Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 109-120 ud af 147 resultater
07
Nov
Se på kort

Kreativ aldring ved Lisbet Myers Zacho


Weekendkursus

Aldring med udgangspunkt i en jungiansk forståelse af aldringsfænomener i forhold til livsvisdom, det at bevare og udfolde gode relationer og gøremål. Hvad kan vi selv gøre for at få en god alderdom? Kurset er en kombination af teori og praksis.

Lisbet Myers Zacho, jungiansk senioranalytiker, underviser og supervisor, medlem af IAAP og DSAP.

Lørdag kl. 10-17 og søndag kl. 9-16 Kursuspris: 1800 kr. inkl. vegetarisk frokost, forfriskninger, te og kaffe. Studerende og unge under 25 år: 1200 kr. Kursister sørger selv for overnatning. Max antal 12 kursister.

Tilmelding via mail: tilmeldingtuskaer@gmail.com
Tilmeldingen er først gældende, når kursuspris er registreret på konto Stadil Sparekasse 9629 - 8980409490. Ved afbud senest en måned inden kursusstart tilbagebetales halvdelen af beløbet

Læs mere
Læs mere
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter
Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Lørdag den 7. og søndag den 8. november 2020, kl. 10.
Link til arrangør
09
Nov
Se på kort

Jørgen Skouboe

V/.

V/.
Jørgen fortæller om sit arbejde med programmet Nak & Æd og om hans holdning til jagt.

Hvorfor hedder det Nak & Æd? Smager en husmår godt? Og hvorfor er der egentlig så mange, der kigger med?

Jørgen fortæller desuden også om sine jagtoplevelser i Afrika og USA. Han vil bl.a. fortælle om alligatorjagten i Florida og jagten på vortesvin i Mozambique, hvor han mødte en krybskytte der affyrede sin hjemmelavede riffel. Publikum skal også med på turen til verdens tørreste sted i Namibias ørken og til Okawango-floden, hvor en flodhest kom tæt på deres lejr. Jørgen slutter af med en fortælling om prærien i Wyoming, hvor de jagede pronghorn, som er verdens næsthurtigste pattedyr.

VILDTMENU INKL. KAFFE OG KAGE KL. 17.00

For bare 175,- kr. kan du tilkøbe spisning med en lækker vildtmenu inden foredraget:

Vildtkrebinetter af krondyr svøbt i bacon m/ kartofler, vildtsauce, waldorfsalat, chips samt surt og tyttebær. Gammeldags æblekage m/ makroner og flødeskum samt kaffe/the

Læs mere
Læs mere
Ringkøbing-Skjern Kulturcenter
Ranunkelvej 1-3, Skjern
Mandag den 9. november 2020, kl. 19-21.
Link til arrangør
10
Nov
Se på kort

Dit barns sprog

Kom til gratis foredrag om børns sprog ved Justin Markussen-Brown.

Kom til gratis foredrag om børns sprog ved Justin Markussen-Brown.
Hør populære Justin Markussen-Brown fortælle om børns sproglige udvikling og hvordan I kan støtte jeres barns sprog derhjemme.

Fagfolk er også velkomne.

Der serveres kaffe undervejs. Oplægget er gratis, men der skal hentes billet her

Om Justin Markussen-Brown
Justin Markussen-Brown er en dansk-canadisk lingvist og har forsket inden for sprogpædagogik og pædagogisk efteruddannelse. Justin Markussen-Brown står bag firmaet Sprogklar og er blevet kendt for sine letforståelige foredrag og bøger om børns sproglige udvikling. Senest bogen Sprogvinduet: guiden til dit barns sprogudvikling.

Arrangementet er blevet til i samarbejde mellem Center for Børn og Læring (CBL), Center for Børn og Forebyggelse (CBF), Herning Musikskole og Herning Bibliotekerne.

Se mere om samarbejdet ved at logge ind på sprogsporet.dk

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 10. november 2020, kl. 16.
10
Nov
Se på kort

Smagen af øl

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma.

