Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 85-96 ud af 140 resultater
06
Okt
Se på kort

Rejsen ud i rummet

Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet?

Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet?
Forelæser: professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Fællesspisning:

Hyggelig fællesspisning i caféen fra kl. 17.30

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 17.30 Fællesspisning-foredrag 19-21 GRATIS.
06
Okt
Se på kort

Rejsen ud i rummet - Livestreaming i Kibæk

Livestreaming direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet med professor Hans Kjeldsen.

Livestreaming direkte fra Søauditorierne på Aarhus Universitet med professor Hans Kjeldsen.
Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? - Ja, det er raketvidenskab!
Hør om fysikken der gør at raketter kan hæve rumsonder og satellitter op fra Jordens overflade og accelerere dem i det lufttomme rum.

Når en satellit skal sendes op i rummet, er det afgørende at det sker med en hastighed på mindst 28.000 km/t for at den kan komme i kredsløb om Jorden - ellers vil satellitten falde ned igen. Men hvordan er det overhovedet muligt at komme op på så store hastigheder? Hvordan rammer satellitten den rigtige bane, og hvordan skifter en satellit fra én bane til en anden? Hvor højt oppe over os kredser de satellitter som vi på en skyfri aften kan se bevæge sig hen over himlen... og hvorfor falder nogle satellitter ned og brænder op i Jordens atmosfære?

Satellitter og rumsonder opsendes naturligvis ikke bare for sjov. Alle rumprojekter er opbygget til at løse et bestemt formål, og banerne som satellitter og rumsonder er sendt op i hænger sammen med de opgaver en given rummission har. Hør om hvordan en rummission designes og planlægges, og følg med ud i rummet når vi ser nærmere på et par aktuelle rummissioner.

Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til nedtællingen til dette foredrag om rumfart og raketvidenskab for begyndere.

Forelæser: Professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Der er fri entre, og man dukker bare op.
der er kaffe og kage til kr. 20,-

Mødetid er 18.45. Selve foredraget starter kl. 19.00 hvor dørene lukkes. Man går ind gennem biblioteket, og bliver vist ned i kantinen i kælderen hvor foredraget foregår.
Eventuelle spørgsmål til Kristine Thellesen på tel: 40182152

Om foredragsserien
Med foredragsserien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet.

Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes og kun på de lokationer som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

Foredragsserien arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med Carlsbergfondet

Læs mere
Læs mere
Kibæk Bibliotek
Solbakken 30, Kibæk
Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 18.45.
07
Okt
Se på kort

Rockklubben: Hele pladen, tak

Vi hører en LP i fuld længde. Hvilken afsløres først til klubaftenen.

Vi hører en LP i fuld længde. Hvilken afsløres først til klubaftenen.
I dag lytter vi sjældent til en plade i fuld længde, hvilket ellers var helt almindeligt tidligere. Mens vi lyttede gik vi på opdagelse i coveret og læste sangteksterne, hvis de fulgte med. Vi lyttede gerne sammen med andre og snakkede om musikken, billederne, teksterne. Den oplevelse genoptager vi i aften i Rockklubben.
Henrik Nørgaard, som har været med i klubben i en årrække, har udvalgt en plade, som vi sammen lytter til. Hvilken afslører vi ikke, men vi vil godt fortælle, at det er en kvindelig musiker.
Det er noget særligt at læne sig tilbage og lytte til en hel plade, eller sagt med Henriks ord: "Når man nu sætter sig til rette i sin Chesterfield-lænestol eller Jetson ditto, og Joachim ellers kan afvæbne en ellers altid meget insisterende vekselerer fra at forstyrre, så er det som regel en fornøjelse, at lytte til en plade fra start til slut. Jeg har fundet en plade i min samling, som jeg gerne vil spille for jer. Så er det mit håb, at I - som sædvanligt - medbringer et åbent sind samt et imaginært godt møbel, i hvilket I sidder behageligt."

