med engelsksproget materiale under navnet Southern Gothic Tales, hvor mange vil genkende sangene "Small Town Choir" og "Burned Out Elvis" fra DR's populære programserie Gintberg På Kanten.

Om Mads Beldring

Mads Bedring skriver enkle sange, der afspejler tilværelsens mangetydige, mangfoldige væsen. Vreden, glæden og kærligheden er dybt forbundne og trækker i hinanden. Sangene emmer af håndspillet oprigtighed og dybe lyriske kvaliteter. De musikalske inspirationer hentes i alt fra Mali-blues og etiopisk funk til nordiske folkeviser og eksperimental freeform, og lyrisk læner han sig op ad koryfæer som Cohen, Sebastian, Schade, Benny Andersen og C.V. Jørgensen. Men i Beldrings hænder, hoved og hjerte bliver det hans eget.

Til koncerten bliver solisterne akkompagneret af deres fælles neo-hippie-traveling-band

Læs mere
Læs mere
Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 14. maj 2021, kl. 21.
Link til arrangør
15
Maj
Se på kort

Klassisk tango-koncert med tango-show

Klassisk tango-koncert med nogle af Danmarks mest fremtrædende og prisbelønnede klassiske musikere Ida Johanne Kühn Riegels fra Kbh. på cello og guitaristen Frederik Munk Larsen og tangooptræden af tangodanserne Eva Refshauge og Svenning H. Sørensen.

Klassisk tango-koncert med nogle af Danmarks mest fremtrædende og prisbelønnede klassiske musikere Ida Johanne Kühn Riegels fra Kbh. på cello og guitaristen Frederik Munk Larsen og tangooptræden af tangodanserne Eva Refshauge og Svenning H. Sørensen.
Kom til klassisk tango-koncert med nogle af Danmarks mest fremtrædende og prisbelønnede klassiske musikere cellist Ida Johanne Kühn Riegels fra København på cello og guitaristen Frederik Munk Larsen og med tango-optræden af tango-danserne Eva Refshauge og Svenning H. Sørensen fra Tango MidtVest.

Koncerten er også en fejring og hyldest af 100 året for den verdensberømte klassiske tango-komponist Astor Piazzolla, hvor vi vil opleve en række af hans berømte klassiske værker.

Program:
kl. 14.00 - 15.00 Klassisk tango-koncert med tango-optræden
kl. 15.00 - 15.15 Pause - cafeen er åben
kl. 15.15 - 16.15 Tango-intro-workshop for begyndere for par (cafeen er åben) (selve workshoppen vil foregå udendørs)

"Scenen" er konertsalen "Kramp-scenen" i Ringkøbing-Skjern Kultur-Center, som har en formidabel lyd-akustik.

Musikerne er:

Ida Johanne Kühn Riegels er uddannet cellist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har turneret i flere dele af verden. Hun spiller på en cello hun selv har bygget fra grunden af, den er specielt designet til at fremme de dybe overtoner. I 2020 blev hun tildelt Danmarks Radios P2-Musikpris, "Årets ildsjæl - der har gjort og gør en god forskel for den klassiske musik i Danmark.

Frederik Munk Larsen er lektor ved Musikkonservatoriet i Aarhus og en af landets mest anerkendte guitarister med en aktiv solokarriere i både ind og udland. Han har vundet flere internationale priser, blandt andet Yamahas Europæiske Musikkonkurrence. Han er især blevet kendt for sine koncert-ture til fods med guitaren på ryggen gennem hele Danmark.

På programmet er klassisk tango af bl.a. Astor Piazzolla og andre fremtrædende kendte tangokomponister og Johann Sebastian Bach og Frédéric Chopin for cello og guitar.

Undervejs i koncerten optræder tangodanserne Eva Refshauge og Svenning Hoffmann Sørensen med Argentinsk tango.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Kulturforeningen Tango Midtvest og Tango La Costa i Skjern og Ringkøbing/Skjern Kulturcenter og er støttet af Kulturelt Samråd.

Efter koncerten - er der for et begrænset antal deltagere - en unik mulighed for par at deltage i en tango-intro-workshop for begyndere for par. Lær at danse argentinsk tango. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, bortset fra lysten til at prøve at lære at danse argentinsk tango med lidt grundtrin og basisfigur.