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma.
Om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Tirsdag den 10. november 2020, kl. 17.30 Fællesspisning-19-21.30 Foredrag.
10
Nov
Se på kort

Smagen af øl - Livestreaming med smagsprøver i Kibæk

Live fra Aarhus Universitet - Under foredraget får du små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Live fra Aarhus Universitet - Under foredraget får du små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.
Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Forelæser: Brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Derfor er der undtagelsesvist betaling (30 kroner) for smagsprøverne. Du kan trække billet her

Mødetid er 18.45. Selve foredraget starter kl. 19.00 hvor dørene lukkes. Man går ind gennem biblioteket, og bliver vist ned i kantinen i kælderen hvor foredraget foregår.
Eventuelle henvendelser til Kristine Thellesen på tel: 40182152

Om foredragsserien
Med foredragsserien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet.

Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes og kun på de lokationer som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

Foredragsserien arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med Carlsbergfondet

Læs mere
Læs mere
Kibæk Bibliotek
Solbakken 30, Kibæk
Tirsdag den 10. november 2020, kl. 18.45.
11
Nov
Se på kort

"bag Badehotellet - Jens Jacob Tychsen"

V/.

V/.
?PGA. CORONA ER DETTE ARRANGEMENT UDSKUDT TIL DEN 20.05.20 - SAMME TID OG STED.

"Bag om Badehotellet"

Jens Jacob Tychsen tager dig med på en forrygende tur bag kameraet og fortæller dig historien bag den folkekære TV2-serie Badehotellet, der har taget hele Danmark med storm.

I dette helt nye og eksklusive musikalske foredrag kan du se masser af fotos, film og sjove fraklip, som med garanti bringer latteren frem!

Du får naturligvis også et genhør med flere af de skønne gamle sange fra serien, som Jens Jacob Tychsen på magisk vis vil fremføre - og desuden fortælle historien om, hvordan de er blevet vakt til live.

På allerbedste og mest charmerende Jens Jacob Tychsen-manér - også kendt som Hr. Weyse i den populære serie - vil du desuden høre, hvordan sådan en serie egentlig bliver til, samarbejdet med de andre skuespillere, dårlige anmeldelser, vind og vejr ved Vesterhavet og meget, meget mere

Læs mere
Læs mere
Folkets Hus
Tegltorvet 2, Struer
Onsdag den 11. november 2020, kl. 19-21.30.
Link til arrangør
13
Nov
Se på kort

Ronnie Flyvbjerg Olesen

"Et liv i musikken". Ronnie Flyvbjerg Olesen er til daglig kapelmester i Mariehaven og for Birthe Kjær.

"Et liv i musikken". Ronnie Flyvbjerg Olesen er til daglig kapelmester i Mariehaven og for Birthe Kjær.
Tilskuerne vil få indblik og plads til refleksioner over livet som et adoptivbarn, der som ganske spæd kommer til en musikalsk familie i det midtjyske

Læs mere
Læs mere
Mejeriet i Tarm
Kirkegade 1, Tarm
Fredag den 13. november 2020, kl. 20.
14
Nov
Se på kort

Genbesøgt: Inger Christensens efterladte papirer ved Jonas Ross Kjærgård


Med særligt fokus på Inger Christensens essayistik præsenterer Jonas Ross Kjærgård nogle af de konsekvenser bogen Verden ønsker at se sig selv (2018) har for vores billede af forfatterskabet og de respektive værker. Teksterne kaster nyt lys over et af det tyvende århundredes vigtigste danske forfatterskaber, og en af de internationalt mest fejrede moderne nordiske lyrikere. Frem træder et revideret billede af forfatterskabet som også er et bidrag til forskningen i litterære værkers tilblivelseshistorie.

Jonas Ross Kjærgård er adjunkt i litteraturhistorie ved Aarhus universitet. Han er medforfatter af bogen Genbesøgt: Inger Christensen efterladte papirer, som udkom juni 2020.

Tilmelding via mail: tilmeldingtuskaer@gmail.com

Læs mere
Læs mere
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter
Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Lørdag den 14. november 2020, kl. 15.
Link til arrangør
16
Nov
Se på kort

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat EKSTRA - Foredrag med Daniel Rye

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel.