Om Rockklubben:
Holder du af rå rock, blid soul eller knitrende electronica, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Eller er du bare nysgerrig på musik? Så er Rockklubben lige noget for dig. Du behøver ikke at være mester i musikhistorie, du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lytte og deltage i snakken.
Klubben mødes under hyggelige former 8 gange hen over vinteren på Biblioteket i Herning. Der vil hver gang være en oplægsholder, som vil guide klubben gennem aftenen og ofte vil det være klubbens egne medlemmer, som fortæller, viser filmklip og afspiller musik.

Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser.

Yderligere information: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 19.
07
Okt
Se på kort

Mød forfatteren Lone Theils

Fiktion og forbrydelse og så lidt om Brexit -. Entré på dagen 80.

Fiktion og forbrydelse og så lidt om Brexit -. Entré på dagen 80.
Forfatteren Lone Theisl fortæller om Hvordan en forfatter arbejder med virkelighedens forbrydelser og får dem omformet til en krimnalromani? Lone fortæller om de sager, der har givet inspiration til hendes bøger, lige fra den mystiske sag om en amerikansk seriemorder og hans lager af fotos til den virkelige sag fra 2001 i London, hvor en lille dreng blev myrdet som et led i et ritual om sort magi.

Foredraget kommer også omkring Lones rejse fra journalist til bestsellerforfatter. Lone var korrespondent i London for Berlingske Tidende og senere Politiken. Hun kunne også ses på tv-skærmen hos både TV2 og DR med nyheder og politiske analyser fra den britiske hovedstad.

I 2015 udkom debutromanen "Pigerne fra Englandsbåden", der strøg ind på de danske bestsellerlister og siden er solgt til oversættelse i 16 lande, heriblandt Tyskland, Sverige, Storbritannien, Rusland og Japan. Året efter flyttede Lone til Danmark for at blive forfatter på fuld tid, og har siden skrevet yderligere to bøger i serien om London-korrespondenten Nora Sand. "Den blå digters kone" (2016), "Heksedrengen" (2018) og "Stilleleg" (2019)

Læs mere
Læs mere
Nørre-Snede Bibliotek
Skovbakken 7, Nørre Snede
Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 19.
08
Okt
Se på kort

Anders Kofoed: Superkryb - med ægte superkræfter

Kom og hør TV2's dyre-eksperts humoristiske foredrag om kryb og kravl.

Kom og hør TV2's dyre-eksperts humoristiske foredrag om kryb og kravl.
Anders Kofoed, kendt som TV2s dyreekspert, fortæller om utrolige superkryb med ægte superkræfter! Anders ved rigtig meget om dyr, og han elsker at fortælle. Uanset om det er børn eller voksne, han skal formidle for, har han en fantastisk evne til at gøre et hvilket som helst biologiskt emne spændende. Denne aften er det de voksne, Anders skal gøre klogere på superkryb.

Vidste du for eksempel, at superhelte fra tegneserier er inspireret af de superkræfter, som kryb ude i naturen har? Og at det faktisk er krybene, der har de ægte superkræfter? Det er de kryb, Anders kalder superkryb. Ét af dem kan endda sprøjte med lim, et andet kan klone sig selv.

Anders Kofoed er biolog og har før arbejdet som naturformidler i ZOO, hos Den Blå Planet og på Danmarks Akvarium. Nu er han fast tilknyttet TV2 som dyrekspert.

Glæd dig til en forrygende aften, hvor du i den grad bliver underholdt samtidig med at du bliver meget klogere på kryb og kravl.

Billet a 100 kr. incl. kaffe/the m. småkage.
Køb din billet her

Foredraget er arrangeret i samarbejde med AOF.