Til selve workshoppen er der parvis tilmelding.

For dem som nøjes med at overvære koncerten, og ikke lige deltager i workshoppen, er der mulighed for at købe drikkelse og forplejning i cafeen.

BILLETPRIS KR. 150
For hele arrangementet, koncert og show og tango-workshop.

Der er cafe på stedet hvor man kan købe the/kaffe/drikkelse og forplejning.

Der er begrænset antal pladser, så HUSK at reservere plads i god tid til:
svenning@tangomidtvest.dk eller sms/ringe til tlf. 2127 3842 (Svenning)

Betaling kan ske til bankkonto-nr: 9589 6893222454 (Nordea Bank)

Eller ved indgangen kontant eller mobilpay 2127 3842

NB: Husk at medbringe coronapas/negativ test og mundbind som bæres når man går rundt indenfor i Kulturcentret. Når man sidder ned til koncerten eller i cafeen er det ikke et krav at mundbind benyttes.

Kontakt / Info:
Tango MidtVest
Svenning H. Sørensen - Tlf. 2127 3842
svenning@tangomidtvest.dk

Arrangører: Tango La Costa i Skjern og Tango MidtVest i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

Vi overholder de gældende corona-restriktioner til den tid

Læs mere
Læs mere
Ringkøbing-Skjern Kulturcenter
Ranunkelvej 1-3, Skjern
Lørdag den 15. maj 2021, kl. 14.
Link til arrangør
15
Maj
Se på kort

Mr. Jack & The Daniels

Country-night.

Country-night.

Læs mere
Læs mere
Spillestedet Generator
Kastengevej 3, Ringkøbing
Lørdag den 15. maj 2021, kl. 20.
20
Maj
Se på kort

Claus Hempler - solo

Flyttet fra d. 11. februar til d. 20. maj 2021. Refunderingsfrist 11. februar 2021.

Flyttet fra d. 11. februar til d. 20. maj 2021. Refunderingsfrist 11. februar 2021.

Læs mere
Læs mere
Folkets Hus
Tegltorvet 2, Struer
Torsdag den 20. maj 2021, kl. 20.
Link til arrangør
21
Maj
Se på kort

Outlandish

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Musikteatret, Den Røde Plads 16, Holstebro
Fredag den 21. maj 2021, kl. 20.
21
Maj
Se på kort

Dust N' Bones

Danmarks hidsigste Guns N' Roses tribute band. Dannet i 2020 og leverer allerede et professionelt show med autentisk lyd og fokus på det rockede-æstetiske udtryk. Forsyner lytteren med lydsiden til en mentale rejse, tilbage til rockens storhedstid.

Danmarks hidsigste Guns N' Roses tribute band. Dannet i 2020 og leverer allerede et professionelt show med autentisk lyd og fokus på det rockede-æstetiske udtryk. Forsyner lytteren med lydsiden til en mentale rejse, tilbage til rockens storhedstid.
Dust N' Bones er Danmarks hidsigste Guns N' Roses tribute band.

Dust N' Bones blev dannet i 2020 og leverer allerede et professionelt show med autentisk lyd og fokus på det rockede-æstetiske udtryk.

Dust N' Bones spiller Guns N' Roses fra storhedstiden '86-'92 og lægger med stolthed fokus på de lydlige detaljer, som den inkarnerede GNR-Fan bider mærke i.

Dust N' Bones forsyner lytteren med lydsiden til en mentale rejse, tilbage til rockens storhedstid. Tiden, hvor fem unge mænd kunne vende verden på vrangen og gøre hvad de havde lyst til.

Guns N' Roses har altid stået for, at man skal forfølge sine drømme, tro på sine egne evner og ikke mindst give en stor fed fuckfinger til systemet - dét er Dust N' Bones.

Dust N' Bones består af: Tobias Højgaard Sørensen - vokal // Alberto Gallista - lead-guitar // Morten Flindt - rytme-guitar // Brian Carstensen - bass // Rudi Johansen - trommer

Læs mere
Læs mere
Mejeriet i Tarm
Kirkegade 1, Tarm
Fredag den 21. maj 2021, kl. 20.
Link til arrangør
22
Maj
Se på kort

TV-2 Live 2021

Lørdag 22. maj 2021 kl. 20.00. Efter massiv efterspørgsel på TV-2's seneste 40-års jubilæumstour er der nu endnu en akustisk affære på vej, og 22. maj 2021 kommer de til MCH Herning Kongrescenter.