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel.
398 dage som gidsel hos Islamisk Stat

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys "brev" og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Et sjældent indblik i en gribende historie

Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:

  • Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
  • Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
  • Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
  • Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.


En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog "Ser du månen Daniel" (udgivet oktober 2015).

Gode rammer skaber gode oplevelser

Vi sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser - vi har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Bogkøb

Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for, at tilkøbe Daniel Ryes bog "Ser du månen, Daniel", denne kan også købes på selve aftenen. Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Mandag den 16. november 2020, kl. 19.
Link til arrangør
17
Nov
Se på kort

Tilblivelsen af det moderne menneske

Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Kom med på en tur gennem menneskets genetiske historie med nedslag i nogle af de begivenheder der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Kom med på en tur gennem menneskets genetiske historie med nedslag i nogle af de begivenheder der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.
Menneskets historie har vist sig at være langt mere dynamisk end vi troede. Derfor er langt de fleste landes befolkninger genetisk set et resultat af begivenheder der skete meget sent i menneskets historie.
I dette foredrag tager Eske Willerslev os gennem menneskets genetiske historie og gennemgår nogle af de begivenheder, fra sygdomsepidemier til folkevandringer, der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Forelæser: professor i DNA-forskning Eske Willerslev, Globe Institute, Københavns Universitet

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Tirsdag den 17. november 2020, kl. 17.30.
17
Nov
Se på kort

Eske Willerslev om tilblivelsen af det moderne menneske - livestream i Kibæk

Livestream fra Aarhus Universitet med professor i DNA-forskning Eske Willerslev.

Livestream fra Aarhus Universitet med professor i DNA-forskning Eske Willerslev.
Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Menneskets historie har vist sig at være langt mere dynamisk end vi troede. Derfor er langt de fleste landes befolkninger genetisk set et resultat af begivenheder der skete meget sent i menneskets historie.

I dette foredrag tager Eske Willerslev os gennem menneskets genetiske historie og gennemgår nogle af de begivenheder, fra sygdomsepidemier til folkevandringer, der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Der er fri entre, og man dukker bare op.
der er kaffe og kage til kr. 20,-

Mødetid er 18.45. Selve foredraget starter kl. 19.00 hvor dørene lukkes. Man går ind gennem biblioteket, og bliver vist ned i kantinen i kælderen hvor foredraget foregår.
Eventuelle spørgsmål til Kristine Thellesen på tel: 40182152

Om foredragsserien
Med foredragsserien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet.

Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes og kun på de lokationer som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

Foredragsserien arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med Carlsbergfondet

Læs mere
Læs mere
Kibæk Bibliotek
Solbakken 30, Kibæk
Tirsdag den 17. november 2020, kl. 18.45.
17
Nov
Se på kort

"flip Dit Perspektiv - Og Gør Hjernen. A. Prehn

V/.

V/.
"Flip dit perspektiv - og gør hjernen til en medspiller"

Føles svigerfamilie besøgene som en sur pligt? Eller dit barns opførsel som en bevidst provokation? Kan din kollega eller chef irritere dig grænseløst? Eller føler du dig fastlåst og drænet i andre situationer?
Hjerneforskningen viser, hvor svært det kan være at se hverdagens udfordringer fra nye vinkler. Men at kunne tage nye »billeder« med hjernen er vigtigt for vores trivsel og samspil med hinanden - og det er heldigvis til at lære.

Anette Prehn har udviklet en enkel metode, som baserer sig på hjernens spilleregler og hjælper dig med at se flere nuancer og regulere dine følelser - til glæde for både dig selv og dem, du er i samspil med.

Kom til et interaktivt foredrag med forskellige øvelser, hvor du bliver klogere på hjernens spilleregler.
Anette Prehn har skrevet 15 bestseller-bøger og -minibøger, bl.a. "Flip - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" (2018).

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. "What!" tænkte hun. "Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?"
Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Tirsdag den 17. november 2020, kl. 19-21.30.
Link til arrangør

Mere inspiration


Træd ind i lydens univers

Tag på Struer Museum og bliv klogere på lyd - og dine egne ører