Vores natur
2020 bliver naturens år, hvor vi vil gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Vi vil gøre danskerne klogere på den danske natur og opfordre til at udforske, opleve og tage aktivt del i naturen.
Som den oplagte rolle har bibliotekerne en masse litteratur om naturen, som de kan videreformidle. Men flere biblioteker er også begyndt at inddrage naturen i forbindelse med fx arrangementer, hvor Naturen og dens ressourcer er et højaktuelt emne, der har hele verdens bevågenhed, og det er oplagt, at bibliotekerne er medvirkende til at øge kendskabet til naturen og bringe danskerne i kontakt med deres indre Søren Ryge

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Torsdag den 8. oktober 2020, kl. 18.30.
08
Okt
Se på kort

Foredrag: Myren og mennesket ved Hans Joachim Offenberg


Kom og hør om myrernes forunderlige levevis og organisering i samfund med dronninger, slaver og statskup. Myrerne har tilmed "opfundet" telekommunikation, landbrugsdrift og aktive solfangere. Myrerne har tilpasset sig ekstreme forhold fx. i kolonier under vand og i toppen af trækroner. Hør også om forskernes nyeste succes med at bruge myrer i skadedyrsbekæmpelse og dermed erstatte sprøjtemidler så fx. æble- og mangoplantager kan drives økologisk.

Hans Joachim Offenberg er forsker ved Aarhus Universitet. Foredraget tager udgangspunkt i Tænkepausen "Myrer" fra Aarhus Universitetsforlag, som har været indstillet til Læsernes Bogpris 2014.
Foredraget er en del af projektet Slægtskabet mellem menneske og natur.

Entré: 150 kr. inkl. kaffe/te og lækkerier. Unge under 25 og studerende halv pris

Tilmelding via mail: tilmeldingtuskaer@gmail.com

Læs mere
Læs mere
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter
Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Torsdag den 8. oktober 2020, kl. 19.
Link til arrangør
10
Okt
Se på kort
Viden
Børn

Bolsjekogning

Med og uden insekter.

Med og uden insekter.
Bolsjekogning er både sjovt, hyggeligt og fuld af fantasi. Vær med til at bestemme, hvordan dine bolsjer skal smage, og gør dem top-naturlige ved at putte et insekt i.
For børn fra 5 år.

Det er gratis at deltage, og der er to runder med bolchekogning.
Første runde er fra kl. 13-14.
Træk en gratis billet her

Anden runde er fra kl. 14:15-15:15.
Træk en gratis billet her

Vores natur
2020 bliver naturens år, hvor vi vil gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Vi vil gøre danskerne klogere på den danske natur og opfordre til at udforske, opleve og tage aktivt del i naturen.
Som den oplagte rolle har bibliotekerne en masse litteratur om naturen, som de kan videreformidle. Men flere biblioteker er også begyndt at inddrage naturen i forbindelse med fx arrangementer, hvor Naturen og dens ressourcer er et højaktuelt emne, der har hele verdens bevågenhed, og det er oplagt, at bibliotekerne er medvirkende til at øge kendskabet til naturen og bringe danskerne i kontakt med deres indre Søren Ryge

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lørdag den 10. oktober 2020, kl. 13.
14
Okt
Se på kort
Viden
Børn

CoBrA Junior-workshop for børn i efterårsferien

Til efterårsferiens workshop går vi på opdagelse i museets aktuelle udstilling. Bagefter laver vi vores egne kreative værker i museets værksted med inspiration fra værkerne, før vi slutter af med en lille forfriskning. Varighed ca. 3 timer.

Til efterårsferiens workshop går vi på opdagelse i museets aktuelle udstilling. Bagefter laver vi vores egne kreative værker i museets værksted med inspiration fra værkerne, før vi slutter af med en lille forfriskning. Varighed ca. 3 timer.
DAGENS PROGRAM:

Kl. 10.30 - 11.00: På opdagelse på museet
Kl. 11.00 - 11.30: Workshop
Kl. 11.30 - 12.00: Frokostpause - husk madpakke!
Kl. 12.00 - 13.15: Workshop
Kl. 13.15 - 13.30: Afslutning - alle er velkomne!

Tilmelding nødvendig! Tilmeld dig ved at sende en mail med navn og alder til chpevent@herning.dk.