Lørdag 22. maj 2021 kl. 20.00. Efter massiv efterspørgsel på TV-2's seneste 40-års jubilæumstour er der nu endnu en akustisk affære på vej, og 22. maj 2021 kommer de til MCH Herning Kongrescenter.
'TV-2 modtager stående bifald,' skrev Fyens Stifttidende om den seneste akustiske tour. 'En af de fineste oplevelser længe,' skrev Skive Folkeblad. 'Mellem sjov og vemod,' skrev Nordjyske. Den udsolgte og anmelderroste 2020-tour kalder på en part ll. Til marts drager de atter på landevejen med et akustisk setup - og denne gang med tilføjelse af endnu flere byer:

"Sangene, fortællingerne og musikken har et ansvar over for den afstand, som pandemien har skabt. Det vil vi gerne vise på vores akustiske tour ved at rykke tættere sammen og, på behørig afstand, hylde nærværet og glæden," fortæller Brandt. "Vi kommer som altid med fred. Og kærlighed. Vi kommer med 40 års sange om livet og døden og alt det imellem. Vi trækker en linje ned gennem historien og finder de sange frem, som nærmest synger sig selv. Blandet med de sange, som er vores bud på noget tidløst og eviggyldigt."

Klassikere som 'Bag duggede ruder', ' Alt hvad hun ville var at danse' og 'De første kærester på månen' er blot et lille udpluk af de mange hits, som TV-2 har leveret, siden bandets oprindelse i 1980. Hele fire årtier er passeret, og med de samme fire bandmedlemmer, Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas), tilhører TV-2 en af de sjældenheder, som har holdt sammen og leveret musik i usædvanlige 40 år:

"Vi startede i 80'erne med at indspille sange, som vi syntes, tiden trængte til. Vi har ladet tilværelsen passere gennem sangene, som et slags filter, i et forsøg på at forstå en hastigt skiftende virkelighed. For at kunne gøre det ordentligt, er man nødt til at sætte sig selv på spil. Vi har trukket vejret gennem sangene. Nogle gange hæsblæsende og energisk. Andre gange med en eftertænksomhed, grænsende til nagende tvivl og uro. 40 år er lang tid, men vi har først og fremmest stadig en stor glæde ved at spille - og spille sammen. Vi skal hylde fælleskabet, sammenhængskraften, samværet og det folkelige, og vi glæder os helt vildt til at sparke 40-årsfesten i gang."

Glæd dig til en musikalsk oprejsning, når TV-2 22. maj ligger vejen forbi MCH Herning Kongrescenter. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 22. maj 2021, kl. 20.
25
Maj
Se på kort

Niels Hausgaard

NY DATO // d. 25. maj 2021 kl. 19.30 For Hausgaard selv har det været nemt, for han har ingen, smiler han beskedent. Han sidder i sit køkken og skriver på et vers, som vi godt må se. "Det er kun en skitse," advarer han.

NY DATO // d. 25. maj 2021 kl. 19.30 For Hausgaard selv har det været nemt, for han har ingen, smiler han beskedent. Han sidder i sit køkken og skriver på et vers, som vi godt må se. "Det er kun en skitse," advarer han.
HAUSGAARDS RYTME ER RYSTET.

"PLEJER" ER I SANDHED DØD.

Selvom Coronaen er et fælles vilkår, er det for Hausgaard ikke godt materiale. "Det er et åbent sår, og det skal hele. Respekt!"

Hausgaard mener, vi er blevet presset til at møde os selv. "Det kan være direkte skræmmende for uøvede. Det er dog nødvendigt for at blive bedre til at leve."

"At møde sig selv kan føles som rygestop: forfærdeligt i starten, men nemmere dag for dag, siger han."

"Det er svært at se sine egne begrænsninger i øjnene. Nogen magter det ikke. Trump f.eks."

For Hausgaard selv har det været nemt, for han har ingen, smiler han beskedent. Han sidder i sit køkken og skriver på et vers, som vi godt må se. "Det er kun en skitse," advarer han.

Hvor blir´ du af, du der skal redde Verden
Vi går og venter, hvor blir´ du af
Du skal bremse vores trang til operette
Du skal lære os at "se" mere dag for dag
Du griner af alverdens guldkareter
Du vil, at vi skal huske og forstå
At medaljer hænger man på idioter
Det er for pokker dig, vi venter på

Læs mere
Læs mere
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter
Remisevej 1, Brande
Tirsdag den 25. maj 2021, kl. 19.30.
Link til arrangør
26
Maj
Se på kort

Udendørs morgensang med Bente Busk

Kom trygt til morgensang.

Kom trygt til morgensang.
Bente Busk holder morgensang udenfor ved Ikast Bibliotek i den lukkede have ved Grønneparkens plejehjem. Hun præsenterer udvalgte sange fra forskellige sangbøger, bl.a. DGI sangbogen og den nye Højskolesangbog

Morgensangen foregår under de til enhver tid gældende corona restriktioner; der er god plads og rigelig sprit til udvortes brug - men et begrænset antal pladser, så husk at trække din pladsbillet!

Læs mere
Læs mere
Ikast Bibliotek
Grønnegade 25, Ikast
Onsdag den 26. maj 2021, kl. 09.
27
Maj
Se på kort

Bo Stiefs Dream Team

En hyldest til musik og det gode liv!

En hyldest til musik og det gode liv!
Baslegenden Bo Stief fylder 75 år, og hans ungdomstalentprojektband PLAY!GROUND LIVE i samarbejde med den herningensiske kulturinstitution Swinging Europe fylder 20 år. Det skal fejres med stil! Kom og oplev dobbeltkoncert med PLAY!GROUND LIVE og hans bedste musikalske stjerne venner samlet til lejligheden.

Den danske baslegende, komponist, bandleder, sideman og mentor Bo Stief har samlet sit absolutte drømmehold bestående af tre prægtige og kreative musikere som spiller iørefaldende, empatisk, levende og underholdende musik. Bo Stiefs Dream Team beståede fantastiske og alsidige svenske guitarist Krister Jonsson, ghanesiske rytmemester Ayi Solomon på percussion og fænomenal Hans Ulrik på saxofon.

Når man oplever Bo Stiefs Dream Team, oplever man en kvartet i verdensklasse.

PLAY!GROUND LIVE

PLAY!GROUND LIVE består af de unge talenter udvalgt af Bo Stief fra hele Danmark.

De sidste 20 år har Bo Stief været entusiastisk inspirator, dirigent og komponist for 12 unge musikere fra hele Danmark. Der vælges nye talenter hvert år. De kommende stjerner får en tur i det virkelige liv med kort intens prøve forløb og koncerter på spillesteder skoler gymnasier, samt Århus og Copenhagen Jazz Festivaler

Det er kort sagt musik med vilje! For alle - med publikum som vigtigste medspiller.

Bo Stief: Bas
Krister Jonsson: Guitar
Ayi Solomon: Percussion
Hans Ulrik: Saxofon

Læs mere
Læs mere
Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 27. maj 2021, kl. 20.
Link til arrangør
27
Maj
Se på kort

Troels Gustavsen | Forårstour 2021

Pga. COVID19 i Danmark er koncerten med TROELS GUSTAVSEN onsdag den 5. maj 2021 blevet flyttet til torsdag den 27. maj 2021 kl. 20.00 (dørene åbner 1 time før). Forsalget hos Ticketmaster stopper kl. 16.00 på arrangementsdagen.

Pga. COVID19 i Danmark er koncerten med TROELS GUSTAVSEN onsdag den 5. maj 2021 blevet flyttet til torsdag den 27. maj 2021 kl. 20.00 (dørene åbner 1 time før). Forsalget hos Ticketmaster stopper kl. 16.00 på arrangementsdagen.

Læs mere
Læs mere
Folkets Hus
Tegltorvet 2, Struer
Torsdag den 27. maj 2021, kl. 20.
Link til arrangør

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49

Notice: Undefined offset: 0 in /home/kulturspot/public_html/wp-includes/class-wp-query.php on line 3363