CoBrA Junior er Carl-Henning Pedersen & og Else Alfelts Museums egen klub for børn i alderen 5-14 år. Fire gange om året inviteres klubbens medlemmer til en hyggelig workshop, hvor legen og fantasien er i centrum. Yderligere information kan findes på vores hjemmeside www.chpeamuseum.dk

Læs mere
Læs mere
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Onsdag den 14. oktober 2020, kl. 10.30.
18
Okt
Se på kort

Workshop: Lev Ayurveda


En endags workshop om den 3000 år gamle indiske sundhedsvidenskab med den ayurvediske læge Dr. Rohit fra Goa suppleret af yogalærer Ilse Gaardahl og Lise Faurschou Hastrup. Foredraget foregår på letforståeligt engelsk og dansk. Ilse og Lise oversætter undervejs, hvis det er nødvendigt.

Kl. 10 til 15.30

Pris 775 kl. inkl. enkel ayurvedisk frokost. Studerende og unge under 25 år: 500 kr.

Tilmelding via mail: tilmeldingtuskaer@gmail.com

Læs mere
Læs mere
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter
Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Søndag den 18. oktober 2020, kl. 10-15.30.
Link til arrangør
20
Okt
Se på kort

"lær, Hvordan Du Taber Dig Med Sense"

V/.

V/.
NY DATO ER DEN 26.05 KL. 19-20.30 PÅ HOLSTEBRO BIBLIOTEK!

Lær, hvordan du taber dig med Sense - helt uden kalorietælling og vejning af din mad.

I løbet af aftenen vil Trine Skov - Nielsen fra Livsstilsværkstedet introducere dig til Sense-principperne, som er blevet danskernes foretrukne metode til vægttab. Du skal betragte Sense som en værktøjskasse, der hjælper dig til at få struktur på dine måltider, så du kan opnå vægttab. Her findes hverken løftede pegefingre eller forbud, og du vil i løbet af aftenen blive godt klædt på, så du kan starte din egen vægttabsrejse.

Trine Skov-Nielsen står bag Livsstilsværkstedet, og er Sense Premium konsulent i Holstebro. Hun er desuden med i Scandi Sense Task Force, og er ordstyrer i den store Facebook gruppe - Sense - Slank med fornuft - spørgsmål og svar med pt. 146.000 brugere, samt ordstyrer i Facebook gruppen Sense og børn.

Trine er uddannet pædagog, Certificeret kostvejleder med speciale i vægttab, Certificeret Mentor i mad og psyke TM. og er uddannet Vane- og OverspisningsCoach TM ved Morten Elsøe.

Desuden har hun selv 40 års erfaring med yo-yo vægt og i en alder af 40 år, har hun ved hjælp af Sense og mentale værktøjer opnået et vægttab på 37 kilo

Læs mere
Læs mere
Holstebro Bibliotek
Kirkestræde 13, Holstebro
Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 19-20.30.
Link til arrangør
02
Sep
Se på kort

Argentinsk Tango - Pardans

V/ Svenning H. Sørensen.

V/ Svenning H. Sørensen.
Argentinsk Tango - Pardans - for begyndere og letøvede

Her er kurset til begyndere og letøvede, der vil danse argentinsk tango - i daglig tale blot tango fra starten.

Argentinsk tango er kendt for at være en sensuel dans. Det er fordi den kræver empati og følsomhed. Igennem dansen oplever vi os selv og hinanden fra en ny vinkel.
Der undervises i grundlæggende trin og figurer.

Prisen er for 2 personer

Læs mere om argentinsk tango i Herning

Prisen er pr. par. Pensionistprisen gælder kun, hvis begge deltagere er pensionister.

Mangler du en tango-danse-partner, kan du blive skrevet op på dansepartner-søgningslisten, så alle hermed har mulighed for at finde sig en dansepartner.

Dette kan ske hos Svenning på svenhoff@mail.tele.dk og på telefon 2127 3842

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Onsdag den 2. september til onsdag den 21. oktober 2020, kl. 18.30-20.
Link til arrangør
27
Okt
Se på kort

Tang

Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden.

Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden.
Hyggelig fællesspisning i caféen fra kl. 17:30. Foredrag fra kl. 19-21

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 17.30 Fællesspisning-Foredrag 19-21.

Mere inspiration


Træd ind i lydens univers

Tag på Struer Museum og bliv klogere på lyd - og dine egne ører